Topfield CRC-2400

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana randomname, 03.03.2010.

  1. weakman

    weakman Guest Guest

    Liittynyt:
    19.08.2010
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni olin katsovinani silloin esittelypäivänä että esata löytyi. Toivoa sopii että tap/web/ftp on rampautettu ohjelmallisesti.
    Voisi tosiaan kuvitella että cable readyllä olisi jotain sanottavaa ainakin noihin web/ftp, mutta toisaalta jos tiedostot salattuja muutesin niin ei luulisi olevan sekään este.
     
  2. korkytodos

    korkytodos Guest Guest

    Liittynyt:
    25.01.2005
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole tosiankaan muuta mahdollista ulkoiselle kovolle kuin tuo USB (USB-A, isäntä). En omaa USB-A-USB-A -kaapelia, joten ei pysty testaamaan pääseekö Altairilla kiinni sieltä kautta.

    Youtubesta voi hakea videoita, mutta mitään niistä ei pysty toistamaan.

    Hassua kyllä, en ole tuota itse TV-osaa juuri ehtinyt vielä tsekata joten en tiedä toimivatko minulla nuo YLE-tekstitykset.

    Kuten noista ennakkokuvistakin näkee, kaukosäädin on epäintuitiivista identtinen-nappi-identtisen-napin-vieressä -tyyliä ja napit kliksuvat kuin vanhat C64-ohjaimen mikrokytkimet.
     
  3. Biini

    Biini Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.02.2003
    Viestejä:
    581
    Saadut tykkäykset:
    8
    En tiedä missä eSatasta on ollut maininta muttei ainakaan Topparin tuotesivuilla
    http://www.topfield-finland.com/fi/crc-2400/

    Kuinka nopeasti USB-siirto toimii? Kauanko kestää esim. tunnin nauhoituksen siirtäminen ulkoiselle levylle?
     
  4. Joe

    Joe Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.10.2002
    Viestejä:
    1 014
    Saadut tykkäykset:
    5
    Täytyy sanoa, että vähän on lässähtänyt fiilari näitä lukiessa.
     
  5. EikkaT

    EikkaT Guest Guest

    Liittynyt:
    19.11.2009
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo kaukosäädinjuttukin on hieman outo kun esim tf5100 malleissa oli ainakin aikoinaan aivan loistavasti käteensopivat kaukot.
    Eipä ole laitteen valmistajan sivuilla mitään k.o. vekottimesta... ovat ilmeisesti joutuneet tuomaan suomeen niin riisutun laitteen jota ei ilkeä edes omilla sivuilla esitellä... näin se kehitys kehittyy:thumbsup:
     
  6. -Tuomas-

    -Tuomas- Guest Guest

    Liittynyt:
    27.07.2007
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko siinä purkin takana edes esata liitintä?
     
  7. korkytodos

    korkytodos Guest Guest

    Liittynyt:
    25.01.2005
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuolla kuva vehkeen takaa (virtakytkin ja tuuletin eivät mukaan mahtuneet):
    Tausta 1

    Ja vielä sama asia Aloitusoppaasta:
    Tausta 2

    Pahoittelen laatua, en jaksanut kaivaa digikameraa kaapista.

    Kaukosäädin mahtuu käteen, mutta kun kaikki napit ovat rivissä ja samankokoisia niin paha sanoa pimeässä mikä mikin on.

    1678MB (43min, LIV) ohjelma (.rec) siirtyi mukana tulleelle 4GB Kingston DataTraveler -tikulle ajassa 12:40. Mäkillä MPEG Streamclip tai VLC eivät sitä osanneet avata.
     
    Viimeksi muokattu: 20.08.2010
  8. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Esittelylaitteessa oli eSata-liitin takana.
     
  9. EikkaT

    EikkaT Guest Guest

    Liittynyt:
    19.11.2009
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko tietoa oliko esittelylaitteissa jotain muitakin ominaisuuksia joita nyt ei ole?
    Oliko kenelläkään esittelykiertueella käyneistä mitään puhetta TAPeista yms?

    Nyt näkyy olevan käyttöohjekin verkossa http://www.topfield-finland.com/tiedostot/File/ohjeet/CRC-2400_Fin_23JUL2010.pdf, ja siinä ei tosiaan tunne termejä TAP, PiP, hakusana-ajastus tms...

    ... tätä tuli odoteltua noin vuoden verran... ja samaa rataa täytyy näköjään jatkaa:confused:
     
    Viimeksi muokattu: 20.08.2010
  10. SamSon

    SamSon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.06.2005
    Viestejä:
    640
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kysyin TAPeista, ja myyjä vastasi, että TAPpeja tuetaan, mutta eri rajapintojen vuoksi vanhat TAPit eivät (luonnollisesti) pelitä tässä mallissa.
     
