Sony BDP-S770, BDP-S570 ja BDP-S370

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana Heikki, 08.01.2010.

  1. Remus

    Remus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.09.2006
    Viestejä:
    417
    Saadut tykkäykset:
    3
    360 on ainakin helvetin hidas verrattuna 370:seen. Parempi dvd skaalaus ilmeisesti myös 370:ssä ainakin tmn testissä sanottiin parantuneen edelliseen malliin verrattuna.
     
  2. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei ole sama soitin, vaan edellinen vuosimalli, joka on mm. todella paljon hitaampi toiminnoissaan. Eli tämänhetkinen Sonyn mallisto on BDP-Sx70, vuotta vanhempi taas BDP-Sx60. Vain muutaman kympin hintaeron perusteella en ainakaan itse vanhempaa Sonya ostaisi. Mutta jos saa paljon halvemmalla, eikä nopeudella tms. jutuilla ole mitään merkitystä, niin sitten voi toki olla ihan järkevä ostos.

    Tavaratalojen hyllyissä näkee usein vuoden, jopa parinkin vuoden takaisia malleja pölyyn peittyneinä, kun ei ole ajoissa järkevöitetty hintoja (Prisma, Anttila...). Ja jos kauppaa vuotta vanhempia Sonyja esim. 10 € halvemmalla, ei kannata jatkossakaan odottaa ostoryntäystä. Varsinkaan jos muualta saa sen uuden mallin halvemmalla, kuin vanhan mallin ko. kaupasta.
     
  3. Kaden

    Kaden Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2010
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin hiljattain noutamassa BDP-S570:n paikallisesta kodintekniikkamyymälästä mielestäni varsin kohtuulliseen 249,- hintaan.

    Kotona hajosin pieniksi sirpaleiksi, kun soitin buuttaili noin 20-30 sekunnin välein. Se ennätti ehdottaa softapäivitystä, muttei ikinä ehtinyt suorittamaan sitä loppuun ennen kuin taas buuttasi. Sama toistui siis sekä eetterissä että langattomassa verkossa. Tajusin kokeilla laitetta ilman verkkoyhteyttä ja sehän toimi ongelmitta. Ongelma oli siis ilmeisesti sama kuin joillakin on ilmennyt 370-mallin kanssa.

    Päivitin laitteen softan lopulta Sonyn ohjeiden mukaan CD:ltä version M04.R.680 (versiosta M04.R.5jotain) ja se nyt on pari päivää toiminut täysin vailla ongelmia sekä langattomalla että langallisella yhteydellä.

    BD-käytössä soitin on nopea ja toimiva ja YLE Areenan videotkin ovat kiva lisä. Jonkun verran soitin vinkuu levyä pyörittäessään ja on leffaa toistettaessa hieman äänekkäämpi kuin PS3 (phat). Äänen häiritsevyys riippu toki jokaisen omasta laitesijoittelusta ja vertailukohdista. Toinen miinus on äänen monikanavalähdön puute, joka minusta kuuluisi tämän tason soittimeen.
    Jos jotain vielä kaivaa, niin onhan se hieman muovisen oloinen ja etupaneelin käyttöpainikkeen ovat ärsyttävän pieniä. Kokonaisuutena olen kuitenkin (nyt) tyytyväinen hankintaani ja koen saaneeni rahalleni kohtalaisen hyvän vastineen. Seuraavaksi täytyy kokeilla DVD-skaalausta...
     
  4. =Rike=

    =Rike= Elac 310 Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.03.2004
    Viestejä:
    154
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kertokaas nyt tyhmälle miten nuo tekstitykset saa tikulta toimimaan.
    On siis tiedosto ja tekstitiedosto. Molemmat tikulla samassa kansiossa. Elokuva näkyy, tekstit ei.
    Pyörittimenä S470
     
  5. mot67

    mot67 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2001
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hankin BDP-S470:n.
    Yllätyksekseni huomasin ettei tämä olekkaan ulkonäöltään identtinen S570:n kanssa; korkeutta on hieman vähemmän ja kromilista puuttuu alahuulesta.
    Monet online sivustot näyttävät käyttävän 570:n kuvia 470:n arvosteluissaan, onhan nämä pikaisesti katsottuna melkolailla samannäköisiä, mutta kyllä 570 on selvästi "kalliimman" näköinen.
    Eipä tuo nyt sinänsä haittaa, ihan kelpo peli 470 on. Tosin lukukoneiston äänekkyys yllätti myös, leffaa pyörittäessä silti käytännössä äänetön. Läski PS3:n pöhinään tottuneena on hienoa viimeinkin katsella leffoja ilman jatkuvaa tuulen suhinaa oikeasta surroundkanavasta :)

