Suomi on maailman paras maa

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Professional, 17.08.2010.

  1. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Juuri näin. Maahanmuuttokeskusteluistakin käy hyvin äkkiä selväksi se, että meidän kulttuurimme ei edes ole varsinainen kulttuuri, niin huono se on (nolon erikoinen kieli, nolo kansalliseepos Kalevala, nolo ja ikivanha saunomiskulttuuri jne.). Ja että olemme rumia, töykeitä, lihavia, epämuodikkaita ja huonot geenit omaavia jurottajia. Ihomme on aivan liian vaalea ja sitä kuuluu tietenkin hävetä ja peitellä.
    Esim. Ranskassa, Ruotsissa ja Hollannissa on paljon etnisesti rikkaampi ja monikuttuurisempi yhteiskunta, joka selvästikin tuottaa vain suurta iloa ja nautintoa. Siellähän sytytetään tietyissä ghetoissa iltaisin mukavasti lämmittäviä nuotioita verot maksavan kantaväestön iloksi, ai kuinka ihanaa! Meillähän ghetot ja ns. White Flight -ilmiö ovat vasta alkutekijöissään, eli olemme nolon kaukana kansainvälisestä tasosta. Meillä ei ole lennetty matkustajakoneilla päin taloja (WTC-iskut), räjäytetty busseja ja metroja (Lontoo), kokonaisia junia (Espanja) tai rakennuksia (Bali) jne., eli jopa terroristit karttavat paskaa maatamme.

    Ja mitä eläimiin tulee, niin eihän meillä ole edes kunnon valikoimaa myrkkykäärmeitä, hämähäkkejä ja skorpioneja. Esim. briteillä ei taida enää juurikaan metsiä olla, mutta meillä on vaikka kuinka paljon, niin sivistymättömiä me olemme. Lisäksi metsissämme on jokamiehen oikeudet, mikä on melko noloa.
    Mitä ilmastoon rulee, niin kunnon tornadojakaan ei meillä esiinny, tänä vuonna on edes jonkunlaisia syöksyvirtauksia tai pikkutrombeja ollut, mutta aika noloja nekin (ja voi olla, ettei vastaavia enää vuosikausiin nähdä). Säätilammekaan ei ole samalla tavalla ihanan stabiili, kuin vaikkapa Saharan autiomaan ympärillä sijaitsevissa valtioissa. Hiekkamyrskyistä voimme vain unelmoida, korkeintaan pieni ja nolon pieni pölypyörre joskus näkyy. Talvella lapsemme voivat rakentaa lumiukkoja, lumilinnoja, hiihtää, luistella ja laskea pulkalla mäkeä, mikä on todella noloa. Puhumattakaan lumilyhdyistä tai pilkkimisestä. Ja kesällä sitten samoissa maisemissa voi kerätä ilman rangaistusta marjoja tai vaikkapa uida. Erittäin noloa.

    Maanjäristyksemmekin ovat useimmiten niin nolon pieniä, ettei niitä tahdo mittareillakaan huomata, toisin kuin vaikkapa Japanissa tai Meksikossa. Tsunameistakin voimme vain haaveilla, eikä meren pinnan reipaskaan nousu maatamme hukuttaisi, toisin kuin vaikkapa Malediivit (korkein kohta 2,3 m merenpinnan yläpuolella), eikä USA:n New Orleansin tapaisia, merenpinnan alapuolella sijaitsevia rannikkokaupunkeja ole. Maastomme on nolon vaihtelevaa, koska on järvimaisemaa, tuntureita, peltoja, suota yms. noloja maisematyyppejä. Meriyhteyskin on melko nolo, varsinkin kun etelässä on Suomenlahti (niin nolo nimi, että pitää mennä toiseen huoneeseen vähäksi aikaa häpeämään), sillä monilla ulkomailla sijaitsevilla valtioilla ei ole meriyhteyttä tai edes suuria järviä tai jokiakaan.
    Monia maailman valtioita jo nyt rasittavasta, puhtaan makean veden pulasta ei meillä ole tietoakaan, paskassa maassa kun kerran elämme. EU:ssakin paljon kansainvälisemmät maat, kuten vaikkapa Kreikka, ovat olleet paljon useammin esillä talousuutisissa, kuin nolo Suomi. Meidän luottoluokituksemme on ollut nolon stabiili ja korruptiommekin on nolon pientä näpertelyä pikkurahoilla, moniin kunnon maihin verrattuna (Italian Berlusconi, Venäjän meininki jne.).

