www.eroakirkosta.fi

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Damned, 05.06.2004.

?

Kuulutko kirkkoon?

  1. Kyllä - käyn säännöllisesti kirkossa

    10 ääntä
    1,5%
  2. Kyllä - mutta kirkossa tulee käytyä todella harvoin

    125 ääntä
    18,9%
  3. Kyllä - en tosin käy kirkossa koskaan mutta ei ole tullut mieleen erota

    126 ääntä
    19,0%
  4. En - enää... olen eronnut kirkosta

    372 ääntä
    56,2%
  5. En ole koskaan kuulunutkaan

    51 ääntä
    7,7%
  1. McFly

    McFly Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2006
    Viestejä:
    199
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olemme jo niin kaukana itse aiheesta, että on parempi lopettaa. On myös parempi lopettaa senkin syyn takia, että keskustelun toinen osapuoli on milloin vain valmis laittamaan minut kylmäksi, jos en ole samaa mieltä siitä, että urheilulla ja taiteella olisi suuri merkitys kansan menestykseen ja yhteiskunnan kehitykseen. :hitme:
     
    Viimeksi muokattu: 08.08.2010
  2. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kuulostaa aivan siltä, kuin olisit käynyt jossain Vasemmiston sananjulistustilaisuudessa (sehän on lähes uskonnonkaltaista toimintaa). Jos länsimainen demokratia, osittain säädelty kapitalismi, maksuton ei-naamioitu ja väkivaltaa kaihtava poliisi myös sinuakin 24 h/vrk turvaamassa yms. kauheudet oikein kovasti ahdistavat, niin suosittelen vaikkapa koeluontoisesti muuttamaan Somaliaan (merirosvoja, kädenkatkomisia, islamistien sharia-laki, kuolemantuomio homoseksuaalisuudesta ja tsiljoonasta muustakin asiasta, valkoista ihonväriä tai länsimaisuutta ei katsota hyvällä, naiset ovat alistettuja, tyttöjenkin ympärileikkaukset...).
    Ja sitten vaihtelun vuoksi vaikkapa muutamiin tämän listan huonoiten sijoittuneisiin maihin: Luettelo valtioista inhimillisen kehityksen indeksin mukaan. Kenties sen jälkeen saisit hieman perspektiiviä. Suomi on tuossa listassa sijalla 11/117.

    Demokratia on kieltämättä surkea järjestelmä, mutta valitettavasti kaikki muut ovat osoittautuneet sitä vielä hirmuisen paljon surkeammiksi. Samaa logiikka voi ja kannattaakin jatkaa verotuksen ja monen muunkin asian suhteen. Jollakin tapaa hallitun järjestelmän hallittu kehittäminen lienee fiksumpaa, kuin avoin anarkismi, jossa kukaan ei vastaa mistään, eikä kukaan aja muuta kuin omaa etuaan. Enhän minäkään halua kirkkoja ruveta räjäyttelemään tms., vaikka ateisti olenkin. Minäkin kun haluan turvaa, rauhaa ja vakautta ympäristööni.
    Eli kukas se anarkiassa sitten hoitaisi roskat pois, vesijohtoverkon, sähköverkon, energiantuotannon, sairaankuljetuksen & sairaalat, rautatiet, laivaväylät, lentokentät, tulipalojen sammuttamisen, puhelin- ja dataverkot jne. Anarkiassahan jokainen hoitaa väkivaltansa ihan itse, jos kykenee. Ja jos ei kykene, niin eipä ole poliisia tai vartijoita, joita voisi pyytää apuun.


    [​IMG]
    Inhimillisen kehityksen indeksit vuonna 2007. Täydellisyydestä ollaan toki meilläkin hirmuisen kaukana. Mutta tuo kuva kannattaa silti aina silloin palautttaa mieliin, kun Suomeakin poliittisessa propagandassa kohtuuttomasti lytätään (olemme huonogeenisiä, surkeita, saamattomia, mitättömiä, kulttuurittomia, kaikkea liikkuvaa puukottavia juoppoja, poliisimme ovat natsisikoja ja hirmuisen väkivaltakoneiston osa jne. jne. Ja silti vain mamme on monen em. kaltaisen listan kärjessä tai ainakin kärjen tuntumassa...).
     
