Television vaihto aiheutti pikselöitymisen, vai eikö??

Keskustelu osiossa 'Procaster' , aloittajana pekjaa, 11.08.2010.

  1. pekjaa

    pekjaa Guest Guest

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun katson Procaster PVR-6100 kaapelidigiboxin kuvaa Panasonic TXP46U20E plasmatelevisiolla, niin kuva pikselöityy hetkeksi kerran 5 minuutissa, jolloin myös ääni tökkii. Tällaista ei tapahtunut vanhalla crt telkkarillani kuin kerran kuukaudessa tjms. Eli nyt tällä täsmällisellä hetkellä, kun vaihdoin crtn plasmaan, niin ongelma alkoi.

    (Ongelman hahmottamiseksei totean, että isällä kuva pikselöityy samalla tavalla aina silloin kun antennidigiboxi saa huonon antennisignaalin. (Isällä on crt). Mutta siitä ei minulla ole kyse.)

    Eikös boksilta katsottaessa tilanne ole tämä:
    DNA lähettää digiä - se johdetaan kaapelissa - boxi muuttaa sen analogiseksi - se johdetaan scartissa - TV muuttaa sen digiksi - se näytetään paneelilla.
    Mikä noista vaiheista aiheuttaa pikselöitymisen? Ei kai se voi olla huono scartjohto, koska siinä vaiheessahan tulee analogista signaalia?? Voiko plasma telkkari kuormittaa digiboksia enemmän kuin crt??
     
  2. Hobbymat

    Hobbymat Guest Guest

    Liittynyt:
    19.07.2006
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisin veikata tämän kesän ennätyksellisiä helteitä, ellei teillä ole ilmastointia kotona. Itselläni satunnainen pikselöityminen väheni suuresti, kun liimasin 3M-lämmönjohtoteipin avulla reilun jäähdytyssiilin prosessorille. Eli pienestä se saattaa olla kiinni :)
     
  3. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Palikat tulee ennen analogimuunnosta.
     
  4. pekjaa

    pekjaa Guest Guest

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli olette sitä mieltä, ettei television vaihto vaikuta asiaan. Ihmetyttää miksi eilen vaihdetulla vanhalla telkkarilla ei ollut samaa ongelmaa? Mikään muu kun ei ole muuttunut.... Huonetta on koko kesän viilentänyt ilp...
     
  5. trent67

    trent67 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.12.2003
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja olethan kokeillut toisella antennijohdolla?
     
  6. pekjaa

    pekjaa Guest Guest

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole kokeillut toisella antenni johdolla... Mutta:

    Kun laitoin antennijohdon seinästä boksiin ja scartjohdon boksilta telkkariin, niin palikoita tuli kerran viidessä minuutissa. Kun lisäsin vielä antenni johdon boksilta televisiolle, niin palikoita tulee harvemmin ja vähemmän, vaikka edelleen katson saman boksin kuvaa. Eli vaikuttaisi jonkinlaiselta maadoitus ongelmalta? Vaiko eikö?

    Mihin väliin ajattelit toista antennijohtoa? Johto seinästä boksille on toiminut television vaihtoon asti ok. Sillä hetkellä kun vaihdoin television, niin boksin kuva alkoi sekoilemaan. (Vanhan tveen aikoihin mulla ei ollut antennijohtoa boksin ja television välissä)
     
  7. Hobbymat

    Hobbymat Guest Guest

    Liittynyt:
    19.07.2006
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0

    Tähän jäi aikoinaan vastaamatta, mutta ehkä vielä ehtii...

    Onko uusi televisiosi suojamaadoitetussa pistorasiassa? Jotkut (kaikki?) littutelkkarit käyttävät maadoitettua virtajohtoa, eli myös virtakaapelin "kolmas karva" on käytössä. Normaali digiboksi (joka ei ole suojamaadoitettu) taasen saa ainoan mahdollisen maadoituksen antennijohdon kautta, ja pitkässä antennijohdossa saattaa kulkea kaikenlaista häiriösignaalia, joka tekee kuvaan ehkä jopa "Lego-efektiä". Boksin ja TV:n välinen ylimääräinen antennijohto maadoittaa boksin melko hyvin, ja häiriöt boksillekin tulevassa antennijohdossa voivat ehkä jäädä vähäisemmiksi. Palikoituminen saattaa tällöin vähentyä.

    Tämä nyt ainoana tuli radioinsinöörin mieleen. Tosin voihan myös olla niin, että juuri tuo "maadoitettu" uusi telkkari aiheuttaa häiriöjännitteen telkkarin ja maadoittamattoman boksin välille, mikä korjaantuu vain yhdistämällä ne toisiinsa antennijohdolla.

    Melko sekava sepustus, mutta niin tuntuu olevan ongelmakin :)
     
  8. pekjaa

    pekjaa Guest Guest

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samma häär, vai miten se sanotaan, eli vastaamatta on jäänyt.

    Tren67 osui oikeaan... ongelma poistui antennikaapelin vaihdolla rasiasta boksille (oli varmaan ottanut itseensä, kun siirtelin piuhoja)

    Kiitoksia kaikille ja Hobbymat, noin tuo maadoitus asia varmasti menee.