Samsung 2010 Plasmat (PSxxCxx)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana peeter3000, 20.03.2010.

  1. Cotson

    Cotson Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.05.2004
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuosta päänsärystä sen verran, että itsekin olin unohtamassa koko 3D:tä, koska kauppojen demolaitteet tuntuivat välkkyvän rasittavasti ja elokuvateatterissa Avatar oli varsin epämiellyttävä kokemus. Luin kuitenkin, että TV:issä välkynnän useimmin aiheuttaa kauppojen loisteputket eikä tätä pitäisi kotona esiintyä. Vaikka suhtauduinkin väitteeseen skeptisesti piti se paikkansa enkä kotona näe kuvassa välkyntää ellei aurinko pääse paistamaan pahasti ikkunasta näkökenttään.

    Pahoinvoinnin uskon olevan tottumiskysymys kuten Nanite kirjoitti, parin illan reenin jälkeen siitä tuskin enää kärsii. Muutenkin silmät tuntuvat tottuvan 3D-kuvaan ajan myötä kun sitä oppii katsomaan rennosti analysoimatta näkemäänsä liikaa.

    Toki tekniikka voisi olla paljon parempaakin mutta kannattaa silti yrittää löytää loisteputketon himmeästi valaistu tila jossa saa ajan kanssa demota 3D:tä ennenkuin haukkuu sitä epäonnistuneeksi viritykseksi.
     
  2. heiskate

    heiskate Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2006
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    0

    Todellakin jokaisen oma asia, millä kriteereillä television ostaa ja MINUN mielestäni sähkökulutus ei ole mikään kriteeri television ostossa. Se joka sitä kriteerinä pitää, niin hankalaksi menee osto... :confused:

    Minun ei ole koskaan tarvinnut plasman lämpöä pumppailla talosta ulos, tosin katselukin kesällä on sen verran vähäistä, että johtuu varmaan siitäkin.

    Anteeksi jos morkkasin laitteitasi...?
     
  3. heiskate

    heiskate Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2006
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    0

    Kovin haukut monissa viesteissäsi koko ajan eri laitteiden tekniikkaa ja sen kehittymättömyyttä. Sitten pientä piikkiä niille, jotka ovat tyhmyyksissään menneet ostamaan jotain. Ja joku juuri kirjoitteli, että jollei haukuttaisi toisten laitteita... Vähän haiskahtaa sellainen "happamia sanoi kettu pihlajanmarjoista" asenne.

    Pieni vinkki, tekniikka kehittyy aina, älä siis osta tänään sitä, minkä voit huomennakin jättää ostamatta.
     
  4. Jaggie

    Jaggie Guest Guest

    Liittynyt:
    10.03.2005
    Viestejä:
    147
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan mielenkiinnosta, mikä tekniikka ei mielestäsi ole keskeneräistä? Esim. talot, autot ja tietokoneet tulevat varmasti kehittymään huimasti lähitulevaisuudessa, ja ovat nykyään täyttä sutta ja karvalakkia verrattuna siihen, mitä ne joskus tulevat olemaan. 3D-televisiot tai televisiot ylipäätään eivät ole mikään poikkeus.

    Itse kuulun ainakin ihan mielelläni noihin "joihinkin" jotka laittavat rahaa tähän keskeneräiseen tekniikkaan ja nauttivat siitä nyt kun pystyvät. Jos joku haluaa asua metsäkuopassa, liikkua kävellen ja katsella lintuja aikansa kuluksi odotellessaan sitä, että joku tekniikka olisi valmista, niin se todellakin on kyseisen ihmisen oma asia.
     
  5. Nanite

    Nanite Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2003
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
  6. heiskate

    heiskate Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2006
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt se on sitten oma 63" Samppa seinällä. :king:

    Tanskan pojan säädöt sisässä. Hiukan liiankin maltilliset omaan makuun. Mitkäs ne olis Pteittisen hyväksi koetut säädöt? Oletkos ehtinyt käydä läpi?
     
  7. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Enpä ole ehtinyt istuttaa mittaria töllön eteen vielä.
     
  8. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    72
    No kaiuttimet ja vinlyylisoittimet on jo ohittaneet tekniikan buumihuipun :) ja CD ynnä DVD on jo myös niin hiottua kuin kohtuullisella panostuksella tuolla tekniikalla standardien puitteissa on toteutettavissa. Kaiuttimissa toki voidaan tehdä aina parempia mutta elementtitekniikassa ei ole pitkään aikaan tapahtunut todellisia mullistuksia.
    LCD ja plasmakuvatekniikkakin on jo oikeastaan pahuksen hyvää tavallisen keski-ikäisen näkökykyyn nähden. Ongelmat enempi laitteen virityksessä ja lomituksen mukanaan tuomissa ongelmissa mikä ei sinänsä ole LCD tai plasmanäyttötekniikan ongelma.
    3D on tekniikkana niin tuore, että hienoimmat keksinnöt on vasta tulossa toteutukseen ja voipi olla että suurimmat keksinnöt on vielä tekemättä.
    Jotkut ehkä muistaa kuinka hologrammeja pidettiin erinäisiä vuosi sitten 3D tekniikan tulevaisuutena samoin analogisen HD tekniikan piti tulla 20v sitten.

