Arskat päähän - Kesä tulee!

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Nice Guy Eddie, 28.03.2003.

  1. lahna

    lahna Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.07.2001
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tosiasiassa se muovi ei maksa yhtään mitään, enkä usko sekuntiakaan että noissa meikäläisen Giorgio Armani -laseissa karmea hinta tulisi hyvälaatuisesta linssistä. Eri asia ehkä on, jos ostat jotkut erikoislasit erikoiskäyttöön (Urheilu, työturvallisuus), mutta faktahan on, että lähes kaikki aurinkolasit tulevat kahdelta tehtaalta: Luxottica ja Safilo. Ja nuo tehtaat eivät taatusti työnnä erilaista optiikkaa jokaisen brändin tuotteisiin. Välillä huvittaa, kun joku haukkuu jonkun merkin laadultaan paskaksi ja kehuu toisen taivaisiin - ja yllättäen kumminkin tulevat samalta tehtaalta.

    http://www.luxottica.it/en/brands/
    http://www.safilo.com/en/2-brands.php

    Muutaman kerran Japanissa vierailtuani olen aina ostanut sieltä silmälasit, hinnat ovat naurettavan alhaisia ja toimitus onnistuu parissa tunnissa. Ja käyttävät yleensä maailman suurimpien linssivalmistajien (Pentaxia ja Hoyaa olen saanut) muoveja noihin. Nämä Sunglass Fixiltä tilaamani linssit ovat polarisoidut (toisin kuin alkuperäiset "Armanin" linssit) ja en koe näitä millään tavalla huonommiksi kuin alkuperäiset, päinvastoin. Sattumalta värikin on lähes täysin sama kuin alkuperäisten.

    Mutta tosiaan, "jos kehys on tärkein osa" pitänee kyllä paikkaansa omalla kohdallani, olettaen että linssi tekee sen minkä pitääkin, eli himmentää valoa ja suodattaa UVt veke. Kyllä mä laseja ostaessani lähden ensisijaisesti etsimään päähän sopivaa pokaa, linssin värillä ei niin paljon ole mulle merkitystä. Rinteeseen gogglet ovat sitten erikseen ja eri juttu.
     
    Viimeksi muokattu: 21.06.2010
  2. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Isolla valmistajalla on useita tehtaita. Näillä tehtailla on eri tuotteita, jotka eroavat esim. materiaalin, valmistusmenetelmän, hionnan, kiillotuksen, lämpökäsittelyn ja pinnoituksen osalta. Tuotteet voivat vielä jakautua eri laatuluokkiin. Omia Serengetejä ei tulisi ikinä korjattua bulkkilinsseillä. Täältä näkee lens-valikon takaa tietoa näistä linsseistä.

    Muidenkin tuotteiden kohdalla näkee usein väitettävän, että samasta tehtaasta tulevat tuotteet ovat aina yhtä hyviä. Näin helposti asia ei valitettavasti ole pääteltävissä.
     
  3. lahna

    lahna Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.07.2001
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olet varmasti oikeassa tuossa, ettei kaikki ole täysin samaa tavaraa. Mutta jos katsot vaikka Luxottican brändilistaa, huomaat että siellä on kymmeniä eri brändejä. Luxotticalla ei taatusti ole neljää kymmentä eri tehdasta valmistamassa erilaisia linssejä. Itseasiassa kun lukee firman webbisivuja, niin siellä kerrotaan kyllä suoraan osan linsseistä tulevat ulkopuolelta (oletettavasti suuret japanilaiset linssivalmistajat, joilla tietotaitoa linssivalmistuksesta löytyy kyllä). Lisäksi kehuvat kovasti keskittävänsä toimintoja vain muutamaan tehtaaseen - keskittämisestä saatava kustannustehokkuus kun vetoaa sijoittajiin. Uskoisin, että osaan laseista valmistetaan kyllä vielä linssitkin talossa, mutta en hetkeäkään usko, että tällaisiin "designer"-laseihin, kuten vaikkapa Gucci, Miu Miu tai Armani tehtäisiin eri linjalta linssejä. Tai että näissä "designer"-laseissa olisi panostettu erityisesti linssien laatuun - eiköhän näitä myydä ihan muilla argumenteillä.

    Nuo Serengetithän muuten ovat siinä mielessä poikkeus, etteivät ne tule näiltä Italian jättivalmistajilta.

