Kokeneempien arviota ekasta 5.1.-setistä

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana muroaivo, 28.07.2010.

  1. muroaivo

    muroaivo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2008
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro kaikillen!

    Uutena naamana, ekaa uutta ketjua aloitan. Selailin vanhojakin ketjuja, mutta oikein selvää vastausta en omaan tarpeeseeni saanut, joten tässä tulee.

    Olen hankkimassa ensimmäistä 5.1.-settiäni ja olen alustavasti kasannut puhtaasti nettiselauksen perusteella itselleni setin, jonka luulisin olevan hintalaatusuhteeltaan kohtuullinen ja istuvan tarpeisiini. Sijaintini ja työkuvioiden vuoksi aika/mahdollisuudet perusteelliseen liikkeiden kiertelyyn ja tuotteiden koekuunteluun on todella kortilla, joten nyt lähinnä nettitiedon ja vinkkien perusteella meinasin ekaa settiä hankkia. Ajatuksena on tilata:

    Onkyo TX-SR608
    Tannoy SFX 5.1 setti

    Saksanmaalta olen saanut näistä tarjouksen: 800 € toimitettuna. Mielessä vaan on muutamia kysymyksiä:

    - Miten noiden Saksasta tilattujen takuukuviot on yleensä toimineet Suomessa?
    - Mitä mieltä tuosta setistä ekaksi setiksi yleisesti ollaan?
    - Onko nuo Tannoyt mistään kotoisin? Käyttäjäkokemuksia?
    - Mites tuo hinta, onko järkevä?

    Erikseen hankkimalla kautinpuolelta varmasti saisin hieman enemmän rahaa satsaamalla parempaa, mutta kuten totesin, mahdollisuudet kiertelyyn ja kaarteluun on rajalliset ja tavoitteena olisi nyt saada "toimiva" 5.1.-setti, jolla pääsisi helposti alkuun ja nopeasti tilaäänen makuun.

    Jos jollakulla on aikaa ja intressiä, niin vaihtoehtoistakin settiä saa ehdotta. Budjetti 500-1000 € ja käyttö 50 % PS3-pelaamista, 30 % Blu-Rayta PS3:lta/1080p matskua macbookilta ja 20 % musaa milloin mistäkin.

    Kaikille vinkkiä tarjoaville jo etukäteen jättikiitos!
     
  2. J4rm0

    J4rm0 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.07.2009
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yleisesti noi valmiit sarjat on laadultaan huonoja. Paremman setin saat kun ostat vaikka täälläki paljolti suositellut Tannoyt.

    5kpl Tannoy Mercury F1 Custom, mareksilta. Yht: 495€

    Subbariksi ei kannata mitään kovin halpaa ostaa. Kannattaa varmaan jättää se pois ja ostaa myöhemmin kunnollinen. Esim. BK Electronics Monolith tai XLS200, riippuen sen mukaan kuinka ison haluaa. Vahvistimesta en osaa sanoa, varmasti tältä foorumilta löytyy suosituksia n.300€ kotiteatterivahvistimista.
     
  3. Jusa74

    Jusa74 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.11.2005
    Viestejä:
    217
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omasta milestä ei 300e kovin hääpöstä vahvaria saa:cool:

    Mut edellisen kans samaa mieltä että subiin kannattaa satsata vähän enemmän:naminami:
     
  4. J4rm0

    J4rm0 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.07.2009
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onhan tuossa budjetissa periaatteessa nostaa vahvistimen budjetiks n.500€, iteltä ei löydy kokemusta kuin stereovahvistimista niin en oikein osaa sanoa.
     
  5. Juhe

    Juhe Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2003
    Viestejä:
    891
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuolla budjetilla ostaisin vaikka Mareksilta tällaista:

    Kaiuttimiksi: 5x Tannoy Mercury F1 Custom 99€/kpl (kuten yllä jo suositeltiinkin)
    Vahvariksi: Onkyo TX-SR308 249€

    Tuohon kaveriksi käytettynä BK Electronicsin XLS200, n. 250-300€

    Kokonaishinnaksi tulee aika tarkalleen 1000€, riippuen millaiseen hintaan XLS200 löytää käytettynä.

