Liisa ihmemaassa (Alice in Wonderland) (2010)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana warre, 22.06.2009.

  1. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    58
    Muistaakseni jossain mainittiin, elokuvan olen ns. sekoitus kahdesta eri Liisa-kirjasta. Eli juuri kuten mainitsitkin
     
  2. Snpp

    Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.03.2001
    Viestejä:
    965
    Saadut tykkäykset:
    3
    Mutta tietääkseni kummassakaan kirjassa ei ole tällaista teemaa. No, täältähän sen toisenkin voisi ladata ja lukea.
     
  3. Nietze

    Nietze Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    1 060
    Saadut tykkäykset:
    0
    Johan osasi olla hämmentävä leffa. Nätti mutta muuten niin irralliseksi jäävä että läpi lähes koko leffan oli sellainen "miksi tällainen määrä rahaa ja lahjakkaitten ihmisten aikaa on käytetty tällaisen tylsistyttävän, vieraannuttavan kollaasin luomiseen?" fiilis. Ei tule heti mieleen edes huonoa leffaa jossa henkilöhahmot olisivat vähemmän samaistuttavia.

    Nätti ja irvikissa oli hyvin tehty, tästä 2 tähteä.
     
  4. Toimintasankari

    Toimintasankari Guest Guest

    Liittynyt:
    02.10.2009
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Leffa oli tasoltaan ihan ok.

    Odotin paljon enemmän... ihmemaa ei tuntunut ihmemaalta... ympäristö ei tuntunut sellaiselta järjettömän seolta, kuten esim. Disneyn piirrosleffassa (ottaen huomioon ajanhampaan). Ihmemaan hulluutta ei mielestäni käytetty tarpeeksi tehokkaasti.

    Leffa oli selkeästi tehty 3D:ta ajatellen. Tietyt kohtaukset olivat niin selkeästi tehty ainoastaan 3D efektin vuoksi. Tämä on omasta mielestäni miinus, sillä elokuvia ei pitäisi rakentaa tietyn efektin ehdoilla.

    Hahmot olivat melko tasapaksuja. En ole lähdemateriaaliin tutustunut (eli kirjoihin), mutta Liisan hahmo oli kyllä sen verran tylsä, että huh huh. Liisaan näytellyt näyttelijätär teki kuitenkin mielestäni ihan ok suorituksen, (mutta pahempi tylsästä hahmosta on pitääkään) olettaen että lähdemateriaalista eivät käsikirjoittajat parempaakaan hahmoa saaneet revittyä.

    Punainen kuningatar hoiti hommansa ihan kelvollisesti, mutta omaperäisyyttä ei näyttelijä hahmoon tuonut tippaakaan. Jos verrataan esim. the Dark Knightin Hugh Ledgerin Jokeri-roolia, niin näyttelijä osasi tuoda jotain sellaista roolihahmoon, joka teki suorituksesta muistettavan. Näin ei tässä tapauksessa päässyt käymään, mikä on tietysti sääli.

    Hullu hatuntekijä oli Disneyn selkeä markkinointikikka ja Deppin suosioon ja maineeseen panostettiin aivan järjettömästi. Ennen leffan näkemistä olisi voinut luulla että leffan nimi olisi ollut Hullu hatuntekijä ihmemaassa -Liisan paluu. Esim. jokaisessa mainoksessa mitä näin, oli Depp pääosassa... oli sitten selostajana tai muuten vain esillä eniten.

    Lisäksi Hullu hatuntekijä on esim. dvd/bluray julkaisussa keskellä... luulin että tämän leffan päähenkilö oli Liisa?? Hypetyksestä huolimatta hatuntekijä ei ollut mitenkään massasta erottuva pelasta tähti vaan jäi sille tietylle "ihan ok" tasolle, mitä en olisi ennakkohypen perusteella odottanut.

    Animointi oli erittäin kaunista katseltavaa ja erityisesti pidin irvikissasta ja siitä pienestä hiirestä (jonka nimeä en nyt muista) niin animoinnin kuin ääninäyttelyn puolesta.

    Tarina oli melko mitätön. Vaikka se sisälsi lähes kaikki Disneylle kuuluvat kliseet/peruspilarit niin jälkimauksi jäi vähän pettynyt olo... kuten jotkut jo ovat sanoneet, näin paljon rahaa ja vaivaa tälläiseen tuotokseen.

