Sony BPD-S470 ja valkoiset pilkut DVD-kuvassa ?

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana akk, 21.07.2010.

  1. akk

    akk Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä ilmiö havaittu nimenomaan DVD-levyjen katselussa, eikä niissäkään kaikissa. Niissäkin missä tämä ilmiö esiintyy on ajoittainen. Valkoiset pilkut ovat pieniä, "pixelin" kokoisia ja niiitä esiintyy koko kuva-alalla. Ilmiö on vähän samantapainen kuin analogitelkkareilla mopon ajaessa ohi tai jokun sähkölaitteen aiheutama häiriö. Ongelmaan liittyy myös satunnainen "black out" eli kuva ja ääni katkeaa muutamaksi sekunniksi. Soittimessa on viimeisin firmware ladattuna LANin kautta. Toistoketju on HDMI, Sony-> Yamaha rxv-3900-> Epson TW-5500. Kun toistimeksi muuttaa Xbox360:sen ei ko. ilmiötä ole ainakaan silloin havaittavissa, joten epäilisin että vika on Sonyssa. Mitä tässä voisi tehdä, odotella uusia päivityksiä vai auttaako jotkut asetukset jossakin laitteessa :hitme:
     
  2. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuuppaa soitin kokeeksi suoraan projariin menevään kaapeliin - esiintyykö samaa - jos esiintyy, niin kokeile lyhyellä HDMI-kaapelilla suoraan projariin, jos nyt ongelma häviää, on pitkä kaapeli todennäköisesti sillä rajalla, etää siitä saa signaalin läpi (Xbox saattaa tuupata hieman korkeammalla jännitteellä kaapeliin) Onko muuten molemmissa lähteissä sama signaaliformaatti, esim. 1080p?
     
  3. akk

    akk Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sen verran väliaikatietoa, kunnes selvittelen enemmän: Sony ja Xboxin asetuksissa lähtönä on 1080p kummassakin. Samalla HDMI-piuhalla vahvistimen ja projektorin välillä ei ole ennen ollut mitään ongelmia (silloin Samsung 1400, Yammu rxv-1800 ja Sanoy Z5). Ja vieläkään tässä kun pari blu-ray leffaa on katsottu lisää, kuvassa eí ole silloin ollut mitään häiriötä. Eli ongelma koskee nimen omaan DVD (SD) katselua. Tuli vain mieleen ettei Epsonin skaalaus tai joku kohinanpoisto tekisi tempuja ?
     
  4. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sori, missasin ton DVD-painotuksen.

    Viittaa vahvasti lukupääongelmaan, jonka ansiosta tulee niin paljon lukuvirheitä, ettei virheenkrjaus selviä niistä. DVD:thän luetaan eri taajuisella laserilla kuin BluRayt. Onko kysessä alkuperäiset vai "varmuuskopiot"? Polttotekniikalla tehtyjen kopsujen levymateriaali voi olla selkeästi vaikeammin luettavaa, kuin alkuperäisten printattujen.
     
  5. akk

    akk Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilmiö on tullut esiin ihan kaupasta ostetuilla versiolla. Poltettuja en ole kokeillut.
     
  6. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0
    Todennäköisesti lukupäävika.

    Pistä huoltoon ja mukaan pari levyä, joilla ongelma esiintyy.
     
  7. akk

    akk Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0

    Eli tänään testattu DVD:llä, kun leffan aikana häiriökohdat tuli (pilkkuja ja drop-outit) oli niiden aika merkattu ylös (häiriöt 3 kpl tapahtuivat noin aikavälillä 0:17:00-0:32:00). Kun katsottu myöhemmin saman leffan häiriökohdat uudestaan, ei esiintynyt yhtikäs minkäänlaista häiriötä. Eli se sulkee aika monta vaihtoehtoa pois:

    - Kaapelit ja av-vahvistin ja tykki kunnossa (huom! Bluray-toisto ja Xbox toimii moitteetta)
    - Skaalaus yms. ongelmat, pitäisi esiintyä samassa kohtaa.
    - Lämpenemisongelma, osittain voisi olla mahdollinen, mutta esim. bluray-leffa jonka kesto lähes 3 tuntia, ei ongelmia, tai xbox pelisessio 4 tuntia, ei mitään oireita. Ja huoneessa on ollut lämpöä miltei koko ajan 28C.
    - Sähköverkon häiriöt, osoittain mahdollinen, mutta katselun aikaan ei ole ollut mitään oleellisia sähkölaitteita kytketty (pesukone tms.) ja em. laitteille tulee vielä oma syöttö (3x16A) suoraan sulaketaululta. Ja vielä; häiriöitä ei ole ollut blu-rayn eikä xboxin käytön aikaan (vaikka pesukonekin on ollut päällä samaan aikaan)
    - Firmware ongelma, tuntuisi epätodenäköiseltä, olettaisin että toistuisi sentään samassa kohdassa. Ohjelmisto on viimeisin.