    Mieluusti sitä toki ostaisi hyvän 3D töllön mutta kun pitää saada myös iso hyvä kuva ihan TV ohjelmien katsomiseen niin kaikkea ei voi saada. Iso kohtuu hyvä kuva antaa kuitenkin paremman elokuvaelämyksen kuin parasta tekniikkaa edustava pieni. Pieniin virheisiin tottuu eikä ne elokuvan katsomisessa vähän ajan päästä häiritse.

    Olettekos muuten huomanneet, että ihan elokuvateatterissa kun katselee leffaa siinä pahuksen kuvassa on liikenykimistä :)
     
  9. Magneto

    Magneto Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2010
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja musta ei ole mustaa :)
     
  10. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    72
    Jep naulan kantaan ja siitä huolimatta elokuvaelämys on parempi kuin pienestä huippukuvaa antavasti ruudusta kotona jossa musta on supermustaa ja liikenykiminen on eliminoitu.

    Eli iso ruutu on hyvin oleellinen asia.

    Tuli muuten katseltua kaupassa myös 58C6505. Hitto sen kuja nykii. Sampan plasmoista ainoa mikä ei nyi on 7000-sarja joten 63" olisi ainoa vaihtoehto vaan vähän liian kallis.
    Taitaa mennä LCD koneiden puolelle ja toivoa ettei jälkikasvu pistä ruudun pintaa uusiksi.
     
  11. Nanite

    Nanite Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2003
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    FlatpanelsHD vihoidn testannut 50C7700

    http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1283773778

    Siis voiko tämä pitää paikkansa? Onhan tuolla tanskan viol8r hepullakin 10-pisteen valkotasapaino säädöt jne omalla sivullaan. FlatpanelsHD taitaa olla myös tanskasta.
    Vai puuttuko noi 50" mallista ja 63"-tuumasessa ne olisi? Voisko joku 50" omistaja vahvistaa.
     
  12. pitkis7

    pitkis7 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.03.2005
    Viestejä:
    193
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieman off topic, mutta oliko muilla Suomessa 3D-lasien starter kitissä mukana jaetussa Aliens vs Monsters-leffassa suomenkielinen puhe?
    Kummityttö ei ihan vielä ymmärrä englantia...
     
  13. Kimsor

    Kimsor Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.10.2006
    Viestejä:
    509
    Saadut tykkäykset:
    129
    Taitaa olla se yksi ja sama paketti jossa ei ole suomenkielistä puhetta. Itsellä siinä ei ole tietääkseni ole edes suomisubeja, en tiedä kun en ole vielä katsonut.
    Pistän koneeseen kunhan ps3 saa sen tukensa näille 3d-bluray kiekkoille.
     
  14. Magneto

    Magneto Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2010
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, itelle mustan taso ei ole elinehto, kunhan se on "ok" ja _tasainen_ ... hermot meni kun katselin sampan c650 sarjan pilveilyä muutaman päivän (huom. riippuu paneelista ja sattumasta..)

    Millaista nykimistä tarkoitat?? Iso kuva ja pieni pikseli viive kyllä tuo nykii 24/25hz kuvassa enemmän kuin vanhat LCD vehkeet.. uusissa 100/200hz LCD:ssä alkaa olla samaa vikaa. No silti bluray toisto 24fps cine motionilla (96hz) on mielestäni nykimättömämpi kuin leffateatterissa..

    Heh, nyt muuten näkyi häivähdys fosfori jälkihehkua kun olis leffa jossa kuva melkein mustavalkoinen ja tumman sävyinen.. mutta vain jos silmä liikkui sopivasti..
    Ja jee, häivähdys tilapäistä IR:ää :D katselin bluray leffaa jossa luonnollisesti mustat palkit ylhäällä ja alhaalla niin noin 3h katselun jälkeen kuva-alueessa oli hieman suurempi mustan taso kuin reunuksissa... en kyllä saanut sitä enää erottumaan millään tv matskussa tai scrollaavassa valkea-musta liuku "ruudun pesussa"
     
  15. Magneto

    Magneto Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2010
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika outoa... kaipa tuo selviäisi 50" manuskastakin? 63:sta nuo säädöt kyllä toki löytyy.


