Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

  1. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Linja-autosta nähtyä: Odottelin bussin lähtöä ja katselin ikkunasta ulos, kun huomasin n. 50-vuotiaan melko rotevan naisen kysyvän tummaihoiselta kuskilta jotain. Nainen oli siis jalkakäytävällä. No, kuski sitten sanoi jotain että "en tiedä" yms, niin se ämmä räjähti täysin alkaen riehumaan siinä jalkakäytävällä. Huusi siinä että "tekään saatanan kuskit koskaan tiedä mitään, oottekste ihan sairaita?" ja pyöritteli sormeaan ohimollaan näyttäen että kuski olisi ihan sekopää. Suurin osa matkustajista nauroi kippuralla, kuski myös. Nainen varmaan kysyi osoitetta mielisairaalaan! :rolleyes:
     
  2. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusi IMDb on kyllä jotain sellaista mitä ei vain voi käsittää.
     
  3. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 307
    Saadut tykkäykset:
    596
    Mää en oo huomannut mitään muutosta... :D

    Voisko joku valaista?
     
  4. prodigy

    prodigy Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2007
    Viestejä:
    743
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tästä tulikin semiofftopikkina mieleen seuraavaa:

    Kaverin piti opintojensa puolesta mennä seuraamaan oikeuden istuntoa, ja tällä kertaa hän pääsikin seuraamaan verorahojen todellista hyötykäyttöä; kaksi 15-vuotiasta tyttöä oli "pahoinpidellyt" yhtä 16-vuotiasta, tekotapana poskelle läpsäisy. No, oikeudessa väännettiin sitten oikein urakalla kättä aiheesta palkkakulujen raksuttaessa veronmaksajien laskuun. Mm. isäpuolen taksikulujen korvaamisesta käräjäoikeuden istuntoon kiisteltiin. Loppujen lopuksi tultiin siihen tulokseen, että tämä kiista olisi kannattanut viedä sovitteluun, mille asianomaiset kommentoivat "no, totta, niin kyllä olisi sittenkin kannattanut".

    Itse en tosiaan ollut paikalla, mutta hommaan meni kokonaisuudessaan yli kolme tuntia. Verorahojen hyötykäyttöä, sano:grr:
     
  5. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 453
    Saadut tykkäykset:
    775
    Ilmeisesti tarkoittavat sitä parin vuoden takaista ilmeen muutosta joka nyppii joitakin vieläkin... :rolleyes:
     
  6. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Noup, kyseessä on näyttelijöiden, elokuvien, ohjaajien ym. omalla sivulla oleva ulkonäön muutos. Sivu on tosin tehnyt itsellä muutosta uuden ja vanhan välillä yli viikon, tällä hetkellä näyttäisi olevan taas tuo vanha käytössä. Otan seuraavan kerran screenin, jos ja kun on taas se uusi paska ja epäkäytännöllinen malli käytössä.
     
  7. Harry

    Harry Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.09.2004
    Viestejä:
    1 903
    Saadut tykkäykset:
    7
    Veikkauksen nettisivujen päivitys. Menivät kyllä niin epäselviksi ja ovat täynnä kaikkea jaavakökköä ja muuta paskaa, että hitaammilla yhteyksillä on turha edes yrittää.
     
  8. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Ilmeisesti siitä yritetään tehdä jotain koko kansan viihtymiskeskusta tai vastaavaa.. Telkkarikampanjakin pyörii ja isollaan. :hitme:
     
  9. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Eipä Finnkinonkaan sivujen päivitys kummoinen ollut. :(
     
  10. hanppu

    hanppu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.12.2006
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse pistin palautetta viikko sitten tilastotyökalun pilaamisesta täysin. Eilen tuli vastaus, etteivät henkilökohtaisesti vastaa nyt kaikille, koska palautetta on tullut niin paljon, mutta tässä välillä ovat korjanneet paljon pikku vikoja, joten minunkin palautteen ongelma on varmaan korjattu.

