The Expendables (2010)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana warre, 26.11.2008.

  1. matarvai

    matarvai Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.12.2000
    Viestejä:
    1 466
    Saadut tykkäykset:
    1
    Samaa mieltä. Elokuva jonka mielellään katsoo uudelleen.
     
  2. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Kyllä tämä pääosin odotukset täyttivät. Ruutuaikaa saatiin niitä tarvitseville sentään ihan kohtuullisesti vaikka Stathamin naisen kanssa sekoilut tuntuivatkin vähän päälleliimatuilta. Dolphia oli mukava nähdä
    antisankarin:)
    roolissa (007:lle tiedoksi että kyllä sitä ruutuaikaa löytyy, jos ei liikoja odota), ainoastaan Jet Lin osuus jäi liian pieneksi. Painijat jätettiin toiveideni mukaisesti pieniin sivuosiin. Roberts toimi hyvin pahiksena ja paras vitsi löytyi odotetusti charmanttikolmikon kohtaamisesta:D Toiminta oli suurimmalta osin hyvää, eikä hätäinen leikkaus häirinnyt kuin muutamassa kohdassa. Lopputaisto oli vedetty juuri niin överiksi kuin saattoi odottaakin. Kill ratiot kohdilleen, onko joku laskenut tuliko uudet ennätykset?

    Hyvää viihdettä, ei tarvinnut pettyä:thumbsup:

    4/5
     
  3. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Samalla linjala edellisten kanssa. Paljoa en odottanut, mutta hyvähän tämä oli. Olen pitänyt Demolition Mania Stallonen parhaana toimintakomediana ja tämä pääsee kyllä lähelle. Hulvattominta älyvapaatoimintaa sitten Commandon.

    Erityisesti ilahduin loistavasta pahis-triosta. Eric Roberts oli harmaantuneena purkkirusketus-pukumiehenä erinomaisen ylimielinen ja niljakas, Austin aisaparina aivoton gorilla ja paha kenraali hääräsi siinä välissä. Erinomaisen hilpeä tyyppikokoelma.
     
    Viimeksi muokattu: 20.08.2010
  4. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 991
    Saadut tykkäykset:
    264
    Ei hirveitä odotuksia ja siltikin elokuva tuotti pettymyksen. Näyttelijäkaarti on todella hieno toimintaelokuvaa varten, mutta jokin vain tökki. Rourke on elokuvan parasta antia, vaikka sivuroolissa onkin. Syltty on helvetin kovassa kunnossa ikäisekseen, mutta ei oikein sytytä muissa kuin juoksukohtauksissa kevyellä askeleella. Jason ei oikein pääse siihen lentoon kuin ollessaan yksin elokuvan pääpiru. Pahikset olivat myös jotenkin vaisuja. Varsinkin Dexterissä ollut heebo oli aivan turha koko elokuvaan.

    Äh. Ei tämä paska ole, mutta...plaah. Pakkohan tämä on nähdä, muttei vain sytyttänyt lainkaan. Ehkä sitä odotti Rambon kaltaista raakuutta ilman väkinäista huumoria, niin tuli petyttyä. Ehkä parasta antia oli se, että joku teatterissa oikeasti nauroi elokuvan vitseille.
     
  5. equilibrer

    equilibrer Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2003
    Viestejä:
    945
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulihan sieltä yksi rehellinenkin mielipide. Itseäni kanssa ihmetytti muutama naurukohtaus salissa.
     
  6. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Tulipa vihdoin nähtyä tämäkin ja fiilikset ovat ihan hyvät.

    Dialogihan oli alusta asti joitakin one-linereita lukuunottamatta aika kamalaa. Välillä keskustelussa tuli ihmeellisiä taukoja, ja tuntui että hahmot joutuivat miettimään sanomiansa hartaasti. Ehkä se kuului heidän hahmoihinsa, koska ovat varmaan työn puolesta ottanut sen verta tällejä, ettei järjen juoksu toimi ihan täydellisesti :D.

