Lidl:n limut, pizzat ja jäätelöt?

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Mika, 28.12.2002.

  1. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3
    Oliko lainauksesi Lidliä koskeva osuus myös jostain tutkimuksesta vai perustuuko se omiin kokemuksiisi?
     
  2. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tutkimukseen. Tuloraja oli muistaakseni 50ke ja tämä ryhmä on lidlissä suhteessa enemmän asioivaa, kun mitä väestöpohja antaisi ymmärtää. Googlettamalla tämän varmasti onnistuu löytämään.

    Liiteissä on kyllä keskimäärin varmasti myös suhteessa enemmän sitä vähiten tienaavaa / työtöntä jengiä juuri sen halpuuden takia.

    Jokainen voi varmasti itse valita, millaista porukkaa haluaa siitä liiterissä tuijottaa. Jos ei kestä nähdä sitä köyhintä osaa, ei suomessa taida olla kuin pari kauppaa, jossa kestää asioida. Ja nämä kaupat eivät taida olla siellä, missä esim pazze asuu =)
     
    Viimeksi muokattu: 22.04.2010
  3. mi.vi

    mi.vi Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2004
    Viestejä:
    540
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mene sinä puuhun. Ei vaan, näyttääkin olevan freeway 0% tuo pullo, eli ei sittenkään tavallista, mutta ei light.versiotakaan.
     
  4. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Liiterin kahdessa sokerittomassa kolassa on ehkä sama idea kuin Coca Colan kahdessa sokerittomassa (Coke Zero / Coke Light). Etiketti on erilainen ja jokin tietty ainesosa erilainen.

    Eroista en osaa sanoa mitään, koska nuo neljä kolajuomaa ovat kaikki niin pahoja, enkä edes osaa erotella niiden makuja toisistaan vaikka yrittäisin.

    Sokerittomista mustista litkuista vain Pepsi MAX kelpaa kielelleni, ja sitä juonkin vuodessa 273,75 litraa.

    Liiterin sokerikola kyllä kelpaa, ostan sitä aina kun 2 litran pullon saa eurolla.

    Pommac Light on toinen sokeriton jota voin juoda. Kolmas tavallaan sokeriton on Hartwall Ananas Light, muistaakseni. Taitaa sisältää hedelmäsokeria. Siihen kolmeen esimerkkiin jäävät sokerittomat kelvolliset litkut maan päällä.
     
  5. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    hot tip vinkit, erityisesti pazzelle, nyt olisi tarjolla muutakin kuin mättöä!!!!! ;D

    Huomenna alkaa ranskanviikot ja onnistuin tänään jo bongaamaan mm:

    Kampasimpukoita joissa mukana kuoret. Todellinen chef ei ole kiinnostunut niistä simpukoista, joiden päällä joku ihme mausteseos, vaan mukana tulevista kuorista, jotka on halpoja ja joiden avulla tekee bling-bling safkaa, jolla irtoaa 100% varmasti pesää

    Etanoita kotiloissa! ja valkosipulivoilla täytettynä

    Kokoinen hanhen rinta (rasva mukana!)

    Aivan loistavan makuinen ranskankermapekonipiirakka. Jos pitsakivi löytyy, paistaa sillä, jos ei löydy, niin vähintään kuuma pelti
     
  6. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Alfredon pizzat on hintalaatusuhteeltaan hyviä, ei paljon Saarioisten tms. euron roiskeläpät noiden jälkeen nappaa...

    Kreikkalainen jugurtti kilon purkissa on parasta turkkilaista/kreikkalaista jugurttia mitä oon Suomesta löytänyt, ja lisäksi halvinta.

    Kilimeetvurstia leivän päälle tulee myös ostettua silloin tällöin...
     
  7. Kalza

    Kalza Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    2 844
    Saadut tykkäykset:
    3
    Myydäänkö siellä oikeasti kilimeetvurstia? :confused:
     
  8. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kili = Chili. :D

    Ja joo, ei ne viipaleet kovin tulisia oo, mut sopivia noin päivittäisessä käytössä.
     
  9. MrWelles

    MrWelles Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.03.2004
    Viestejä:
    295
    Saadut tykkäykset:
    6
    Olettaisi, että Lidl vetoaisi minuun, köyhään kirkonrottaan, mutta ei kun ei. Mieluummin maksan hiukan enemmän suomalaiselle kauppiaalle kuin salamyhkäiselle saksalaiselle. Lisäksi Lidlissä henkilökunta on hirveän kireän ja kiireisin oloista, joten ilmapiirikään ei lienen siellä kummoinen. Itse kaupatkin tuovat mieleen jonkin stalinistisen suunnittelun riemuvoiton, todella ankea ja alkeellinen keskitysleiritunnelma. Samoin koen erittäin loukkaavana kun heti ensi asiana ovella sanotaan kuinka tiallssa on kameravalvonta, ts. asiakasta kohdellaan potentiaalisena varkaana. Tätähän edusti myös alkuperäinen Lidl-tapa jossa esim. kasvikset punnittiin vasta kassalla. Sekin oli epäluottamuslause asiakkaille. Eli vapaaehtoisesti en noihin paskaputiikkeihin astele.
     
