PS3 HDMI häiriöö

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana Mijuda, 06.03.2009.

  1. Mijuda

    Mijuda Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2009
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli ostettua Uus pleikkari ja samoin FullHD lcd tv mallia 42LG6100.

    Ja heti alussa oli olngelmia saada 1080P kuva näkymään kunnolla. Siis jo ps3 alkuvalikossa. Kaikki alemmat resot 1080i lähtien toimii hyvin.. Eli 1080P kuva välkähtelee ja pienen ajan kuluttua Tv sanoo No Signal ja kuvaa jää mustaks. Jos nyppäsen piuhan irti ja laitan takas kuva näkyy taas pari sekuntia ja No Signal.. Pari kertaa palautin PS3 tehdas asetukset ja sama vika aina. :mad:

    Ajatttelin aluks et HDMI piuhas on vikaa joten kävin ostaa toisen piuhan (2m molemmat) ja laitoin kiinni ja täysin sama vika heti. No sitten palautin TV tehdas asetukset ja yllätys toimi pari päivää ilman mitään vikaa. :)

    Mut sama vika tuli jälleen. :hitme: Ja yritin taas palauttaa TV asetukset mutta ei auttanut.. Vaihdoin HDMI liitäntää TV:stä ja kuva toimi taas hyvin pari päivää. (Aikasemmin tuo konsti ei tehonnut.)

    Ja tänään aloin katsoo dvd leffaa ja minuutin jälkeen kuva katos mut äänet jäi kuuluu. Äänet menee optisena vahvarille. Sammutin pleikan ja käynnistyttyä sen uudelleen taas alkuvalikossa kuva välkkyy ja katoaa.
    Alkaa palaa jo päreet. :OI

    Onkos kellään mitään hajua mistä vois seuraavaks alkaa vikaa etsiä? :confused: mielikuva et jompi kumpi ois paskana.. TV tai pleikkari.
     
  2. murmur

    murmur Guest Guest

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    En osaa sanoa mikä sinun tapauksessa on rikki, mutta kuulostaa HDMI handshaking ongelmalta. Itsellä oli 1080p resossa lumisadetta, vaihdoin lyhyempään 1m hdmi kaapeliin ja alkoi toimimaan. Aiempi oli oikein high-quality Dragon kaapeli, mutta mitään ollut oikeasti. Uusi kaapeli on merkitön näytönohjaimen mukana tullut.

    Joissakin televisioissa on tarvittu uusi firmware handshaking ongelmien korjaukseen. Tosin voi olla möys ps3 tai tuplahuonolla tuurilla kaapelikin syyllinen.
     
  3. Mijuda

    Mijuda Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2009
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt tuli sitten testattua taasen lisää kun pääsin töistä..

    Eli kun kuva alkoi taas heti välkkymään. Otin piuhan irti pleikan takaa enkä työntänyt sitä loppuun asti niin kuin se haluis mennä niin välkyntä hävis.. Heti kun työsin sen loppuu asti alkoi välkkyminen.. Eli näyttäis olevan tuon pleikan liitos kai jotenkin viallinen.. Kaiketi menee takuuseen?

    Löysin muuten youtubest jolla sama vika ja välkkyy aivan kuten itselläkin. http://www.youtube.com/watch?v=KngWv4ySgYQ&feature=related
     
  4. Työmies

    Työmies Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2008
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    ton videon kommentteja kun katsoo niin monella on samaa vikaa.. ainakin samsung ja jopa sonyn telkkarissa esiintyi kommenttien perusteella samaa.

    Toisilla toimii vain neljännessä hdmi sisääntulossa ja toisilla ei millään.
    Kai tossa vois koittaa päivittää telkkarin softat ja sitte kattoa jos vika vielä esiintyy niin laittaa pleikka vaihtoon tjtn.

    Edit: joo tosiaan.. kyllähän noi hdmi littimet saa rikki aikanaan. kun liitäntä on aikas pieni kaapelin painoon verrattuna, niin saattaapi tosiaan vääntää liitintä hajalle jossain tilanteissa :eek:
     
  5. Mijuda

    Mijuda Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2009
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päivitys aiheeseeni..

