Onkyo TX-SR308 / 508 / 578 / 608

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana hkj, 28.03.2010.

  1. hoqane

    hoqane Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2006
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Just tilannu ton 608:n ja tuli mieleen tuo kommentti, et asetuksia säätämällä sai "häntimisen ja nykimisen" pois. Mitä sitten muutit ja miten jos saa kysyä. Laitakko ystävällisesti vaikka privaviestinä, josset julkistaa halua :D

    No nyt tuli sitten Gigantin mainoksessa tuo SR578 alle puoleen hintaan tuon 608:n suhteen. Tiedän kyllä noi eroavaisuudet ja rupesin kesken miettiin, et pitäskö tuo sittenkin hommata ja palauttaa tuo tuleve 608. Kiitos kuitenkin kaikille threadiin kirjoittaneille noista kokemuksista tuon 608:n suhteen. En ole tietty vielä käytännössä nähnyt tuota mainittua kuvan nykimistä 42s välein, mut ei se varmaan ole mikään ongelma. Mulla tulee kuva PS3:sta Epsonin TW5500:n kautta kankaalle ja pääasiallisesti tulee tuota blu-ray leffaa katottua. Jonkin verran dvd:täkin. Mitä ootte mieltä et haittaako toi oikeasti vai ei?
     
  2. rmake

    rmake Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.11.2007
    Viestejä:
    72
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa itsekin käytyä maksamassa gigantissa tuo onkyo, laitteitahan ei suoraan hyllystä löytynyt...
    Pääsee hyvin n. 10v palvellut tx-ds676 huilaamaan jonnekin.
    Mitähän käytännön eroa 578 vs. 608 edes on?
    Vahvistintehoa 30w vähemmän, yksi hdmi vähemmän, ei THX, yksi sub. pre out. ei siis mitään ratkaisevia puutteita tuossa pienemmässä.
     
  3. KariT

    KariT Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    170
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ne kenellä on jo TX-SR578, niin laittakaas kokemuksia! Itseäkin kiinnostaisi, vaikka onkin kokolailla muovisen tuntuinen wanhaan Sonyn STR-DB940 verrattuna.

    Käykö kuumana? Mulla tulis paikkaan, johon jäis 15 cm ilmatilaa yläpuolelle ja sivuille vain pari senttiä.

    Mitenkäs muuten subbarin virtahommelit näissä vahvistimissa? Mulla on tuon Sonyn takapuolella virtaliitin, josta oon ottanut virtaset (subbari on pikku-Jamo ja muutenkaan en ns. luukuta). Onko virrat koko ajan päällä, vai osaako (ainakin paremmat) subbarit katkaista vahvistimestaan virtaset itsekseen, kun signaalia ei tule?
     
  4. Reivn

    Reivn Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2010
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Menin sitten itsekkin myymään sieluni saatanalle ja Denonin sijasta tuli tuo 578 tilattua ensimmäiseks vahvistimeks. Saa nähä kiroanko laitteen alimpaan helvettiin jo ens vklopun jälkeen :) Kokemuksia otetaan vastaan jos koku kerennyt tätä jo tyypittelee...

    Pikkasen Googlesta etin tuosta lämpenemisongelmasta mitä Onkyois on tahtonu olla ja huomasin ettei tämän pitäis vetää ku about 460W virtaa, viileenä käyvä Denoni vetää 10W enemmän eli tuskin kauheen kuumana käy Onkyo jos ovat saaneet jonkinlaisen propelin sinne ja siilit kuosiin.
     
  5. Ohhoh

    Ohhoh Guest Guest

    Liittynyt:
    29.05.2009
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuva asetuksista piti valita Game mode. eipä siinä muuta. Trought asetuksilla itsellä ainakin se hänti.