    Tuolla saat jo paljon enemmän rahoille vastinetta kuin Tannoyn SFX 5.1 setillä. Sitten voi nälän kasvaessa päivitellä pikku hiljaa laitteistoa, etukajarit uusiksi, subbaria ja vahvistinta järeämmäksi....:D Siitä se lähtee
     
  6. Skatt62

    Skatt62 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.02.2005
    Viestejä:
    146
    Saadut tykkäykset:
    1
  7. muroaivo

    muroaivo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2008
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vastauksista kaikille!

    Periaatteessa nuo Mercuryt kyllä kiinnostaisivast, mutta saattaa olla, etteivät (vielä) kokonsa ja näkönsä puolesta mene hallitukselle läpi. Mie vähän pelkään, että ekaksi setiksi pitäisi hankkia joku fyysisesti pieni ja siro setti, jolla voisi (toivottavasti) tehdä (lähtemättömän) vaikutuksen emäntään tilaäänen tarpeesta ja sitten kun paluuta entiseen ei enää ole, voisi hyvinkin olla, että suuremmat ja paremmatkin pöntöt hyväksyttäisiin. Pitänee vielä kokeilla...

    Ilmeisesti konsensus kuitenkin on, että tuolla halvemmallakin Onkyollakin homma hoituisi. Sitä ei vaan sitten jatkossa pysty laajentamaan 7.1:een, jos haluja tulisi. Eli jos nyt hankkisi tuon halvemman Onkyon ja paremmat pöntöt, menisi jatkossa ekana vaihtoon Onkyo ja sitten pöntöt. Jos taas nyt hankin tuon paremman vastaanottimen ja pöntöt settinä, ovat pöntöt jatkossa "tulilinjalla". Jostain syystä tekisi mieleni kallistua edelleen (vastoin viisaampien ohjeistusta, kuten mie taidan yleensäkin aina ekana tehdä...) tuon valmiin kaiutinsetin pariin, josta ilm. ei täällä kamalasti henk.koht. kokemusta ole ja hankkia suoraan kunnon vastaanottimen. Jatkossa voisi sitten yksitellen/pareittain "hyvällä omalla tunnolla" vaihdella pönttöjä parempiin...

    Mutta mites tuon esittämäni setin hinta. Onko 800 € paha?
     
  8. J4rm0

    J4rm0 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.07.2009
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sanoisin, että kannattaa mielummin säästää rahat kunnon subbariin mitä kahteen lisäkaiuttimeen (5,1->7,1)

    Ja kyllähän noita ihan "oikeita" kauttimia löytyy sirompinakin malleina, kuten Q Acoustics 2010/2020. Suomesta 179€ ja 220€ parilta. Pianovalkoinen/musta on sitten kalliimpia. Englannista tilaamalla säästää jonkun verran. (http://www.concept-av.co.uk/)

    Iteltä löytyy pari noita 2020 ja ihan tyytyväinen oon noihin ollut. Tuolta löytyy kuvia tuosta pienemmästä mallista: http://s749.photobucket.com/albums/xx133/noobscene/Q-Avoustics Q2010/
     
  9. Wawe

    Wawe Guest Guest

    Liittynyt:
    17.03.2010
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vahvistinhan tuossa maksaa suurimman osan hinnasta.. tuo Tannoy SFX 5.1 setti tuskin on kovinkaan kummoinen, mutta väliaikaisen budjettisettinä varmasti menee jos kuitenkin on 5.1 setti saatava. Hinta setille ei paha ole, tietääkseni ainakin 100e tulee enemmän erikseen ostettuna Suomessa.

    Tietenkin jos haluat samantien vähän parempaa äänenlaatua niin vahvistimen vaihtamalla vaikka sitten siihen TX-SR308 tai 508(7.1, hieman yli 300e) voi saada jo hieman paremmat kaiuttimet.

