Sohvani mun?

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Lare, 12.09.2006.

  1. JiiPee77

    JiiPee77 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2008
    Viestejä:
    250
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä tuossa Magnumissa on ainakin ihan irtotyynyt sekä kuvien että Maskun kotisivujen perusteella. Päällisen irrotettavuudesta en tiedä, mutta todella älyvapaata on mikäli nuo eivät ole irrotettavat.

    Sohvaan saanee uutta ryhtiä vaihtamalla nuo tyynyjen pehmusteet. Tuskin sentään kovin hintavaa tavaraa siellä sisällä on.
     
  2. suntelli

    suntelli Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.11.2005
    Viestejä:
    266
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös kyseisessä sohvassa ole? Näin ainakin olen itse ymmärtänyt...
     
  3. Juicce

    Juicce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.10.2001
    Viestejä:
    219
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama fiba kävi itsellä. En itsekään ihan muista tarkkoja sanoja, mutta sellainen käsitys jäi, että sohva on suomalainen, ei ainoastaan pelkkä yritys.

    Nyt kävin liikkeessä ja asiasta kysäisin, niin myyjä varmisti, että ainakin oma poettini on kasattu virossa. Tietty samoista materiaaleista tehty jne, joten eiköhän laatu itsessään ole aika kohdallaan. Ainakin kun ennen ostoa olin Pohjanmaahan yhteyksissä (olisin halunnut niskatuet), niin aika tinkimättöminä tuntuivat olevan laadun kanssa.

    Pettynyt olo siis, kun olisi halunnut tukea suomalaisuutta, mutta vahva luotto silti tuotteen laadusta.
     
  4. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Mistäs tämä tarttui matkaan ja mihin hintaan. Vaikuttaisi olevan väriltään ja malliltaan käypä tulevaan leffahuoneeseen.

    Ainut mikä epäilyttää, niin näyttää ehkä liian napakalta omaan makuun (tosin saahan niitä sohvatyynyjä rahalla).
     
  5. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3
    Maskun Grande taitaa olla.
     
  6. inska

    inska Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2010
    Viestejä:
    130
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kokemuksia nahkasohvasta, joka on verhoiltu antiikkinahalla? Siis sellaisella pehmeällä, kulutetun näköisellä nahalla verhoillusta. Yleensä olen tuollaista nahkaa nähnyt käytettävän lähinnä nojatuoleissa. Kestäkö se sohvassa ja tuleeko siitä ajan myötä sellainen "roikkuva" ja huonosti istuva verhoilu?

    Hankinnan alla on uusi sohva, jonka tulisi mielellään palvellla pitkäänkin, eli reilusti yli 10 vuotta. Tämän takia olen ensimmäistä kertaa elämässäni valmis sijoittamaan (itselleni) "suurehkon" summan rahaa sohvaan. Hyvä sohvamalli on jo löytynyt ja verhoilun saa itse valita lukuisista eri vaihtoehdoista. Kangasverhoilun haluaisin tiputtaa laskuista sen takia, että en usko minkään kankaan kestävän aikaa riittävästi. Tarkoitan siis ulkonäöllisesti, enkä kestävyydeltä.

    Verhoiluksi siis on kaavailtu vaalean ruskeaa (eli sinapin) väristä antiikkinahkaa. Myyjä sanoi, että ei suosittelisi sitä lapsiperheeseen. En lopulta ymmärtänyt että miksei. About saman sävyisenä saisi paksua nahkaa olevan verhoillun, joka olisi vielä 25% halvempi, mutta ulkonäöllisesti se ei näytä hyvältä. Lisäksi paksu nahka näyttää sohvassa jotenkin huonosti istuvalta.
     
  7. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Jospa ei huudeltas arvauksia, jos ei ihan varmuutta ole :hitme:

    peacemaker : eli kuvan sohva siis Iskun Montreal-divaani, näyttää olevan edelleen tarjouksessa :thumbsup:

    Vaikka kylläkin Grande ja Montreal on kyllä ulkonäöllisesti lähes samat jalkoja lukuunottamatta :eek: Tuli tuota Grandeakin käytyä katsomassa, mutta kangas hieman epäilytti, joten päädyttiin tuohon Montrealiin kankaan ja tarjouksenkin takia.
     
  8. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3
    Sori, jos osui arkaan paikkaan :)

    Grandea saa useilla eri jaloilla ja eri päällysteillä, joten olin ns. satavarma, että sehän se on.
     
