LGissä nuhruinen kuva?

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Electron, 02.08.2010.

  1. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    72
    Vaikuttaa siltä, että seuraava telkku pitää olla plasma. LCD telkut kun hajoa pienestäkin kolhusta ruutuun ja taaperoa ei aina voi vahtia.

    LGltä löytyy isoja (60") ja edullisia (<2500e) ruutuja mutta kaikki LGt vaikuttaa kuviltaan jotenkin nuhruisilta ja epäteräviltä. Kotimaisissa lehdissä on morkattu LGeiden vihertäviä kuvia. Voisiko tuo vihertävyys tehdä kuvista nuhruisen oloisia ja onko tuolle jotain tehtävissä?

    Vaihtoehdot alkaa olla vähissä kun Suomeen tuoda virallisesti kuin Sonyn 60" LCD ja LGn 60" plasmoja. Muita 60" ei ole saatavilla.
     
  2. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Television voi kalibroida, jolloin harmaasävyjen lämpötila ja väriavaruus saadaan oikeaksi. Esimerksi LG 60PK550N plasmatelevisio hyötyy selvästi kalibroinnista, sillä harmaasävyt ovat esiasetetussa THX-tilassa liian punaiset. Käytännössä myös väritoisto saadaan oikein hyväksi, sillä värien koordinaatit asettuvat CIE-värikartalla tarpeeksi lähelle oikeita arvoja (kalibroinnin jälkeen).
     
  3. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    72
    Onko tuolle tai 60PK760 olemassa jotain peruskalibrointisäätöjä joilla nuhruisuuden tai värien likaisuuden saisi kuriin? Tuollaisenaan kaupassa katsottuna kuva on kuin 25v sitten.

    Toinen asia mistä kysyisin on kuvan haamut. Kun pyysin myyjää pistämään koneeseen DVDn BDn sijaan (Samsungin BD soitin HDMIllä liitettynä), kuvassa oli ääriviivojen lähellä samanlaisia haamuja kuin analogia TV aikaan.

    ...tai olisiko ehdottaa jotain muuta edullista 60" jonka ruutu on jossain määrin taaperon kestävä.
     
  4. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Ei ole. Televisio vaatii harmaasävyjen sekä väriavaruuden kalibroinnin. Näitä kahta ei voi enää hyvälläkään ilveellä kutsua peruskalibroinniksi. Lisäksi kyseessä on kuitenkin halvemman luokan televisio, mikä tarkoittaa että valmistustoleranssit ovat jokseenkin suuret. Tämän takia tietylle yksilölle sopivat kuva-asetukset eivät välttämättä ole laisinkaan optimaaliset toiselle yksilölle

    Voi riippua Samsungin BD-soittimen huonosta kuvankäsittelypiiristä ja/tai LG:n kuva-asetuksissa, varsinkin jos kuvatila on eloisa ja terävyys täysillä.
     
  5. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    72
    Ihme juttu kun missään muissa jopa 500e LCD töllöissä kuva ei näytä väreiltään nuhruiselta.
    Onko nyt siis vain todettava että LGn plasma olisi huono ostos tai vähintäänkin riskiostos?
    Kyllä PK950 toki on edullinen mutta näyttäisi olevan LGn paras 60" plasma Suomessa.
     
  6. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Kertoisitko vielä, että mitä LG:n mallia olet katsellut, minkälaisissa olosuhteissa ja mikä kuvatila televisiossa oli käytössä.

    Plasmatelevisio harvoin näyttää yhtä terävältä ja dynaamiselta myymälävalaistuksessa, mutta kun laitteen raahaa kotiin heikompaan valaistukseen, niin alkavat asiat kallistua päälaelleen.
     
  7. Zape

    Zape Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    50" plasma näyttää vajaan metrin katseluetäisyydeltä jokseenkin nuhruiselta ja epätarkalta ja muuttuu pahemmaksi mitä lähempää ruutua tiirailet. Noin 1.5m päästä ei pitäisi olla mitään ongelmia. Verokkina LCD:tä voi katsoa vaikka nenä ruudussa kuvan ollessa edelleen tarkka.