    608 vs 578 ero on ainakin se että 608:ssa on tuuletin koneen sisällä. Joten lämmöt pysyy matalina. Itsellä on sivuilla todella vähän tilaa kuten ylhäälläkin. Mutta kone pysyy suht viileänä. Tuo 587 taitaa olla oikeastaan täysin sama kuin 508 :confused:
     
  6. Inehmo|

    Inehmo| Guest Guest

    Liittynyt:
    10.04.2008
    Viestejä:
    127
    Saadut tykkäykset:
    0
    508:ssa ei ole skaalainta ollenkaan ja korjatkaa, jos olen väärässä niin edellisen mallisarjan laitteissa juuri joku tuohon skaalaamiseen liittyvä piiri oli se joka kuumeni?

    Ei sillä, kyllä oma 508 ihan kuumana käy. Yläpuolella useita senttejä tilaa mutta kylkien kohdalla hyvin vähän.
     
  7. AeshmA

    AeshmA Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2010
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin itse tämän kyseisen 578 vaffarin hakemassa paikallisesta Gigantista (Tampere Lielahti, pari jäi vielä sinne päivällä) ja hyvin pelittää kaikinpuolin.

    Pari miinusta kuitenkin tulee:
    - Kiinteä virtajohto. Ollut Pioneerin VSX-520-K tässä testikäytössä ja oli huomattavasti mukavempi irtonainen pujotella tuonne tason taakse johtoviidakkoon.
    - Lämpenee kuin kiuas, oikean takanurkan päälle jos länttää kämmenen niin melkein saa palovammoja. Minkäänlaista tuuletinta laitteesta ei löydy.

    Aluksi oli pientä ongelmaa, kun PS3:lta koitti kuvaa syöttää. Ei millään suostunut ruudulle asti tulemaan kuin 576p kuvaa, vaikka miten resetoi kuva-asetuksia ja muuta, mutta olikin sitten vain jonkinsortin kontaktiongelma HDMI-liitännässä.

    Skaalaimesta ihan kauheesti ei pysty näin mainitsemaan, sillä lähteinä PS3, X360 ja Elisa Viihde-digiboxi, joten mikään laitteista ei skaalainta tarvitse.

    Niin sitten vielä tosiaan tämä tapaus viihde-digiboxi. 1080p@50Hz antaa virhesanoman "no signal", vahvistin ikäänkuin boottaa tulon n. 15 kertaa kunnes digiboxi palautuu edelliseen tilaan. 1080p@24,25,30 ja 60Hz toimii, samoiten oudot resot kuten 2880x576p, mutta ainoastaan 1080@50 ei. Lähetin onkkarille sähköpostia tuosta, katsotaan mitä vastaavat. (ja jos joku kysyy miksen käytä esim. 60Hz tilaa, niin 50 jostain syystä näyttää paremmalta/parhaimmalta, pioneeri tuota otti ja suolsi eteenpäin.)

    Mutta näin lyhyesti tiivistettynä: Kelpo laite hinnassaan (170€ ale on ihan mukava), joten jos laitteelle on varattu tuuletustilaa, niin kannattanee käydä poistamasta. OSD on varsin näppärä apu asetusten laittamisessa, joten on myös melko aloittelijaystävällinen.

    Kyselkää ihmeessä, jos joku tietty ominaisuus kiinnostaa, niin koitan testata kunhan kerkiän (Halo tulee huomenissa, niin voi olla kiireitä :) ).

    Edit: No heti tulikin jo yhteen varmaan melko yleiseen kysymykseen vastaus. Täälläkin palstalla kun peloteltiin napsumisesta jne, niin ainakaan tämä ei ole vielä mitään ylimääräisiä ääniä päästellyt.
     
    Viimeksi muokattu: 13.09.2010
  8. KariT

    KariT Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    170
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä kuumeneminen huolestuttaa kyllä siinä määrin, että saatan vetää henkselit yli laitteen hankkimisen suhteen (Gigantin takuukin vain 1 vuosi). Vahvistin sijoittuisi muualta kuin edestä umpinaiseen tasoon ja ilmatilaa yläpuolelle jäisi noin 15 cm. Saattaa laite jäädä lyhytikäiseksi, jos käy kuumana koko ajan.
     
  9. Panze1

    Panze1 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.10.2005
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin eilen hakemassa 578:n Gigantin Lielahden Megastoresta. Pikaisesti ehdin illalla testaamaan Xbox360:n (komponentti) ja HTPC avulla (DVI->HDMI).

