Panasonic 13G plasmat (2010)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana P.Kosunen, 12.01.2010.

  1. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei kai kukaan vähänkään luotettava taho ole saanut mustaa nousemaan? HT-lehti on ajanut G20 mallia jo 1200 tunnin ajan. Toki sen saa sillä tavalla ainakin hetkellisesti ylös, että ajaa korkealla kontrastilla materiaalia ja mittaa (hetkellisen) palamisen johdosta noussutta kirkkautta. :sleep:
     
  2. Jaggie

    Jaggie Guest Guest

    Liittynyt:
    10.03.2005
    Viestejä:
    147
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös mustan tason huononeminen johtunut niissä '09-malleissa siitä, että Panasonic paikkasi paneelin iän myötä tapahtuvaa himmentymistä liian voimakkaalla automaattisella kirkkauden nostolla? Ja "ratkaisu" tähän ongelmaan oli se, että tuota kirkkautta nostavaa algoritmiä muutettiin, minkä ansiosta musta ei enää vaalene - ainakaan yhtä selvästi.

    Mutta onko itse ongelman aiheuttajalle, eli paneelin himmentymiselle, tehty mitään? Siitä, että musta ei enää itsestään kirkastu, on hyvin vähän iloa käyttäjälle, jos tämä joutuu sitten vastaavasti manuaalisesti nostamaan kirkkautta paneelin vanhetessa pitääkseen kuvan riittävän valoisana. Tuossa Metanautin postaamassa linkissäkään ei puhuttu mitään valkoisen tasossa mahdollisesti tapahtuneista muutoksissa. Mielestäni sekin olisi ollut ihan asiallista mitata.
     
  3. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    D-Nice ei ole luotettavampi taho? Mielestäni hyvinkin validi taho, jos kerran Panan kanssa jotain yhteistyötäkin kerran tekee. Ja jos tuo mustantason nousu olisi täysin korjattu, olettaisin että olisin tästä jonkinlaisen, ainakin puolivirallisen lausunnon Panan toimesta jo nähnyt.
     
  4. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni kyseinen nimimerkki on sepostanut nettiin hatusta vedettyjä ennustuksia saadakseen huomiota. Tätä on jatkunut jo vaikka kuinka kauan.

    Kaverille tuli kumminkin liian kuumat paikat Panasonicin 13G plasmojen ennusteiden kanssa, kun muut eivät saaneetkaan mustaa nousemaan ennusteiden mukaisesti. Nyt nimimerkki on kirjoittanut päivitetyn lausunnon asiasta ja sanojensa mukaan ei paljasta enää salaista tietoa taviksille.
     
  5. SkiiggeBöy

    SkiiggeBöy Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin taitaa olla. Soitin Simson:in huoltopalveluun. Kaveri totesi korjanneensa "yli tuhat plasmaa" ja että surina on kaikissa feature, eikä äänetöntä plasmaa ole olemassakaan. Laitteeni on kuulemma 99,9% varmuudella kunnossa, joten ei tarvitse sitten ainakaan sinne lähettää tarkastettavaksi. Jännä juttu, että vanha 50" PZ700 on kyllä täysin äänetön...

    Palautan kuusvitosen takaisin kauppaan, ja yritän saada äänettömän yksilön tilalle. Ikävää puuhastelua siis tiedossa, mutta kuva on kyllä sen arvoinen :love:
     
  6. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tyypillisessä huollossa taitaa radio pauhata taustalla, ilmastointi puhista äänekkäästi, joku kailottaa parhaillaan puhelimeen jne. Siinä sitten kokeillaan, että pöriseekö (aina ei varmaan edes kokeilla...). Eivätkä kaikki huoltojampat mitään hifistejä ole. Taitaapa joskus myös olla ohjeistukset kertoa aina tietty sama tarina plasmojen pörinöihin, LCD:ien valovuotoihin jne. liittyen.
    Täysin absoluuttisen äänetöntä televisiota ei tietenkään ole olemassa. Mutta osa kyllä on käytännössä likimain äänettömiä muutaman metrin päästä kuunneltuna, hiljaisessakin huoneessa. Jopa osa plasmoistakin.