  11. MIG2121

    MIG2121 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2010
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    toi laitehan on ihan torso, suutari. Lähes kaikki syyt miksi hankkia meni, eSata, WEB FTPP, mitään edistyksellistä koko purkissa, hukkaan heitetty odotteluaika siis. Onneksi en ennakkotilannut. Menen ostaan jotain ihan muuta. M
     
  12. randomname

    randomname Guest Guest

    Liittynyt:
    03.03.2010
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä niissä ensimmäisissä esitteissäkään mitään puhuttu TAPeista, eSata:sta tai PiP:stä. (Katso tämän viestiketjun viesti #6.) Silloin kysyessäni TAPeista sain aika kierteleviä vastauksia. Esittelijätkään eivät varmaan olleet varmoja, mitkä suunnitelmat olivat tämän laitteen kohdalla. Entä olisiko TAPpien tukemisessa minimissään kyse vain Firmwaren päivittämisestä? Vanhassa Topparissa TAPit olivat välttämättömiä, koska valmiina ollut EPG oli niin surkea. Muuten ne eivät ainakaan minulle olleet niin tärkeitä, mutta ihan kivoja kuitenkin.

    Olisihan se kiva jos nuo ominaisuudet olisivat, mutta missä nykyisessä tai näköpiirissä olevassa boksissa sitten olisi vastaavat ominaisuudet? Odotella aina voi, mutta olisi syytä olla jotain mitä odottaa. Verrattuna Wboxiin CRC-2400:ssa oleva mahdollisuus erilaisiin pikasiirtymiin (kirjanmerkit, prosenttiluvut, katselukohdan siirtäminen palkissa) katseltavan ohjelman sisällä on mielestäni oleellinen askel parempaan.

    Toivoin, että boksista olisi ollut jo jonkinlaisia arvosteluja tai vertailuja sillä hetkellä kun se piti lunastaa, mutta turha toivo. Olettaisin kuitenkin, että siinä olevillakin ominaisuuksilla pärjännee hyvin nykyisiä kilpailijoita vastaan. Nyt ei kuitenkaan ole kiire ostaa jotain muuta boksia ennen kuin jokin oleellisesti parempi tulee markkinoille. Tai riittävän hyvä HD-IPTV -järjestelmä. Mutta toistaiseksi boksi on toiminut hyvin, ja on myös vanhaa topparia huomattavasti hiljaisempi.
     
    Viimeksi muokattu: 20.08.2010
  13. EikkaT

    EikkaT Guest Guest

    Liittynyt:
    19.11.2009
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    myyjä siis valehteli tai ei tiennyt mistä puhui

    ..ja kyllä mulla ainakin selvästi suurin syy miksi käytän Topfieldiä on juuri nuo TAPit ja sitä kautta muokattavuus... noilla flicreillä, youtubeilla yms en itse ainakaan tee mitään.


    Tuo PiP:in puuttuminen ihmetyttää kaikkein eniten... se kuitenkin löytyy käytännössä kaikista mahdollisista nykyisistä laitteista... ainakin jos virittimiä on väh. kaksi. Tällä jopa pystyy tallentamaan 4 kanavaa yhtaikaa mutta ei katsomaan kuin yhtä:) Olisikohan niin että noissa ulkomaiden malleissa se PiP toimii jotenkin TAP:pohjaisesti ja kun tähän suomen malliin on ne pitänyt jostain syystä disabloida, niin samalla meni se PiP, ja ehkä jotain muutakin. Se miksi noi TAP:it on tapettu kiinnostaisi kyllä tietää... olisiko hd-lähetysten purkaminen kiintikselle estetty ja noilla TAPeilla sen saisi hoidettua???
     
    Viimeksi muokattu: 20.08.2010
  14. SamSon

    SamSon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.06.2005
    Viestejä:
    640
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuossa vanha postaukseni, eli jos myyjän sanamuoto oli kutakuinkin tämä, ei oikein voi sanoa että kaveri valehteli. Itselle toki tuli sellainen kuva, että TAPit tulevat tähänkin. En kuitenkaan osoittaisi myyjää syyttävällä sormella.

    Anyway, olen samaa mieltä, että kyseessä on ylipäätään varsin toimiva boksi, ja erityisesti käyttöliittymä on toimiva ja hyvin tehty, mitä ei voi monestakaan kilpailijasta sanoa. Vaikka lapsentauteja tässä onkin (pahin tuo YLEn tekstitys) ja vaikka TAPit eivät toimi, on tämä varsin kilpailukykyinen tuote verrattuna kilpaileviin bokseihin.
     
  15. randomname

    randomname Guest Guest

    Liittynyt:
    03.03.2010
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, tai sitten PiP ei mahdollisesti toimisi luotettavasti kahdella HD-lähetyksellä. Prosessointikapasiteetti on varmaankin mitoitettu aika tarkkaan (yhden) HD-signaalin purkua varten. Onko sitten järkevämpää estää ominaisuuden käyttö kokonaan?