    Viimeksi muokattu: 08.08.2010
  3. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Totta, tälle keskustelulle pitäsi olla oma "eroayhteiskunnasta" threadi.

    Tämä taas on täyttä valhetta, ja se tosiasia, että vastapuoli alentuu toistamaan tämän valheen, vastapeusteluista huolimatta ja ilman minkäänlaisia omia perusteluja on toinen hyvä syy lopettaa tämä keskustelu.
     
  4. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Avataanpa niitä silmälappuja taas pikkasen. Jos anarkian nimissä haluaa olla maksamatta veroja niin eikö silloin olla nimenomaan anarkian oikeistopäässä?
     
  5. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Vastasin vain quotettamaani pätkään ja pongaamiini väkivaltajuttuihin, verojen maksamattomuus jäi huomiotta. Ja kyllä, ainakin teoriassa ennemminkin lienee noin päin kuin kirjoitit. Käytännössä nuo vasen-oikea-lätinät ovat sitten aina enemmän tai vähemmän ongelmallisia, varsinkin kun Neuvostoliittoa yms. juttuja ei enää ole.
    Esim. itse en ole mielestäni oikealla, enkä kyllä vasemmallakaan. Ja ainakaan keskustalainen en ole... Hiljattain olin tosin erään nettitestin mukaan jossain melko vasemmalla, vaikka monien mielestä olen oikeistolainen, joskus jopa ns. äärioikeistolaisia mielipiteitä omaava (lähinnä kait vain maahanmuuttopolitiikan kritisoinnin takia).

    Tartuin edellä käytännössä vain "kannatetaan järjestelmää, joka perustuu väkivaltaan" yms. juttuihin, joista tulee ainakin kirjaimellisesti luettuna mieleen kaikenlaiset anarkomarkot, joiden mielestä kyttä on natsisika jne. Itselleni siitä sitten ensimmäisenä mieleen juolahtaa Smash Asemeihin sun muihin osallistuva huivilla naamioitu heppu heittelemässä kiviä ja sitä rataa...
    McFly muuten kertoo olevansa "niin kaukana vasemmistolaisesta kuin olla ja voi", sitä en kirjoittaessani tiennyt. Empä tosin yhteen henkilöön tai vain verotukseen tarkoittanutkaan tarttua, vaan yleisempään anarkian kauhistelemiseen edellä tähtäsin.

    Köh, aivan pikkuisen alkaa olla jo ohi aiheen, vaikka miten kirkkoa ujuttaisi mukaan... Tämän ketjun nimeä ei kannattane vaihtaa, joten joku voisi upouudelle poliittiselle ketjulle keksiä jonkun kivan nimen. Tämä taitaa jo tosiaan riittää tähän ketjuun. :p
     
  6. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
  7. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Katso Ihmistä

    "Toki juutalainen on juutalainen ilman antisemiittiäkin. Väitteen pointti onkin se, että jos joku on minun silmissäni ennen kaikkea juutalainen – tai ruotsinkielinen tai somali tai homo tai muslimi tai vammainen – vika on minussa, koska en näe mitään muuta. En näe, mitä kaikkea muutakin hän on, enkä sitäkään, miten tärkeänä hän kutakin identiteettiään pitää. Ehkä hän muistaa jotkin identiteettinsä lähinnä vain silloin, kun muut niistä varta vasten muistuttavat."
     
  8. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    On varsin kiinnostavaa verrata "kohulepakon" kolumnia (linkki edellisessä viestissä), Ortodoksisen arkkipiispan antamaan haastatteluun.