    Hahmot eivät olleet kovin ihmeellisiä, mutta tarpeeksi erilaisia. Parhaimmat suoritukset vetivät Lundgren ja Statham. Rourke tuntui aika irralliselta ja yritti miltei Oscar-ehdokkuuden veroista suoritusta, mikä ei sopinut tällaiseen elokuvaan. Jet Li oli ärsyttävin. Arska-Willis-Stallone -kohtaus oli silkkaa kultaa.

    Toiminta oli komeaa ja hemmetin viihdyttävää. Itseäni ei tuo leikkaustyyli häirinnyt.
    Etenkin se haulikko miellytti. Olisin toivonnut kyllä, että useampi ukko olisi pistetty kylmäksi päähenkilöistä. Lisäksi, kun se Ludgren piti tuoda takaisin kuoleista.

    Kaikenkaikkiaan hyvää viihdettä. Jatko-osaa on lupailtu, toivottavasti siihen saadaan lisää äijä näyttelijöitä. 2/5 :thumbsup:
     
  7. Anza1

    Anza1 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2007
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaa olla täällä melkoista jäykkisporukkaa, jos leffa ei nauruja kirvoittanut. :hitme:

    Lähdin katsomaan leffaa muutaman lehtiarvostelun lukemisen jälkeen, joissa useammissa pätkälle oli annettu yksi tähti. Onko todellakin Suomen leffakriitikot niin onnetonta sakkia, etteivät tunnista selkeää kieli poskella tehtyä leffaa? Elokuvahan oli tribuutti wanhoille kunnon kasaritoimintaleffoille, joissa ei myöskään juonella juhlittu.

    Tältä elokuvalta ei todellakaan kannata odottaa muuta kuin naurettavan överiksi vedettyä toimintaa ja "pakollisia" one-linereita, jotka osuivat kyllä IMO nappiin. Statham olisi puolestani saanut olla esillä enemmän toimintakohtauksissa, sen verran hyviä herran soolovedot ovat olleet. Myös kameratyöskentelystä on pakko antaa miinusta, sillä muutama kohtaus jää hieman turhan epäselväksi ADHD-leikkausten takia.

    Randy Couturen selitys korvastaan herättää myötähäpeää näyttelyn osalta, eiköhän herran kannata keskittyä toiminnallisempiin roolisuorituksiin. Steve Austin puolestaan hoitaa oman roolinsa gorillapahiksena juuri niin kuin pitää ilman teennäisiä vuorosanoja.

    Toimintaleffana 3,5 / 5, kyllä tämä tulee katsottua vielä vuokraversiona uudemman kerran.
     
  8. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    The Expendables on selkeästi elokuva, joka vaatii oikeanlaisen suhtaumisen tarjoamaansa elokuvakokemukseen. Jos sitä lähtee katsomaan odottaen hyvää toimintaelokuvaa, joutuu hyvin äkkiä pettymään: kyseessä on köyhällä tarinalla ja liian nopealla tahdilla etenevä teos, joka etenkin jälkimmäisen takia kärsii "sieluttomuudesta". Toisaalta Sylvester Stallonen ohjaajakyvyt huomioon ottaen hän on tarkoittanut tämän elokuvan varmasti ns. fanielokuvaksi, jossa tärkeintä ei ole tarina tai kohtauksien hienous, vaan nimenomaan tämä ainutkertainen näyttelijäkaarti.

