Datasähkö dlan homeplug kokemuksia?

Keskustelu osiossa 'Tietoliikenne' , aloittajana angle, 04.10.2009.

  1. hippo1

    hippo1 Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2006
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    itse olen ajatellut hommata tuon http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=51989 paketin ja kytkeä toisen näistä palikoista "konehuoneen" reitittimeen johon tulee dsl ja toisen olkkarin töllönurkkaan ps3 varten (nurkassa ei ole rj45 vetoa rasioissa)

    hd tasoista videota varmaan pystyy katsomaan nykimättä sitten...

    en tiedä toimiiko mutta uskon näin kun tätä on tutkinut ja lueskellut. simppeliltä näyttää.
     
  2. Portti

    Portti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.06.2010
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    hippo1:

    Minä kyselin tuossa edellisessä viestissä noista Devoloista, tosin päädyin lopulta ostamaan verkkokaupasta Zyxelin pikkuisen edullisemmat vastaavantyyppiset laitteet eli Zyxel PLA-401 v3 Starter Kitin:

    http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=24187

    Oli lapsellisen helppo ottaa käyttöön ja on toiminut toistaiseksi (vasta 1 kk ollut) moitteetta. Devolo on varmaankin yhtä simppeli ja suosittelen kumpaa vaan.
     
  3. pinkeliviinica

    pinkeliviinica Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    1 836
    Saadut tykkäykset:
    0
    tietysti kannattaa ilmoittaa että silloin kuin testailee nopeuksia yms niin että asuuko kerrostalossa/rivitalossa/ok talossa yms sillä häiriöitä on varmasti kerrostalossa enemmän kuin ok talossa yms....

    itse kyllä ostaisisin mieluummin n sarjalaisia wlaneja (ja juuri ostinkin kun piti saada omaan talouteen enemmän nopeutta ja langattomia laitteita rupesi jo olemaan ja useimmat n-sarjan tukiasematkin tukevat jo 192 kappaletta erillisiä yhteyksiä joten ei heti lopu kaista kesken) kun ne kestävät ukkosta kun nuo sähköverkossa olevat lienee aika tavalla enemmän ukkosherkkiä...

    edit.. h.264 pakatun bluray kuva vie maximissaan noin 35mbps joten wlanissa n-sarjalaiset voivat kevyesti siirtää tuota... jopa g-sarjalainen hyvässä kentässä... pakkaamaton bluray vie taas maximissaan 8.95 gbps joten se ei edes langallisena siirry kuin hädintuskin tulevalla cat7/10G standardilla... (käytännössä varmaan siirtyisisikin sillä eihän kokokaistaa kokoajan viedä :) )
     
    Viimeksi muokattu: 04.08.2010
  4. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    "Pakkaamaton Blu-ray 8.95 Gbit/s"? Was ist Das? Jonkin high-end elokuvakameran RAW-as-hell -kuvavirta?
    Tuolla luvulla ei ole käytännön BD-katselun kanssa mitään tekemistä. Sen katto on 36 Mbit/s. Nimittäin "pakkaamatonta BD:tä" ei ole olemassa, BD:n video on aina AVC, VC-1 tai MPEG2 -pakattua. Audio voi olla pakkaamatonta, mutta senkin maksimirate on vain 27,6 Mbit/s mitä ei tuottajista tosin käytä kuin hölmöläiset.

    P.S. Suosittelen korjaamaan kerrannaisyksiköitten kirjaimet kuntoon ennenkuin DVB-G huomaa ne...
     
  5. Modifier

    Modifier Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.05.2007
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos kukaan kokeillut näitä Datasähkö vermeitä liittää blue-ray soittimeen ym. laitteeseen ja millaisia kokemuksia on kertynyt ?
    Lähinnä kävi mielessä, että kyseisellä tavalla saisi hoidettua soittimien firmis päivitykset ja muut vastaavat verkkoa tarvitsevat toiminnot. Kyseessä ns. 1.5 kerroksinen omakotitalo ja modeemi sijaitsee yläkerrassa ja kun soittimissa ei ole wlan ominaisuuksia niin tuolla Datasähköllähän saisi kivuttomasti kytkettyä soittimet verkkoon.
     
  6. Portti

    Portti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.06.2010
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on noissa Zyxeleissä kiinni nimenomaan Sonyn Blu-Ray-soitin ja Yamahan AV-viritinvahvistin. Sonyn BDP-S370 -soitin ei ensi alkuun osannut tehdä firmware-päivitystä netin yli, mutta ongelma ei johtunut datasähkölaitteista. Kun tein ensimmäisen firmware-päivityksen DVD-levyltä, niin sen jälkeen Sonyn verkko-ominaisuudet ovat pelittäneet ongelmitta.

    Yamahan nettiominaisuudet ovat toimineet alusta saakka ongelmitta.

    Zyxelin datasähkölaitteen perässä AV-laitteiden päässä on vanha A-Linkin ADSL-modeemi toimittamassa kytkimen virkaa.

