Huonoin elokuva minkä olet nähnyt pitkään aikaan?

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Nice Guy Eddie, 28.09.2001.

  1. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    En tiedä onko tää nyt sitten pitkään aikaan kun vasta kirjoitin tänne, mutta:
    Fahrenheit 451. Ei hemmetti, oliko ton tarkotus olla tosissaan tehty? :D Truffautin nimi oli ohjaajana että näin oletin. Ainut vaan että oli aika vitsi koko elokuva.
    Jotain palomiehiä naurettavissa puvuissa tsekkailee ihmisten taloja ja polttaa kirjoja jos löytyy. Sitten tää yks löytää sisäisen kirjan itsestään, jonka jälkeen koko leffa vasta heittääkin häränpyllyä ja lopussa ihmisillä ei oo parempaa tekemistä ku opetella niitä klassikkojaan ulkoa, varmasti joka kirjailijan fetissi. Ei helvata sentään. :p :hitme: Käsittäisin ton siis jotenkin satiirina orwellilaisesta todellisuudesta mutta eihän sitä oltu selvästikään siksi tarkoitettu...
    Ihan kivaa vanhan leffan tunnelmaa mutta siinäpä se.
     
  2. Kreskin

    Kreskin Guest Guest

    Liittynyt:
    04.03.2007
    Viestejä:
    394
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elokuvaan enkä Truffautin ohjaustaitoihin en ota kantaa, mutta spoilerissa oleva tekstisi paljastaa ettet tiedä tuon pohjautuvan kirjaan: http://en.wikipedia.org/wiki/Fahrenheit_451

    "Written in the early years of the Cold War, the novel is a critique of what Bradbury saw as issues in American society of the era."
     
  3. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tiesin kyllä, kommenttisi paljastaa ettet tullut ajatelleeksi etten kokenut tarpeelliseksi asiasta mainita. Leffan arvo ei riipu siitä mihin se perustuu. Bradbury on toki tunnettu kirjailija, ja onpa kyseinen opuskin tullut kirjastossa usein vastaan.
    Luulin viittaukseni kirjailijan fetissiin riittävän.
     
    Viimeksi muokattu: 13.08.2010
  4. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Ajan hammas on iskenyt tuohon Fahrenheitiin aika pahasti, en jaksanut sitä nyt telkkarista edes katsoa... Jonkinlaista Lars von Trier/Dogme 95 tunnelmaahan tuossa on, jos sellaisesta tykkää... Tosin joskus teininä kun sen ekan kerran näin (80-luvulla siis) niin eipä se kovin hääppöiseltä vaikuttanut silloinkaan. Että se siitä ajan hampaasta... muutakin vikaa siinä taitaa olla, alunperinkin.
     
    Viimeksi muokattu: 14.08.2010
  5. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    The Brown Bunny (2003)

    Ihan älytön elokuva. Harvoin pystyy elokuvan huonoudelle nauramaan mutta tämän kohdalla se oli helppoa. Tarina oli niin huono että se oikeasti kiinnosti, joten... Puolesta tunnista eteenpäin pikakelasin 6x nopeudella kaikki ajokohdat (arvio n. 65% elokuvan kestosta) ja hörhöilykohdat (n. 15%) ja loput katsoin normaalisti. Melkoinen yllätys, että lopussa imettiin ihka aitoa kyrpää. Annan puolikkaan tähden ja senkin tahattomasta komiikasta.
     
  6. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Minua se ei edes naurattanut. Pikakelattua tuli täälläkin 4-32x nopeudella... loputonta autolla ajoa... :sleep: ja muutama muu hidastempoinen kohtaus aina välillä, tämän pitkäveteisempää leffaa on vaikeaa kuvitella. Viihteenä huonompi kuin A Sound of Thunder, mutta ehkä tällä jotain arvoa taiteena vielä on. Kuvataiteena, siis. Jos tämä olisi yhtään hidastempoisempi, tämä olisi dia-esitys. :thumbsup:
     
  7. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 311
    Saadut tykkäykset:
    596
    Alunperin ollu enemmänkin sitä autoilua...

    Buffalo '66 on mainio pätkä, joten vähän harmittaa kun tuli missattua tämä. Illalla oli vielä muistissa, mutta jotenkin se kalja vaan heikentää muistia.
     
  8. The F1nn

    The F1nn Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.07.2000
    Viestejä:
    443
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näin tänään elokuvan nimeltään PREY ja katsoin ihan itseäni kiduttaen loppuun :OI

    Varoitus: Älkää katsoko, jos sattuu eteenne tulemaan.
     
  9. HaVah

    HaVah Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2008
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Gamer

    Odotin kenties aivan liikaa. Tosin liikaa ei ollut kauhean paljon tässä tapauksessa, mutta kuitenkin... halusin nähdä tämän.
    Suuri pettymyshän se oli. Miten tuntuu että nykyään toimintaleffat ovat suurimmaksi osaksi hirveää sähellystä, vailla mitään sydäntä, sielua ja oikeasti mielenkiintoisia hahmoja. Michael C Hallkin saatiin pilattua tässä elokuvassa.
     
  10. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Centurion, tarkemman analyysin voi lukea itse elokuvan ketjusta.
     
  11. Pvt Joker

    Pvt Joker Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2009
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elokuvan loppuratkaisu on valitettavasti muutettu paljon kirjaa onnellisemmaksi, mikä on sen suurin heikkous.
     