    Vaikka elokuva on tarkoitettu nostalgiapläjäykseksi, niin pakko se on silti arvostella kuin mikä tahansa muu elokuva, ja sen takia väittäisin The Expendablesia jopa kohtalaisen huonoksi elokuvaksi. Sylvester Stallone oli roolissaan mitäänsanomaton ja Dolph Lungren näytteli yksinkertaisesti Universal Soldier -roolinsa uusiksi. Steve Austin ei puumaisuutensa lisäksi edes tehnyt Stunneria ja Syltyn ryhmän hitusen tuntemattomammat jäsenet, Randy Couture ja Terry Crews, toimivat lähinnä lavasteina. Elokuvan ylivoimaisesti turhin hahmo oli kuitenkin Jet Li, joka ei mielestäni yksinkertaisesti sovi amerikkalaisiin tuotantoihin, joissa hänen pitää puhua englantia ja joissa ei ole wushua mukana -- Leathal Weapon 4 on ainoita amerikkalaisia tuotantoja, jossa Li oli ylivertainen. Aika paljon myötähäpeää aiheuttivat nuo miehen kohtaukset, jotka olivat aivan kuin pakolla väännettyjä.
    Bruce Willisin, Iso-Arskan ja Syltyn kohtaus oli kohtalaisen epämukavaa katsottavaa, koska Arska on vanhentunut ja normalisoitunut habitukseltaan -- eikä se läpänheittokin ontui pahemman kerran.

    Elokuvan parhaat roolisuoritukset saivat aikaan Mickey Rourke ja Jason Statham. Ensiksi mainittu moraalinen Oscar-voittaja oli ainoa näyttelijä, joka sai kohtaukset tuntumaan siltä kuin katselisi muuta kuin ns. fanielokuvaa. Tosin se hieman häiritsi, että Rourken ulkoinen olemus oli hyvin identtinen Iron Man -roolinsa kanssa. Jason Statham taas oli tiimin ainoa uskottava ja vakavastiotettava toimintatähti.

    Sieluttomasti tarinankerronnasta ei tarvinne mitään kirjoittaa, joten mainitaan lopuksi sananen elokuvan efekteistä. Ne olivat kauheat! Ehkä tällaisessa ns. fanielokuvassa niidenkään ei tarvitse olla uskottavia, mutten toisaalta ymmärrä miksi uskottavan Rambo 4:n jälkeen Sly siirtyisi käyttämään efektejä, joita lähinnä näki 2000 luvun alussa tai jopa sitä ennen -- päälleliimattuja ja luonnottoman näköisiä.

    Tietenkin ns. fanielokuvana The Expendables on katsomisen arvoinen, vaikka ehdin elokuvan keskivaiheilla pitkästyä. Ei sitä kannata elokuvallisien arvojen takia mennä katsomaan, vaan syyn täytyy löytyä yksinkertaisesti näiden toimintatähtien fanittamisesta. Yksittäisenä elokuvana The Expendables on onneton tekele. Uskon vakaasti ohjaaja Stallonen tehneen elokuvasta 80- ja 90-luvun korneja toimintaelokuvia muistuttavan -- "sieluttomuudessaan" ja uskottavuuden puutteessaan. Toisaalta on hieman ironista, että elokuva tuntuu genrensä aiempiin aikakausiin verratuna keskivertoa selvästi huonommalta. Ehkä tämä Stallonen idea oli paperilla hieno, mutta kun joukko isoja egoja ryhtyy pohtimaan miten kukin sopii elokuvaan, niin lopputulos on tällainen "improvisoitu fanivideo" -- ei muuta.

    2/5 (0.5 pistettä Jason Stathamista ja 1.5 pistettä Mickey Rourkesta) :naminami::naminami:
     
    Viimeksi muokattu: 26.08.2010
  9. JammuS

    JammuS Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2006
    Viestejä:
    102
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joutu kyllä valitettavasti pettymään tähän - siis odotuksiin nähden. Kuvittelin kai liikaa pääseväni nauttimaan Rambo4n tyylisestä puritaanisesta, selkeästä ja aidon suoraviivaisesta meiningistä. The Expendables sen sijaan oli jo oikeasti 80-luvun toimintaleffa, myös pahassa.