    Eli tosiaan vika oli TV:ssä.
    Koko tv:n piirikortti vaihdettiin joka on poistanut koko vian.

    Ja tosiaan tv:stä on myös tullut uusia ominaisuuksia tosin en tiedä johtuko se vain uudesta firmiksestä vai siitä että toimii kunnolla..

    aluks vielä LG:llä sanottiin että heillä on yhteen sopivuus ongelmia PS3 kanssa..
     
  6. Midnight Walker

    Midnight Walker Guest Guest

    Liittynyt:
    03.02.2009
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla tuota samaa ongelmaa tuottaa kotiteatterivahvistin Yamaha RX-V463. Eli PS3:lta Philipsin 8000-sarjalaiseen toimii ihan hyvin mutta kun heittää hdmi:n yamahaan ja yamahalta telkulle niin rupeaa pelleilemään. Joskus toimii hyvin ja joskus ei meinaa saada kättelyä tehtyä millään. Sen jälkeen kun sen saa pelittämään niin toimii myös eli ei esim. leffan tai pelin aikana ei enään ala välkkymään.
     
  7. Cort

    Cort Guest Guest

    Liittynyt:
    08.10.2007
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellänikin on esiintynyt seuraavanlaista ongelmaa:

    Eli PS3 -> Onkyo 606 -> LG FullHD

    Välillä kun isken laitteet käyntiin ei kuvaa näy ollenkaan vaikka ääni kuuluu. Tarpeeksi kun römpyttelee laitteita päälle / pois, ilmestyy kuvakin ruudulle. Mistä moinen mahtaa johtua?
     
  8. Longhorn

    Longhorn Guest Guest

    Liittynyt:
    30.08.2006
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    ps3 -> hdmi -> sony kdl-32ex500

    hdmi-kuva vilkahtaa näytöllä sillontällön. Vika oli ps3 -pään hdmi-liittimessä. Kun liittimen laittaa "melkein pohjaan" niin toimii.. pitää kokeilla eri piuhoja vähän..

    Piuhana tässä tapauksessa oli Hama 2 metrinen hdmi 1.3 -kaapeli (ostin töllön mukana)
     
  9. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä sama ongelma. PS3 -> Onkyo 308 -> Samsung C755
    Vaikka vetää suoraan pleikasta telsuun niin välkehtii, leffojen aikana pysyy kurissa mutta pelien aikana välillä pätkii ja alkuvalikossa pätkii lähes koko ajan:OI
    Useimmiten ei edes suostu viemään mitään kuvaa telkulle ja täytyy vaihdella johtojen paikkaa ja taas hetken aikaa toimii. Merkille pantavaa on se että samat johdotukset ei toimi kahta kertaa peräkkäin. Pikku hiljaa alkaa mennä hermot.
    Olen kokeillut eri johtojakin:OI
     
  10. camber

    camber Guest Guest

    Liittynyt:
    12.07.2010
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla tällainen ongelma (kirjoittelin aiheesta tänään myös afterdawn-sivustolle):

    Törmäsin tänään erikoiseen ongelmaan. Yritin kierrättää PS3:n kuvan ja äänen Denon AVR-1901 vahvistimen kautta LG:n PS8000 50" FullHD-töllöön. Aikani räpelsin asetusten kanssa, kun en saanut kuvaa näkyviin. Lopulta sain, mutta PS3:n valikko räpsyy ärsyttävästi. Vastaavasta ongelma löytyy youtube -video täältä:

    http://www.youtube.com/watch?v=KngWv4ySgYQ&feature=related

    Eli tuo valikko siis räpsyy ja mulla lähes koko ajan. Välillä kuva katoaa kokonaan. PS3 on nyt yhdistettu vahvariin 3m+3m HDMI-johdoilla (HQ, kullatuilla liittimillä) ja 10m (niin ikään HQ, kullatuilla liittimillä) töllöön.