    Kuvanlaadultaan tuntuisi olevan Blu-ray levyillä hieman PS3:a parempi, voi olla tietysti ihan kuvitelmaakin koska erot varmasti varsin pieniä, mutta jotenkin ehkä kontrastikkaampi ja väreiltään parempi kuva.
    Kumma kyllä, testikuvalla (mm. Sonyn levyillä "7669" koodilla näkyviin tuleva) PS3 näyttää sen terävyyssäätökuvan paremmin; 470:llä niissä ympyröissä näkyy enemmän moiréa ja viivanerotteluissa PS3 näyttää viivat paremmin erillään tarkimpaan asti, kun taas 470 ne välillä menevät miltei yhdeksi harmaaksi massaksi (joskin viivat vielä voi erottaa).
    Tykki on 720p, PS3 ja 470 molemmat asetettu ulostamaan 720p:tä, AV vahvari Onkyo 3007 myös antaa ulos 720p ja sisääntuloresoluutiot "through". 470:n ja PS3:n videosäädöt oletuksilla, samoin vahvistimen kaikki terävyys ja kohinanpoistot pois päältä. Tykissä kyllä on hieman terävyyssäätöä nostettu, mutta säätö on molemmille lähteille sama.
    Jos vaihdan 470:ssä videon ulostulon 1080p:lle (tai automaatille), erot tässä testikuvassa pienenevät. Väripalkistossa en silminnähden huomannut eroja sävyjen toistossa, mutta siinä keltaisen ja viereisen (ei valkean) väripinnan rajalla on eroa, 470 tekee siihen jonkinlaisen yliterävöittämiseltä vaikuttavan ilmiön, kun taas PS3 piirtää rajan jotenkin pehmeämmin, liekö joku chromabugi juttu.
    Kontrastille ja kirkkaudelle käy myös molemmille samat säädöt jotka olen vahvistimesta asettanut.
     
    Viimeksi muokattu: 08.09.2010
  6. dukembla

    dukembla Guest Guest

    Liittynyt:
    01.09.2005
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo MKV tuki DLNA:n yli on kyllä onneton.
    Tiedostopäätteen muuttaminen AVI:ksi ei auta.
    Tällä hetkellä joudun kopioimaan tiedoston usbitikulle, josta se kyllä pyöräytetään ongelmitta ilman mitään tiedostopäätekikkailuja.

    Ilmeisesti nämä H.264 codecit eivät toimi DLNA:n yli toistettaessa, vai onko joku onnistunut siinä helposti?

    Asiasta on kirjoitettu mm täällä http://forum.serviio.org/viewtopic.php?f=5&t=326

    Niin, ja soittimena on BDP-S370, viimeisimmällä firmiksella.

    Tuo S470 on sama kuin S370 (joku on varmaan jo asiasta maininnut aikaisemmin), mutta siinä on mahdollistettu 3d ominaisuudet. S370:n firmwaresta tämä on jätetty pois.
    Saa nähdä tuleeko 3d joskus myös S370:iin.
     
    Viimeksi muokattu: 08.09.2010
  7. Japsu1

    Japsu1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2006
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään tuli netistä ladattua ja asennettua uusi firmis, MO3.R.694. Sitä en tiedä mitä tuo pitää sisässään verrattuna edelliseen MO3.R.623 versioon?

    Canon AVCHD-kameran kuvaukset (MTS) parhaalla laadulla 1080x1920 24 Mb/s. toistuu kyllä muuten mutta pahasti pätkien ja laittaa mustat palkit ylös ja alas eli näyttää kaikki ihmiset turhan paksuina.;)
    Samat videot muistitikulla tai USB-kinntolevyllä etupaneelin liitännässä toistuvat virheettömästi laajakuvamuodossa...
    Sikäli asialla ei ole merkitystä koska pätkimisen vuoksi noita ei edes viitsi yrittää katsella...
     