    Tänään en pystynyt kirjautumaan sivuille ollenkaan ja 2 minuuttia ennen vakion sulkeutumista, kun kirjaus onnistui ei vakio auennut. Eli ihan hyvin ovat pikku viat korjaantuneet.:OI
     
  11. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tätä juurikin tarkoitin. Nyt onneksi näkyy taas tuo käytännöllisempi versio saitista.
     
  12. mi.vi

    mi.vi Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2004
    Viestejä:
    540
    Saadut tykkäykset:
    0
  13. Burana

    Burana Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2001
    Viestejä:
    1 036
    Saadut tykkäykset:
    10
  14. Maky

    Maky Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2000
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    14
  15. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Idiootit ihmiset kauppojen kassoilla.

    Ihmettelin seuraavana asiakkaana kun keski-ikäinen mies suoritti muutaman euron ostoksensa käteisellä. Kun oli maksun hoitanut alkoi tarjota perään S-korttia, johon myyjä ystävällisesti sanoi, että kortti pitäsi muistaa tarjota ensin. Myyjä alkoi heti kirjoittaa "leimaamatonta" bonus ostosta johonkin tositekuittiin ja samalla mies alkoi mutista että "kyllä teidän pitää aina pyytää korttia jotta ihmiset osaavat sitä tarjota". Kun myyjä sai laput tehtyä ja ystävällisesti vielä toivotti että seuraavala kerralla sitten muistetaan se kortti ensin niin pitihän miehen mielä vängätä että "kyllä se on myyjien tehtävä pyytää sitä korttia eikä asiakkaan osata sitä automaattisesti antaa". Ihme että aikuinen mies osasi ihan itse asioida kaupassa eikä tarvinut siihen henkilökunnan apua...

    Toivottavasti myyjän mielen pahoittaminen oli sen tuhannesosa sentin arvoinen mikä siitä parin euron ostosta tuli bonusta. :OI
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Eikös kassoilla ole muuten yleensä näitä tarroja/kuvia eri maksukorteista mitkä kassa hyväksyy ja noiden joukossa yleensä tarroja/kuvia myös kaupassa käyvistä bonuskorteista? Tuskin asiakas voi väittää, etteivät nämä bonuskorttiliikkeet millään tavalla pyri muistuttamaan bonuskortin käytöstä, sillä jos sitä ei ilmoiteta auditiivisesti niin vähintään se visuaalisesti pitäisi tulla selväksi.

    Yleisesti ottaen kyseessä on minusta näitä yhteiskunnan kirjoittamattomia sääntöjä mitä tulee bonuskortin kyselyyn. Tietynlaisissa kaupoissa kuten vaikkapa ruokakaupoissa kassat eivät paljon juttelu tervehtimisen ja summan ilmoittamisen lisäksi. Täällä Oulussa tulee mieleen Yliopistollinen apteekki (Uniikki) ja Coffee House (Arina), joissa molemmissa aina kysytään bonuskorttia. Stockmannilla kysytään toisinaan. K-Marketeissa on kysytty jonkin verran, mutta Prismoissa ja S-Marketeissa ei koskaan. Itse suhdaudun asioidessani kaupassa hommaan niin, että jos en muista näyttää bonuskorttia, niin se on ihan oma moka.
     
  17. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Taksikeskuksen periaatteet (alaotsikko: EtP:n öiset aktiivisen elämäntyylin seikkailut jatkuvat)

    Harvoin tulee oikeassa elämässä tarvetta tuoda EtP:n tuttu kriittisyys ja harmaa alue esille, mutta taksikeskuksen käytös moisen tarpeen oli aiheuttaa. Olin seurueeni kanssa viettämässä iltaa ja yksi meistä tilasi taksin. Numeroon soittaessa automaattinen vastaaja ohjaa oletuksena käyttämään automaattista tilauspalvelua (puheentunnistus). Numeroon soittanut sitten tilasi tämän palvelun kautta taksin. Pihalle mennessämme saapunut taksi ilmoitti, ettei voi ottaa meitä kyytiin, koska meitä on yksi liian paljon. Yritimme neuvotella asiasta, mutta taksi pysyi kannassaan. Sanoimme, että otamme toisen taksin.