  12. peejiitee

    peejiitee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.08.2008
    Viestejä:
    269
    Saadut tykkäykset:
    9
    Juu oli huono.
    Toinen TODELLA SURKEA minkä katoin tuossa kesällä oli suomalainen elokuva Sauna.... Voi vittu mitä TUUUBAAA. Tykkään suomalaisista elokuvista mutta tämä ei sytyttänyt. Yhtä paska kuin Lordin elokuva.
    Kiitos ja anteex, tämä on vain minun mielipide.
     
  13. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Firewall (2006)

    Jos Steven Seagalia syytetään saman roolin toistamisesta elokuvasta elokuvaan, niin kyllä Harrison Ford, niin legendaarinen ja rakastettu näyttelijä kuin hän onkin, on sillä saralla kunnostautunut. Seagalin tapaan hänkään ei osaa lopettaa ajoissa ja tuhoaa sitä mainetta mitä on hankkinut loistavista jännäritrillereistä kuten The Fugitive, Patriot Games, Frantic ja Witness.

    Firewallissa sekä sankari että pahis ovat kummatkin järjettömiä. Fordin hahmo riskeeraa koko ajan perheensä henkeä eri tempuilla ja välillä melkein toivoi, että pahis pamauttaisi jommalta kummalta lapselta aivot pellolle -- että olisi edes jotain realismia hommassa. Paul Bettany on hieno näyttelijä, mutta haaskasi kyllä lahjakkuuttaan tässä elokuvassa. Miehen näyttelemä pahis lepsuili koko ajan ja kaiken kukkuraksi
    teloitti omaa väkeään koko ajan sen sijaan, että olisi Fordin hahmoa rankaissut.

    Kun Ford vielä näytteli jotenkin niin rutiininomaisesti (ihan kuin ei yrittäisi edes luoda jotain uutta) ja välillä jopa ylimenevästi, niin ei tässä kummoinen elokuva ole kyseessä.

    1.5/5 :naminami::thumbsup:

    Evan Almighty (2007)


    Bruce Almighty oli keskivertoa hitusen parempi Jim Carrey -komedia. Näin ollen olisin voinut odottaa, että Evan Almighty olisi ollut kelvollinen. Valitettavasti tekijät päättivät olla ottamatta mitään tosissaan ja pelleillä vain kuvauspaikalla -- mikä kävikin selväksi lopputekstien behind-the-scenes hauskuttelusta. Steve Carell alkaa pikkuhiljaa kyllästyttämään: mies oli mahtava 40-year-old-virginissä, mutta sen jälkeen melko yksiulotteiselta miehen näytteleminen on tuntunut. Elokuvassa oli myös täysin päälleliimattuja rooleja, joista typerin oli Wanda Sykesin rooli: nainen tuli elokuvaan näköjään vain vetämään standuppia.

    0.5/5 :thumbsup:
     
  14. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kieltämättä Carell on usein aika samanlainen - komedioissaan, mutta Little Miss Sunshinessa hän tekee hienon ei-komedia -roolin, oletko nähnyt? Minä tosin tykkään hänen komediarooleistaankin aika lailla aina, tosin joku Get Smart oli odotuksiin nähden pettymys, eikä paljoa hauska. Carell osoitti Little Miss Sunshinessa osaavansa myös vakavamman roolin, mielellään näkisi vakavampia rooleja häneltä enemmänkin. Sama pätee Will Ferrelliinkin, joka oli loistava Stranger Than Fiction -draamassa.
     
  15. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Jeps tuo Evan Almighty oli aikas huono. Nauratti ehkä kerran, muuten lähinnä vaivaantui. Sitten se loppu
    Jos pointtina oli pelastaa ihmiset, niin miksi ne eläimet piti raahata sinne? Tuskin niitä tiikereitä siellä elää luonnonvaraisena. Lisäksi se "Jumalan" tanssi, voi elämä.

    0,25/5
     
  16. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Enter the Void. Arvostelu leffan omassa ketjussa. Evan Almighty oli sentään melko huvittava, omalla hölmöllä tavallaan.
     
  17. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselle tuli tuon Evan Almightyn katsomisen jälkeen mieleen että hetkinen, eihän tässä ollutkaan mitään komediallista, tämä siis todellakin oli uskonnollinen elokuva Nooan tarinasta nykypäivään käännettynä.

    Ovelaa sinänsä että traileri antoi ymmärtää että elokuva olisi ikään kuin jatkoa Bruce Almightylle, mutta tarkemmin kun tuota katsoo niin eihän siinä ollut _mitään_ muita edes etäästi koomisia kohtauksia, kun juuri nuo trailerin palat. Muuten elokuva on aivan puhdas käännös Raamatun tarinasta.

    ...tai sitten tämä oli vain todella pahasti epäonnistunut komedia.
     
  18. juhuri

    juhuri Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.11.2006
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyllä The Last Airbender vei ykkössijan tässä kategoriassa. Uskomatonta tuubaa :) Tarkempi selonteko saapuu jahka hiukan rauhoittuu. Ensi viikolla.

    edit: ei pysty. pyrin unohtamaan.
     
    Viimeksi muokattu: 15.09.2010
  19. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Kyllä mulle ainakin Evan Almighty toimi. Eihän se mitään onelinerien ilotulistusta ole, mutta elokuvan huumori tuleekin muista asioista. Väittääkö joku, ettei idea modernista miehestä rakentamassa jotain hemmetin arkkia saa aikaan edes vähän huvitusta?
     
  20. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Eipä se ainakaan minua kauheasti huvita. Nykypäivän standardeilla se ei nyt enää vaan riitä, että Steve Carell tekee Mr. Bean -imitaatiota ja linnut kakkivat puvuille.