  9. Scooter

    Scooter Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2005
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos jollain on tarvetta nyt loistavalle kotiteatterisohvalle, niin oulun suunnasta löytyisi ylimääräisenä suomisoffasta pari vuotta vanha oleva loistava sohva!

    Sohvan malli on Studio 85, jota ei enää valmisteta. Kangas on paksua ja laadukasta, väriltään ruskea. Mukaan tulee rahi, jossa on säilytystilaa vaikka petivaatteille. Reunassa olevat istuinpaikat ovat mekanismilla. Välissä on juomatelineet ja säilytyslaatikot. Saa tarvittaessa muokkailtua eri muotoiseksi, vaihtamalla moduulien paikkoja, esim. enemmän kulmasohva malliseksi.

    Kuva kertokoon enemmän..

    [​IMG]

    Hintaa sohvalle ajattelin 500€ ja voin toimittaa tarvittaessa lähialueille. Voin ottaa kiinnostuneille lisäkuvia sohvasta. Voi tulla myös katsomaan ja koeistumaan paikanpäälle :)
     
  10. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Kiitoksia tiedoista. Selailin kyllä eilen yöllä varmaan tunnin läpi eri sohvia ja bookmarkkasin tuonkin. Harmi, että muutto on vasta marraskuussa, eikä tuota saa säilyttyä oikein mitenkään. Ottaavatkohan noin pitkällä toimitusajalla, että marraskuun lopulla / joulukuussa toimitus jos nyt kävisi ostamassa.

    Tuskin tuo nimittäin tuosta halvemmaksi tulee.

    Osaatko sanoa miten pehmyt / napakka sohva on? Itse nimittäin haluan leffahuoneeseen pehmeä / puolipehmeän sohvan.
     
  11. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Ei lähellekään arkaan paikkaan :D

    Itselle Maskussa tuota Grandea kaupattiin vain noilla rosteri-jaloilla. Tais olla että varastossa tai silloisessa tarjouksessa oli vain nuo rosteri-jalat. No ei ne ois haitannut, mutta sohvan muut seikat saivat meidät menemään Iskuun ostoksille ;) Yli 300€:n hinnanero ja ainakin IMO "kestävämmän oloinen"-kangas.

    Kauppakierroksien aikana tuo sohva tais olla kokeilemistamme varmaan se kaikista "kovin" istuintyynyjen osalta, mutta kyllä tuo on pehmennyt hieman. Huomaa eron kun istahti tuohon keskipaikalle, jota ei ole käytetty. Nyttemmin on noita pienempiä istuintyynyjä tullut vaihdeltua/käänneltyä eli alkaa olemaan samanlaisia "pehmeydeltään".

    Mut jos hakusessa on semmoinen "upottava" sohva, niin en suosittele tuota Montrealia. Muistituntemuksien mukaan tuo Grande oli pehmeämpi kuin Montreal.
     
  12. JiiPee77

    JiiPee77 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2008
    Viestejä:
    250
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lisää arvauksia: Kyseessä lienee ihan sama Belluksen sohva, jota vaan myydään eri liikkeissä eri nimillä. Eikös kuitenkin sekä Isku että Masku myy pääasiassa juurikin noita? Ulkonäöllisesti nuo ovat käytännössä aivan vastaavat, kuin Askon Cheri, josta puuttuu vastaavien selkätyynyjen kanssa nuo pienet irtotyynyt.
     
  13. Frosty_

    Frosty_ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2007
    Viestejä:
    59
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kellään kokemuksia tuosta Sotkan 3:n istuttavasta Harri mekanismisohvasta? Lähinnä tuo mekanismin kestävyys ja tietysti myös muut kokemukset kiinnostaisi. Kaupassa testatessa mekanismi tuntui olevan jotenkin jumissa joten ei jättänyt kovin hyvää vaikutusta. Hinta olisi vaan aika sopiva kun tarjouksessa tällä hetkellä 699e (normihinta 999e).

    Jos tähän hintaluokkaan (mieluummin alle 800e) tiedätte vastaavanlaisia mekanismisohvia, ottaisin ehdotukset mielelläni vastaan. Nahkaa sohvan ei tarvitse olla, mahdollisimman tumma väri kylläkin mielellään.

    Tästä sohvasta siis kysymys, lehdessä etusivulla: http://www.sotka.fi/lehti/

    Turun lähistöltä pitäisi sohvan löytyä.
     