    Soitin tästä äsken Sonyn tukeen, eivät keksineet syytä, ehdottivat tuota sähköverkon ongelmaa,ei muuta :hitme: Mutta tuo lukupääongelma voisi olla ihan mahdollinen :confused:
     
  8. akk

    akk Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt näyttää vähän selkenevän. Todenäköinen syy näyttää olevan kuitenkin laitteen (yli)kuumeneminen. Testailin tuolla samalla testileffalla ja noin 1:40 pystyi katsomaan ilma häiriöitä, sitten alkoin pilkut näkymään. Mitään drop-outteja ei kuitenkaan esiintynyt (voi olla että av-vahvistimen firmware päivitys on auttanut tähän). Minulla on lainassa vastaava toinen yksilö jolla pitää vielä testata onko tämä nyt yksilövika vai peräti ominaisuus :hitme:
     
  9. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kuva tai tarkempi selostus sijoituksesta auttaisi hahmottamaan, että onko kyse enemmän itse laitteen ongelmasta, vaiko sijoituspaikan ongelmallisuudesta. Eli ethän vain ole sijoittanut BD-soitinta esim. kuumana käyvän AV-vahvistimen päälle? Entä onko soitin kokonaan suljetussa lasiovellisessa kaapissa, vaiko vain toisesta päästään suljetussa tilassa (melko huono sekin, jos ei tapahdu lainkaan läpivetoa ja on yläpuolella liian vähän tilaa).
    BD-soittimesta tuli vielä mieleen: pyöriikö takalevyssä oleva tuuletin? Mikäli ei pyöri, niin se on silloin ilmeinen syyllinen, aiheuttaen jonkun ahtaan, vailla tuuletuta olevan kotelon sisällä sijaitsevan komponentin ylikuumentumisen. Kenties jopa täysin soittimen sijoituspaikastakin riippumatta.

    Jos BD-soitin yksikseen jonkun avoimen tason päälllä ollessaan ylikuumenee, niin sitten se on kyllä minun mielestäni joko viallinen yksilö, tai sitten kyseessä on erittäin vakava suunnitteluvirhe (sellaisesta en ole vielä kuullut). Mikäli soitin takkuilee vain sen kuumana käyvän AV-vahvistimen päällä, on kyseessä ilmiselvästi viallinen sijoituspaikka. Ja vaikka soitin toimisikin, sen elinikä saattaa huventua, mikäli se käy jatkuvasti kuumana.
    Sony S470:n odottaisin kyllä käyvän aina suhteellisen viileänä (pieni tehonkulutus + pieni tuuletinkin takana), mikäli se vain on sijoitettu järkevästi, eikä ole ahdettu tv-tason ahtaaseen suljettuun tilaan ja/tai jonkun toisen, kuumana käyvän laitteen päälle.
     
  10. akk

    akk Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^ Täsmennetään hieman. Soitin ei ole tai ollut sijoitettu sentään AV-vahvistimen päälle, mutta sen päällä kyllä alussa loikoili X-boxi, joka on nyt siirretty siitä pois (X-box ei ollut päällä samaan aikaan). Tuon viimeisen testin aikana laitteen päälle oli sijoitettu toinen samanlainen S470 kumikiekkojen välityksellä, joten tuuletusrakoakin oli. Laitehylly, missä nämä laitteet sijaitsevat on täysin avonainen lasitasohylly. Eli ei ole ovia seiniä tms.