  10. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Jos saisin valita, kaikssa kaupoissa punnitukset vois olla vasta kassalla, sillä se vähentää omaa vaivaa. Lisäksi se vähentää hävikkiä, mikä tarkoittaa suurempaa tuloa liikkeelle, joka taas pitää hintoja halvempana. Sama pätee kameravalvontaan - antaa kuvata vaan, jos sillä saadaan hävikkiä pienemmäksi ja hintoja edullisemmaksi.

    Yski bonus tässä viimaikoina on liiteriin tullut: yrttejä on alkanut olla yhä enemmän ja mukana on lähes aina herneenversoja. Kun hinnat on vielä edulliset, niin ei voi valittaa, selkeästi helpommin tulee poimittua yrttejä mukaan.

    Sellainen huomio tässä kesällä myös, että aika paljon on tullut ostettua erilaisia meloneja ja ananaksia. Tiedä sitten onko vaan ollut huonoa tuuria tai jotain, mutta lähes poikkeuksetta liiterin tavara on ollut suht makeaa, aika lähellä hyvää kypsyysastetta ja muutenkin aika priimaa. Muista kaupoistsa haettuna on esim vesimelonit olleet kuivia ja mauttomia, hunajameloneita ei oo saanut edes kunnolla kypsytettyä ja ananaksiakin saanut hautoa päivätolkulla ennenkuin kypsyys ollut jotenkin kohdallaan. Ja sitten vielä se hinta.... paria juhlaa varten kesällä ostettua suuri määrä hedelmiä ja hintaerot lidl vs citymarket olleet tasoa 0.99e / 1.49e / 1.99/kg (riippuen mitä ostaa) liiteri ja muualla vähintään 50 senttiä enemmän. Sinänsä pieni ero per kilo, mutta prosenteissä huima ja vuositasolla tuo näkyy aika tavalla.
     
  11. claude

    claude Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 082
    Saadut tykkäykset:
    6
    Lidl on hyvä homma. Nykyään joka kolmas kauppamatka taitaa suuntautua tuonnimiseen liikkeeseen. Lähin sijaitsee vajaan parin kilometrin päässä, joten matka taittuu nopsaan pyörällä.

    Plussaa: Hinnat alhaalla. Pakastepizzoissa tuntuu olevan kolmannes vähemmän kaloreita kuin lähikaupan vastaavissa. Kananugetit ovat ihan toista kuin kotimaisten valmistajien (kalapakasteet myös hyviä). Näkee maahanmuuttajia.

    Negaa: Aika monessa tuotteessa lukee "voimakassuolainen" > saksalaismakkarat jäävät yleensä hyllyyn. Laktoositonta ei löydy/ laktoosin määrää ei mainita tuoteselosteissa.
     
  12. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    :D :thumbsup:

    Itse olin tyytyväinen ku huomasin että paikallisessa S-marketissa oli paljon harvemmin mustalaisia kuin lähi K-kaupassamme, eli kai sitä kauppavalintaa voi painottaa myös kanssaostelijoiden pohjalta..........
     
  13. pundewhee

    pundewhee Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2008
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lidlii ostan olue kosaa paljo halval ja tupakka josei venäjää jobbarei thjä parkkipaikal. muuten niilt votka mahorka ja koko hoito jos venako.
     
    Viimeksi muokattu: 09.08.2010
  14. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Missä mielessä? Syömäkelvotonta tahnaa Liiterin nugeteissako, vai?

    Kariniemen kananpojan paneroidut nugetit ovat aitoa filekamaa, ostan niitä noin miljardi pakettia aina kun puoleen hintaan tai ylipäänsä alle eurolla paketin (200 g) saa. Vakiohinta parin euron hujakoilla, vakiohinnalla en enää osta.

    Muun Merkkiset Liisterimäiset Kumikananugetit eli pulverista prässätyt tahna-imitaatiot ovat niin karmeaa roinaa, että jos alkaisin kuvailla niiden makuelämystä, jokainen lukija kuolisi viiveettä oksennuksensa hengittämiseen. En siis osta euron vakiohintaisia korvikkeita, enkä edes ilmaiseksi niitä suostu enää syömään. Vain yksi kuningas kananugettimarkkinoilla on ja siinä pysyn.



    Liiterin Paneroiduissa Kalkkunafileissä minua eniten ärsyttää verisuonet. Jopa 1,5 mm paksuja sitkeitä suonia löytyy jokaisesta paketista, siis fileen sisältä. Lisäksi suolamäärä ja maustemäärä on valtava, rasvaakin taisi olla hieman liikaa. Liian järeä panerointi lihamäärään verrattuna. Siispä pidän paussia tästä Liiterin valikoimien lempparituotteesta, kunnes löytyy suonivapaa ja miedommin maustettu versio.