    Kyllähän siinä paukkui ja räjähteli ihan vitusti ja näki legendaarisia dinosaurusten kohtauksia. Juonihan ei ole periaatteessa näissä tärkeä, mutta silti minusta sen avulla hommaa oli ryssitty, koska yksinkertaisuudestaankin huolimatta juoni oli jotenkin sekava ja epälooginen. No siitä viis... mutta miksi mukaan piti änkeä jotain romanssijuttuja? Ja Stallone näytti jotenkin muoviselta, verrattuna vaikka Rambo4n viidakon resupekka-olemus. Jet Li ja varsinkin noi painiäijät aivan täysin turhia, jollain Randy Couturella leffakarisma suunnilleen nolla. Miksi kamera heilui niin s**tanasti? 10 leikkausta sekuntiin + nopeutukset ei ainakaan helpottanut periaatteessa ihananraa'an tappobaletin seuraamista.

    No joo. Menihän tuo silti alas, mutta uudestaan ei varmaan tuu kajottua. 2½/5 + ylimääräinen ½ kirkkokohtauksesta.
     
  10. romulusko

    romulusko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.08.2004
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    0
    Naulan kantaan. Ihmettelen, että elokuvan efekteistä ei ole enempää puhuttu. Esimerkiksi lopussa näkyvä
    pahiksen läpi työntyvä veitsi
    oli ihan kamalan huonosti toteutettu. Muutenkin monessa paikkaa, jossa veri roiskui (eli monessa kohdassa :D) tuli mieleen muutaman vuoden takainen Gears of War -peli, sen verran samankaltaista veripalttu ainakin minun mielestä oli.

    Kävin katsastamassa tämän eilen Turun Kinopalatsi 2:ssa, mutta tuskin teatteri on syypää huonohkoihin efekteihin.

    Myös minua rasitti onneton ja epäjohdonmukainen suomentaminen, en valitettavasti muista sanatarkasti Rourken vuorosanoja, mutta esim. niiden suomentamisen tyyli vaihtui kesken lauseiden. Jäi mieleeni myös päänaikkosen lausahdus "so just leave", joka taisi olla suomennettu "niin vain lähde" tjsp. Vaikka "lähde sitten" olisi ollut parempi.

    Itse elokuva oli ihan mukiinmenevä kokemus, ei missään nimessä kuitenkaan John Rambon tasoa.

    3-/5
     
  11. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Olen aina pitänyt tämäntyylisistä yliampuvista toimintaelokuvista, joita tehtiin paljon 80 ja 90-luvulla. Elokuvan pitää toki olla hyvä, eli esim. suurin osa Seagal-kuonasta ei iske, vaan Stallone, Arska, Bruce, Van Damme ym. olivat lapsuuden suosikkeja. Monillehan tämäntyyppisistä leffoista pitäminen tuntuu olevan häpeän aihe, mutta pitäähän sitä välillä tasapainottaa aivoja vaikkapa Von Trierin ja Haneken jäljiltä. :p

    Siinä missä Stallonen 2000-luvun näyttelyroolit ovat olleet vähän kehnonpuoleisia, ohjaajan pallilla hän on saanut laatua aikaiseksi. Rocky Balboa on suosikkini ensimmäisen osan kanssa koko sarjasta, ja Rambo IV meni heittämällä jopa ensimmäisen osan edelle.

    Kunnianhimon puutteesta Sylttyä ei ainakaan voi syyttää, sen verran suuren (tämän genren mittareilla) castin äijä leffaansa halusi ja sai. Toteutus vain sitten hieman ontui. Castia ei mielestäni osattu hyödyntää kovin hyvin, sillä esim. Couture ja Crews olivat mukana vain taustalla.
    Kun kerran olivat niin tarpeettomia, miksi heitä ei voitu tappaa? Olisipahan tullut sankarijoukollekin hieman tappioita. Lundgreninkin kuolleista paluu oli todella typerä.
    Tosin, Crewsin käytössä ollut haulikko aiheutti leffan loppupuolella naurunremakkaa, tajuton ase. :D Jet Li:lläkin oli muistaakseni vain yksi laajempi toimintakohtaus ja yksi lähitaistelu.