  14. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Äkkiseltään joo vois tuntua noin, mutta annettujen tietojen mukaan mitat on kuitenkin hieman erit
    - leveys ... 2450 vs 2480
    - syvyys .. 1580 vs 1480
    - korkeus .. 900 vs 870

    ja kankaat olivat todellakin ihan erinlaiset, ainakin tarjous-Montrealin Jantos-kangas vs Granden peruskangas.

    Mitat otin Grandelle Belluksen omilta sivuilta ja Montrealille Iskun sivuilta.

    Lisätutkimisen tulos ..... Montrealin on valmistanut Dutti ( www.dutti.com ) ja kun katselee sivuilta firman yhteystietoja ja vertaa niitä Belluksen vastaaviin, niin samaa osoitteeseen mennään Vironmaalle :D

    Sitten mitä kirjoitin tuosta Granden pehmeydestä vs Montreal, niin ehkä se pehmeämpi muistikuva johtui löysemmästä kankaasta :confused:
     
  15. hujoppi

    hujoppi Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2010
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    No eihän tuohon marraskuun loppuun ole kuin pari kuukautta, joten ihme on jos ei onnistu.

    Meilläkin muutto vasta edessä ja käyty huonekaluostoksilla jo hyvissä ajoin. Ei tarvitse sitten muuton jälkeen odottaa viikkotolkulla uusia kalusteita.
     
  16. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Juu onnistuu toimitus joulukuun alussa vaikka nyt ostaisi ja tilaisi sohvan. Kävin juuri Iskussa kysymässä.. Päätin myös, että ostan tuolaisen Montreal kulmasohvan varmaankin. Hieman ahdasta tulee, mutta on se kivempi, että voi sitten neljästään tuijottaa leffoja.

    Kävin ostamassa jo rahin (ovh 380€ tms) yksi kappale oli tuolla mustalla eleanor kankaalla hintaan 150€.

    Varmaankin tuohon Montreal kulmasohvaan päädyn (muut vaihtoehdot ovat divaani ja kulmasohvan S malli). Oli hieman pehmeämpi mitä oletin ja pitää vaan ostaa se 4-6 sohvatyynyä lisäksi. Tarkennetaan siis, että selkänojat olivat mukavan pehmeitä vaikka istuinosat olivat aika napakoita. Kävin istuilemassa lanternassa varmaan 20 sohvaa ja tuo oli kokonaisuutena itseäni miellyttävä.

    Eli sohva löytynee leffahuoneesta joulukuun alussa.
     
    Viimeksi muokattu: 19.09.2010
  17. mehuk

    mehuk Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2003
    Viestejä:
    201
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan kokeillu pestä kangassohvaa märkäpesurilla? Eli sellasella, joka suihkuttaa vettä ja imee sen samantien pois? Monet tuntuvat käyttävän tuollaista esim. auton penkkien pesuun. Itellä olis se tilanne, että sohva on nyt vuoden ikäinen ja ajattelin käsitellä sen suoja-aineella uusiksi. Mietin vain, että riittäiskö pelkkä huolellinen imurointi ennen suoja-aineen suihkuttamista vai pitäiskö käyttää pesuria ensin? Sinänsä mitään erityisiä likatahroja ei ole. Kankaan alla on höyhenkerros.
     
  18. Tunari

    Tunari Guest Guest

    Liittynyt:
    24.07.2007
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kulta tuli kotiin:

    [​IMG]
     
  19. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Alakertaan (leffahuoneeseen) tilattiin tuollainen Iskun Montreal kulmasohva (274cm leveä). Yläkertaan samaisesta liikkeestä 363cm leveä Modena divaani. Molemmat ihan sopuhintaan tuli.

    Vaihtoehtona ylläkerran sohvalle oli Maskun Magnum 374cm leveänä, joka oli samaa hintaluokkaa ja ehkä hivenen paremman näköinen, mutta Iskun sohva vei voiton sitten istumistestien perusteella.
     
  20. miika_p

    miika_p Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.03.2006
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    4
    Itse tilasin kyseisen Harri sohvan kun hyvään hintaan sain. Koeistunnassa miellytti vähintään yhtä paljon kuin tuplasti kalliimmat sohvat. Nämä halvemman pään sohvat ovat harvoin näin "muhkeita". Saa nähdä miksi menee pidemmällä istumisella. Kaupassa oli yksi tuliterä ja yksi kauan näytekappaleena ollut. Eikä tuossa enemmän istutussa ainakaan ollut mitään vikaa. Ennemminkin tuntui paremmalta, kuin uutena.