    Vanhassa topparissa muistaakseni tuli jotain ongelmia PiP:n kanssa. (TAP, joka näytti kaksi samankokoista kuvaa rinnakkain.) Jos ei tehnyt mitään erikoisempaa, niin se toimi, mutta samanaikaiset tallennukset ja ajansiirto ym. olivat myrkkyä. Mutta muistan katsoneeni snookeria (ilman ääntä) ja jotain sarjaohjelmaa (äänen kanssa) samanaikaisesti ja miettineeni että kunhan tämän ominaisuuden vain saisi HD-boksissa, jossa SD-kuvat saisi täydellä tarkkuudella. Muistaakseni vanhassa boksissa (ainakin) puolitettiin juovien lukumäärä ja mahdollisesti virkistystaajuus. 1080i-signaalilla se voisi toimia hyvin, mutta 720p-signaalilla vastaava strategia ei taitaisi juurikaan säästää tarvittavaa laskentaa.

    Lisäksi nyt snookerkin on maksupuolella, enkä ole ihan heti aikonut hankkia maksukanavia.

    Onko muissa HD-bokseissa PiP? Ja onko niillä rajotteita signaalien suhteen?
     
  16. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 755
    Saadut tykkäykset:
    538
    Hieman oli taas ennakkohehkutus (ethernet, eSATA, tapit jne.) näköjään ennenaikaista. Itsekin ehdin tästä jo hieman kiinnostua mahdollisena toisena HD-tallentavana, vaikka wbox on jo ollut käytössä vuoden päivät. Ulkoisen usb-kovalevyn käyttäminen tallennuskohteena suoraan on kieltämättä hieno ominaisuus. Voiko HD-kanavien (salatut maksukanavat) lähetystä tallentaa ja myös katsoa suoraan usb-kovolta? Wboxissa myös tällaisen katselun estää DRM.

    wboxissa on muuten kirjanmerkit (erillinen nappi sen asettamista varten. Kirjanmerkkejä voi olla useita per tallenne.). Laite myös muistaa kaikkien tallenteiden kohdan mihin se on jäänyt edellisellä kerralla. Samoin erittäin nopeasti voi hypätä tallenteessa palkin avulla. Palkissa näkyy aikakoodi mihin haluaa siirtyä. Prosenttilukuhyppyä ei ole.

    wboxissa ei ole myöskään PiP:iä, vaikka tosiaan on kahden virittimen laite. Prosessointikapasiteetti voi olla hyvinkin rajoituksena.

    Aika erikoinen rajoitus myös tämä. Ohjekirjan sivulla 52:

    HUOMAA
    Jos vaihdat toiselle kanavalle tai käytät ajansiirtotoimintoa
    tallentaessasi maksullista kanavaa, se tallentuu purkamattomana
    siitä kohdasta alkaen. Jos tallennus on vain osittain
    purettu, tarvitset tilaajakortin sen katseluun.
     
    Viimeksi muokattu: 20.08.2010
  17. mikita

    mikita Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2008
    Viestejä:
    233
    Saadut tykkäykset:
    12
    Pettymykseni on tällä hetkellä käsinkosketeltava. HD-viritin tuli mutta vanhoihin malleihin verrattuna monta hyvää ominaisuutta lähti pois.
     
  18. janilxx

    janilxx Guest Guest

    PiP:stä:
    Esimerkiksi Beyonwizin HD-bokseissa ei toimi PiP. Beyonwiz käyttää Sigman prosessoria ja vaikka Sigman mukaan se tukee PiP:iä, ei sitä saatu toimimaan kahden HD-kanavan kanssa. PiP toimisi ilmeisesti HD+SD tai SD+SD -tapauksessa, mutta Beyonwiz poisti sen käytöstä kokonaan koska se ei toimi HD+HD. Beyonwiz lisäsi kaukosäätimeensä PiP-napin Sigman antamien alkuperäisten tietojen perusteella ja nyt nappi on turha.

    Muistelisin myös lukeneeni, ettei muissakaan Topfieldin TMS-malleissa (2xxx-malleissa) ole PiP:iä, mutten ole varma. TF7000-malleissa PiP taitaa kuitenkin olla.

    ---
    www.digilelut.fi
     
  19. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    pip on mulle marginaalinen ominaisuus, mutta tapit on tärkeä juuri hakusana-ajastuksen takia.

    nyt siis yksi raportti ettei tajuaisi TMS-tapeja.

    Onko muita kokeilijoita?
     
  20. EikkaT

    EikkaT Guest Guest

    Liittynyt:
    19.11.2009
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näinhän se toimii esim TF5100PVRc HDMI:ssäkin... jos et katso sitä salattua kanavaa jota tallennat (tai jotain muuta kanavaa samasta nipusta) tallennus menee salattuna eikä sitä tietenkään voi katsoa ilman korttia... ja tietysti asianmukaista maksua kyseisestä kanavasta