    Joka tapauksessa, itse olen varsin tyytyväinen näihin "bulkkilinsseillä" korjattuihin Armaneihin. Sen sijaan, että olisin tilannut uudet samanlaiset 110 punnalla (nykyhinta) sain vanhoista käyttökelpoiset paremmilla linsseillä noin 30 euron sijoituksella. Ajattelinpa vain vinkata, jos joku muukin mahdollisesti on rikkonut kalliit vain kehyksen perusteella ostetut arskansa ja harmittelee kun uusia linssejä ei käytännössä saa järkevään hintaan ainakaan lasien myyjiltä.
     
  4. tosikko

    tosikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2005
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    8
    Pitäs hankkia uudet polaroidut arskat autokäyttöön, parit Drivers linssiset Serengetit kyllä jo löytyy mutta kummatkaan ei valitettavasti ole polaroidut. Nyt näyttäs Serengetillä olevan joku uusi (?) Polar PhD linssi, liekkö tuo sitten niin toimiva LCD ja muiden näyttöjen polarisaation kanssa kuin väittävät. Kokemusta kenelläkään?
     
  5. Filmy

    Filmy Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2005
    Viestejä:
    144
    Saadut tykkäykset:
    0
    Löytyykö mitään ulkoomaalaista nettikauppaa, josta saisi tilattua arskoja vahvuuksilla? Erityisesti reiskat kiinnostavat valikoimasta. Plussaa tietysti olisi, jos liike olisi vielä jotakuinkin luotettava :) Suomalainen nettikauppa optikko.com vaikuttaa valikoimaltaa ihan jees, mutta hinnat ovat vähän turhan tyyriit.
     
  6. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Tuli netistä tilattua Ray Ban Cockpitit (59mm) tummilla linsseillä ja kullatuilla sangoilla. Onneksi on 14pv:n palautusoikeus jos ei kuitenkaan päähän istu.
     
  7. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Minäkin kaipaan tuollaisia. Sitten pitäisi olla vielä tuo hitsauslasiominaisuus. Se on tärkeätä se! Samat lasit joka tilanteessa:D
    e: tietysti samoja laseja käytetään vielä rälläkkähommissa suojalaseina myös!
     
    Viimeksi muokattu: 23.02.2011
  8. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, kovin on kirkasta kun ilmeisesti kevät on saapumassa, jotenka tein elämäni ensimmäiset aurinkolasi ostokset (pois lukien nen muutamat huoltislasit......).
    Lasit on Reiskoja ja ostopaikka tästä ketjusta löytynyt http://www.discountedsunglasses.co.uk/ .
    Hinnaksi tuli rahteineen £166 eli n. 190e.

    Rayban Sunglasses Aviator 3025 W0879 Gunmetal Green
    [​IMG]

    Rayban Sunglasses 3183 004 82 Gunmetal Mirror Polarized
    [​IMG]

    e: No sieltähän se sitten jo putkahti eilisellä päivämäärällä (15.3?) pakettikortti postista, nopeeta toimintaa oli lasien tulo!
     
    Viimeksi muokattu: 16.03.2011
  9. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Onkos porukat nettikaupoista tilanneet lähiaikoina aurinkolaseja?


    Policen S1629 olisi hakusessa mustina ja joko harmaat tai shaded linssit.
    Z42 tai Z42X


    [​IMG]

    tai

    [​IMG]
     
  10. tosikko

    tosikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2005
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    8
    Just suoritin nettitullauksen OpticsPlanet.com:ista tilaamilleni Serengeteille. Kai ne tällä viikolla tulee jo perille asti, niin voi kertoa enempi kokemuksia ko. liikkeestä (eka oma tilaus tuolta, muistaakseni....). :cool:
     
  11. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tältä myyjältä tilasin Ebayn kautta Oakley Probation -arskat. On tullut Raybania, Carreraa, Pradaa yms. merkkejä käytettyä, mutta ennen ei ole tullut yhtä istuvalta ja jykävältä tuntuvaa mallia vastaan kuin mitä nämä Oakleyt ovat. Probationit tuntuvat todella laadukkailta, suojaavat auringolta paremmin kuin yhdetkään aiemmista merkkilaseista (ei kannata pitää sisätiloissa päällä :D) ja vaikka ne istuvat päässä todella tiukasti (ei tarvitse pelätä niiden putoamista), niin ne eivät paina tai rasita. :thumbsup:

    Probation -malli on atkoa suosituille Inmate-mallille (muun muassa Denzel Washington piti Inmateja Book of Eli -leffassa), joka edustaa sporttisen Oakleyn tyylitellympää mallistoa.