    edit: WTF tuolla artikkelissa sanotaan: "1080p24 is supported correctly without judder. You just need to deactivate some of the picture circuits from the picture setup menu such as the Cinema Smooth." !!! Ilman judderiahan se näkyy vasta kun Cinema Smooth laitetaan päälle... ja sitten kalibrointi on tehty ilman cine smoothia joka on minusta hieman hölmöä.. ei sitä 24fps kuvaa saa sulavana ilman tuota.

    edit2: uusi firmis ilmestynyt.. T-VALDEUC-2001.2, ei taida kummosia uudistuksia tulla:
    . Add alternative FRC Ics (Zoran)
    . SPDIF is not working if sub-dtv sound is selected in PC-DTV PIP mode.
    . Watching ''picture'' on media play error with new s/w of I-phone/I-pad.
    . OSD Wrapping issue on wireless pop-up window
     
    Viimeksi muokattu: 07.09.2010
  16. Jamppe

    Jamppe Guest Guest

    Liittynyt:
    04.09.2010
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samsung PN50C7705 Onkos kellään tuota kyseistä laitetta? Ei tarvitse saman kokoinen olla, mutta sama mallimerkki. Onkos vikoja löytynyt? Millainen kuva ja kuinka laaja katselukulma? Onko ärsyttävää Buzzing ääntä eli surinaa? Arvosana 4-10? JA hyvät ja huonot puolet! Kysyisin näitä asioita, ennen laitteen ostoa :D Kiitos!
     
  17. gontso

    gontso Guest Guest

    Liittynyt:
    07.09.2010
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei puutu vaan samat valikot löytyy myös 50" mallista.

    Surinaa kyllä löytyy, tällähetkellä on kolmas yksilö menossa ja eipä se siitä taida poistua, myönnän olevani jonkinverran tarkkakorvainen referenssinä toimii parivuotta vanha 42" pana.
    Jokainen näistä on ollut omanlaisensa yksilö joten mahkuja saada hiljainen voi olla olemassa, tuo roudaaminen ei enään jaksa kiinnostaa joten pitänee yrittää huoltoa seuraavaksi (en kummoisia tuloksia siitä odota mutta onpahan pieni mahdollisuus ilahtua). Ekana saatu oli varmaankin näistä se vähiten suriseva joten vaihtamalla ei aina parane. Kaksi viimeistä surisee selvästi tuosta panelista eteenpäin ja aikalailla keskilinjalle, sivuttain liikuttaessa äänentaso vaimenee.
    Kuva on ihan mainio verrattuna tuohon vanhaan panaa ja katsekulma on oikeasti laaja, mielestäni heijastuksia vanhempia plasmoja vähemmän.

    Sanoisin että kyllä tällä laitteella on potenttiaalia vaikka mihin mutta näyttää vähän tuo toteutus takkuavan ainakin näissä yksilöissä mitä minulle on sattunut. Jos sattuu yksilö joka ei surisi suoraan eteenpäin tai ei muuten anna sen itseään häiritä tämä on mainio laite hintaisekseen. Suosittelemaan en uskalla lähteä mutta lohdutuksena sanottakoon että surisee ne jotkut panatkin :hitme:
     
  18. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    72
    No kaupassa kaikkia telkkuja syötettiin i50 HD matskulla componenttiliitännän kautta. JOnkinlainen demomateriaali oli kyseessä.
    Samsungin LCD koneet oli järjestäen liikkeeltään pehmeitä ja tasaisia. Sonyissä pitää motion mikälie parametri vetää täysille jotta liike olisi tasaista. Samsungin 6000 sarjan plasmassa kuva liikkui portaittain kun taas 7000 sarjalaisessa tasaisen pehmeästi. LG plasmoissa kuva nyki pahasti.
    Jep ja sen 6000 sarjan plasman paneeli on harmaa kun 7000 sarjassa se on musta. Tosin 6000 paneeli on mustempi kuin LGn 760 plasmassa.

    Vähän jo alkoi tulla levottomia ajatuksia Sampan 63 plasmasta mutta gontson kirjoitukset surinasta teki siitä lopu. Nyt näyttää siltä ettei hyvää 60" alle 3ke telkkaria ole vielä keksittykään. Jos Sampan 63 ei surisisi se olisi kuvan puolesta ihan hyvä mitä nyt harmausskaala compressoituu jos kuva-alalla on paljon valkoista kuten näyttää olevan tilanne muillakin plasmoilla. Ilmeisesti powerissa loppuu potku kesken kun ruutu alkaa olla täysin valkoinen.
     
  19. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Tai sitten töllön ekoteko-ominaisuudet ovat päällä ja limitoivat virrankulutusta.
     
  20. eppuJ

    eppuJ Guest Guest

    Liittynyt:
    17.12.2005
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voiko joku asioista perillä oleva, eli paljon foorumeita lukenut, listata tähän mitä eroa 50" ja 63" C7705-plasmoilla on, muutakin kuin 1300€ ja 13"? Vai onko kyseessä muilta osin sama televisio?