    "...se on jo minusta hengellisen ja henkisen rappion merkki, ettei kaiken Luojalle osoiteta minkäänlaista huomiota kiitollisuuden merkityksessä. Ei siunata ruokaa tai tehdä ristinmerkkiä, hän sanoo.
    ...
    - Luterilaisen kirkon osalta luulisi ymmärrettävän kirkon arvot ja koska useimmat kansanedustajatkin ovat luterilaisen kirkon jäseniä, niin pidän mahdottomana, että he säätäisivät tuollaisen [sukupuolineutraallin avioliitto-]lain, hän toteaa."

    Ei tuohon voi enää vastata kuin Hassisen koneen sanoilla:

    Jos rappio on sitä että rakastaa
    ottaa hetkestä kii
    eikä tahdo tappaa
    on mukavaa olla
    rappiolla
    olla vaan täysi nolla
    Rappiolla on hyvä olla
    ei huolet paina
    ei rasitu polla
    antaudu sinäkin suosiolla
    taikka anna meidän olla!
     
  9. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
  10. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
  11. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    (Itsemurhapommittajat räjäyttivät vahingossa moskeijan)

    - IMAAMI: Kunhan pidätte siitä huolen, että ette paina nappia ennen, kuin olette tarpeeksi lähellä valkoisia koiria!
    - ITSEMURHAPOMMMITTAJA: Ai siis tätä napp...

    Empä voi sanoa tuntevani myötätuntoa. Tuossahan saattoi säästyä jopa useiden kymmenien ihmisten henki. Monet muslimimaat ovat valitettavasti sellaisessa rappiotilassa (luku- ja kirjoitustaito, koulutustaso, uskontoministeriöt, korruptio, eriarvoisuus, lapsesta saakka harjoitettu aivopesu...), että noita itsemurhapommittajia on näköjään aina vain mahdollista värvätä.


    Aikoinaan oli omalla tavallaan mielenkiintoista ja ajoittain suorastaan hauskaakin, kun sain varusmiespalveluksen aikana (Keski-Suomen Pioneeripataljoonassa) touhuta erilaisten räjähdysaineiden kanssa, jopa muovattavien sellaisten. Kauhea seikka sen sijaan oli huomata kuinka hirmuisen helppoa ja vaivatonta useimpien räjähdysaineiden käyttö on, itse kun luulin sen olevan kovinkin haastavaa hommaa. Sekin hieman huolestutti, että mitään kunnollista karsintaa ei suoritettu, vaan kaikki saivat paukutella.
    Joka tapauksessa, nuo islamistit painottavat mieluummin maksimaalista halpuutta ja maksimaalista tuhovaikutusta, eivät todellakaan räjähdysaineen vakautta ja sytytyksen turvallisuutta. Hehän kun omasta mielestään pääsevät joka tapauksessa paratiisiin. On todella uskomatonta, miten tehokasta islamistien aivopesu on. Ja miten käsittämättömän syvää lapsesta saakka opetettu viha meitä "valkoisia koiria" ja muitakin vääräuskoisia kohtaan on.
    Tämän päälle koraani vielä antaa oikeuden valehdella vääräuskoisille ja sitä oikeutta myöskin ahkerasti käytetään. Siksi kaikenmaailman punavihreät ja törkeänkin suvaitsemattomuuden monikulttuurisuutena suvaitsevat kukkahattuilijat puhuvat "rauhan uskonnosta" yms. sonnasta. Samalla kun ympäri maailmaa paukkuu useimmiten juuri siellä, missä islam on valtauskonto tai islamistit pyrkimässä valtaan.

    Onneksi meillä on yleisesti ottaen varsinkin käytännön tasolla vähemmän sairas (sukupuolielimiä ei käsitellä, ruokavalion saa itse päättää) ja ennen kaikkea - nykyaikana - väkivaltaa kaihtava valtauskonto. Toki sekin vaikuttaa kolmiyhteisine Jumalineen yms. ääliömäisine höpinöineen totaaliselta idiotismilta uskonnottomuuteen tai ei-persoonallisen Jumalan omaaviin uskontoihin verrattuna (ainakin alkuperäinen budhismi ja panteismi).
     
