Hereafter (2010) (Clint Eastwood, Matt Damon)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana winterland, 14.09.2010.

  1. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    "A supernatural thriller centered on three people -- a blue-collar American, a French journalist and a London school boy -- who are touched by death in different ways."

    ----------------------------------------------------------------------

    Eastwood on ollut viime vuosina äärimmäisen kovassa vedossa, joten tältäkin on lupa odottaa paljon.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 22.09.2010
  2. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvältä näytti traileri, mutta arvostelut TIFFistä ovat sanoneet, ettei kuulemma anna minkäänsortin oikeaa kuvaa leffasta ja yleisestikin ottaen vastaanotto on ollut lattea.

    Eastwoodin tuotanto muutenkin vaihdellut viime vuosikymmenellä hyvästä (Gran Torino) saarnaavaan ja latteaan (Mystic River). Joten ehkä varovasti uskaltaisi odotella? Kunhan ei tule Changelingin kaltaista kalkkunaa.
     
  3. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Changeling on kaukana kalkkunasta. Viime vuosien heikoin Eastwood-ohjaus on Invictus, muttei sekään mikään kalkkuna ole.

    Ebert piti Hereafterista.
     
  4. Streami

    Streami Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2004
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    3
    Onko tämä järjestyksessä neljäs Clintin viimeinen elokuva?
     
  5. Majestic

    Majestic Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.08.2005
    Viestejä:
    214
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei hän ole sanonut lopettavansa ohjaamista. Gran Torinosta hän sanoi että jäänee viimeiseksi elokuvaksi jossa hän näyttelee, ja keskittyy jatkossa vain ohjaamiseen. Tosin elokuva-alalla ei koskaan kannata sanoa ei koskaan.

    Minä kyllä uskon että Itäpuun Clint jatkaa ohjaamista niin kauan kuin kunto vain kestää. Ja hänhän on vielä nuori verrattuna vaikkapa Manoel de Oliveiraan, joka vielä 101-vuotiaanakin ohjaa vuodessa uuden elokuvan tai kaksi.
     
    Viimeksi muokattu: 14.09.2010
  6. Jakkis

    Jakkis Guest Guest

    Liittynyt:
    30.10.2004
    Viestejä:
    770
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mystic River ja Changeling olivat kyllä oikein päteviä tuotoksia ja samaa mieltä Invictuksesta, että kokonaisuudessaan Clintin heikoimpia sitten Mystic Riverin jälkeen. Toivottavasti tämä pätkä taas nousisi samalle tasolle kuin Iwo Jima ja Gran Torino.
     
  7. chevalier

    chevalier Guest Guest

    Liittynyt:
    26.01.2009
    Viestejä:
    179
    Saadut tykkäykset:
    0
    aika tiukka ohjaustahti clintillä, nyt tuli reaktio että "joko taas uutta". onneksi tosin jotkut voi skipata, esim. ei tuo invictus kiinnostaa aiheensa puolesta yhtään..

    mutta en mä kyllä tuota gran torinoa tajua, sehän on älyttömän korni. tietyllä tapaa silkka fanitusleffa, jossa clint pääsee meuhkaamaan ja äijäilemään vielä one more time, mutta kaikki kohtaukset on useimmiten vain typerän epäuskottavasti ja lapsellisesti kirjoitettu. jotkut niggat ym. lökäpöksyt notkuvat hoodeilla ahdistelevat tyäriä, sitten clint kaahaa tuosta vaan autolla paikalle ja alkaa uhkailemaan möreällä äänellään ja laukoo jotain "Ever notice how you come across somebody once in a while you shouldn't have fucked with? That's me." -luokan latteuksia, haha. ei nyt kyllä oikein uppoa. vaikka onhan se clint kova jätkä kuitenkin.
     
  8. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Invictusta en ole nähnyt, mutta Changeling oli kaikin tavoin tympeä, ylipitkä ja pateettinen sekasotku, missä jopa Angelinan ja Malkovichin tasoiset lahjakkaat näyttelijät olivat ulapalla. Tunti pois kestosta ja tiukempi ote kerrontaan niin olisi voitu saada aikaan katsottava pätkä.
     
  9. John McClane

    John McClane Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.05.2007
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    Clintin viime vuosien heikoin on Flags of Our Fathers. Leffassa oli paljon lupaavia aineksia, mutta kaikki on pitänyt verhota tarunhohtoiseen isänmaallisuuteen. Letters From Iwo Jima onnistuikin samasta aiheesta paljon paremmin. Invictusta pidän aliarvostettuna, vaikka ylipitkä leffa onkin. Mystic River taas on täysi mestariteos ja tähän mennessä Clintin uran paras elokuva.

    Tämä Hereafter näyttää jotenkin keskinkertaiselta, mutta kiinnostaa siitä huolimatta.