    Ja mikä mielenkiintointa, tuo ongelma esiintyy VAIN tuossa alkuvalikossa (töllö näyttää silloin 1080p resoa 60 Hz:lla).

    MUTTA,

    Jos käynnistän blu-ray leffan, se ei välky eikä pätki. Töllö näyttää tuolloin 1080p, 24 Hz.

    Testasin vielä lisää valikon välkkymistä.

    Jos kytken pleikan suoraan tuolla 10m HDMI-kaapelilla telkkuun tai vaihtoehtoisesti sillä 3m+3m yhdistelmällä (välissä siis jatkokappale), välkkymistä ei esiinny. Jos taas kytken pleikan vahvistimen kautta niin, että vahvarille viedään vain 1m HDMI-kaapeli ja siitä edelleen töllöön 3+3m kaapelit, välkkymistä ei myöskään esiinny.

    Eli jos epäilisi, että vika on kaapelissa, niin miksi suoraan kytkettäessä ongelmaa ei esiinny? Jos taas vahvarin / pleikan asetuksissa, miksi välkkymistä ei esiinny silloin, kun kaapelit ovat lyhyitä?

    Nyt pitää vissiin tyytyä siihen, että jakaa pleikan hdmi-signaali y-splitterillä, joista toisen vie suoraan töllöön ja toista pitkin sitten TrueHD -äänet vahvarille :p Vai keksiikö joku, mistä ongelma voisi johtua? Ja vielä jos miettii, niin eikö itse leffan aikana bittivirta ole paljon suurempi kuin pelkässä alkuvalikossa? Eli vaikea kyllä uskoa, että kaapeli olisi syynä...

    (ja lisäsin vielä, että kaikki kaapelit ovat v1.4 standardia ja pleikkarissa uusin softa)
     
  11. T.O.M.

    T.O.M. Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2006
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    HDMI liitännän kautta lopetti pleikkari näkymisen uusimpien softien myötä. Kaikki muut HDMI liitännällä kytketyt laitteet näkyvät ongelmitta Samsungin n. 3vuotta vanhassa töllössä, mutta pleikkari fatty eikä slim suostu näkymään. Tunnistaa liitännän ja kysyy käytetäänkö (komposiittin kautta katellessa). Vahvistettaessa ruutu menee pimeäksi. Uudemmassa Sonyn töllössä ei ongelmia näkyvyyden kanssa. :confused:

    Käyttöohjeesta poimittua. Jos järjestelmään on kytketty HDMI-kaapelilla laite, joka ei tue HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) -standardia, järjestelmä ei tuota kuvaa ja/tai ääntä. Elikkäs näyttäisi nuo salaus jutut nyt muuttuneen. Sony pystyy tekemään näköjään mitä haluaa seuraamuksitta. Ekaks lähti linux tuki ja nyt töllö.
     
    Viimeksi muokattu: 22.07.2010
  12. masaf1

    masaf1 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2003
    Viestejä:
    264
    Saadut tykkäykset:
    1
    Joo-o, latasinpa uusimman PS3-firmiksen pari päivää sitten (ei ollu remppahommien takia tullu pariin kk:n käytettyä ps3:sta). Asentui ihan ok ja katoin bluray-leffan. Telkkari on Sonyn W4000 40". Tänään kun käynnistin tölsyn ja ps3:n, ei tullu kuvaa ollenkaan näkyviin. On HDMI2-portissa ps3 kiinni. Koitin HDMI1:een ja HDMI3:een, ihan hyvin näkyy kuva. HDMI2-portti on lakannut W4000:sta kokonaan toimimasta. Ei auta telkun softan päivitys, uudelleenasennus, virtojen poisto, resetointi... MITÄ PERKELETTÄ tämä uusin firmis pitää sisällään, mikä pisti W4000:n hdmi-portin noin solmuun?

    Siis tämän asennuksen jälkeen en ole saanut telkkarin HDMI2-portissa mitään HDMI-laitetta toimimaan. 1- ja 3-portissa toimii kaikki laitteet ihan ok.