  12. koomapoika

    koomapoika Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    884
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksi on kotomaassakin ylitse muiden:
    http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010081612197896_uu.shtml

    Lestadiolaissaarnaaja kehotti kurittamaan lapsia, poliisitutkinta alkamassa.

    Hiukan kyllä turhan herkkää toimintaa jos nyt ajatellaan mitä kaikkea skeidaa ne yleensä huutelee siellä kirkossa eikä niitä kukaan tosissaan saisi muutenkaan ottaa. Raamattua, kirkkoa tai uskontoa ei saa ottaa kirjaimellisesti. :D
     
  13. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mutta kun sitä kuitenkin otetaan sekä vakavasti, että kirjaimellisesti :hitme:

    Homoparien rukoushetkistä kantelu - "Raamatussa on kielletty kaikki homoseksuaalisuus"


    "- Raamatussa on selkeästi kielletty kaikki homoseksuaalisuus. Ei tämmöiseen saa olla myötävaikuttamassa kukaan, Laakso sanoo."
     
  14. koomapoika

    koomapoika Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    884
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alkaa käydä kirkon suosion päälle tuo homojen, naispappien/piispojen vastaisuus ja erinäiset kohut kuten papin/kirkoherran sukupuolen vaihto. Ei pysy kirkon sisälläkään rivit enää yhtenäisinä ja suuresta yleisöstä varmasti iso osa ei pysty hyväksymään joko:

    a) homoja/transuja yms seksuaalivähemmistöjä
    b) naisten valtaa kirkossa
    d) transua pappia
    c) pedofiliakohuja
    d) ?

    Tekee oikein hyvää kirkolle, koska sen pitää muuttua ajan mukana ja/tai se pirstaloituu pienempiin lahkoihin tai seurakuntiin jotka sitten hyväksyvät kuka mitäkin. Voidaan olla aika lähellä tilannetta, että ne eroavat Luterilaisesta kirkosta jos menee riittävästi näkemykset ristiin. Tämä kaikki johtanee siihen, että ajan myötä kirkkoon kuuluminen on vähän kuin vanhempien ihmisten (ja tosiuskisten) harrastus vähän kuin bingo meilläpäin nykyään.

    Harmi, ettei kirkko voi muuttua riittävästi että sen loppua ei toivoisi, onhan se osa meidän kulttuurihistoriaa merkittävällä tavalla.

    Amen.
     
  15. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähänhän tuo näyttää siltä että sitä mukaa kun maailma muuttuu yhä kiihtyvämpää tahtia, niin kirkon pakka sekoaa yhä pahemmin. Minulle tuo on tietysti sama, uskokoon järjestöön kuuluvat mihin tahtoo, mutta ongelma on tietysti siinä että kun kirkko on naitettu valtioon, kirkko toimii meidän kaikkien riippakivenä. Ja harmi tietysti niille edistysmielisimmille, jotka varmaan facepalmaavat aivan armotta tuon iltiksen jutun kaltaisille homokommenteille. Jossain vaiheessa kenties saavutetaan se raja että ainoa mielekäs vaihtoehto on tuo pirstoutuminen pienempiin ryhmiin, mikä olisi tietysti valtava isku "kansankirkolle" yhtenäisenä organisaationa.

    Kuvittelisin että näiden kirkon jäsenten kannalta voisi olla ihan hyväkin että ääripäät hakisivat vähän eroa, ainakin saataisiin selkeyttä siihen mitä järjestö edustaa. Mutta harvapa tietysti vapaaehtoisesti tahtoo luopua verotusoikeudesta ja massiivisen koon hyödyistä, varsinkin kun järjestö jo muutenkin painii rahaongelmien ja jäsenkadon kanssa...
     