    Eihän meillä ole edes suurta islamistiväestöä itsemurhapommittajineen ja raivoisasti huutavine imaameineen. Eikä kansainvälisen mittaluokan täyttäviä etnisiä puhdistuksia, tyylin Ruanda. Eihän meillä ole edes uskontoministeriötä Iranin tyyliin tai niitä hauskoja Taliban-veikkosia Afganistanin tapaan. Olemme nolon kaukana kansainvälisestä tasosta.
    Kaikista kohuista huolimatta, homous ei ole maassamme kuolemalla rangaistava asia, kuten monissa muslimimaissa, niin sivistymättömiä olemme. Julkisia kivityksiä, mestauksia tai valtion harjoittamaa kidutustakaan ei meillä ole, sivistymättömiä juntteja kun kerran olemme. Suuri osa kansalaisista ei kanna c-hepatiittia ja HIV-virusta, monissa Afrikan maissa on toisin. Vaikkapa Etelä-Afrikan raiskaus- ja väkivaltatilastot ovat aivan eri luokkaa kuin meillä, Suomessa kun suhteellisen harva nainen tulee raiskatuksi, puhumattakaan kunnon joukkoraiskauksista.

    Edes nälänhätiä ei ole kuten vaikkapa Etiopiassa, eikä valtavia alueita alleen peittäviä tulviakaan, kuten nyt Pakistanissa. Heinäsirkkaparviakaan emme ole nähneet. Kauheaa on sekin, että Vasemmisto ja Vihreä liitto eivät ole suurpuolueita, eikä avoimesti häpeämättömän kommunistisia puolueita ole käytännössä enää lainkaan, mikä on sekin selkeä osoitus maamme totaalisesta paskuudesta jne. jne. jne. Lista on lähes loputon.
    Ja mikä nolointa, jo vuosikausia ajan olemme olleet vastaavilla listoilla joko kärjessä tai sen lähituntumassa, mikä on äärimmäisen noloa.

    Kyllä on paska maa. Hävettää. Pitäisiköhän muuttaa vaikka Saudi-Arabiaan, siellä tälläisen länsimaista demokratiaa kannattavan, valkoihoisen ateistin olisi varmaankin paljon parempi olla. Olisi rento ja kansainvälinen ilmapiiri, toisin kuin täällä ahdasmielisessä junttilassa.




    PS.
    En minä mitään maata täydellisenä pidä, tai edes lähellekään. Eli todella paljon on Suomellakin parantamisen varaa. Mutta joku suhteellisuudentaju saisi tämänkin maan mollauksessa silti olla. Niin usein Suomi on se väkivaltaisin, kauhein, juntein, sivistymättömin ja milloin mitäkin. Vaikka usein löytyisikin kymmenittäin, joskus jopa toistasataa ilmiselvästi kauheampaa valtiota.
     
  2. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkoittaako tämä nyt sitten ihan virallisesti että jenkit ei voi sanoa enää "We're number one"?
     
  3. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    Suomea on myös joskus kutsuttu maailman amerikkalaisimmaksi maaksi USA:n jälkeen. En muista millä tuota perusteltiin, mutta ehkä se osaltaan selittäisi Suomen menestystä Newsweekin listauksessa. Lehden arvomaailma edustaa luonnollisesti sikäläisiä näkemyksiä ja Suomen olot vastaavat niitä parhaiten. Suomi on kuin mini-USA ilman suurvallan suuria ongelmia.
     