    Nyt siis laitteen päällä ei ole mitään kuin ilmaa (ja laite on suoraan lasihyllyn päällä). Tuosta kuumenemisesta sen verran etten itsekään ollut uskoa miten paljon laite lämpeää kun kokeilin sitä kämmenellä. Kun asiaa tutkii tarkemmin laitteessa on pieni tuuletusaukko/ritilä oikeassa päässä ja pohjassa vielä pienempi aukko. Äkkiseltään tuntuu ettei ihan riittävä tuuletus tässä laitteessa. Tuulettimen toiminnasta en osaa sanoa mitään, jos toimii, ei se ainakaan mihinkään kuulu. Mutta edelleenkin näyttää että blu-ray leffan aikaan ei ongelmia ollut (katsottiin lauantaina Mel Gibsonin uusin) :hitme:
     
  11. akk

    akk Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lisää mystiikkaa. Kokeilin tänään toisella vastaavalla S470:lla toistaa tuon testi-DVD:n ja se meni hyvin läpi (kesto 1:45). Katselin vielä vähän valikkoja, ja päätin päivittää tämän laitteen firmiksen netin kautta uusimpaan kun mitään huolestuttavaa ei tapahtunut...muuten hyvä mutta päivityksen jälkeen tähänkin ilmaantui sama pilkkuongelma :hitme:
    Tuskin oli tuo firmis syynä (ei kai sentään) mutta laite lämpeni ilmeisesti lopulta liikaa/tarpeeksi ? Tässä setupissa oli kyllä kummatkin laitteet päälekkäin, välissä oli kyllä jääkiekot (!) ja testattava laite oli päällimäisenä (alla oleva stanby-tilassa), joten jäähdytys nyt oli melko hyvin järjestetty. Kytkin alla olevan oman Sonyn ja siinäkin oli pilkkuongelma (tässä vaihessa postin toisen yksilön koko ketjusta muualle)

    Sitten jatkoin testailua omalla laitteella: rämppäsin av-vahvistimen inputtia eri sourcejen välillä; ei vaikutusta pilkut pysyivät, kokeilin Xboxin kuvaa; ei pilkkuja, sammutin sonyn; av-vahvistimen taustakuvassa ei pilkkuja. Sammutin kaiken muun paitisi projektorin; ei pilkkuja taustakuvassa. Sitten kytkin projektorin HDMI- johdon suoraan Sonyyn; pilkut säilyivät, mutta kun laitoin johdon pään takaisin av-vahvistimeen, pilkut olivat hävinneet :OI

    Nyt voikin sitten kysyä, missä oikeastaan on vika ? Tuskin HDMI-kaapeli lämmöstä (tai bittivirrasta) kärsii, mutta onko jotenkin kyse ko. liitoksen elämisestä esim. av-vahvistimen liitännässä ? Tosin ko.sonyn ja av-vahvistimen välisen johdon irroitus ja takaisin laitto av-vahvistimen puolelta takaisin ei poistanut pilkkuongelmaa.

    Olen todella ymmälläni :confused::confused::confused:

    Tässä nyt liitekuviakin. Nimet selvittänevät tarkoituksen. Tuosta "Pilkku.jpg" sen verran että nuotin välissä ja oikealla näkyy pilkun koko. Eli nuo pilkut ovat todella pieniä (yhden pixelin verran?) ja näkyvät koko kankaan (106") alalta. Mutta ne eivät ole staattisesti paikallaan vaan vaihtavat koko ajan paikkaansa, siksi kunnollista valokuvaa on vaikea saada. Voi olla että vaikka samaa ongelma esiintyy muissakin setupeissa ei tätä varmasti helposti huomaa esim. 32" tai 42" kokoisessa ruudussa.
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 10.08.2010
  12. Ikidur

    Ikidur Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2009
    Viestejä:
    231
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onpa todella mystisen oloista. Tämä ei varmaan lohduta, mutta vertailun vuoksi havaintoja vähän samantyyppisestä ilmiöstä joka oli omassa systeemissä (Sony BDP-S350 -> Yamaha Rx-V663 -> Optoma HD800x) :

    Loppukeväästä Optoma alkoi oireilla siten että laite pimeni kesken katselun ja lampun vikaantumisen merkkivalo syttyi (kuvassa ei siis ollut ilmoitusta täyttyneistä tunneista). Pienen tauon ja IVO-bootin jälkeen kone toimi taas, mittarissa tunteja ~800 eco-modessa eli ~1600h. Samoihin aikoihin kuvaan ilmestyi virheellisiä pikseleitä, joiden paikka vähän vaihteli kuvalähteestä riippuen, mutta virhepikselit olivat kuvassa kuitenkin säännöllisesti jakautuneena. BD-soittimen staattinen menu oli oivaa testikuvaa. Tällä kuvalla kokeilin vaihtaa tykin tuloa eestaas HDMI1-HDMI2 (käyttämätön) välillä niin että tykki joutui synkkaamaan aina uudestaan ==> kun kymmenkunta kertaa veivasi eestaas niin virhepikseleiden väri vaihtui silloin tällöin. Vaikutti siis siltä, että esim skaalainpiirin muistin kirjoitus tai luku tehdään lomitetusti ja joku muistilohko olisi ns pois pelistä.

