Elokuvien kootut kliseet, osa 1

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mahoney, 05.01.2003.

  1. kinosau

    kinosau Guest Guest

    Liittynyt:
    20.01.2008
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muskeliautoilla voi ajaa lujaa siinä missä millä hyvänsä muillakin tuon aikakauden autoilla ja alustoihin sai noiden autojen kulta-aikana monentasoisia handling-packageja joilla niiden kovaa-ajo -ominaisuuksia sai parannettua aivan toiselle tasolle kuin mitä vakiokärryistä löytyi. Silloin kun nuo autot olivat uusia, jouset kunnossa, iskarit tiukkoja eikä nivelissä ollut ylimääräisiä välyksiä, ei auton tielläpitämisessä ollut mitään draamaa kovemmillakaan nopeuksilla.

    Ovaaliradoista puheenollen, otappa selvää minkälaisilla nopeuksilla siellä ajetaan Voi vetää hiljaiseksi.

    Missasit pointin. Bootlegging ja stock car racing on USA:n eteläisten osavaltioiden kansanperinnettä johon Dukes of Hazard viittaa tai oikeastaan koko idea perustuu. Autojen rakentaminen bootlegger -hengessä on siellä ihan elävää elämää ja paikalliset veijarit ovat näissä hommissa tosi taitavia.

    Been there, done that. Tiedätkö minkälainen autourheilulaji on historic racing? Tiesitkö että yhteislähdöissä nuo halveksitut jenkkilotjat yleensä jättävät eurosankarit jo lähtökiihdytyksessä ja jättävät nämä ajamaan omaa kisaansa? Tiesitkö että 60-lukuisilla jenkkiautoilla meinattiin aikanaan viedä mm. Monte Carlo -rallin yleiskilpailun voitto? Tämä saatiin estettyä järjestäjien sääntötulkinnoilla joilla tuohon aikaan varmistettiin voitto ranskalaisille automerkeille.

    Jos 60-luvun jenkkimuskelia verrataan saman aikakauden eurooppalaisiin autoihin niin eivät ne ole yhtään sen kummempia. Jenkkimuskeli kulkee ja kääntyy vähintään yhtä hyvin kuin muunmaalaiset kilpailijansa.

    Myytti jenkkilotjista perustuu toisaalta siihen että aikanaan Suomeen ja eurooppaan tuotiin enimmäkseen kaikkein löysimpiä hinnat-alkaen malleja ja siihen että nykyautoilija on saattanut muodostaa mielikuvansa miljoona mailia sikalinttana toimineen raggaripalkin pohjalta.

    Ajaisin huomattavasti mieluummin 60-luvun rata-alustaisella chargerilla kaasu pohjassa kuin saman ikäluokan cortinalla, minillä tai pikku-fiatilla.

    Itseltä löytyy omakohtaista ajokokemusta monenmoisista kärryistä, myös semmoisista joita ajetaan kypärä päässä. Nuoruutensa loistoon entisöidyn jenkkimuskelin ajaminen on kyllä silmiä avaava kokemus kun pohjalla on ennakkoluulot olemattomista ajo-ominaisuuksista.

    Eiköhän tämä riitä tästä..?
     
  2. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    En ole muuta väittänytkään - nyt niitä kuitenkin verrattiin modernimpaan kalustoon.

    Mikä saa sinut epäilemään tietojani noista asioista? Kuten sanoin, ovaaliradat on toinen juttu - nyt puhuttiin normaaleilla teillä ajamisesta.

    Ihan miten vaan.

    Tiedän.

    Mahtaisiko johtua siitä että edustavat käytännössä eri kilpailuluokkaa kuin ne "eurosankarit"? Jokatapauksessa, en ole missään vaiheessa kiistänyt jenkkimuskelien suorituskykyä varttimaililla yms tilanteissa.

    Olen tuosta joskus kuullut/lukenut... samaan tapaan sääntötulkintojen ansiosta ne jenkkimuskelit nykyään kilpailee historic luokassa sellaisia autoja vastaan jotka eivät ole kilpailukykyisiä.

    Minä ajaisin mielelläni millä tahansa jenkkiautolla mieluummin kuin minillä tai fiatilla. 60-luvun Cortina olisi kyllä kiva. Nyt ajan kuitenkin pitkälti 60-luvun suunnitteluun pohjaavalla Volvolla.
     
  3. kinosau

    kinosau Guest Guest

    Liittynyt:
    20.01.2008
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minut sai epäilemään tietojasi näistä asioista tämä seuraava lainaus:

    Tämän linkin takaa löytyy in-car kamerakuvaa 1964 Ford Fairlane 500:sta jolla ajetaan legendaarisella Nurburgringillä. Mikähän moottorirata maailmassa vastaisi vielä enemmän "normaaliteillä ajamista"?