    Hieman yllättäen Stathamilla taisi olla eniten toimintakohtauksia, ja hän olikin parasta leffassa. Olenkin ollut äijän tuotannon fani jo pidempään. Mickey Rourke vetikin sitten "oikean näyttelyroolin", veikkaan että sitä tunteellista monologia vetäessään käytti (The Wrestlerin tapaan) hyväksi omia kokemuksiaan. Plussaa pitää mainita siitä, että onneksi mukana ei ollut Sam Worth(noth)ingtonia, äijä kun tuntuu olevan nykyään jokaisessa isommassa leffassa.

    Pientä miinusta pitää antaa hieman turhista rakkauskuvioista, varsinkin se Stathamin sivujuonne oli täysin typerä.

    Kirkkokohtaus oli hieno kunnianosoitus koko toimintagenrelle, oli aikakin saada nämä kaikkien aikojen kovimmat toimintaäijät a) samaan elokuvaan ja b) samaan kohtaukseen. En sitten tiedä, olisiko aikoinaan edes voinut tehdä sellaista elokuvaa, jossa nämä kolme suurta tähteä olisivat olleet. Ihan perusasioista, kuten rahasta ja egosta johtuen, kaikki olisivat varmasti vaatineet yhtä paljon ruutuaikaa ym. Muutenkin kohtauksessa uskallettiin vittuilla puolin ja toisin, joskin Arskasta huomasi selvästi ettei ole vähään aikaan näytellyt.

    Toimintaa kuitenkin riitti ja se oli leffanhengelle sopivan yliampuvaa. Hienoa, että tällaisia leffoja uskalletaan vielä nykyäänkin tehdään ja uskoisin Stallonen olleen paras henkilö toteuttamaan tämän.

    Vaikka oli ehkä pienoinen pettymys ensimmäisellä kerralla, Blu-ray tulee ehdottomasti hyllyyn.

    PS: Jatko-osaan on palaamassa ainakin jokunen ensimmäisen osan tähdistä. Stallone on ollut yhteydessä myös Arnold Schwarzeneggeriin, jos hän haluaisi vierailla uudemman kerran. Uusia tähtiä olisivat Jean-Claude Van Damme, Mr. T, Hulk Hogan, Carl Weathers, Vin Diesel ja Dwayne "The Rock" Johnson. :thumbsup:
     
  12. Tii

    Tii Guest Guest

    Liittynyt:
    13.11.2008
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Liittyen tähän kohtaan, joka monen mielestä oli typerä:

    Eli siis Lundgrenin kuolleista paluuseen. Mielestäni kyseessä ei ollu edes mikään kuolleista palaaminen, koska missään kohtaa ei sanottu, että hahmo kuolee. Tämähän kysyi Stallonen hahmolta, että kuoleeko hän ja vastaus oli jotain tyyliin luoti osui pari tuumaa sydämen yläpuolelle, josta tämä sitte päättelee kuolevansa ja paljastaa kaiken. Itselläni ensimmäinen ajatus kuitenkin oli, että mitä kuolettavaa sydämen yläpuolella muka on, kun ei se selkeästi osunut mihinkään valtimoon tms ja olin hyvin hämmentynyt. Mielestäni kohtaus oli selkeästi tarkoitettu niin, että hahmo on vaan niin yksinkertainen, että ei ihan tajua, että ehkä se vamma ei olekaan tappava ja näin saatiin tuotua hahmo takaisin hyvisten puolelle. Se oliko hyvisten puolelle tuominen sitten järkevää, on toinen kysymys, mutta mielestäni sopi ihan hyvin tämän tyyliseen leffaan. On näitä pettureita, jotka sitten palaavatkin sankarien puolelle nähty vaikka minkälaisissa elokuvissa. Joka tapauksessa itselleni lopetus oli sitten tietyllä tavalla tyydyttävä, kun yhtäkkiä palikat sopivatkin yhteen.