  8. Shadowman

    Shadowman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.12.2009
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siinä soittimen kaukosäätimessä on semmoinen SUBTITLE nappi, kokeilepa painella sitä :rolleyes:

    Napista voi valita tuon elokuvatiedoston kanssa samalla nimellä tallennetun teksititystiedoston toistumisen muistaakseni neljällä erilaisella koodauksella (vaikuttaa siihen miten ääkköset näkyvät).
     
  9. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kait se tuo BDP-S570 pitää hankkia 3D-pyörittimeksi - ei ole kyllä missään arvostelussa montaa pahaa lausetta siitä sanottu.

    http://www.areadvd.de/hardware/2010/sony_bdp_s570.shtml

    Onko joku jo tuon hankkinut, 265€ on mielestäni liikaa (Gigantti) laitteesta jossa ei ole toista HDMI-lähtöä, analogisia monikanavalähtöjä tai ilmaisia elokuvia mukana ;) Joku hitusen päälle 200€ olisi sopivampi hinta :p
     
    Viimeksi muokattu: 12.09.2010
  10. =Rike=

    =Rike= Elac 310 Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.03.2004
    Viestejä:
    154
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jep, näin itsekkin loogisesti ajattelin, mutta mitään ei tapahdu.

    Elokuva ja tekstitystiedosto on saman nimisenä, samassa kansiossa.
    Leffan aikana tietoja tarkistettaessa (display nappi) ruudun yläreunassa on tekstityksen ilmaiseva kuvake, ruutu jonka sisällä 3 pistettä (eikös se sitä tarkoita?). Kuitenkaan subtitle napista ei tule tekstiä ruudulle...

    Edit: nähtävästi tekstit ei toimi kaikilla tiedostoilla? Jääräpäisesti leikin tuolla .mp4 päätteisellä, jolla tekstit siis ei näy. Nyt kokeilin .avi päätteistä ja toimii juuri kuten Shadowman neuvoi. Kiitos.
     
    Viimeksi muokattu: 13.09.2010
  11. JanusPoro

    JanusPoro Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2010
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Bdp-s470 toimii muuten hienosti kodin verkossa mutta elokuvien tekstityksiä ei saa näkyviin verkkolevyltä ladattaessa? Avi+srt/sub toimii hyvin muistitikulta mutta verkon yli ladattaessa tekstitys ei toimi. Tiedostonimien synkronisointi ei auta, kokeiltu on. Tietääkö joku reseptiä ongelmaan... :OI
     
  12. Shadowman

    Shadowman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.12.2009
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    On ollut jo muutaman päivän asennettuna ja positiivisena yllätyksenä mitään ei mennyt rikki.:) Uusia ominaisuuksia en ole minäkään tuosta bongannut, kertokaa jos jotain löytyy.


    Ymmärtääkseni kyseessä on yksi laitteen hienoista "ominaisuuksista", eli DLNA ei tue tekstitystä jostain käsittämättömästä syystä :OI
    Jos joku löytää kiertotien niin hienoa.
     
  13. Altavastaaja

    Altavastaaja Guest Guest

    Liittynyt:
    16.09.2010
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    ite ratkoin tekstitys ongelman tällä tavalla.

    Elokuva ja tekstitys (.srt) saman nimiseksi ja sitten AVIAddXSubsilla ympätään teksti leffaan ja sitten vaan leffa päälle ja säätimestä subtitles napilla teksti päälle.

    Tekstityksen oltava .srt muodossa että AVIAddXSubs osaa sen käsitellä ja jos ei ole niin itse muunnellu subit yms SubtitleWorkshop4:lla .srt muotoon.
     
  14. vipepati

    vipepati Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.02.2010
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kellään ongelmia s370:n hdmi:n kanssa? Lyhyet piuhat toimii hyvin kaikella materiaalilla mutta pitempiä en saa toimimaan. Ensin kokeilin 15m halpis deltacoa ja nyt 10m hamaa. Hamassa kulkee 1080p24 nätisti mutta ei 60 Hz. Deltacossa ei kumpikaan. Molemmat piuhat kuitenkin toimivat täydellisesti läppäriltä tykille (1080p60).

    Asiaa yhtään tuntematta, maalaisjärki sanoo että signaali on liian heikko kun 2-5m piuhat toimii ja pidemmät ei.
     