    .
     
    Viimeksi muokattu: 09.08.2010
  15. claude

    claude Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 082
    Saadut tykkäykset:
    6
    Lidlistä olen ostanut ainoastaan sellaisia pakastenugetteja kuin Premium Chicken Nuggets (Solängen) 500g. Kyllä ne mielestäni pesee kotimaiset.

    Tämä ei nyt kuulu tähän ketjuun, mutta tosiaan tykkään nähdä maahanmuuttajia arkisissa puuhissaan. Työmatkalla kuljen joka aamu amiksen ohi, jossa yli puolet taitaa olla maahanmuuttajataustaisia. Hienoa kun ymmärtävät koulutuksen merkityksen. Lisäksi yrittäjyyden perinne ja palveluhenkisyys ovat heikäläisillä selvästi korkeammalla kuin kantaväestöllä. Romaneista ei kannata puhua maahanmuuttajien yhteydessä. Tuo kantaväestöön kuuluva oma vähemmistömme on valinnut kohtalonsa.
     
  16. HaVah

    HaVah Guest Guest

    Liittynyt:
    15.10.2008
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä minäkin noiden Lidl:n pakasteessa olevien nuggettien puolelle kallistun ehdottomasti. Tuo "Kariniemen kananpojan paneroidut nugetit ovat aitoa fileekamaa..." tuli varmaan mutu pohjalta? Et ainakaan ole lukenut tuoteselostetta siitä. Lihaa ja lihaan verrattavia valmistusaineita, muunmuassa siipikarjan nahkaa ja kalkkunaa, yhteensä 70%. Kaukana fileestä siis.

    Tuotteen ainekset
    "Suomalainen broilerinliha, korppujauho (vehnä), suomalainen siipikarjan nahka, suomalainen kalkkunanliha, vesi, rypsiöljy, soijaproteiini, suola (1,2%), mausteet (mm. mustapippuri, curry, paprika, kurkuma), aromi(sitruuna).
    Lihapitoisuus 55%. Lihaa ja lihaan verrattavia valmistusaineita yhteensä 70%"
    http://www.kariniemen.fi/tuotteet/tuote?id=+kariniemen+kananpojan+paneroidut+nuggetit+

    Muutenkin parempilaatuisia nuggetteja löytää yleensä pakasteesta. Hintakin on sitten kyllä aivan toinen.
     
  17. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Siis siinä mielessä "filettä" se Kariniemen nugetti on, että se tuntuu tavallaan samalta kuin grillibroileria söisi, lihaisalta. Tahnanugetti taas lohkeaa kuin nakki ja muuttuu liisteriksi suussa. Purutuntuma tahnanugetissa ei ole lihan vaan ennemmin makkaran.

    Makuasioita kaikki tietysti. Lihapullista tykkään sellaisista, joissa on perunajauhoa seassa eli varsinaisen lihan osuus melko pieni. Lihapulliin ei siis sovi file ja lihasäikeet, minun mielestäni. Sama koskee makkaroita. Jauhoa pitää olla reilusti ja homogeeninen rakenne, ei saa olla lihaisia klimppejä seassa.

    Kalapuikoissa sama juttu kuin kananugeteissa, välittömästi erottaa filemäiset ja tahnamaiset puikot toisistaan, vain filemäisiä puikkoja syön.

    Kertaus perverssistä maustani:
    - kana ja kala pitää olla filemäistä, ei saa olla tahnaa. Panerointi on pakollinen, sen laatu oltava hyvä.
    - lihapullat ja makkaratuotteet pitää olla jauhoista tahnaa, ei saa olla lihapaloja seassa. Mitä suurempi lihapitoisuus, sitä ikävämmältä maistuu. Perunajauhoa pitää olla seassa.



    Onko joku verrannut Kariniemen nugettia johonkin Liiterin nugettiin? Mitä eroja? Kariniemestä ainakaan ei ole löytynyt ikäviä sattumia. Varmaan 30 pakettia vuodessa olen niitä syönyt. Laatu on tasainen, luotettava. Liian rasvainen päivittäiseen käyttöön, mutta kerran viikossa kyllä maistuu riisin kera.
     
  18. Cochise

    Cochise Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2004
    Viestejä:
    384
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hehehee :thumbsup:
     
  19. htavilap

    htavilap Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.03.2007
    Viestejä:
    1 255
    Saadut tykkäykset:
    161
    Hain eilen lidlistä halvalla leipää, maitoa, kinkkumakkaraa, grillimakkaraa ja tomaatteja. Kaikki nuo kotimaisia tuotteita. Mikähän siinä on, että prismat ja citymarketit eivät pysty myymään kotimaisia elintarvikkeita yhtä halvalla?
     
  20. bohol

    bohol Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.07.2002
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    17
    Kyllä ne varmasti pystyy ja halvemmallakin, mutta voitto/kate pitää maksimoida .