    Musiikki oli paikoitellen erittäin kivaa kuunneltavaa (lopputekstien laulu poislukien),
    mutta varsinkin kun Jabberwocky kutsuttiin kentälle niin musiikki alkoi lupaavasti mutta lässähti... omasta mielestäni kyseisestä raidasta olisi voitu tehdä paljon mahtipontisempi, kuin mihin tyydyttiin loistavan aloituksen jälkeen.

    Kaikenkaikkiaan elokuvasta jäi sellainen "ihan ok" fiilis. Kestänee vielä toisen katselukerran, mutta odotin kaiketi liikoja. Ehkä ei pitäisi olla niin kriittiinen kun kyseessä kuitenkin on ns. lapsille ja lapsenmielisille tarkoitettu elokuva, mutta olenpa nyt kuitenkin.

    Burtonin tyyli paistoi leffasta erittäin selkestä, mutta tietyt elementit eivät nyt vain toimineet tässä tapauksessa mielestäni. Lisäksi se "vakiokaarti" näyttelijävalinnoissa alkaa jo pikkuhiljaa sapettamaan, vaikka lahjakkaita kavereita ovatkin, niin samat naamat alkavat käymään tylsiksi.

    Kannattaa kuitenkin käydä tsekkaamassa elokuva, mikäli Burtonin tyyli miellyttää, pitää Johnny Deppistä ja Disney on lähellä sydäntä. Kaikille muille varauksella.
     
  5. Rela

    Rela Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt meni pieleen. Elokuvahan päätettiin muuntaa 3D:ksi vasta todella myöhään, jossain jälkituotannon vaiheessa.
     
  6. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Elokuva oli mielestäni mainettaan parempi, mutta se oli lapsenmielisille tehty satuelokuva eikä mitään sen enempää. Meidänkin 2-vuotias jaksoi kerrankin istua aloillaan ja katsella leffaa vanhempiensa kanssa (normaalisti touhuaa omiaan, kiipeilee sohvalla ja pitää meteliä ja hälinää).

    Satuelokuvana 3.5/5
     
  7. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tim Burtonin lahjakkuus ehti käväistä vuosituhannen vaihteessa pohjamudissa, mutta Corpse Bride, Sweeney Todd sekä Alice in Wonderland ovat merkkejä siitä, että vanha kunnon Tim on tulossa takaisin. Henkilökohtaisesti en pidä liiasta CGI:n käytöstä (mitä tässä elokuvassa selkeästi oli), mutta Burton oli viisaasti jättänyt sen taka-alalle -- liikaa ei keskitytty CGI:llä mässäilyyn, vaan se tuki tarinaa. Burtonin tyylitelty goottimaailma sekä Danny Elfmanin musiikki takaavat aina otteessaan pitävää kerrontaa. Toisaalta se mikä erottaa nämä Burtonin tunnetuista tarinoista tekemät elokuvat enemmän originaaleista tarinoista (Beetlejuice, Saksikäsi-Edward) on se, että tarttumapintaa ei ole aivan yhtä paljon: vanhojen ja tuttujen tarinoiden hahmoista on vaikeampi välittää kuin uusista mielenkiintoisista hahmoista.

    Mia Wasikowska oli roolissaan pätevä ja kalpeine "narkkarikasvoineen" sopi täydellisesti Burtonin tyyliin. Rouva Burton teki myös tuttuun tapaan pätevää työtä. Crispin Gloveria oli pitkästä aikaa ilo nähdä ja kyllähän mies vielä maineestaan huolimatta isoihin elokuviin sopii. Pääosissa, ainakin eniten mainostetun nimen perusteella, oli Johnny Depp, joka on alkanut hieman ärsyttämään viime aikoina. Kyllähän miehellä on hieno tyyli ja onhan hän karismaattinen näyttelijä, mutta se Johnny Depp, joka valikoi tarkasti roolinsa, taitaa olla kuollut ja kuopattu. Tilalle on tullut ns. Johnny "sell-out" Depp, joka on Tom Cruisen lähestyessä kohti eläkepäiviä alkanut valitsemaan kovapalkkaisimmat roolit ja joka näyttelee ne kaikki samalla tavoin. Tosin tällä kertaa Depp sen tutun "olen pilvessä mutta silti charmikas" tyylin lisäksi oli katsonut kovana metodinäyttelemisen kannattajana Austin Powersit läpi ja lainannut Mike Myersilta aika paljon.