    Lopulta lamppu pimeni säännöllisesti 1 min välein niin että kannoin projikan liikkeeseen missä kokeiltiin uutta lamppua ja pimentymiset loppuivat siihen paikkaan. Suureksi hämmästyksekseni myös virhepikselit hävisivät kuin tuhka tuuleen. Äkkiseltään voisi ajatella, että kuvamuistin käsittelyllä ja lampun toiminnalla ei olisi mitään tekemistä toistensa kanssa, mutta ainakin tässä tapauksessa siellä oli joku mystinen riippuvuus.

    No, olisiko tästä jotain apuja sinun tapaukseesi? Pääsetkö haarukoimaan vielä lisää esim juuri sonyn staattisella taustamenulla ja sitten pakottamalla uudelleensynkan kuvalähdettä vaihtelemalla? Jaa mahdollisesti olit tehnytkin jo niin...

    Miten tuo ylläoleva pitäisi lukea? Johtoja muuttamatta rämppäsit inputtia? Ja pilkut näkyivät vain Sonyn kuvassa näin tehtäessä?

    Hmmm... tämä oli ilmeisesti edelleen DVD-spesifinen ongelma, ja sonyn lähtö lienee pakotettu 1080p:ksi. Aika vaikealta kuulostaa. No jos sonyn lähdön pakottaa pienemmälle resoluutiolle niin onko vielä pilkkuja?
     
  13. akk

    akk Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo sourcen "rämppäily" tarkoitti sitä että kaikki kytkennät olivat ennallaan mutta vaihtelin av-vahvistimesta kuvan/äänen tulolähdettä, eli XBOX->DVD->BD/HDTV jne. tarkoituksena ainoastaan että vahvistin joutuu uudelleen synkkaamaan tuon linjan päälle. Mutta tämä ei siis tuottanut tulosta, vaan pilkut palasivat kun Sonyn kuva taas palasi näkyviin.

    Kokeilin ongelman ollessa "päällä" vaihtaa resoluutiota sonysta 576p:hen ja 1080p:hen, eikä sillä ollut mitään vaikutusta. Ja testatessa oli siis Sonyn staattinen menu koko ajan päällä, jossa nuo pilkut kyllä näkyvät erinomaisen hyvin.

    Aion seuraavaksi kokeilla kytkeä Sonyn suoraan tykkiin ja katsoa tuo saman testi-DVDn läpi. Jos pilkkuja ilmenee, sulkee se ainakin lopullisesti av-vahvistimen osuuden tässä. Voisi myös kokeilla piruuttaan uutta HDMI-kaapelia tykin ja av-vahvistimen välillä. Mutta jotekin tuntuu oudolta että viallinen/huono (?) HDMI-piuha alkaisi aiheuttamaan ongelmia vasta tietyn ajan jälkeen, ja vain ja ainoastaa Sonyn kanssa. :hitme:

    Yksi teorettinen mahdollisuus tuli vielä mieleen. Jos sonyn jotkut osat, lämpölaajenemisen seurauksena osuvatkin koteloon (joka on silmin nähden ahdas) ja aiheuttavat näin pienehkön oikosulun tms. Kun koteloa liikuttelee (kun suorittaa kytkentöjä), kotelo liikkuu taas, ja mahdolliset oikosulut poistuvat. Mutta jos tähän ei kohta tule selvyyttä, voi olla että sony vaihtuu johonkin muuhun merkkiin, ainakin Samsungeista on ollut positiivisiä kokemuksia.
     
  14. Ikidur

    Ikidur Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2009
    Viestejä:
    231
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmmm... ok, tämä ilmenee siis jonkinlaisena lumisateena kuvassa (vähän pitkät piuhat, sori).

    Onko tilanne muuttunut alusta s.e. pilkut ovat tuossa menukuvassa sekä 576p:llä että 1080p:llä vai pelkästään jommalla kummalla resolla?