  15. pinkeliviinica

    pinkeliviinica Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    1 836
    Saadut tykkäykset:
    0
    tai huono kontakti ? kokeile heilutella johtoa siellä sonyn päässä töllö auki tms...
     
  16. Kaden

    Kaden Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2010
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lyhyen lisätestauksen jälkeen laite on toiminut varsin luotettavasti. Soitin on nopea toiminnoissaan ainakin, jos se on ollut valmiustilassa. Itse kytken kaikki laitteet irti seinävirrasta, kun niitä ei käytetä, ja virtojen kytkemisen jälkeen laite miettii hetken.

    Eilen sain kalasteltua jonkinlaisen bugin soittimesta, kun syötin heti käynnistyksen jälkeen soittimeen DVD-levyn (Pako 4.). Soitin ilmoitti lataavansa levyn, mutta kun sen näytölle ilmestyivät nollat ja toistokuvake, se jämähti siihen ja telkussa näkyi tasaisen tummanpunainen ruutu. Soitin ei reagoinut mihinkään kaukosäätimen tai etupaneelin nappeihin noin puoleen minuuttiin, minkä jälkeen se buuttasi itsensä. Uudelleenkäynnistyksen jälkeen laite toimi normaalisti ja toisti levyn mukisematta.

    Jos nyt lyhyen käytön jälkeen listaan plussia ja miinuksia:
    + Nopea (varsinkin suoraan valmiustilasta)
    + XMB-valikko (josta muiden valmistajien pitäisi ottaa oppia)
    + YLE Areena, Youtube, ym. nettisisältö ja sen käyttöliittymä
    - 3,5 m päähän katselu/kuuntelupaikalle kuuluva vinkuna levyä pyöritettäessä
    - etupaneelin painikkeet aivan liian pieniä
    - hieman muovinen vaikutelma ja käsittämätön sormenjälki- ja pölymagneetti

    En tarkoituksella ota nyt kantaa kuvan tai äänenlaatuun, koska se vaatii enemmän testaamista, mutta en ole huomannut laadussa mitään puutteitakaan. Myös DVD-skaalauksen toimivuus on vielä testin alla. Toivon myös etteivät nuo satunnaiset kaatuilut ole yleisiä.
     
  17. akk

    akk Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä oli ongelmia s470 kanssa; (useimmiten) dvd-toistossa ilmestyi vaaleita pilkkuja kuvaan, loppujen lopuksi vaihdoin av-vahvistimelta tykille menevän 10 m piuhan 5 m piuhaan eikä sen jälkeen ongelmia ole ilmaantunut. Eli päädyin samaan johtopäätökseen että signaalin voimakkuuden täytyy olla jotenkin pienempi kuin esim. edellisessä samsungin blu-rayssa jossa ei ollut mitään vastaavanlaisia ongelmia. :hitme:
    Voi olla myös että HDMI-johdon liitin on hapettunut tai sitten se ei mene tarpeeksi tiukasti laitteeseen kiinni, ja kontakti jää puutteelliseksi...
     
    Viimeksi muokattu: 22.09.2010
  18. vipepati

    vipepati Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.02.2010
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikki konstit kokeiltu eikä toimi. Kokeilin myös lyhyempiä piuhoja tahallisesti huonolla kontaktilla. Toimii. Ihme juttu. Testaan vielä vahvarin kautta kunhan joudan.
     
  19. ASO

    ASO Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Löytyihän tuota BDP-S570 ihan kivijalkaliikkeen hyllystäkin. 260€ Nuppulantien Veikon koneesta.

    Kiva ostaa välillä Suomalaisesta?liikkeestä, eikä aina netistä halvimman perässä.

    Ei pääse vielä asetuksia säätämään, kun muksut alkoi heti katsomaan Autot-leffaa.
     
  20. Lauri T

    Lauri T Guest Guest

    Liittynyt:
    06.06.2008
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uutena BDP-S470:n käyttäjänä kysyisin kuinka soittimen saa jatkamaan toistoa samasta kohtaa levyä mihin sen on pysäyttänyt stop-napilla. Entisessä Sonyn DVD-soittimessani toisto jatkui oletuksena samasta kohtaa, tämä uusi aloittaa toiston uudelleen aina levyn alusta.

    Ärsyttävä juttu, mitä en ole huomannut?