  4. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Niinpä. Nyt ne joutuu sanomaan: "We're number two"



    ....

    Mikä onkin ihan oikein niille...
     
  5. pundewhee

    pundewhee Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2008
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hahaha. Olisi kiva kuulla miten tuon viimeisen lauseen perustelet? Tai edes että kuka ja missä on kutsunut Suomea maailman amerikkalaisimmaksi maaksi USA:n jälkeen.
     
  6. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ei se ihan noin taida kuitenkaan olla. Yhdysvallathan on jo mottonsakin kautta moninainen maa: eri rodut, eri kansallisuudet, eri aatteet, eri talous jne. Ihmiset ovat jakautuneet moneen eri ryhmään, joiden väliset erot ovat usein radikaalit. Tämän takia ko. maa on niin konfliktirikas.

    Vaikka Suomessa 90-luvulta lähtien (jälleen kerran sivuten Ahon hallituksen lanseeraamaa "kevyttä" pääomaverotuspolitiikkaa, joka on mahdollistanut rikkaimman yhden prosentin superrikastumisen) taloudelliset erot ovat kasvaneet, niin sellainen kutina kuitenkin on, että edelleen olemme aika yhdenveroinen kansa (no pun intended). Vaikka Sedu yrittää kovasti rakennella ns. bättre folk -yökerhoja, niin siitä huolimatta niissäkin käy kaikenlaisia ihmisiä aina opiskelijoista näihin meidän "hienoihin esikuviin", nettipokerilla rikastuneisiin sekä optiomiljonääreihin. Toki täällä Oulussakin on alkanut näkyä Hummereita, Porscheja ja jopa Lamborghini, mutta nämäkin "pinseteillärunksivat" eivät noin muuten varmastikaan halua erota massasta.

    Sehän tosin on ainakin modernien (ehkäpä jopa vähän uuskeskituloisten) suomalaisten lempipuuhaa, että odotetaan hiki otsalla milloin pääsee ulkomaille pois p#skasta Suomesta.
     
  7. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    Kuten kirjoitin en muista kuka tai ketkä tuon amerikkaisuusarvion esittivät. Walt Disneyn sarjakuvia täällä ainakin luetaan ahkerammin kuin USA:ssa, samoin amerikkalainen viihde jyrää Suomessa vahvasti. Ja vielä alkukielellä. Kielitaitoisuus tarkoittaa keski-Euroopassa yhä vieläkin saksan ja ranskan taitoja. Suomessa kielitaitoisuus on yhtä kuin englanti amerikkalaisella aksentilla.

    Joku tosiaan taisi peräti ehdottaa Suomen liittämistä Yhdysvaltojen osavaltioksi. Ehkä provokaationa, mutta kuitenkin.

    Joten ei mikään ihme, että Newsweeksin keskiluokkaiset toimittajat tuntevat hengenheimolaisuutta suomalaisen elämäntavan kanssa.
     
  8. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Jos vilkaiset Newsweekin artikkelin kommentteja, niin ei voi. Republikaanit haukkuvat siellä lehtä liberaaliksi roskaksi jonka artikkeleilla ei ole mitään arvoa. Katsos, kun USA ei tule ykköseksi, niin silloin jutun on pakko olla revitty sieltä minne aurinko ei paista ja jonkinlaista valheellista propagandaa... ;)
     
  9. Vekka

    Vekka Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    1 022
    Saadut tykkäykset:
    8
    Varmasti koska USA:ssa ei ole julkaistu enää pitkään aikaan uusia "Disney-lehtiä". Akua tehdään muutenkin pääasiassa eurooppalaisin voimin. Toista Suomessa kovin suosittua sarjakuvaa, italialaista Tex Willeriä, on lännenmiestouhuistaan huolimatta julkaistu USA:ssa vain yksi tarina. Sekin lähinnä siitä syystä, että piirtäjänä vieraili Joe Kubert.
     