    Toivon että kiinnität erityisesti huomiota kuvassa näkyvään nopeusmittarin näyttöön varsinkin mutkissa.

    http://hooniverse.com/2010/08/27/balls-of-depleted-uranium-the-nurburgring-in-a-1964-ford-fairlane/

    Tuo kuvissa näkyvä voorti on Holman Moody NASCAR-fairlane. Dukes of Hazardin kuvitteellinen "General Lee" oli myös NASCAR -auto. Jos General Lee:llä on ollut esikuva todellisuudessa niin sen suorituskyvystä voidaan vetää jotain johtopäätöksiä vaikkapa tuon aerodynamiikaltaan vielä surkeamman fairlanen esityksen pohjalta.

    Eiköhän tämä riitä tästä..?
     
  4. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Keimola, vielä joku vuosi sitten... :)

    Okei, kuvat katsottu, teksti luettu, video katsottu, nopeusmittaria tuijotettu... ja pointtisi oli? :confused: Vauhti näyttäisi vähänkään tiukemmissa mutkissa hidastuvat reippaasti, tasolle jolla minun kulahtanut vakio-Volvonikin pärjäisi. Suorilla (ja suoriksi laskettavissa kaarteissa) vauhtia toki piisaa, mutta sitähän ei kukaan ole kiistänytkään.

    Jep, aito kilpa-autohan se, ja se näkyy selvästi mm normaalista poikkeavana rengastuksena ja raideleveytenä, lokasuojissakin on levikkeet.

    Mistähän sinä sellaista olet päätellyt? Jos taustatarinan oikein muistan niin se General Lee vastaisi suomalaisittain pikemminkin jokkis-kilpuria. Eli se on romusta kunnostettu jotain paikallista pikkukisaa varten että pojat pääsee ajamaan.

    No, jotta muutkin tätä lukevat näkevät mistä puhutaan ja voivat tehdä omia päätelmiä, tässä muutama kuva Oikeista 1968-1969 NASCAR-Chargereista ja vielä General Lee vertailun vuoksi...

    1968 Charger:
    [​IMG]

    1969 Charger Daytona:
    [​IMG]

    General Lee (1968/69 Charger):
    [​IMG]
     
  5. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 565
    Saadut tykkäykset:
    181
    Hissin voi huoletta pysäyttää hätänapista, jos haluaa keskustella rauhassa kahden kesken tai harrastaa seksiä, eikä kukaan hissin ulkopuolella tunnu ihmettelevän tai hankkivan apua "jumiin" jääneille.
     
  6. Jan

    Jan Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.09.2002
    Viestejä:
    1 602
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos meinaa tehdä tihutöitä ja esimerkiksi polttaa jonkun paikan maan tasalle, kannattaa paikka ensin valella bensiinillä ja sen jälkeen sytyttää bensalätäkkö palamaan niin että aivan toimiva ja muutenkin kelvollinen Zippo heitetään lätäkköön ja jätetään liekkeihin. Noh, pitää toivoa ettei sankarin/roiston tee myöhemmin mieli tupakkaa, muuten kyllä kiroillaan sitä että piti mennä se sytkärikin viskaamaan pois vahingossa.

    (Ja tuo homma tehdään tietenkin hidastettuna ja muutenkin übercoolisti)
     
  7. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hyvä (sankari) voittaa aina lopussa! Etenkin elokuvasarjoissa (Bond, Rambo, Rocky, McClane...) ja tämä vääjäämätön voitto saavutetaan kuitenkin aina vaikeimman kautta ikäänkuin se olisi ollut epävarma.
     
  8. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Poliisit usein voivat käyttää 100% työajastaan omien juttujen hoitamiseen, oli se sitten jonkun random tyypin varjostusta tahi muuta ei niin laillista toimintaa. Välillä käyvät piirissä kääntymässä mutta kukaan ei vaadi heiltä tuon enempää.
    Tutut poliisit ovat kertoneet ettei se ihan noin mene:)
     
  9. Radikus

    Radikus Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2005
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    28
    Rocky kyllä häviää kahden elokuvan lopussa.
     
  10. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Kuten myös Rambo ensimmäisessä leffassa.
     
  11. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Pojat, älkää nyt alkako. :D Poikkeus vahvistaa jne.

    Mutta missäs kahdessa Rocky hävisi?
    Rocky kutosessahan lopputulos oli ratkaisematon eikös. Kuulin kyllä paljastuksen ennen leffaa että olisi hävinnyt...Ja siinä surkeassa vitosessa tais hävitä oikeasti joo..
     
  12. CharlesBronson

    CharlesBronson Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2007
    Viestejä:
    405
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rocky häviää ensimmäisessä leffassa loppuottelun. Mutta sitten häviää myös kolmannessa Rockyssa eka matsin Clubber Langille.
    Kuutosessa eikö se matsi lopu ikäänkuin ratkaisemattomana, tai ainakin niin ettei ole yksimielinen päätös tuomaristolta voittajasta.
    Niin, ja Rambohan tappaa itsensä ensimmäisen elokuvan lopussa, ainakin vaihtoehtoisessa(alkuperäinen?) lopussa. :D
     
  13. Radikus

    Radikus Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2005
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    28
    No tietenkin..