    Hienosti näyttää pelaavan eikä napsumista tai häntimistä ainakaan vielä ollut havaittavissa. Kuva vahvistimesta kulkee HDMI:llä tykkiin. Perhanasti tuossa tuntuu olevan säädettävä/konffailtavaa joten hetki varmasti menee, että saa asetukset optimoitua. Toisaalta, tuo konffaaminen on joskus ihan mukavaakin puuhaa. :) Jonkin verran laite tuntuu lämpiävän.

    Anyway, 299e vahvistimeksi varsin pätevä tapaus! Edellinen vahvarini oli hyvin palvellut 11 vuotta wanha Sony STR-DB780QS. Nyt ei tarvitse kuljettaa kuin yksi piuha vahvarilta tykille, entisen 2xHDMI, komponentti, s-video sotkun sijaan... :)
     
  10. AeshmA

    AeshmA Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2010
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo siis tuon videomuuntimen ansiosta varmasti parempi laitos kuin halvemmat mallit, jos omistaa komponentti- tai komposiitti-letkuilla toimivia laitteita, kun kaiken saa yhdestä HDMI:stä pihalle. Itsellä ei tosin tätä "ongelmaa" ole kun kaikki laitteet on 1080p jo valmiiksi.

    Kyllähän tuon saa häntimään ihan tv kuvallakin, kun kesken liikkuvan kuvan noita modeja vaihtelee, mutta tosiaan tärkeämpäähän on että tuon häntimisen saa myös kytkettyä pois päältä :hitme:

    Tulikuumanahan tuo valittettavasti käy, pitäisi varmaan joku ropelliviritelmä ulkopuolelle tehdä.
     
  11. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko 578 ja 508 muuta eroa kuin faroudja ja 200g, itse en spekseistä huomannut muuta? Meinaan olisi itsekkin voinut hakea tuon 578:n, mutta 508:n saa Saksasta 250€:n ja ilmeiseti tuo faroudja on juuri se mikä kuumenee? Itsellä ei ole käyttöä skaalaimelle (PS3,PC,integ. DVB), joten olisi parempi ilman sitä.
     
    Viimeksi muokattu: 14.09.2010
  12. AeshmA

    AeshmA Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2010
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Valitettavasti taitaa kyllä kyseinen vahvistin mennä palautukseen.

    Harmi sinänsä sillä varsin hyvä laitos muuten, mutta tuo 1080p@50Hz kuvan toimimattomuus ja julmeton lämmöntuotto (ja sitäkautta myös kait sitten voi sanoa sähkönkulutus) ei vain sovellu omaan käyttöön. Näitä ominaisuuksia/puutteita kun oli vaikea tietää ennen ostoa, joten gigantti tuskin hangoittelee palautusta vastaan, kun kerta tuon tyytyväisyystakuunkin omaavat.

    Selvennetään nyt vielä, että omassa laitetasossa vahvarin ympärille jäi n. 5cm suuntaansa tilaa, joten ylläoleva hyllykin lämpeni parhaimmillaan kuumaksi.

    Tämänpäiväisen Halo -tuokion aikana kokeilin laitteen yläpintaa, niin valehtelematta ei lievät palovammat kaukana olleet. Kaveriakin pyysin kokeilemaan, niin näpit lensi melkosta nopeeta pois ja kuului "ai saatana!".

    Laitteelle ei voi kyllä näillä lämpötiloilla kovin pitkää elinikää ennustaa ja vain 1v takuu siinämielessä ei ainakaan lämmitä mieltä. En odota että kestää kuten n. 10v vanha Sony, joka lähti jatkamaan maailmalle vielä varsin toimivana laitoksena, mutta jos nyt ainakin sen 3v elossa pysyisi.

    Edit: Tulee varmaan viikonlopun asiakasomistajapäiviltä haettua tilalle vastaava Pioneer, joka testikäytössä on ollut, kun saa 5% hinnasta pois (ovh. 289€-5%=275€).
     