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 04.07.2011
  12. tosikko

    tosikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2005
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    8
    Päivitystä tähän, eli polaroidut Serengetit saapuivat, matkaan meni noin pari viikkoa siitä kun sain mailin että tuote lähetetty. Tietty tuohon pitää lisätä tullikierros, mutta eipä se hirveesti käytännössä hidastanut (kaksi päivää ylimääräistä). Nettitullaus on kyllä käteävä. :rolleyes: Nämä uudet arskat on kevyillä Polar PhD linsseillä, ja fotokromaattiset (kuten kaikki Serengetit), elikkäs valonläpäisy muuttuu automaagisesti kirkkauden mukaan. :thumbsup:

    http://www.opticsplanet.net/serengeti-nuvola-sunglasses.html
    http://www.serengeti-eyewear.com/products/nuvola/hematite-polar-phd-drivers.aspx

    Joustavat ja ohuet sangat, menee hyvin mopokypäränkin kanssa. Optinen ja muukin laatu tuttua Serengetiä, ei mitään bulkkitehtaalta tulevaa tusinatuotetta. :D Heijastuksenesto- ja kovapinnoite, kuten myös likaa ja vettä hylkivä joku omituisen niminen käsittely. Kertakaikkisen mainiot lasit siis, suosittelen jos laadukkaita keveitä polaroituja laseja on vailla. :cool:
     
  13. rgp2

    rgp2 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2005
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0

    Ihan hilkulla ollut etten ole Inmateja tilannut, mutta kokeilematta tuntuu niin riskiseltä tilata. Onko EtP:llä vielä muita malleja, joita voit suositella leveäleukaiselle*.

    Pyöreät on ainakin pois laskuista... :rolleyes:

    * Jykevät Tom of Finland tyyliset leukaperät.
     
  14. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Oakley se on amerikan junttien perusmerkki tyyliin New Balance lenkkareissa, mutta hyviä arskoja tekevät. Itsellä Gascan Ducatit. Oikein mainiot ja huuto.netistä ostin viidellä kympillä.
     
    Viimeksi muokattu: 26.07.2011
  15. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Oakleykin on nykyään italialaisen Luxottican merkkejä siinä missä Ray-Ban, Arnette, Vogue ja Persol (ja suuri määrä muotitalojen nimillä myytäviä pokia).
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Eipä tule mieleen näin äkkiseltään mitään suositusta. Noista Oakleyn arskoista voisin kyllä sitten sen sanoa, että minusta ne ovat paljon riskittömämpiä sokkohankintoina kuin jotkut muut lasit. Oakleyn arskojahan usein kehutaan juuri loistavasta istuvuudestaan ja vaikka omakin pää on XL-luokkaa, niin Probationit istuvat kuin mittatilaustyönä tehdyt mallit. Sinuna antaisin mennä vaan, jos Inmatet kiinnostavat.
     
  17. petepas

    petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.01.2005
    Viestejä:
    2 441
    Saadut tykkäykset:
    4
    Vaikka ei ihan sesonki olekaan panin tilaten Oakleyn Inmate-lasit. Ostospaikkana Sunglasses shop Englannissa. Hintaa 135 puntaa. Laskettelukakkulat tilasin aikaisemmin tuolta, hyvin meni kaikki eli voin suositella.
     
  18. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Hienon denzelmäisen valinnan teit. Allekirjoittaneella aurinkolaseja taitaa olla jo riittämiin, mutta tuon tuosta tulee katseltua, josko Ebaysta lähtisi juuri Oakleyn Inmateja edullisesti. Yhdet Oakleyt jo Ebaysta tilasin ja silloin tilauksessa ei ollut mitään ongelmaa.
     
  19. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Päätin hankkia aurinkolasit vahvuuksilla ja edellä mainitut Inmatet vakuuttivat allekirjoittaneen sen verran hyvin merkistään, että Oakleyt piti saada. Aluksi etsiskelin Oakleyn malleja selectspecs.co.uk:n kaltaisista halvemmista ulkomaisista online-optikkoliikkeistä (arvelin Suomen hintojen esimerkiksi polarisoiduista Oakleysta vahvuuksilla olevan helposti +400 euroa). Onneksi kävi selville, että Oakleylla on ihan omat pinnoitteensa ja linssivärivaihtoehtonsa ja ettei näitä varmaankaan saisi muualta kuin Oakleylta suoraan. Esimerkiksi selectspecsiltä tilattessa aurinkolasikehyksiin tulisi samanlaiset linssit kuin silmälaseihinkin, ja niihin voisi sitten lisätä värjäyksen ja vaikkapa polarisaation. Tässä kohtaa mietin vain sitä, että mitä järkeä olisi ostaa pelkät Oakleyn kehykset, jos osa Oakley-kokemusta on merkin linssit aina Iridium- ja Polarised -pinnoitteista pariin kymmeneen värivaihtoehtoon.