  16. Simo81

    Simo81 Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2007
    Viestejä:
    177
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksi uskontoaiheisessa ketjussa puhutaan jatkuvasti homoista ja vielä ylisuojelevaan sävyyn. Miksi tämä ryhmä muka tarvitsee jotain erityiskohtelua? Tasapuoliset oikeudet kaikille on varmaan jokaisen ajattelevan ihmisen mielestä selviö, ja eiköhän tuo kohta ole hoidettu. Eivät homot ole idiootteja tai itsestään huolehtimaan kykenemättömiä vajaavaltaisia ihmisiä. He ovat aivan samanlaisia kuin sinä tai minä omine vikoineen ja puutteineen.

    Ymmärrän hyvin, että on nuorten miesten keskuudessa on trendikästä vastustaa kirkkoa. Ja ymmärrän että kirkon aseman vastustamiseen ei verotuksen lisäksi muuta syytä oikeasti ole. Tämäkin ketju on lähtenyt säästövinkkinä! Syitä ei ole, jos kannattaa ihmisten tasa-arvoa, mielipiteenvapautta ja haluaa ihmisille oikeuden olla mitä ovat.

    Pitää siis keksiä raflaavia aiheita. Niin kauan kun tällaista tietyn ryhmän "suojelemista" ylläpidetään, niin todellista tasa-arvoa ei voi tulla. Uskovainen ja homo eivät ole toisensa poissulkevia.
     
  17. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Syitä vastustaa kirkon nykyistä asemaa on todella paljon, eikä ne millään tavalla ole ristiriidassa mielipiteenvapauden, tasa-arvon tms kanssa. Päinvastoin ne lähtevät usein näistä arvoista. Näitä on kuitenkin jo käyty tämän 241-sivuisen keskustelun aikana läpi kerta jos toinenkin. Joten keskustelu on siirtynyt enemmän ajankohtaisten ilmiöiden kommentoimiseen.
     
  18. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 457
    Saadut tykkäykset:
    776
    Siksi että uskonto yksilön ajattelua korruptoivana viruksena aiheuttaa monien kohdalla aiheetonta negatiivisuutta homoja kohtaan. Kyse ei ole homojen ylisuojelusta vaan ihmisten tasa-arvoisen kohtelun puolustamisesta. Me kaikki olemme varmaan jossain asiassa vähemmistössä joten ei kannata lähteä sille linjalle että vähemmistöjä saa potkia päähän. Äkkiä se mono kopsahtaakin omaan ohimoon.

    Siis juuri nythän heillä on erityiskohtelu eli naimisiin menemisen kielto. Tuon erityiskohtelun voi minusta varsin hyvin poistaa.

    Puhut asiaa. Näinhän asiat ovat.

    Nuoret edustavat hyvin sitä mihin suuntaa yhteiskunta on menossa. En ole itse enää kovin nuori. En koe kirkoa oleelliseksi instituutioksi 2000-luvun Suomessa enkä näe järkeväksi ylläpitää sen suurta valta-asemaa. Tuskinpa siis kuuluisin kirkkoon vaikka se olisi ilmaista. Rehellisyyden vuoksi sanottakoon että kyllä kirkollisveroissa säästetty raha kelpaa, tottakai.

    Siinä vaiheessa kun uskonnolliset piirit myöntävät että heidän pyhien kirjojensa homo-oppien parasta ennen päiväys umpeutui kauan sitten, voin hellittää kritiikkiäni uskontoja, uskovaisia ja kirkkoa kohtaan.
     
  19. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    YLEltä elokuussa, Muslimielämää :thumbsup:
     
  20. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ateismi on virus joka saastuttaa ihmisen ajattelun, hämärtäen olennaisen ja epäolennaisen keskinäiset erot. On pohdittava, tulisiko aivoista poistaa kirurgisella toimenpiteellä kyseiseen ajatteluun eli siis sähkökemiallisiin prosesseihin vaikuttava alue.

    Oikeasti nyt, kannattaisi lukea jotain muutakin kuin sitä Dawkinsia. Hänen teesinsä ja oppinsa ovat älyllisesti koulupojan tasolla.