    Tai ainakin edellinen töllöni, 37" Panasonic PX70, eli HD Ready-resoluution plasma oli uutena lähes äänetön. Mitä nyt kirkkaimmissa kohdissa kuului vaimeahkoa surinaa, jos oli muuten hiljaista. Vanhemmiten pörinä aavistuksen voimistui, mutta silti se oli varsin lievää ilman virransäästötilaakin. Vastaavissa oloissa kuulemani 40" Sony D3000 LCD-televisio surisi selvästi paljon äänekkäämmin ja myöskin ärsyttävämmin (kummassakaan ei tuulettimia), ainakin CCFL-taustavalon säädöstä riippuen (tietyssä asennossa lähes äänetön, toisessa melko kovakin surina).
    Em. plasmassani asiaa tosin helpotti pienehkö koko ja pieni resoluutio (plasmoissa se tarkoittaa pienempää kulutusta). Ensimmäiset Full HD -plasmat veivät todella hurjasti tehoa, joten ne taisivat jo senkin vuoksi pitää ainakin keskimäärin kovinta pörinää. Tosin laadukkaita komponentteja käyttäen ja asiat fiksusti suunnitellen ei kait yhdenkään tv:n pitäisi pätkänkään vertaa vinkua, surista tai pöristä... Edesmennyt CRT-televisionikin piti omanlaistansa sirinää ja vinkunaa.
     
  7. IluH

    IluH Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2010
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on HDMI:lla ketjussa WBox HD digiboksi, AV -vahvistin ja näyttönä 42V20. HDMI/HDCP -käynnistys on aina tuskallisen hidasta, mutta näyttää siltä että Pana hidastaa prosessia vielä entisestään. Kun Logitech Harmony on käskenyt Panan päälle ja inputiksi HDMI1, sen jälkeen telkkari näyttää vielä kokeilevan inputtia tyyliin SD? - 720p? - 1080?, ennen kuin löytää vahvistimen lähettämän 1080p -signaalin.
    Onko mitään asetusta, jolla V20:lle voisi etukäteen kertoa, että HDMI1 on aina kytketty 1080p -laitteeseen?

    Minulla on 42V20 osittain "upotettuna" kirjahyllyyn. Vein naamani kohti telkkarin yläosan ja hyllyn väliä kokeillakseni, mahtaako telkkarin ympäristö lämmetä. Siinä yhteydessä huomasin ääntä, joka oli mielestäni sekoitus tuulettimen suhinaa ja säköistä sirinää. Havaitsin tuon siis noin 20 cm etäisyydeltä telkkarin päältä. Katselupaikalla ei kuule mitään, vaikka äänet ovat mutella. Ei varsinkaan kun WBox täyttää olohuoneen omalla kohinallaan.
     
  8. pekjaa

    pekjaa Guest Guest

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jahkailin todella pitkään CRT telkkarin kanssa ja nyt vasta uskalsin ostaa Panasonic TXP46U20E plasman, kun halvalla sain. Olen kyllä todella positiivisesti yllättynyt digiTV lähetysten kuvanlaadusta! Pelkäsin, että saan säätää kuvaa hulluuteen asti, ennen kuin rauhoitun, mutta enpä ole jaksanut säätää juuri ollenkaan, kun tuntuu ettei tarvitse. No kyllä vielä säädän.... ja paljon :) Miten pääsen huolto(tjms)tilaan? Olisiko linkkiä aiheeseen?

    Mutta tuli myös ongelma! Epäilen, ettei vika ole televisiossa, mutta olisiko kuitenkin? Ongelma:
    https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=82130
     
  9. backdraft

    backdraft Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2010
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käytössä on ollu G20 nyt viikon verran ja ihmetyttää jonnin verran tuo huippuarvostelut tuosta töllöstä. Värit ja erityisesti syvä musta vakuuttaa, mutta vikojakin löytyy. Liikkuvan kuvan käsittely on mielestäni ala-arvoista. Liikkuvan kohteen ympärillä on monesti pikselisössöä ja muuta epämääräistä. Kymppiuutisten alalaidassa juoksevat uutisotsikot menee aikaajoin epäselväksi (juokseva teksti muodostuu pystyviivoista). Ilmeisesti kuvankorjaus ei oikein tiedä mitä kuvalle pitäisi tehdä. Häiriö näyttäisi ilmenevän vain, kun kuva on tietyn sävyinen tai siinä on tiettyä liikettä. Sain tallennettua boksiin yhden kohdan missä tämä häiriö pysyi pidempään ja kokeilin muutella kaikkia korjausasetuksia ja kuvasuhteita mutta en saanut vikaa häviämään.
    Tässä ketjussa sivulla 21 joku mainitsi tuosta uutisotsikko palkin häiriöstä, ja sivulla 22 annetti ohjeita että kuvasuhde 16:9 ja "overscan" päälle mutta eipä auta minulla.

