Noidan oppipoika (The Sorcerer´s Apprentice) (2010) (Jon Turteltaub / Nicolas Cage)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 18.02.2010.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Innovatiivinen ja eeppinen komediaseikkailu (Noidan oppipoika) kertoo noidasta ja hänen epäonnisesta oppipojastaan, jotka tempautuvat keskelle ikiaikaista hyvän ja pahan taistelua.

    Balthazar Blake (Nicholas Cage), nykypäivän Manhattanilla asuva mestarivelho, yrittää puolustaa kaupunkia arkkivihollistaan Maxim Horvathia (Alfred Molina) vastaan. Balthazar ei kuitenkaan pysty tehtävään yksin, joten hän värvää oppilaakseen Dave Stutlerin (Jay Baruchel), ihan tavallisenoloisen nuorukaisen, jossa on kuitenkin piilevää potentiaalia. Mestari pitää vastahakoiselle suojatilleen taikuuden pikakurssin, ja yhdessä nämä hyvin erilaiset toverukset käyvät taistoon pimeyden voimia vastaan. Daven on kaivettava itsestään kaikki rohkeus selviytyäkseen koulutuksesta, pelastaakseen kaupungin ja hurmatakseen siinä sivussa ihastuksensa, kun hänestä tulee Noidan oppipoika.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria

    Ensi-ilta Suomessa 30.07.2010 (USA:ssa 16.07.2010)
     
    Viimeksi muokattu: 17.05.2010
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Jos Noidan Oppipojan traileri oli lupaava, niin itse elokuva ei tätä lupausta pettänyt. Juhani Tammisen prinsiippiä keep it simple noudattaen tämä seikkailukomedia piti tarinankulkunsa yksinkertaisena ja takasi näin toimivuutensa. Usein liiallinen yksinkertaisuus juonenkulussa saa katsojan olemaan välittämättä päähenkilöistä. Onneksi elokuvassa oli Nicholas Cagen ja Alfred Molinan kaltaisia karismamammutteja, jotka takasivat katsojan huomion. Jay Baruchel veti hyvin shialebeoufmaisen roolisuorituksen, mutta jotain raikasta ja vapaata hänen vedossaan oli -- hyvällä tavalla. Ajoittain ehkä hänen näyttelemisessään oli liikaa keskinkertaisen improvisaation makua, mutta kyllä tässä Shia jäi nyt kakkoseksi. Paras roolisuoritus oli silti Cagella, jonka roolit tätä nykyä on helppo kuitata humoristisesti armopullina henkilökohtaisina konkurssista ulospääsemiseen mutta joka oli roolissaan niin visuaalisesti kuin muutenkin todella kiehtova.

    Elokuvan heikkous oli ehkä liian
    mortalkombatmainen taikapallojen heittely
    , joka vei muuten niin hienon visuaaliselta elokuvalta uskottavuutta. Cage ja Molina nyt pystyvät karsimansa ja kykyjensä kautta taikomaan uskottavasti, mutta etenkin elokuvan lopussa Baruchelin touhu oli melko kornin näköistä. Tarkkakorvaisena kaverina havaitsin myös kahdessa kohtaa omituista sanan vääristyneisyyttä repliikeissä (ensin Beckyllä ja myöhemmin Balthazarilla). En tiedä oliko elokuvateatterin laitteissa vika vai oliko ohjaaja Turteltaub jättänyt elokuvaan improvisaatio-kuittailukohtien lisäksi myös kohtauksia, joissa näyttelijöiltä meni kieli solmuun repliikkiään lausuessa.

