JAGs happanee taas

Keskustelu osiossa 'Topfield-TAPit' , aloittajana Katselija, 13.09.2010.

  1. Katselija

    Katselija Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.10.2004
    Viestejä:
    553
    Saadut tykkäykset:
    12
    Taas olis aika vaihtaa. Tämän löysin TapWorldistä: Jag's EPG 3.0 Beta 4

    Onko uudempaa jossain?

    Mikä olisi paras vaihtoehto, Toppy 5100 MAsterpiece on laite.
     
  2. tmoh

    tmoh Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.04.2003
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
  3. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34

    Plasma. Eri planeetalta käytettävyydessä ja ulkonäössä.
     
  4. jarmoke

    jarmoke Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.08.2004
    Viestejä:
    272
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olikos siinä Plasmassa nykyisin jo toiminto millä saa ohjelmaoppaasta suoraan valita ohjelman ja tehdä siitä jatkuvan ajastuksen hakusanalla? Meillä rouva ei lupaa vaihtaa Jagsia mihinkään missä ei ole yhtä helppo tehdä hakusana-ajastuksia (ja nimenomaan että hakusanan saa poimia ohjelmaoppaasta suoraan ettei tarvitse kokonaan kirjoittaa sitä itse)...
     
  5. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Uusimmissa, eli maksullisissa on tuon tapainen (nyt on meneillään v2.20). Ilmaisessa v1.45:ssä (joka ei "happane") ei tuollaista ole, tosin sen kanssa käytetään yleensä ilmaista UK Autoscheduleria.
     
  6. jarmoke

    jarmoke Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.08.2004
    Viestejä:
    272
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kansalaisilla jaettavaksi kokemuksia, kuinkakivuttomasti/kivuliaasti on mennyt siirtymä Jagsista Plasmaan?

    Onko kommenttia kumpi on mielestänne (ja miksi) parempi yhdistelmä, tuo maksullinen Plasma vai maksuton Plasma + UK autoscheduler? Kyse ei ole tässä tapauksessa rahasta vaan siitä mikä olisi käytettävyydeltään parempi jotta rouvakin sen voisi hyväksyä... ;o)
     
  7. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Mitäs jos jarmoke maksaisit Jags:n maksun ja ei tarttisi miettiä vanhentumisista. Jos kerta käyttäjät on tottunut ohjelmaan, niin miksi vaihtaa ;-)
     
  8. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    JAGsia olen vain pikaisesti kokeillut reilut pari vuotta sitten, enkä silloin pitänyt. Eli vähän paha mennä sanomaan nykyversiosta mitään. Tosin ainakin kuvien perusteella näyttää melko samanlaiselta. Parasta lienee kuitenkin ihan itse kokeilla toista tai molempia noista plasmoista. Maksullista eli uudempaa versiota voi vapaasti kokeilla 30 päivän ajan. Jos ei kumpikaan yhdistelmä miellytä, niin sitten vain pitäydyt vanhassa ja ostat JAGsin lisenssin, jos se vain on vielä mahdollista.
    En ole uutta plasmaa kovin kauaa käyttänyt, mutta kyllä tämä taitaa Pentti Peruskäyttäjälle selkeimmästä päästä olla. Tosin UKAS:n jälkeen oli automaattiajastuksen kanssa hieman ihmettelemistä (oletusasetuksilla saman kanavan peräkkäisistä ajastuksista jälkimmäinen alkaa vasta edellisen lisäajan päätyttyä). Aivan kaikkia UKAS:n ominaisuuksia ei myöskään näytä plasmasta löytyvän (peräkkäisten ajastusten yhdistäminen yhdeksi tallenteeksi). UKAS ei ole päivittynyt lähes pariin vuoteen, plasma sen sijaan päivitettiin viimeksi kolmisen viikkoa sitten. UKAS:ssa on aina vain täysin vapaa sanahaku, plasmassa taas logiikkana on valita ohjelman nimi suoraan ja vasta sitten tarvittaessa muokata sitä (esim. '5D Dokumentti: lapseni on ruma' --> '5D Dokumentti: *', jotta kaikki muutkin jaksot tallentuisivat).

    Aluksi UKAS on ehkä hieman hankala, mutta kun haut saa kohdilleen (testaus on helppoa), on käyttö mukavaa ja helppoa. Priorisointikin on helppoa, plasmassa se taas on nykyisellään hieman hämmentävä, joskin toimiva juttu. Ja ainahan on mahdollista käyttää uusinta ja parasta plasmaa + UKAS:aa, mutta itse en ainakaan vielä ole siihen ryhtynyt. Plasman suuri etu on se, että voi EPG-tiedosta suoraan poimia ohjelman nimen, UKAS:ssa täytyy aina tehdä uusi haku, asettaa lisäajat, testata se (helppoa ja suositeltavaa...) ja sitten priorisoida se (= siirtää listassa nuolinäppäimillä niin korkealle, kuin haluaa, tietenkin vasta konfliktitilanteessa mennään prioriteetin mukaan).


    Viikottaisajastukset joudun edelleenkin hoitamaan Toppyn oman valikon kautta (YLE TV1:n leffaarvostelut aina perjantaiaamuisin, likimain vakioaikaan). Radiosta ei juuri koskaan tule mitään tallennettua, kun ei ole tarjontaakaan, mutta nekin hoidan toppyn oman EPG:n kautta. Molemmat ovat itselläni harvoin tarvittavia ja käytännössä helposti hoituvia juttuja.

    PlasmaEPG, kuvia ja suomenkielinen manuska asenusohjeineen löytyy täältä. UKAS ainakin täältä (kuten myös Jag's, joka ei näytä päivittyneen syyskuun 2009 jälkeen).
     
  9. mikil

    mikil Guest Guest

    Liittynyt:
    25.09.2005
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    3PG. En vaihtaisi tuota pois. Itse siirryin tuohon Jagsista ja olen ollut tosi tyytyväinen. Hakusanat saa nappia painamalla (sininen) EPG:stä suoraan. MPC 5100:ssa taitaa toimia 3PG 1.26 (muistaakseni), uudemmat ei toimi.