    ..kutosessahan Rocky hävisi pisteillä ihan ilman mitään sekaannuksia, ei se mikään ratkaisematon ollut. Leffasta on kuvattu myös vaihtoehtoinen loppu missä pisteet on toisinpäin ja Rocky voittaa. Oikeassa lopussa siis häviää.

    Rocky häviää myös ensimmäisessä Rockyssä, miten onnistuit missaamaan sen asian kun koko kakkonen perustuu tähän Rockyn häviämiseen ja rematchiin?
     
  14. Radikus

    Radikus Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2005
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    28
    (alempi teksti sisältää spoilerin myös ensimmäisestä Rockystä)

    Siis häh? Kyllä se Rockyn häviö on ihan häviö kun lasketaan yhteispisteet, eihän sillä ole mitään merkitystä että onko kaikki tuomarit samaa mieltä kun yhteispisteet ratkaisee voittajan.

    En ole tosin kyseistä leffaa nähnyt koskaan selvinpäin.. :rolleyes:

    Leffastahan on kuvattu myös vaihtoehtoinen loppu jossa pisteet on toisinpäin ja Rocky voittaa.

    Edit: Oleellisena tarkennuksena vielä että myös ensimmäinen Rocky päättyy Split-Decisioniin, ja kyllä siinä voittaja ratkeaa.

    Edit 2:

    Ykkösestä: Although Creed wins the fight by a split decision, it is the first time an opponent has lasted the full 15 rounds against him.
    Kutosesta: In the end, the two fighters go the distance with Dixon winning by split decision .
     
    Viimeksi muokattu: 24.02.2011
  15. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    No jänniä leffoja nuo Rockyt sinänsä kun ei näköjään muista täysin miten ne menikään. :D Nähty on kyllä monesti paitsi ne kaksi vikaa vain kerran.

    Siis joo, ok ekassa hävisi pisteillä. Mutta koska siitä leffasta jäi aika voittajafiilis niin jotenkin vaikea muistaa. Kun se oli sankari ja tyttökin tuli lohduttamaan. :king: Kolmosen ekaa häviötä ei tietenkään lasketa vaan se kuuluu niihin "vaikeuksiin". Vitosessa oli sitten muuten vaan luuseri. Ja kuutosen vika matsi ei tuntunut myöskään hävityltä kun yksin tuumin sieltä kehästä poistuivat...Mielestäni päätös oli kyseenalainen. ;)
     
    Viimeksi muokattu: 24.02.2011
  16. Radikus

    Radikus Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2005
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    28
    Vähän on ristiriitasta tekstiä kun...

    ...ykkösessä ja kutosessa oli tosiaan molemmissa samanlaiset split decision loput. :king:

    Oisko ollu vielä täsmälleen sama yhden pisteen ero molemmissa, niin tarkasti en kyllä muista.
     
  17. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei ollut ristiriitaista. Kuten sanoin, molemmissa hävisi mutta kumpikaan ei tuntunut siltä. Johtuen ihan siitäkin miten ne loput oli, ymmärrettävästi, tehty eli katsojaa nostattavasti.
     
  18. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Valvontakameroiden kuva voi usein aluksi näyttää suttuiselta, mutta kun klikkailee vaan zoomia niin sitä tarkemmaksi yksityiskohdat tulevat.

    OT: Onko näyttelijöille samantyylistä ketjua? Tarkoitan sitä, kun jotkut näyttelijät näyttelevät sitä samaa roolia melkein kaikissa elokuvissa. Al Pacino voi näytellä vaikka orpokodin johtajaa, mutta se "I'm focking Tony Montana" raivokohtaus tulee kuitenkin jossain vaiheessa. :D
     
  19. Digital Man

    Digital Man Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.06.2000
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    4
    Monesti syödessä haukataan esim leivästä noin pikkukynnen kokoinen pala. Tätä palaa sitten jauhetaan posket pullolla koko ruokailun ajan keskustelun lomassa ja jätetään loppu leivästä ja muu ruoka syömättä.

    Tietokoneen näytöllä olevaa hiiren kursoria liikutellaan naputtelemalla näppäimistöä samaan tapaan kuin kirjoitettaessa tekstiä.
     
  20. Codename

    Codename Guest Guest

    Liittynyt:
    01.09.2002
    Viestejä:
    129
    Saadut tykkäykset:
    0
    -autot startataan kojelaudan alla olevista valmiiksi kuorituista johdoista
    -vaihdekeppiä pitää kokoajan hämmentää (esim.fast&furious)
    -autolla pysyy helposti prätkällä pakenevan konnan perässä
    -autot räjähtävät aina esim.kolaroidessa tolkuttoman tulipallon saattelemana
    -liikkuvaan autoon törmääminen sivusta onnistuu ajoituksellisesti aina nappiin
    esim.rekka tulee sivusta ja blokkaa jonkun saattueen auton pois pelistä