Kysymyksiä DVD-julkaisuista

Keskustelu osiossa 'DVD-leffat' , aloittajana AnssiM, 20.07.2005.

  1. etuliite

    etuliite Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.04.2009
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^ Tuohon ottaisin vastauksen ASAP :)
     
  2. samppa9

    samppa9 Guest Guest

    Liittynyt:
    10.03.2010
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    0
    muistaakseni oon nähny jossain marketissa tai anttilassa ton ja pitäs olla erilliset kotelot...ainakin toi hinta on sitä luokkaa että noi saaa erikseen ostattua halvemmalla
     
  3. etuliite

    etuliite Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.04.2009
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo huomasin kanssa kun Anttilassa kävin, oli samanlaiset Robert Redfordin ja Paul Newmanin boksit kympillä myynnissä, ei vain ollut sitä perkeleen De Niroa:OI
     
  4. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    58
    Onko kaikissa suomi-teksteillä varustetuissa Sopranosin 3. kauden boxeissa, ykköslevy kaksipuoleinen?

    Miksi päädytty tommoiseen ratkaisuun koska koko sarjan muissa julkaisuissa ei tarvitse levyä käännellä kesken kaiken..
     
  5. matrix

    matrix Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.09.2000
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
  6. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    En ko. tapausta tunne, mutta jos kyseessä on kaksipuolinen, kaksikerroksinen levy (DVD-18), niin sitten sen molemmat puolet vastaavat täysin yhtä DVD-9:ää. Jotka siis ovat yksipuolisia kaksikerroslevyjä. Eli DVD-18:n tapauksessa levy pitää kääntää, DVD-9:n tapauksessa vaihtaa toiseen, lopputulos kuitenkin on bittimäärän suhteen tismalleen sama. Kaksipuoliseen levyn ei vain voida printata kunnon etikettiä, mikä hieman vaikeuttaa levyn oikeinpäin asettamista.
    Vastaava homma myös vähemmän tilavien yksikerroslevyjenkin kanssa (DVD-10 vastaa kahta DVD-5:ää). Kenties on tilattu etukäteen ziljoona samanlaista boksia tai halutaan muuten vain käyttää samanlaisia kuin aiemmin. Ja nyt niihin saadaan sopiva levymäärä vain em. kikalla, eli käyttämällä yhtä kaksipuolista levyä.

    Mutta jos vaikkapa yksi DVD-9 (8,5 GB) olisi korvattu yhdellä DVD-10:llä, niin silloin kokonaiskapasiteetti olisi hieman suurempi (9,4 GB), mutta levy jouduttaisiin kesken kaiken kääntämään jo varhaisessa vaiheessa, lisäksi täysin sama jaottelu ei välttämättä onnistu. Eri DVD-variaatiot löytyvät wikipediasta. Useimmat soittimet eivät osaa levyn tyyppiä/kerrosmäärää kertoa, eikä em. merkintää aina koteloissakaan ole. Blu-ray ei tullut heti mieleeni, mutta niitähän ei taida kaksipuolisina löytyä, ainakaan vielä.

    Tosin jaksoja taitaa kyllä olla samat 13 kuin aiemminkin... Onko siis esim. ekstroja, dokkareita tms. lisukkeita nyt rutkasti aiempaa enemmän? Jos ei ja kauden kestokin on sama luokkaa, niin sitten on kyllä hieman outo ratkaisu. Ehkäpä suuri erä noita harvinaisiksi jääneitä kaksipuolisia levyjä vain saatiin hyvien liikemiestuttavien avulla ns. sopuhintaan, eikä asiaa kannata siksi tämän enempää täysin turhanpäiten julkisuudessa tonkia... Capish? :cool:
     
  7. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    58
    En nyt ole kotona, mutta muistaakseni siinä ekalla levyllä on jaksoja 4 kun monesti taisi olla noissa 3. Mutta, muillakin kausilla jos sattui olemaan 4 jaksoa levyllä ei tarvinnut kuitenkaan vaihdella puolta. Eikä noissa Suomi/Eurooppa-versiossa ole todellakaan mitään ihmeempiä määriä extraa mukana..melko olemattomat itseasiassa.

    No oli miten oli, aiheutti vähän ihmetystä kyseinen levy kun aikoinaan koko sarjan ostin kerralla:D Eipä ole kovin monessa leffassa/sarjassa sattunut moista, ainakaan uudemmissa ei ole.
     
  8. samppa9

    samppa9 Guest Guest

    Liittynyt:
    10.03.2010
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    0
    onko kellään tietoa onko seuraavia leffoja ollut saataavna suomiteksteillä:

    -Cannonball run 2
    -Mad Max 1

    noi kun puuttus multa sarjasta ja muut sarjan dvd:t on jo kokoelmassa mutta noita ei vaan tunnu löytyvän.