    Tuota sanoisin plasman ominaisuudeksi jota ei millään säädöillä voida poistaa. Haamukuvien lisäksi tuo lieneekin ainoa asia jossa LCD vetää pidemmän korren - plasman kuva on normiolosuhteissa ja normikäytössä rikkaampi ja aidompi entä LCD:n.
     
  8. Dieselisti

    Dieselisti Guest Guest

    Liittynyt:
    30.11.2005
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen nyt pari päivää katellut LG 60PK550N kuvaa. Olen siihen tyytyväinen, sd kuva läheltä ei kyllä näytä kovin vakuuttavalta mutta se nyt oli odotettavissa tässä koossa. Kaikki lähetyksen virheet näkyy hyvin. Muutin kaapeli taloudesta antenni talouteen niin samalla kuva muutenkin tuntui heikkenevän.

    Mua häiritsi juuri sama ääriviivojen lähellä esiintyvä haamuilu. Mutta ne lähti pois kun täppäilin kuva asetuksista parannuksia pois päältä, en sen tarkemmin katellut mikä asetus sen tekee. Muutenkin kuva rauhoittui ja parani tuon jälkeen.

    Blueray elokuvat näyttää ainakin minun silmään erittäin hyviltä, värit toistuu nätisti ja kuva on todella tarkka.
     
  9. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    72
    Olen katsellut 60PK760 koneita kaupoissa ja se tai sitten 60PK950 olisi ne vaihtoehdot. Noissa kai on sama tekniikka ja paneeli mutta PK950ssä mainostetaan olevan ruudussa joku suodin.
    "TruBlack-suodatin : Tekniikka tuottaa plasma-television kuvaan huomattavasti paremmat mustan sävyt suodattamalla pois ulkopuolista valoa."

    Sillä nuhruisuudella tarkoitin pääasiassa värisävyjä. Värit on jotenkin likaiset.
    Hyvä juttu jos haamukuvat ja epätarkkuuden saa pois parametreja käpsitelemällä vaan nuhruisuus on vielä ongelma.

    Plussa olisi se, että noille 60" LG plasmoille on mitattu alle 250W tehon kulutus mikä kisaa jo LCD töllöjen kanssa.

    Onko muutes noiden kapuloissa suorat painikkeet eri AV-tuloille vai pitääkö painella yhtä nappia monta kertaa jotta oikea AV-tulo sattuu kohdalle?

    Edit: Pitääpä vielä kysäistä kuvasta päviäolosuhteissa. Aikoinaan taloa suunnitellessa tuli piirrettyä riittävästi ikkunoita ja isot kuluaukot aulaan ja keittöön joten valoa on aina tarjolla runsaasti vaikka kaihtimet olisi kiinni. Nykyinen kone on Thomsonin CRT pohjainen taustaporjisio mikä on toiminut kuvan suhteen loistavasti, eli musta on mustaa ja kuva elokuvamainen. Ilmeisesti plasma on hyvin samankailtainen.
     
    Viimeksi muokattu: 05.08.2010
  10. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi muokattu: 05.08.2010
  11. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    72
    Olet oikeassa. Se mitä muistelin oli 50" http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1269254363

    Kävin juuri tutussa liikkeessä kokeilemassa LG plasman kirkkautta. Kone oli kyllä halvemman sarjan kone mutta sille luvataan sama kirkkaius kuin noille PK950 koneille.
    Valaistus liikeessä telkkunurkkauksessa oli aika hämärä, ehkä samanlainen kuin kotona päivällä. Kontrasti piti vetää aivan tappiin ja silti kuva oli vähän liian tumma.
    Kun säädin Sonyn 700-sarjaisen LCDn tausta valon asentoon 3/10 se vastasi kirkkaudeltaan tuota tuota LGtä. Kirkkaus on selvästi heikompi kuin nykyisessä CRT pohjaisessa taustarpojikassa. LGn plasma ei siis käy edes uutena ja mitäs sitten kun plasma kuva vuosien saatossa himmenee kun kontrasti on jo uutena tapissa.