    Vaikka suosin enemmän Burtonin originaalimpia tekeleitä, niin kyllä mies voisi mainiosti ohjata Wizard of Ozin uusiksi. Tosin suurin syy tähän olisi se, että hän voisi vihdoin ja viimein yhdistää kaksi luottonäyttelijäänsä: Johnny Depp voisi olla Variksenpelätin ja Michael Keaton joko Leijona tai Peltimies.

    3.5/5 :naminami::naminami::naminami::thumbsup:

    Katsoin tämän BD-versiona.
     
    Viimeksi muokattu: 01.07.2010
  8. BR_Zenith

    BR_Zenith Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2010
    Viestejä:
    95
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja oli kyllä todella kova pettymys myös leffassa katsottuna tämän vuoksi. Etenkin kaikki normaalimaailman kohtaukset olivat lähinnä häiritsevän näköisiä, kun kaikki hahmot tuntuivat olevan niin irrallaan taustasta. Leffa toimikin mielestäni kuvan suhteen paremmin kun katsoin sitä vertailun vuoksi myös kotisohvalla blu-rayna..

    Ei tässä teoksessa silti mitään järkeä ollut, ja tuntui että tällainen olisi lopputulos, jos LOTR trilogia olisi tiivistetty yhdeksi 2 tunnin leffaksi. Kamala määrä todella sekavia hahmoja, joihin ei ehtinyt päästä yhtään sisään itse päähenkilöä lukuun ottamatta. Tuntui lähinnä ylipitkältä trailerilta.

    Johnny Depp voisi lisäksi tehdä seuraavat 5 vuotta jotain hieman järkevämpää kuin Burtonin CGI-hömppää tai Pirates of Caribbean trilogiaa :hitme:
     
  9. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    753
    Saadut tykkäykset:
    16
    Blaah.. Leffan katsoneena ihmettelen vieläkin kenelle tämä on tehty. Varmaankin juuri niille kaikille 11-vuotiaille.
    Yhtä tylsä kuin Ukko Nooan soittaminen yhdellä sormella.
     
  10. HirviLepakko

    HirviLepakko Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2007
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katsoin tämän Burtonin version jälkeen vuoden 51 Disneyn animaatioversion. Voi että. Se oli kaikessa sekopäisyydessään todella viihdyttävä ja nimenomaan satumainen.

    Mutta sitten tämä Burtonin versio. Ohjaaja on sanonut, että yksi suuri tavoite hänellä oli tehdä tarinasta järkevä. Tässä kohtaa on menty metsään niin pahasti. Alkuperäinen kirja 1860-luvulta on tarina tytöstä, joka kulkee tapahtumasta toiseen ilman mitään sen suurempaa tarkoitusta tai järkeä. Miksi tällaisesta tarinasta halutaan tehdä järkevä versio? Se sotii koko tarinan viehätystä vastaan. Ynnätty tarina on vielä uskomattoman typerä ja unettava. Juuri mainittu Valittu-teema on huonoa Aku Ankka-tasoa. Visuaalisesti toimi ihan ok. Loppu oli typerä.

    En muuten tykännyt Sweeney Toddistakaan. Olin jonkinasteinen vehje otsassa koko pätkän ajan. Ehkä hetki oli väärä. Big Fish on päinvastoin taas yksi suosikkejani.
     
  11. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Kaunista kuvaa, sopivan outoa musaa, jouhevaa tarinankerrontaa ja virheetöntä teknistä työtä. Kaikesta tästä saadaan lopputulokseksi aiemmin nähtyjen Burton-leffojen kopio, joka varmasti vastaa tuotteistetun Disney-Burton -fanin toiveita. Ihan kiva leffa, ei sen enempää.
     
  12. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Nättiä silmänkarkkia niin tehosteineen kuin lavasteineen ja asuineen. Käsikirjoitukseen olisi kyllä voinut muutaman lisätason sisällyttää. Nyt meno oli vähän liian suoraviivaista. Depp oli jälleen mainiossa vedossa ja Mia Wasikowskaa katseli oikein mielellään.

    Ei mitään terävintä Burtonia, mutta kelpo viihdettä kuitenkin.

    ***½
     
    Viimeksi muokattu: 30.10.2010