    Muuten melkein kaikki, mitä itse voisin kirjoittaa on jo sanottu.
     
  13. Taavi

    Taavi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.11.2003
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    3
    Dolphin osuudesta:
    Olisi ollut kliseiden riemujuhlaa, mikäli paluu "hyvien puolelle" olisi toteutettu seuraavasti: Joku Syltyn porukasta on pulassa ja pahis on juuri päästämässä ilmoja pihalle. Viimeisellä hetkellä väliin tulee joku.... joka onkin Dolph.

    Saarella pahisten kanssa heilastellut kaveri olisikin lojaali vanhoja ystäviään kohtaan potkuista huolimatta. Ja näin hänkin pääsisi taas heittämään puukkoa tikkatauluun.

    Miksi sitä ei tehty näin? :)
     
  14. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Juuri noin luulin siinä kohtauksessa tapahtuvan, jossa Statham seivästää Robertsin hahmon sillä Dolpan mielisairaalla puukolla. Hyvä ettei ihan kuitenkaan niin mennyt.

    Mutta toimihan tämä melko muhevassa torstaikrapulassa aika melkoisen hyvin. Mitään kauhean originellia en rainalta edes odottanut, ja tuollaiseen kasaritoimintaan kallellaan olevana puolitoistatuntinen meni melkolailla siivillä. Pisteitähän tälle nyt voi antaa mieltymystensä mukaan yhdestä viiteen, itse voisin laittaa vaikka jotain väliltä kolmepuol - neljä.
     
  15. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    The Rock sais olla tulemati, hammaskeijuilla ei ole asiaa tähän kööriin. Carl Weathers ja Jesse "Bunch of slack-jawed faggots around here" Ventura olisi ollut myös kymppi valinta, mutta, aika on mennyt pahasti näistä herroista ohi.
     
  16. From Finland

    From Finland Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2002
    Viestejä:
    479
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän se iski ja kovaa kun nyt viimein pääsin kattomaan.
    Toiminta oli spektaakkelimaista ja leffa oli juuri sitä mitä odotinkin!. Ainoa iso miinus tulee cgi:stä jonka vois jatko-osassa jättää kokonaan pois tai ainakin vähemmälle. Pahiten pisti silmään ne umh puukkojen kanssa leikkelyt ja cgi veri..hyi.
    4/5
     
  17. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Samuel "Motherf*cking" Jackson olisi kova valinta jatko-osaan. Myös Clint Eastwood mörisevänä pahiksena miellyttäisi.

    Itse olisin halunnut, että muutama hyvishahmo olisi kuollut, koska tällä tavalla tehtäisiin palkkamurhaajaryhmään tilaa uusille hahmoille tulevissa jatko-osissa (Stallonella on kuulema idea seuraavalle osalle). Nyt elokuvan sankarit olivat lähes haavoittumattomia ja ainoat osumaa ottaneet olivat Stallone ja Couture (jolla riitti haavoittumisen jälkeen kuntoa listiä Austin). Dolphin henkiinherättäminen oli jotekin koomista kuin suoraan sitcomista. Hänen kuolemansa olisi tuntunut katsojan näkökulmasta menetykseltä, toisin kuin vaikka Jet Lin teilaaminen olisi ollut vain yksi ärsyke vähemmän.
     
  18. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Et kai vaan mennyt spoilaamaan leffan ainoata ns. twistiä? :weep:
     
  19. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Voi miten vaikeaa se spoilertagien käyttäminen näyttää olevan. Vituikshan se jo män.
     
  20. From Finland

    From Finland Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2002
    Viestejä:
    479
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voi peffa!. Anteeksi ei ollut tarkoitukseni. Pistetään uneliaisuuden piikkiin. Deletoitu.
     
    Viimeksi muokattu: 28.08.2010