    Jotenkin näin nämä Clintin viime leffat menevät omalla asteikollani:

    Mystic River *****
    Million Dollar Baby *****
    Flags of Our Fathers ***
    Letters From Iwo Jima *****
    Changeling ****
    Gran Torino ****
    Invictus ****
     
  10. Pvt Joker

    Pvt Joker Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2009
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Letters from Iwo Jima on kyllä noista kadesta parempi elokuva, mutta pääasiassa paremman käsikirjoituksen, tiukemman rakenteen ja CGI-kikkailun puuttumisen takia. Eikä sovi unohtaa erinomaisia japanilaisnäyttelijöitä.

    Flags of Our Fathersin suurin ongelma on takautumarakenne, joka hyvästä yrityksestä huolimatta ei lopulta toimi kovin hyvin. Sen sijaan mitään yltiöisänmaallisuutta siinä en havainnut; esimerkiksi Saving Private Ryan on siinä suhteessa pahempi. Clintin näkemys obligaatiokiertueesta on lähinnä ironinen, eikä itse saarellakaan nähdä mitään erityistä suitsutusta, vaikka lippu toki vuorelle vedetäänkin. Tottakai tuo asia oli jotenkin otettava huomioon, kun kyseessä nyt kuitenkin on eräs kuuluisimmista toiseen maailmansotaan liittyvistä kuvista jopa USA:n ulkopuolellakin. Lisäksi alkupuolen taistelukohtauksissa on turhaa kikkailua; varsinkin lentokoneiden ohjaamon sisältä "kuvatut" (eli renderöidyt) näkymät ovat täysin turhia ja tuovat mieleen enemmän tietokonepelin kuin elokuvan.
     
  11. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lievänä off-topicina itseäni jaksaa aina ihmetyttää tämä ajatusmalli. Miten elokuva, jossa hahmot jatkuvasti kyseenalaistavat hallituksensa päätöstä, tehtävänsä luonnetta, omaa jaksamistaan, ovat valmiita sotarikoksiin ja ties mihin päästäkseen kotiin on yltiöisänmaallinen? Lopun liputuksen takia? Siis kohdan, missä amerikanlippu näytetään hauraana ja kalpeana ja täysin värittömänä?

    samaa mieltä tosin Letters From Iwo Jimasta, joka on aivan huikea elokuva ja Armottoman ohella Eastwoodin parhaita.
     
  12. John McClane

    John McClane Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.05.2007
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saving Private Ryanin kohdalla kyse on nimenomaan tuosta lopun tähtilipusta. Lippu näyttäytyy kaikkien niiden asioiden symbolina, jotka olisi voitu menettää ilman sodan käyneiden sotilaiden sankaruutta. Spielberg saarnaa koko elokuvan ajan, että sota on paha asia, mutta loppu kääntää tämän asian nurin. Sota saattaa olla paha juttu ja kaikki siihen osallistuvat joutuvat tekemään valtavia uhrauksia, mutta lopulta sota on kuitenkin joskus välttämätöntä. Jos tätä vertaa vaikka Oliver Stonen Platoonin aidosti sodanvastaiseen loppukohtaukseen, on kahden elokuvan välillä aika suuri ero.
     
  13. John McClane

    John McClane Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.05.2007
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja lisäyksenä vielä tuohon edelliseen, että Clintin Flags of Our Fathersissa on sama ongelma. Elokuvan sävy on paljon kriittisempi kuin Saving Private Ryanin, mutta elokuva jänistää lopussa ja päätyy ylistämään ja romantisoimaan sotilaiden välistä toveruutta. Letters From Iwo Jimasta tämä puoli puuttui kokonaan ja sotiminen nähtiin kokonaisuudessaan melko surullisena hommana.
     
  14. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    On totta, että elokuvan asenne on sodanvastainen sen julmuuksien vuoksi, mutta kyseessä on pikemminkin näkökulma sotilaiden kautta, jotka kokevat tehtävänsä turhaksi ja hyödyttömäksi - eivätkä ymmärrä tilannettaan kunnes käsittävät Ryanin edustavan sitä pientä hyvää jota voivat tehdä voidakseen kutsua itseään miehiksi vielä kotiin palatessaan. Vuosia myöhemmin sitten tuon lipun näkeminen onkin kivuliasta huomata, ettei sen lupaukset ole muuta kuin sitä heikkoa illuusiota, mikä ei kestä päivänvaloa menettämättä värejään ja sitä ihailtavuutta jolla sitä markkinoidaan.

    Kyseessä ei ole vain yhtä ilmiselvää ja suorasanaista kritiikkiä kuin Stonella.
     
  15. John McClane

    John McClane Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.05.2007
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo on itse asiassa aika mielenkiintoinen ja mahdollinenkin tulkinta. Itse ymmärrän leffan viimeisen kuvan kuitenkin toisin, varsinkin kun juuri sitä ennen vedetään lippaan haudalla. Spielberg myös välttää elokuvan aikana kuvaamasta sotilaita yhtään negatiivisessa valossa. Miesten välillä ei juuri konflikteja synny eikä heidän koskaan esitetä olevan moraalisesti niin arvelluttavilla vesillä kuin Platoonissa.
     