    Toki tuo 608 on jo vahvistimena ihan hyvä ja jos aijot myöhemmin parantaa settiä niin eiköhän tuon Tannoyn setin saa jonkinmoiseen hintaan myytyä jne. Ei tuohon alle tonniin kuitenkaan mitään tajuntaa räjäyttävää vielä saa, olettaen nyt että väliaikaiset 2.1, 3.1 ym. ajatukset saa suosiolla unohtaa.
     
  10. muroaivo

    muroaivo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2008
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tilasin tosiaan Saksasta tuon aiemmin mainitsemani setin eli Onkyo TX-SR608 ja Tannoy SFX 5.1 kaiuttimet. Ajattelin heittää tänne vähän kokemuksia näin lyhyen käytön jälkeen, josko auttaisi jotakuta muuta ekaa settiä etsivää.

    - Onkyoon olen toistaiseksi erittäin tyytyväinen. Säädettävää riittää, perusjutut on olleet tosi helppoja oppia ja käyttää. Mukava plussa on tv-ruudulla näkyvä info ja valikot, kun laitetta käyttää hdmi:llä kytkettynä. Kytkentöjä on tarpeeksi ja jos telkun päivittää 3d-härveliin, ei vahvistinta tarvitse vaihtaa, eikä tietääkseni softaakaan päivittää. Lisäksi tuossa on se "Zone 2" ominaisuus, jolla voisi 5.1 setin lisäksi kytkeä 2.0 parin toiseen huoneeseen.

    - Tannoy SFX 5.1-setti tarjoaa kyllä mielestäni kaltaiselleni aloittelijalle vastinetta rahalle. Äänenlaatu on omaan korvaan ok, joskin voisi varmaan olla "massiivisempikin". Subbari on varmasti justiin sitä, mitä tuohon hintaan sopii odottaa eli omasta mielestä jotenkin hieman "epätarkka/löysä", mutta ajaa kyllä ekaksi subiksi asiansa eikä mitenkään häiritse kuuntelussa. Tää SFX on siinä mielessä varsin aloittelijaystävällinen setti, että mukana tulee kohtuu pitkä pätkä kaiutinjohtoa (joka ei varmasti ole mitään hifistin unelmalakua, mutta välttää miulle alkuun), jolla mie sain kaikki kajarit kytkettyä. Pakettiin kuuluu myös seinätelineet etu-, taka- ja keskikaiuttimelle. Mie tosin tilasin itelleni nuo alkuperäiset kaiutinjalat etu- ja takakaiuttimille Mr Hifiltä ja ne on emännänkin mieleen ulkonäöllisesti.

    Tällä hetkellä odottelen vielä takakaiuttimien jalkoja saapuviksi, jonka jälkeen olisi tarkoitus säätää setti kunnolla. Tästä setistä ensimmäiseksi (joskus) menee varmaan vaihtoon siis subi. Kaiutinsetin saanee myytyä jonkinlaiseen hintaan, tai sitten sen voi säilyttää kakkossettinä. Kooltaan nuo Tannoyt on niin pienet jopa jalkoineen, että tulevaisuudessa voisi hyvinkin mennä vaikka olohuoneessa, jos sitten seuraavassa kämpässä olisi "viihdehuone" ihan erikseen...

    Kiitos vielä kaikille ostoa harkitessa mielipiteensä antaneelle!
     
  11. SamSon

    SamSon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.06.2005
    Viestejä:
    640
    Saadut tykkäykset:
    0
    Subin sointiin vaikuttaa valtavasti sijoitus, joten kun muilta säätämisiltä ehtii, niin subi liikkumaan ympäri huonetta, ja sijoitus siihen, missä löysyys/kumina vähiten häiritsevät. Suosittu keino on laittaa subbari kuuntelupaikalle (korvan korkeudelle) ja itse kontata ympäri huonetta etsien hyvää kuuntelupaikkaa. Kun sellainen löytyy, niin subi siihen.