Les aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec (Luc Besson)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Samppa, 13.03.2010.

  1. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26


    Ohjaahan se Besson näemmä vielä jotain muutakin kuin Arthur-lastenleffojaan. Keväällä on Bessonilta tulossa Jacques Tardin sarjakuvaan perustuva Les aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec. Jalava julkaisi kyseisen albumin 80-luvulla nimellä Adele ja hirviö.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 27.08.2010
  2. pinkeliviinica

    pinkeliviinica Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    1 836
    Saadut tykkäykset:
    0
    nostetaas tätä... vieläkään ei näytä olevan julkaisua suomeksi tms mutta jo muutamaan euroopan maahan on tullut julkaisu aikataulut...
    kenelläkään tietoa koska tästä saisi suomi version (dvd/br) vai tuleeko ensin jopa finnkinon ohjelmistoon ?
    http://www.imdb.com/title/tt1179025/

    edit jep... nyt on vahvistettu finnkon julkaisuajankohta 27.8.2010
    http://www.finnkino.fi/movie/7291/
     
    Viimeksi muokattu: 16.08.2010
  3. MiguZ

    MiguZ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    264
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tämä tuli katsastettua Espoo Cinessä, ja oli sen päivän parhain elokuva mielestäni (muita olivat Centurion, Tehroun ja Die Fremde). Ja tosiaan ihan "suomijulkaisu", eli suomenkieliset tekstit ainoana noista neljästä.

    Aika mukava seikkailuelokuva, jossa riitti koomisia hahmoja ja vilahtipa ranskalaiseen tapaan paljaat rinnatkin. Siitä plussaa, totta kai. :D
     
  4. Andrei3000

    Andrei3000 Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2009
    Viestejä:
    398
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tämäkin ranskis on luonnollisesti odotuslistalla.:)

    Melkein kaikista viime vuosina ilmestyneistä, tämän tyyppisistä ranskalaisista seikkailu/toimintaelokuvista on jäänyt hyvä mieli. Hommasta paistaa läpi tietynlainen vapautuneisuus ja heillä tuntuu olevan maaginen kyky saada mitä hölmöimmiltä vaikuttavat ideat toimimaan.
     
  5. romulusko

    romulusko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.08.2004
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa tämä tapaus tänään katsastettua. Oli kyllä aika mielenkiintoinen elokuva, ei ainakaan mielikuvituksettomuudesta voi tekijäporukkaa moittia. Hieman naiskauneutta, kohtuullisia erikoistehosteita ja muutama mielenkiintoinen sivuhahmo.

    Muutamassa kohtaa tuli sellainen olo, että joutui miettimään, onko juonessa vai omassa ajatuksenkulussa aukkoja. Asiaa ei myöskään auttanut tekstitys, josta ainakin vaimon mukaan jäi paljon sisältöä pois. Itse en ranskaa osaa, joten en tuosta tiedä.

    Saattaa olla, että tykäämiseen tarvitaan jonkinlaista tykästymistä ranskalaiseen elokuvaan, mutta ainakin minä voisin kuvitella tämän elokuvan aikanaan omaan DVD-hyllyyn joukon jatkoksi.

    4-/5
     
  6. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen vuosia ollut Bessonin fani ja tulipa tänään käytyä katsomassa kyseinen leffa ja voi poijjaat että oli mainiota viihdettä. Toinentoistaan kiinnostavampia hahmoja ja koko pläjäyksen päällä leijuu sellainen hyvänfiiliksen aura ettei sitä oikein osaa kuvailla :thumbsup:

    4½/5

    PS. jos menette katsomaan niin istukaahan lopputekstien ajan kiltisti penkillä ;)
     
  7. kinosau

    kinosau Guest Guest

    Liittynyt:
    20.01.2008
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos noin on niin tämän leffan DVD meni ostoslistalle. Näitä AHISTAA -leffoja on tullut nähtyä jo aivan liikaa. Ja jostain käsittämättömästä syystä täälläkin tykätään kovasti ranskalaisten tavasta tehdä elokuvaa :thumbsup:.
     
  8. Pvt Joker

    Pvt Joker Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2009
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tyyliltään erittäin klassinen ranskiskomedia. Uudelleenkatseluarvo on melko vähäinen, joten DVD/BD tarttuu mukaan korkeintaan alelaarista, mutta toki jaksoi viihdyttää ja hymyilyttää, jos kohta ei paria kohtausta lukuun ottamatta varsinaisesti naurattaa, koko sopivan pituisen kestonsa ajan. Ei tämä nyt Bessonin parhaiden teosten tasolle yllä millään mittapuulla, mutta varsin mukava "pikkuelokuva" silti. Ainoa isompi miinus liiallisesta jatko-osan petaamisesta, jota ei koskaan tulisi teatterielokuvissa hyväksyä, oli se sitten miten yleinen käytäntö alalla tahansa. Siitä pudotan puoli tähteä.

    :):):)/5
     
  9. torkkis

    torkkis Guest Guest

    Liittynyt:
    23.01.2002
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varsin sympaattinen ja viihdyttävä pätkä, tuossa oli paikoitellen vanhaa seikkailuelokuvan tuntuakin ja sitten tietty ranskalaista huumoria.
     
  10. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Olipahan mukava leffa, ei nyt mikään maailman paras mutta kyllä tämä pitää joskus toistekin katsoa - tuntui että leffan maailma oli sen verran täynnä yksityiskohtia että kaikenlaista jäi varmaan huomaamatta. Sisällöltään aika surrealistinenkin mutta ennen kaikea kepeän humoristinen seikkalutarina jossa kaikki tuntuu olevan mahdollista eikä realismin anneta missään vaiheessa häiritä hyvää juttua.

    3,5/5
     
  11. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Luc Besson on tehnyt nipun parempiakin leffoja, mutta tämä oli kaikessa korniudessaan oikein viihdyttävä pläjäys. En tiennyt että perustuu sarjakuvaan, mutta kyllähän sen hahmojen koomisuudesta ja karikatyyrimäisyydestä oli helppo arvata. Näyttävä ja viihdyttävä leffa ansaitsee 3½/5.
     
  12. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Hyvähän tämä oli. Tyylilajiksi sopi hyvin tuollainen ranskanhupsu ja seikkailupuoltakin oli saatu oivallisesti mukaan - lyhyehkö egyptijaksokin onnistui tarjoamaan huomattavasti parempaa seikkailuntuntua kuin esimerkiksi viimeisin Indiana Jones -elokuva.

    :):):)½
     
  13. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    Viehättävä pikku seikkailu. Odotin ehkä hieman enemmän tuota seikkailua, mutta kyllähän tuota ranskahupsuiluakin mielellään katseli. Varsinkin kun pääosissa oli varsin viehko naikkonen. Kyllä Besson edelleen osaa.

    Aziz!

    ***½