  16. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt pitää taas olla eri mieltä aika rankasti, Spielberghän esittää sotilaat mm. olevansa verenhimoisia ja valmiita tappamaan antautuneen sotilaan, osoittamassa aseilla toisiaan jotka ovat hylkäämässä tehtävän ja komppanian, hanakoita edes lähtemään Ryania etsimään ja ylipäänsä kyllästyneitä ja turhautuneita koko paikassa olemiseen. Useassa kohtauksessa heidät kuvataan pikkumaisina ja jopa kusipäisinä palloina vihaa, jotka löytävät Ryanin pelastamisesta sen pienen toivon kimalluksen että voisivat ehkä saada jotain anteeksiantoa teoistaan - ainakin omissa silmissään.
     
  17. Willy

    Willy Guest Guest

    Liittynyt:
    20.05.2006
    Viestejä:
    210
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän tuo Saving Private Ryan on mielestäni lievästi patrioottinen, vaikka näytetään siinä sodankäynnin järjettömyyttäkin.

    Mutta takaisin asiaan. Hereafterin traileri näyttää kyllä hyvältä. Kyllähän Eastwood on saanut yleensä toimivia elokuvia aikaiseksi. Tämä taitaakin hieman poiketa miehen aiemmista elokuvista. Saapa nähdä miten Eastwood tämän tekee. Matt Damon ei ole varsinaisesti suosikkinäyttelijöitäni, mutta ei nyt ärsytäkään. Ihan kelvollista työtä hän teki Eastwoodin edellisessä elokuvassa Invictuksessa.
     
  18. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    No kyllä siinä saa imo lievästi patrioottinenkin olla, kun kerrotaan Omaha beachin kaltaisesta massateurastuksesta ihmiskunnan isoimman sodan ratkaisevimmassa operaatiossa. :hitme: :D

    Tämä siis ihan kaikille näille jotka eivät voi sietää jenkkien kansallistunnetta. Olisiko tämä amerikkalaisuuteen aidosti kuuluva asia pitänyt leffasta kokonaan keinotekoisesti häivyttää pois? Saving Private Ryan on hieno sotaleffa, ja lopun fiilistelykohtaus on sinänsä tyypillistä Spielbergiä.
     
  19. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Omat arviot:

    Mystic River ****
    Million Dollar Baby ***½
    Gran Torino ***

    Lippukirjeleffat eivät oikein innosta, kuten ei pahemmin Changeling tai Invictuskaan, kaikki näkemättä. Tämä uusin taitaa olla vähän samaa sarjaa, Matt Damon meediona? :) Toisaalta varmaan mielenkiintoisempi noita muita. Itse pidän varmaan eniten Eastwoodin 70-luvun ohjauksista.

    Anyway, Clint on kyllä tavattoman hieno mies.

    http://www.iltasanomat.fi/videot/viihde/2251344
     
  20. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Tämä tuli nähtyä pitkälti ilman mitään ennakkotietoja, joten alun tapahtuma pääsi yllättämään ja sen johdosta myös toimi erityisen hyvin. Aika erikoisen aihepiirin on Eastwood elokuvalleen tällä kertaa valinnut, vaikka kuolemaa on eri kanteilta miehen viime aikojen ohjaustöissä muutenkin käsitelty. Invictuksen pehmeä tyyli jatkuu Herefterissakin, vaikkakin hieman erilaisena. Leppoisa draama on tavallaan mukavaa seurattavaa, mutta välillä rytmi rauhoittuu jo turhankin leppoisaksi. Myös käsiteltävä aihe olisi vaatinut hieman tiukempaa otetta.

    Elokuvan valopilkku on Matt Damon, jonka hahmon luomisessa on onnistuttu hyvin. Harvoin hyödynnettyä roolihahmon inhimillistämiskeinoa osataan käyttää tällä kertaa hyvin kun Georgelle on annettu kiinnostumiskohteita myös elokuvan suoranaisen aiheen ulkopuolelta. Kokkauskurssi ja Dickens-fanitus voivat monesta tuntua täysin turhalta pitkitykseltä, mutta onnistuvat tuomaan henkilöä huomattavan hyvin tykö. Dickens ei tosin taida olla aivan niin irrallaan muusta elokuvasta kuin äkkiseltään vaikuttaisi, sillä Marcuksen tarinasta löytyy kyllä suoria Dickens-viitteitä.

    Tavallaan osaavaa ohjausta jälleen kerran Eastwoodilta, mutta taas on lopputulos kääritty Invictuksen tapaan liian pehmeään pakettiin.

    Jos elokuvan haluaa nähdä hieman eri silmin, voi sitä pitää myös eräänlaisena supersankarielokuvana. George erikoiskykyineen tuo "supersankaruuden" problematiikan vielä Unbreakableakin lähemmäs arkea.

    :):):)+