    UK:sta löytyi kuin sattumalta rxsport.co.uk -niminen online-kauppa, joka myy aurinkolaseja yms. urheilukäyttöön. Ko. liikkeestä pystyy tilaamaan Oakleyn aurinkolaseja vahvuuksilla ja linssit niissä ovat niin ikään Oakleyn käsialaa. Jopa kustomoituja Oakleyn aurinkolaseja pystyi tilaamaan (vapaavalintainen linssityyppi ja -väri, vapaavalintainen kehysvärityyppi). Kun hinnat olivat mielestäni suhteellisen edulliset, liikkeen sijainti EU:n sisäpuolella (ei ylimääräisiä maksuja) ja toimituskulut viitisen puntaa, niin tilauspäätös oli helppo tehdä.

    Tilasin sitten muoviset Oakleyn aurinkolasit vahvuuksillani. Valitsin kustomoidut mallit ja itselleni sopivan kehys- ja linssivärityypin (valitsemani linssi oli pinnoitteiden suhteen tyyppiä "iridium polarised" eli ns. kaikilla herkuilla). Tasan viikko siinä sitten meni tilauksen teosta sen saamiseen postista, mikä on mielestäni todella nopeaa toimintaa. Kaikki oli paketin sisällön suhteen kunnossa ja aurinkolasit olivat niin istuvuuden kuin optisen laadukkuuden suhteen mahtavat -- olin tosin ko. mallit varmistanut itselleni sopiviksi paikallisessa optikkoliikkeessä. En voi kuin erittäin lämpimästi suositella rxsport.co.uk.ta, mikä Oakleyn aurinkolasit vahvuuksilla kiinnostavat. :thumbsup:

    Mikäli harkitsee ko. paikasta tilaamista, niin kannattaa pohtia seuraavia asioita. Linssivärityyppiä valittessa kannattaa esim. täältä tai rxsportin oman Oakley-oppaan kautta pohtia sitä, mihin käyttöön aurinkolasit tulevat. Jotkut linssivärityypit ovat tarkoitettu erittäin kirkkaisiin olosuhteisiin ja näin ollen ne ovat sitten vähemmässä valossa aivan liian tummia. Itse valitsin ns. medium to bright light -vaihtoehdon, joka soveltuu niin auringonpaisteeseen kuin sisätiloissa olemiseen.

    Rxsportin Oakley-malleissa vahvuudet näyttäisivät rajoittuvan +/-3:n välille. Allekirjoittaneen vahvuudet menivät aika lailla tuonne alarajalle (hiontavaihtoehtoja ei ollut ja linssit tulivat paksuudeltaan kehysten ulkopuolelle sisäpuolelta, muttei mitenkään häiritsevästi). Oakleyn linsseissä on myös sekin etu, että niissä käytetty teknologia poistaa PD-rajoitteita. Esimerkiksi selectspecsillä olisi Hijinx-mallissa ollut muistaakseni 66:n minimi PD:lle (PD-keskiarvo on yleensä 62), ja näin ollen en olisi voinut ko. malleja sieltä tilata -- rxsportilta taas vahvistettiin, ettei Oakleyn omissa linsseissä moista ongelmaa olisi.
     
    Viimeksi muokattu: 12.03.2012
  20. h-p

    h-p Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.03.2007
    Viestejä:
    863
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse kans tilasin tuolta rxsport.uk:sta ennen joulua Oakleyt vahvuuksilla. (kustomoidut Jawbonet iridiumilla ja polarisoinnilla ilman tuuletusreikiä, hinta kaikkinensa ~350€) Kaikin puolin hienoa toimintaa liikkeellä, toimitukseen ei mennyt kuin se reilu viikko kun taas samaan aikaan Nisseniltä tilattuihin silmälaseihin meni yli kuukausi.
    Mulla on vahvuus toisessa linssissä -3.50 ja se vielä onnistui tuossa mallissa, aika moni muu oli harmaana. Tuolla sivulla kun kirjautuu sisään ja kirjoittaa omat vahvuutensa niin se piilottaa automaattisesti mallit joiden teko ei onnistu.