Cove, The (2009)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 15.09.2009.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Sundancen festivaalien yleisöpalkinnosta alkaen kautta maailman festivaalien puheenaiheeksi noussut The Cove etenee trillerin vauhdilla. Ohjaaja, entinen National Geographicsin valkokuvaaja ja itsekin sukeltaja Louie Psihoyos pestasi kuvausryhmään dokkarimaailman ässien lisäksi maailmanmestarisukeltajia, stuntmiehiä ja tehostefirmojen ässädesignereita. Tekninen arsenaali sisälsi armeijan käyttämiä infrapunakameroita sun muuta äärimmäistä. ”Me yritimme aluksi tehdä kaiken laillisesti”, julistaa Psihoyos, mutta ei tunnu kovin katuvaiselta. Päämäärä pyhittää keinot.

    The Coven moraalinen kippari ja lipunkantaja on Flipper tv-sarjan delfiinit kouluttanut Ric O´Barry. Hän kantaa harteillaan koko maailman delfiiniteollisuuden syyllisyyden taakkaa. O´Barry on omistanut elämänsä delfiinien hyvinvoinnille.

    Vedenalaiset kuvat Mandy-Raesta valaiden kanssa saavat kauneudellaan katsomon sydämen pakahtumaan. Uskomattomat paljastukset delfiiniteollisuuden käytännöistä puskevat raivon pintaan.

    The Cove paljastaa japanilaisen pikkukaupungin liepeille piilotetun delfiiniteurastamon keskiaikaiset menetelmät. Sukeltajien pohjaan kätkemät digikamerat ja mikrofonit sekä stuntmiesten viidakkoon piilottamat infrapunakamerat tallentavat kiistatonta todistusaineistoa. DNA testit ynnä muu vääjäämätön laboratoriofakta muuraa kaiken tukevalle pohjalle.

    The Cove on yhdistelmä Jacques Cousteaun ja James Bondin maailmaa. Mutta se on ankkuroitu tiukasti tähän maailmaan.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria

    Ensi-ilta Suomessa 09.10.2009 (USA:ssa 31.07.2009)
     
  2. Kubrick82

    Kubrick82 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    228
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli katsottua R&A-festareilla.Hieno joka ei saarnaa vaan näyttää Taijin kaupungissa tapahtuvaa julmaa toimintaa jännärin keinoin.Suosittelen!
     
  3. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tämä tuli aloitettua sellaisella "katsotaan 10min ja lopetetaan jos ei kiinnosta"-mentaliteetilla, mutta loppujenlopuksi tuli koko 1,5h kesto tapitettua todella tiiviisti. Koskettava dokumentti ja tekijätiimin intohimon aiheen puolesta huomaa selvästi.

    Toivottavasti vie vuoden 2009 dokumentti-Oscarin.
     
  4. Kubrick82

    Kubrick82 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    228
    Saadut tykkäykset:
    0
    Parhaan dokumentin voittanut The Cove edelleen Helsingin leffaohjelmistossa: Kino Engelissä joka ilta klo 21.00
     
  5. frownie

    frownie Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.03.2009
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huh, onpas tämä elokuva jäänyt valitettavan vähille kommenteille (esim. vrt. yli 200 viestiä Expendables :)hitme:) ketjussa...).

    Katsoin itse juuri, ja voin kyllä suositella eräänlaisena silmien aukaisijana, muutenkin kuin vain delfiinien kohdalla. Uskomattomia asioita tapahtuu tällä pallolla, etenkin kun haetaan taloudellista hyötyä (ja politiikka vipuvartena - köyhien valtioiden lobbaaminen ja suoranainen ostaminen omien näkökulmien taakse on hyvin tavallista).
     
  6. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Tämä näytettiin muistaakseni jo aiemmin telkkarissa, mutta jätin katsomatta vain sen takia kun tiedän miten paha mieli eläinten julmasta kohtelusta aina tulee. Tein kuitenkin muutoksen, enkä enää koskaan jätä katsomatta mitään sen takia. Ja totta helvetissä tästä tuli todella paha mieli. Intohimoisesti asiaan suhtautuva ryhmä teki hienon työn ja sai tallennettua vastenmielisen verilöylyn usealla kameralla. Myöskin temppuja tekevien delfiinien kohtalo oli ikävä. Tämä ansaitsi voittaa kaiken minkä se voitti ja enemmänkin. Yleensä en anna dokumenteille arvosanaa, mutta tässä teen poikkeuksen. 5 tähteä! Tämä avaa pahimpienkin BB-fanien silmät.

    Lopussa näytettiin kolme linkkiä. Tiedä sitten onko niistä mitään apua. Ainakaan tästä ainoasta muistamastani ei löydy mitään muuta kuin lahjoitusmahdollisuus. Siis jos itsekin haluaa jotenkin auttaa
    http://www.savejapandolphins.org/

    Samanlaisia eläinten julmasta kohtelusta kertovia dokumentteja on mm. "Untuvaskandaali". Untuvat revitään eläviltä linnuilta, koska silloin ne voivat kasvattaa uudet, ja ne revitään taas uudestaan. Ja uudestaan. Sama kidutusprosessi käydään monesti läpi ennen kuin eläin tapetaan. Se on katsokaas taloudellisesti kannattavinta. :mad: En ole ostanut tuon jälkeen yhtä ainoaa untuvatuotetta. Vois melkein perustaa oman aiheen tällaisille dokumenteille. Varmaan useaakin eri eläinlajia kohdellaan todella huonosti meidän tietämättä. Näitä pätkiä pitäisi näyttää prime timessa, eikä milloinkaan klo 22.50.
     
  7. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
    Luokittelisin itseni eläinrakkaaksi, joskaan luonnonsuojelua ei tule ajatelleeksi kuin korkeintaan tällaisten ja muiden luontodokumenttien katsomisen aikana, mutta enemmän tässä ehkä sittenkin kuitenkin yökötti tuo korruptio ja elohopean syöttäminen ihmisille.

    Wikipedia kertoo parista virheestä, jotka ei nyt juuri kokonaisuuteen vaikuta, mutta mielenkiintoisesti dokkarissa esiintynyt Hokkaidon yliopiston professori, joka kertoi näistä elohopeapitoisuuksista, väittää että hänet huijattiin mukaan. Ja ilmeisesti oikeudessakin on asiasta oltu.

    Kirjoitus hetkellä 8 pv esitysaikaa jäljellä: http://areena.yle.fi/video/1300922569616 *

    * Melko puurolaatu, mutta eipä nyt niin visuaalinen dokumenttikaan ole.
     
    Viimeksi muokattu: 30.03.2011