    Viimeksi muokattu: 14.09.2010
  13. temexter

    temexter Guest Guest

    Liittynyt:
    20.03.2010
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Halvin vissiin 263.90 € posteineen. https://www.passiontec.de/_fenster.php?art_id=600640771&dateiname=_artikel_suche.php&indexsuche=tx-508&suche1=&suche2=&suche3=&suche_artnr=&hersteller_profisuche=&volltextsuche=&start_limit=0&sortierung=&sortierung_hersteller=&sortierung_kategorie=

    Juuri tein tialuksen ja peruutin samantien, kun huomasin tuon Gigantin tarjouksen. Eikä tuo skaalain haittaa, saahan sen pois päältä tietääkseni.
    e: siis kuvalähteen asetuksista, ei tietty "koko piiriä disabloitua".

    Onpahan ainakin Suomi-laite, niin Simex ei ainakaan voi ryttyillä takuun kanssa...
     
    Viimeksi muokattu: 18.09.2010
  14. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Ei se sen suomempi laite ole, todennäköisesti tuokin tulee Gigantille tanskasta :)
     
  15. Jeiz1

    Jeiz1 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.09.2010
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin tuon 578:n ja pienten testien jälkeen on kyllä erittäin pätevä hintaisekseen, eikä ainakaan mun käytössä niin järkyttävästi kuumentunut vaikka ajattelin kylläkin tuulettimen virittää tuohon päälle.

    Mutta: mulla on hp 311 miniläppäri hdmi:llä kiinni ja vahvistin naksahtaa joka kerta kun esim. spotifyssa biisi/mainos alkaa/loppuu. Siis rele tmv. naksahtaa samoin kuin vanhassa Yamahassa kun vaihtoi äänilähdettä, eli onko tämä koneen, hdmi:n vai vahvistimen takia, ja onko se vika vai ominaisuus?
     
  16. 15444

    15444 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saako tuosta 578 irrotettua nuo "tassut" joiden päällä laite seisoo vai ovatko kiinteät; sillä pitäsi saada uusi vahvari mahtumaan 15cm tilaan korkeussuunnassa?
     
  17. Yen

    Yen Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    1 412
    Saadut tykkäykset:
    0
    578 lämpenee paljon, että ei kannata kovin pieneen tilaan mahduttaa... Vastaus kysymykseen: ei liian helposti.
     
  18. Euss

    Euss Guest Guest

    Liittynyt:
    05.08.2010
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yläpuolelle pitää jättää 20 cm tilaa kuumenimisen takia.
     
  19. AeshmA

    AeshmA Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2010
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, Onkyon antama suositus 10-15cm sivuille ja 20cm yläpuolelle tyhjää tilaa.

    Itse tosiaan vein tuon 578:n jo takaisin jo mainitsemieni ongelmien takia ja hain paikallisesta Prismasta asiakasomistapäiviltä jo testikäytössä olleen Pioneer VSX-520K, joka on vallan mainio kapine kun kaikki laitteet on HDMI:llä ja ei ole tarvetta kuin max. 5.1 setille. Virrankulutus melkein puolet pienempi kuin onkkarissa, jonka huomaa viileästä käyntilämpötilasta ja haluamani 1080p@50Hz toimii.
     
  20. Panze1

    Panze1 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.10.2005
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lisää kokemuksia viikonlopulta: jopa heräsi wanha Audiopron 5.1 setti eloon Onkyon myötä. Ikäänkuin takana ei olisi ennen ollut lainkaan kaiuttimia. Leffojen ääniraidat toistuvat huomattavasti tarkemmin eri suunnista vrt. wanhalla Sonylla toistettuna.

    Jopa avovaimo mainitsi parantuneesta äänentoistosta ja ihmetteli, että pelkällä vahvistimellako tuo saatiin aikaiseksi. :)

    Laite on minulla suht matalassa hyllyssä, mutta en silti ole huomannut, että tuo juuri edellistä vahvistinta rajummin olisi lämmennyt? Olisiko näissäkin sitten yksilöeroja, kun toiset valittavat, että lämpenee "polttavan" kuumaksi?