    3.5/5 :naminami::naminami::naminami::thumbsup:
     
    Viimeksi muokattu: 04.08.2010
  3. Tii

    Tii Guest Guest

    Liittynyt:
    13.11.2008
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noidan oppipoika on oikeastaan hyvässä ja pahassa sellainen perinteisen tyylinen seikkailukasvukertomuselokuva. Näitä on nähty sekä kirjallisuuden että liikkuvan kuvan puolella aiemmin ja tullaan varmasti näkemään tulevaisuudessakin. Noidan oppipojan vahvuutena se tekee tämän tarinan enimmäkseen hyvin ja niin, että katsojana ainakin minä tunsin imeytyväni elokuvan mukaan. Loppujen lopuksi elokuva on oikeastaan juuri mitä trailerin perusteella voi odottaa. Odotukseni eivät olleet missään 5/5 klassikko tasolla, ja täten en suinkaan joutunut pettymään.

    Itseäni hieman jäi häiritsemään ehkä joissain kohdissa hiukan liiallinen heheh kouhkaaminen ja myös tuo ElvisThePelviksen mainitsema juttu. Näyttelijöiden työ oli kuitenkin enimmäkseen erittäin vahvaa. Täytyy myöntää että tämän elokuvan jälkeen olen melkein onnistunut muuttamaan näkemykseni Nicholas Cagesta näyttelijänä. Jokin kyseisessä herrassa on aina hieman häirinnyt/ärsyttänyt minua, mutta viime esitysten perusteella on vaikea sanoa pahaa sanaa. Elokuvateatterista poistuttaessa minulle jäi sellainen positiivinen ja energinen fiilis, mikä tulee vain, jos elokuva saa oikeasti temmattua mukaansa. Tästä syystä henkilökohtainen arvosanani olkoon myös

    3,5/5
     
  4. mabe

    mabe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.12.2003
    Viestejä:
    789
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaimon valkkaamana tuli tämä nähtyä ilman mitään suurempia ennakko-odotuksia.

    Oli hyvinkin mukava lauantai-illan viihdepläjäys, ja jätti teatterista poistuessa hyvän mielen.
    Muutamia ilmiselviä naura tässä- kohtia oli, mutta osuivat aihepiiristään niin hyvin kohdalleen, että täysillä hörähti. Elokuvan päähenkilönähän on sitten 20v fyysikkonörtti, kun itse olen hieman vanhempi saman tieteenalan edustaja. Oli siis kuin suoraan minulle tehty tämä leffa.

    Teknisesti leffassa oltiin onnistuttu riittävän hyvin, ja mikään yksittäinen juttu ei pompannut silmille. Näyttelytyöstä voisi sanoa vaikka niin, että koko leffan aikana ei tullut mieleenkään miten hyvin näytellään, vaan seurasi vain iloisesti hahmojen etenemistä.

    Kolahti ja kovaa, 4/5. Tesla coil :D
     
  5. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Ihan perusrempseä viihdyke. Cage oli ihan pätevä ja Molina pahiksena toimiva, mutta se nariseva penska oli melko ärsyttävä. Joku Justin Longin tapainen peruspökkelökin olisi ollut siedettävämpi vaihtoehto. Erikoistehosteet olivat nykyajan tasolla, mutta ei pelkästään niistä jaksa enää innostua. Juonipuolihan nyt oli aika olematon ja yllätyksetön.

    Semmoiset 3- / 5
     
  6. Ihmemies2

    Ihmemies2 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.08.2004
    Viestejä:
    213
    Saadut tykkäykset:
    0
    Periaatteessa varsin tuubaisa, mutta silti hauska leffa. Kertakäyttöviihdettä, hetken hupia ilman taiteellisia avuja.

    3/5.

    Olisi tähän upotetut rahat ($150 miltsiä) voinut toki paremminkin käyttää....
     
  7. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    Kovin hengettömiä ovat olleet Jon Turteltaubin elokuvat eikä tämäkään poikkeusta tehnyt. Periaatteessa kaikki kunnossa, mutta ei vaan lähde...

    **½
     
  8. ration

    ration Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.06.2003
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jostain syystä odotin synkempää juonta, mutta tämähän toimi näin ihan hyvin. Rapulaviihteenä menee ihan mainiosti.

    3/5