    Edit: Niin ja laitteet on 1-kerroksisessa 2000-luvulla valmistuneessa rivitalohuoneistossa.
     
    Viimeksi muokattu: 05.08.2010
  7. herlokkis

    herlokkis Guest Guest

    Liittynyt:
    10.08.2010
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin tuollaiset Devolo Dlan 200 AVplus -mokkulat (testattuani ensin A-linkin vastaavia, joita en saanut toimimaan), enkä saa näitäkään toimimaan.

    Toinen mokkula on suoraan pistorasiassa kiinni ja siitä menee ethernetpiuha reitittimeen. Sitten toiseen pistorasiaan samassa tai eri huoneessa oli koittanut toista mokkulaa ja siitä verkkojohto kannettavaan kiinni.

    Firmwarepäivitykset tein ja softan asensin, mutta sillä näyttäisi vain voivan tehdä salauksia...eli mitä tässä voi muuta yrittää, kuin klikkailla Tulikettua auki ja toivoa ihmettä?

    Koitin myös laittaa Viasatin lan-paikalla varustetun digiboksin kiinni mokkulaan, mutta sekään ei tietysti saanut yhteyttä. Sellaisella digipoksilla nyt ei voi mitään säätääkään, joten eikös tällaisen pitäisi sitten toimia automaattisesti jos on ylipäätään toimiakseen?
     
  8. angle

    angle Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.04.2007
    Viestejä:
    541
    Saadut tykkäykset:
    0
    Löytääkö ne toisensa, siis palaako vihreät ledit molemmissa? Itse sain ne löytämään toisensa niin, että toinen purkki irti ja sitten reitittmen pään purkista painoin sittä pikku nappia, joka käynnistää haun ja sitten se toinen purkki kiinni pistorasiaan.
     
  9. herlokkis

    herlokkis Guest Guest

    Liittynyt:
    10.08.2010
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, kyllä molemmissa palaa ne kaikki kolme vihreää valoa.

    Mulla on nyt kyllä vähän vihiä, mikä on pielessä. Huomasin, että kannettava ei löydä kumpaakaan, vaan connection wizardissa tulee "No dlan adapter found". Kun taas käytän niitä vuorotellen vastaavasti yhdistettynä pöytäkoneeseen, molemmat löytyy.......Pöytäkoneessa on Vista ja läppärissä on windows 7, mutta kai noiden piti sitä tukea. Mikähän sen eron tekee...
     
  10. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ajatelleenpas taas aivoilla. Nämä datasähkö-moliskot eivät ole muuta kuin raskaimman kaavan mukaan monimutkaistettu versio tavallisesta ethernet-kaapelista. Koneet eivät niitä "löydä", nämä molikat löytävät ihan pelkästään toisensa.


    Jee, sinulla siis on wired-linkki molikoitten välillä. Loppu on kiinni koneen (ja reitittimen) verkkoasetuksista.
     
  11. erep

    erep Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2006
    Viestejä:
    1 534
    Saadut tykkäykset:
    0
    jos sulla on jou vanha xp kone jossain nurkassa, kokeile sillä. ei tuu vistan ja seiskan vaikeet nettisuojaukset peliin. jos laiteet naittaa itsensä xp:llä toimivalla ohjelmalla, niin sitten seuraava askel on vaan vistan/seiskan suojaukset.

    laitteisiinhan voi, tai ainakin uudempiin, asentaa salauksen. kun sinne sitten laittaa uuden nettisähkömokkulan vanhojen seuraksi, on sille ohjelmallisesti kerrottava salaus.
     
  12. code.666.

    code.666. Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2003
    Viestejä:
    1 226
    Saadut tykkäykset:
    1
  13. LSA_Vinnie

    LSA_Vinnie Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2010
    Viestejä:
    236
    Saadut tykkäykset:
    0
    500 Mbps laitteitakin alkaa olla jo tarjolla ainakin ulkomailla. Joko jollain olisi näistä kokemuksia? Itse asiassa jonkinlaiset vertailutkin (TM:ssä taisi olla jokunen kuukausi sitten jotain) yleensäkin eri merkkien välillä kiinnostaisi myös. Ainakin TM:n testissä erityisesti latenssien välillä oli mielestäni yllättävän suuria eroja.
     
  14. Zuah

    Zuah Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2000
    Viestejä:
    979
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itsellä oli testissä Belkin Gigabit Powerline HD setti. Ei oikein vakuuttanut. Dataa liikkui ainoastaan 13-25 Mbps töpselistä riippuen. Kyseessä 2000-luvun taitteessa rakennettu rivari. Lisäksi silloisessa firmwaressa oli sellainen mukava ominaisuus, että upnp-laitteet kadottivat yhteyden toisiinsa. Eli mediaserveri hävisi eka videon jälkeen PS3:n valikosta. Firman asiakaspalvelu oli asiasta pihalla kuin lumiukko joten palautin plugit kauppaan.
     
    Viimeksi muokattu: 20.12.2010
  15. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0