    Onko tuohon mitään ratkaisua? Mahtaisiko vika olla tv:ssä, kun ei tuosta ole kirjoiteltu....no yhtä lukuunottamatta.

    Edellinen TV oli Samsung plasma vuodelta 2006 ja tällaisia vikoja ei ilmennyt. Lievää häntimistä, mutta se oli aika huomaamatonta, koska se ei ollut pixelisuttua. Samoin kirkkaus oli parempi G20 verrattuna, mutta ehkä maku kysymys. Oletin että plasma TV:t ei tarvi "kuvanparannus piirejä" ainakaan siinä määrin kuin LCD:t, mutta näköjään plasma puolellakin on menty tähän.
     
  10. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Eihän Intelligent Frame Creation (IFC) ole päällä?
     
  11. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Tässä linkki ;)
    Sinne olisi mukava saada muidenkin säätöjä.
     
  12. backdraft

    backdraft Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2010
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    On kokeiltu pois ja päällä. Sama juttu. Mieluummin en pitäisi päällä ollenkaan, mutta kuvan nykiminen nopeassa liikkeessä on aika huomattavaa ilman sitä. Tätä myös ihmettelin, että miksi kuva vaatii niin rankasti korjausta että näyttäisi edes sulavalta.
     
  13. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koska se on kuvattu liian alhaisella kuvaustaajuudella. Näitä entisajan jäänteitä, joita puristit vaalivat tappi ojossa.
     
  14. backdraft

    backdraft Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2010
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin tarkoitat että on kuvattu 23-25 fps. Ei kyse ole siitä, kyllähän ihan perus putkitv näyttää kuvan suht sulavasti ja niin näytti edellinenkin plasmani.

    Ihmettelen että tästä "nykimisestä" ei ole pahemmin mainintaa testeissä tai näissä keskusteluissa. Täällä kuitenkin näyttäisi olevan tv-tekniikkaan tarkemmin perehtyneitä.

    Tuossa eilen katselin yhden elokuvan niin jopa lopputekstit nykii :mad:
    Aika vähäistä se oli ja ei se näy aina, mutta joku nyt mättää. Onko tv rikki vai onko se ominaisuus?
     
  15. lanchez

    lanchez Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2009
    Viestejä:
    202
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä laitteesta toistit elokuvan? Bluray? 24P-moodi päällä?

    Sulavinta toistoa ainakin oma edellisen sukupolven G10E tarjoaa oikealla 23,976Hz virkistystaajuudella. Ettei olisi vain ongelma toistolaitteessa? Pukkaa eri hertsejä ulos kuin mikä elokuvan fps on.

    Lisäksi nämä Nelonen HD paskamuunnokset tökkivät ainakin uudemmilla leffoilla melkein järjestäen johtuen puhtaasti nelosen lähetyksestä. IFC auttaa kivasti ja ei tuo näkyviä artifaktejakaan kuvaan.
     
    Viimeksi muokattu: 12.08.2010
  16. backdraft

    backdraft Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2010
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan vaan boksilta katoin, mutta taisipa olla juuri neloselta tallennettu.
    Boksina on Topparin TF-600PVRt, dhmi:n kautta. Boksista ei käsittääkseni saa muutettua mitään muuta kuin perus jutut, HDMI lähdön resot, kuvasuhde ja PAL/NTSC.

    Voisikohan HDMI aiheuttaa tuon? Pitänee kokeilla scartin kautta kun pääsen kotiin...
     
  17. Matadori

    Matadori Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2006
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla sirinän kävi huoltomies toteamassa kotonani. "Siriseehän tuo ihan selvästi!" ja telkkari huoltoon. :)
     
  18. Matadori

    Matadori Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2006
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on ollut samanlaista vaivaa.

    Nykimistä olen sittemmin havainnut muussakin kuvassa, enkä pelkästään tekstityksessä. BLU-RAY osastolla neuvottiin rukkaamaan soittimen asetuksia. Sen tein, mutta mielestäni asia ei muuttunut. Onko "vika" sittenkin siis plasmassa...
     
  19. SkiiggeBöy

    SkiiggeBöy Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuliko huoltamalla kuntoon?
     
  20. Matadori

    Matadori Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2006
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sirinä hiljentyi selvästi, joten tilanne ainakin parani huoltamalla.

    MUTTA MUTTA....nyt tosin viime aikoina sirinä on mielestäni taas voimistunut, varsinkin jos katson digiboksia tai bluray-soitinta. Aion yrittää olla häiriintymättä sirinästä tai muistakaan aikaisemmin mainitsemistani vaivoista.
     
    Viimeksi muokattu: 15.08.2010