    Tällä kertaa yksi meistä soitti sitten ihan oikealle asiakaspalvelijalle, kertoi tilanteen ja pyysi isomman taksin. Tämä asiakaspalvelija vastasi, että taksia ei tule ellemme maksa kymmentä euroa siitä edellisestä taksista. Saimme lopulta taksin ja pitkin hampain tuon kymmenen euroa kyllä maksoimme, mutta samaan hengenvetoon kysyimme suoraan taksikuskilta onko moinen reilua.

    Illan aikana kävi vielä sen verran hassusti, että seurue jakaantui erilleen ja siihen seurueen osaan, johon minä kuuluin, liittyi muutama uutta henkilöä. Halusimme siirtyä uuteen paikkaan, joten näistä uusista henkilöistä yksi soitti taksin ja ilmeisesti juuri tämän automaattisen tilauspalvelun kautta. Ja kuinka ollakkaan jälleen pihaan ajanut taksi sanoi, että meitä onkin yksi liikaa. Saimme paikalle toisen taksin, mutta jälleen meiltä vaadittiin ylimääräistä kymmentä euroa. Tältäkin taksilta kysyimme asian reiluudesta.

    Miksi tämä sitten ei ole reilua? Kuten totesin, niin taksikeskukseen soittaessa oletustapa tilata taksi on automaattisen tilauspalvelun kautta (keskuksen äänitetty viesti antaa ymmärtää, että asiakaspalvelijalle soittaminen on toissijainen tapa tilata taksia). Tämä automaattinen tilauspalvelu ei missään vaiheessa anna tilaajan pyytää isompaa taksia tai mainita kuinka monta henkilöä on tulossa kyytiin. Tietenkin täytyy myös muistaa se, että jotkut eivät yksinkertaisesti tiedä kuinka monta henkeä autoon saa tulla yhtä aikaa ja toki illanvieton aikana taksia tilatessa sattuneesta syystä ei tule ottaneeksi huomioon jokaista yksityiskohtaa.
     
  18. Molle

    Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2000
    Viestejä:
    1 093
    Saadut tykkäykset:
    68
    Päin honkia näyttävät progress barit. :OI

    Tänään viimeksi asensin jotain isoa softaa (~45min asennusaika). Siitä kun progress bar näytti 100% meni suunnilleen saman verran aikaa asennuksen oikeasti valmistumiseen kuin oli mennyt tuohon 100%:iin pääsemiseen.

    Kaverit lähdossä lounaalle. Minä: "Tää asennus valmistuu ihan just..."
     
  19. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Ajattelepa tätä sen kuskin kannalta: Tuolla konstilla isommassa kaupungissa tulee kuskeille yhteensä varmasti tonneja illassa pelkästään noista kyydeistä. Alkuillasta varsinkin olisi taksi muuten voinut olla tuon ajan joutilaana, mutta tuolla tavalla saadaan kätevästi hankittua ajoja, kun kaikille seurueillekin ajatetaan ensin pikkutaksit. Ihme kun eivät ole määränneet hommaan jotain isompaa, vaikkapa 30-50euron sakkoa, tässä kun olisi melko oiva rahastuskeino.
    :mad:
     
  20. Brennick

    Brennick Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.08.2006
    Viestejä:
    322
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensin hankit parin tonnin telkkarin hd-virittimineen kun haluat kattoa valioliigaa teräväpiirtona mutta ei, joudut vuokraamaan conax-modulin welholta ja maksamaan maltaita hd-kanavista, jotta katselu on mahdollista. Sitten kun kausi alkaa ni valioliigan teräväpiirto-oikeuksista vasta neuvotellaan ja maksat jostain luvatusta turhaan. Onko pahoiteltu asiaa millään tavalla? Hyvitetäänkö kyseinen vedätys asiakkaalle?

    7 vuotta ollu asiakkaana ja viimiset vuodet maksanu 1300 euroa vuodessa welholle vai mikä helvetin DNA oy se nykyään onkaan ja tällästä touhua joutuu sietämään.

    muuten kaikki on ihan jees :thumbsup: