Paras virustorjuntaohjelma

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana hamalake, 05.09.2010.

  1. hamalake

    hamalake Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2009
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko ilmaissa virustorjuntaohjelmissa kelvollista tuotetta uuteen HP:n kannettavaani. Käyttöjärjestelmä Windows 7. Miten esim Microsft Security Essentials-suojaohjelma. Järkevä valinta. Olen ennen käyttänyt AVG Free:tä, Spy Spotia, AD-Aware. Niissä ei mielestäni ole ollut mitään huomautettavaa. Ovatko päällekkäisiä vai täydentävät toisiaan. En niin tunne asiaa. Vai löydänkö parhaimman vain hakemalla downloadista. Joku ehdotus, kiitos!
     
  2. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Eiköhän Security Essentials ja maalaisjärki ole ihan riittävä yhdistelmä Windows 7:n kanssa. Tämä toki olisi parempi vaihtoehto.
     
  3. jkeskir

    jkeskir Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2005
    Viestejä:
    279
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vain yksi antivirus ohjelma koneeseen. MS SE on hyvä. Samoin Avira antivir. Tärkeimpänä terve järki. Viimeinen sulkeekin sitten Jobsin rahastukset pois laskuista. :)
     
  4. Kalza

    Kalza Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    2 844
    Saadut tykkäykset:
    3
    Security Essentialsista ei ole pahaa sanottavaa. AVG on myös hyvä, mutta taitaa olla vähän raskaammanpuoleinen kuin SE.
     
  5. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Minulla on ollut vuosia AVG, enkä pidä sitä raskaana. Samoin pojillani on ollut po. ohjelma ja tyytyväisiä ovat olleet.
     
  6. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 193
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Itse olen vaihteeksi Avastin käyttäjä.
     
  7. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Itse siirryin AVG:stä pois, kun edellisen ison päivityksen jälkeen kiintolevy huusi hoosiannaa jatkuvalla syötöllä. Avira AntiViriin siirryin ja tyytyväinen olen ollut. Eikä ole mainosroskaa pääikkunassa kuten AVG:ssä.
     
  8. SF100

    SF100 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 326
    Saadut tykkäykset:
    0
  9. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuo raskaus tuntuu usein olevan jopa se tärkein valintakriteeri, vaikka puhutaankin virustentorjuntaan tarkoitetusta softasta. Eikö tärkeintä olisi tutkailla toimivuutta ja vasta sitten suurinpiirtein yhtä tehokkaista softista voisi valita sen vähiten raskaimman. Vai onko em. softien suhteen joko faktaan tai edes mutuun perustuva konsensus siitä, että ne torjuvat viruksia likimain yhtä tehokkaasti? Alan lehdistöstä muistelen useita testejä ponganneeni, mutta ei nyt heti tule jotain tiettyä testiä mieleen. Toinen tärkeä seikka on jatkuva päivittyminen.

    Itselläni on nyt maksullinen softa, joka lienee useimpien mielestä todella raskas (vaikkei sitä itse olisikaan käyttänyt...), mutta sen pitäisi kyllä tehokkuudeltaankin olla hyvää tasoa. Mieluummin noin päin. Enkä kyllä omassa koneessa ole kokenut minkään tekemäni asian häiritsevästi hidastuneen.
    Olisi kyllä mielenkiintoista nähdä, että olisiko joku ilmaissofta/yhdistelmä likimain yhtä hyvä virusten torjunnassa, kuin maksullinen 'F-Secure Internet Security 2010'. Vähemmän raskaita softia takuuvarmasti löytyy, mutta sitä nyt ei voine aivan ykköskriteerinä pitää. Juuri nyt on ~80 MB edestä exejä muistissa, jossain vanhassa versiossa oli välillä satojen megojen möykky, kunnes buuttasi koneen. CPU-tehoja ei ainakaan juuri nyt näytä isommin syövän, skannatessa varmaan toinen juttu.
    Termi raskaus tosin tarkoittanee lähinnä koneen hidastelua, nykimistä, kiintolevyn tauotonta rahinaa (muulloinkin kuin ajastetun/manuaalisen skannauksen aikana, jolloin se on väistämätöntä softaan katsomatta) yms., jota en itse ole poikkeavan paljoa havainnut. Tosin paha sanoa tarkemmin, kun on Windows Vista gadgetteineen sun muineen, sähköpostisofta, nettiselain jne. auki.

    Nykypäivän koneissa on useita ytimiä ja gigakaupalla muistia, joten ainakaan silloin en raskautta kovinkaan korkealle valintakriteerinä nostaisi. No, joku rotihan siinäkin saisi tietenkin olla. Tarpeeksi huono koodari kun saanee koneen kuin koneen polvilleen. :p