  10. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
  11. Kicker

    Kicker Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2006
    Viestejä:
    247
    Saadut tykkäykset:
    0
  12. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hyvä, Hyvä. Nyt saimme taas lisäsyyn itseruoskintaan, emme ole edes maailman paras maa. :D
     
  13. valvoline

    valvoline Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2005
    Viestejä:
    223
    Saadut tykkäykset:
    0
    Indeksiä ei lasketa puhtaasti osatekijöiden keskiarvona. Toimittajat olisivat voineet edes kolme minuuttia käyttää asian tarkistamiseen, mutta se tuntuu olevan liian haastavaa.

    Tulokset ovat oikein:

     
  14. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Parhaita practical jokeja vähään aikaan mikäli noin. Toisaalta toi uutisoitiin jo että Suomi on ykkönen, ja sehän tässä nyt eniten merkkaa. ;)

    Ja vain Suomessa tästä tehdään tällaista draamaa. Muu maailma lienee jo toipunut jonkun aikaa sitten koko selvityksestä. No kohta varmaan tulee ruotsalaistutkimus, jonka mukaan mm-95 ei ollutkaan Suomi...
     
    Viimeksi muokattu: 18.08.2010
  15. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
  16. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jee... Harmi kun ehdin ostaa jo Sveitsistä asunnon :OI Voikohan kaupat perua ;) Noh, ei muuta kuin köyttä rasvailemaan :p
     
  17. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Joo, muistelen että jo 80-luvulla sanottiin Suomen olevan Euroopan amerikkalaisin maa... Ja jossain vaiheessa (ehkä vieläkin?) Suomessa myytiin/oli rekisterissä enemmän amerikkalaisia autoja kuin missään muussa euroopan maassa.
     
  18. JaySee

    JaySee swiftly and with style Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.03.2002
    Viestejä:
    1 224
    Saadut tykkäykset:
    75
  19. Jeukkuli

    Jeukkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    1 867
    Saadut tykkäykset:
    10
    Noin niitä pisteitä korjattiin

    "Tämä on kokoomuksen/demarien/kepulaisten/persujen/vihervasemmiston/homojen/uskovaisten/ateistien/konservatiivien/EK:n/ammattiyhdistysten/maanviljelijöiden/Jarkko Martikaisen/(valitse oma vihollisesi) järjestämä juttu! Salaliitto! Prööh! Suomi on oikeasti paska maa!"
     
  20. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tämä oli kirjoitettu ilmeisesti kieli poskessa? Vai uskotko, että koska täällä osataan hyvin vierasta kieltä, jota puhuu yli miljardi ihmistä (sen sijaan että puhuttaisiin paremmin kieltä jota puhuu murto-osa tästä), täällä tykätään epäonnisesta ja lyhytpinnaisesta sarjakuvahahmosta ja monet asiat nimetään vieralla kielellä, se tarkoittaa, että newsweek halusi äänestää suomen maailman parhaaksi?

    Ilmeisesti valitut mittarit kuten koulutus ja terveys oli haettu juuri sen takia, että niistä varmasti tulee suomelle huippupisteet näiden yllä olevien asioiden takia?

    Vai olisiko sittenkin mahdollista, että suomessa ihan oikeasti on aika laadukas ja ilmainen koulutus (kaikkien saatavilla), äärimmäisen kehittynyt ja lähes ilmainen terveydenhuolto (kaikkien saatavilla), toimiva parlamentaarinen järjestelmä (jossa äänestys toimii), tasa-arvo lopulta aika hyvin (sekä taloudellisesti että sosiaalisesti) ja vieläpä talous ylipäätään aika mallillaan.


    Suoraan sanottuna mä en ymmärrä tätä perussuomalaista mentalitettiä, jossa ei osata olla ylpeitä niistä asioita, joiden takia me oikeasti voitaisiin kävellä tuolla maailmalla rinta rottingilla. Meillä on asiat suoraan sanottuna helvetin hyvin ja tällaiset mittarit osoittavat sen aika kiistattomasti.

    Suomi on järjettömän hyvä paikka elää (ihan oikeasti)!