    S470 lienee sen verran tuore kone, että takuuhuoltoon toimittaminen tulisi mieleen, varsinkin kun vika on jo ilmeisen hyvin toistettavissa.
     
  15. akk

    akk Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis vielä selvennykseksi pilkut näkyvät menussa sekä 576p että 1080p resoluutiolla. Tuolla aikaisemmin yritin kuvailla ilmiötä, mutta jos muistaa miltä analogitelkkarissa saattoi näyttää ohiajavan mopon tai jonkin sähkölaitteen aiheuttamat pilkkuhäiriöt, ollaan aika lähellä totuutta.

    Tänään tuli sitten testailtua lisää, ja pääsin ehkä varmuuteen mikä tässä oikeastaan mättää :confused:;

    -Kytkin oman Sonyn suoraan projektoriin (samalla HDMI-piuhalla mikä normaalisti lähtee AV-vahvistimen ulostulosta projektorille, pituus 10 m), ja pilkut olivat heti kylmiltään näkyvissä. Laite siis oli täysin kylmä (ei stanby-tila käytössä). Vaihdoin tilalle laina Sonyn, jossa myös pilkut toistuivat heti (tämäkin yksilö täysin kylmä, ollut irti sähköverkosta). Kytkin uudelleen oman sonyn. Irrotin johdon sonyn perästä ja laitoin takaisin, toistin tämän useita kertoja ja yhdellä kerralla pilkut jopa hävisivät !!???, mutta usemmiten ei. Raahasin vielä vanhan sotaratsun testiin eli Samsung 1400 blu-ray soittimen. Kytkin sen sonyn tilalle, eikä mitään pilkkuja tai häiriöitä esiintynyt kuvassa. Irrottelin ja kytkin piuhan vielä muutaman kerran samsunginkin kanssa, mutta häiriöitä ei esiintynyt.
    Laitoin saman piuhan vielä takaisin av-vahvistimen ulostuloon, ja näkyviin tulleessa yamahan taustakuvassa ei ollut mitään häiriöitä.

    Vielä loppujen lopuksi kytkin sonyn vakio piuhallaan (pituus 3 m) takaisin av-vahvistimeen eikä pilkkuja näkynyt enää :hitme:

    Tästä nyt jäi sellainen mielikuva että joka tapauksessa nuo pilkkuhäiriöt ovat sonysta peräsin. Joko siellä komponenttipuolella mättää (huonot osat?) tai sitten tuo lähtöjännite ei riitä pitkälle piuhalle. (Huom. kuitenkin että ongelmia on ollut siis lyhyenkin liitosjohdon kanssa ihan tarpeeksi lämpeämisen (?) jälkeen) Tai sitten tuossa sonyn hdmi-liittimessä on mekaanista vikaa, eikä se aina tee tarpeeksi hyvää kontaktia. Yhtä kaikki nämä taitavat olla sonyn ominaisuuksia, kun kahdellakin testatulla yksilöllä nämä esiintyvät. Mielestäni on turhaa kiikuttaa laittetta huoltoon, se tuskin ratkaisee asiaa mihinkään suuntaan, mutta ottanen mielenkiinnosta myyjään yhteyttä ja kyselen mitä tämä asiasta tuumaa. Mutta taidampa alkaa katsella uutta Samsungia :thumbsup:


    Lisäys: täällä englanniksi samasta aiheesta: http://forum.blu-ray.com/home-theat...6457-white-dots-my-screen-when-using-ps3.html
     
    Viimeksi muokattu: 12.08.2010
  16. akk

    akk Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vielä viimeinen päivitys asiaan :)
    Viimesenä oljenkortena vaihdoin lopulta av-vahvistimen ja tykin välisen 10 m:n piuhan 5 m:n piuhaan. Piuhan hintakaan ei ollut paha, jotain 25 euroa paikalliselta Experiltä. Laitoin tuon aiemman testi-DVD-leffan pyörimään (~1:45) , ja kas, se meni läpi ilman loppuhäiriöitä. Kokeilin laitetta vielä n. 15 minuuttia leffan loppumisen jälkeen, eikä mitään häiriöitä esiintynyt :hitme:

    Tähän pieni varaus vielä että nyt on ollut viileämpää kuin aiemmin testatessa, mutta jos tämä on näin, ilmeisesti Sony ei pukkaa tarpeeksi voimakasta signaalia tuolla pidemmällä piuhalla läpi. Mutta toivottavasti tämä oli nyt tässä.:hitme: