Apinoiden Planeetta

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Aki, 11.06.2001.

  1. Aki

    Aki Guest Guest

    Liittynyt:
    01.05.2001
    Viestejä:
    314
    Saadut tykkäykset:
    0
  2. Wolfgang

    Wolfgang Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    30.01.2001
    Viestejä:
    86
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaahas...

    Jälleen on sellainen kumma tunne että klassikkon maine pilataan tehoste räpellyksellä. Onko viihdekylässä tosiaankin pulaa ideoista kun ovat urakalla ruvenneet tekemään uusinta versioita vanhoista leffoista.

    "käninää"

    No, mutta jotain hyvää sentään. Hyvä ohjaaja eli Tim Burton sekä nippu hyviä näyttelijöitä, esim. Tim Roth ja Kris Kristofferson. Kas kummaa että mr. Roth on taas paha jätkä.
     
  3. tet1972

    tet1972 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2001
    Viestejä:
    374
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mulla on kans paha aavistus tästä leffasta, et siit tulee ihan floppi! Vanhan lämmittely on aina vaikeeta! Ohjaaja on ainakin hyvä, odotan että Burton on saanut aikaa hyvän pätkän! olen samaa mieltä kuin wolfgang että aiheet näköjään loppuvat ameriikan pojilta! Kohta ei taida tulla kun uudestaan lämmitettyjä leffoja ja jatko osia, leffaan joka on menestynyt edes jotenkin!!! :sleep: :sleep: :sleep:
     
  4. devastat

    devastat Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.07.2001
    Viestejä:
    112
    Saadut tykkäykset:
    1
    Minusta on turha lähteä kritisoimaan Tim Burtonin uusintaversiota. Onhan siitä jo lähes kaksikymmentä vuotta kun viides apinoidenplaneetta elokuva saapui teattereihin ja Tim Burton halusi kertoa tarinan uudella tavalla. Okei.. tehdään paljon rahat pois elokuvia joissa ratsastetaan samalla sankarilla elokuvien loputtomalta tuntuvissa jatko-osissa(Jurassic Park 3 öhm.. ) mutta..

    Kuitenkin jos tuodaan uusi näkökulma samaan aiheeseen, ei välttämättä se tarkoita sitä, että tämä on taas uusi jatko-osa,
    vaan voi olla että ohjaaja haluaa näyttää oman näkemyksensä aiheesta. Tyhmänä esimerkkinä voin sanoa vaikkapa, että onko kaikki toiseen maailmansotaan sijoittuvat elokuvat toistensa jatko-osia?

    Vanhoissa apinoiden planeetta elokuvissa apinat olivat pohjimmiltaan lempeitä, pelokkaita ja täysin järkeenkäyviä ihmisentapaisia otuksia. Se herätti pohjimmiltaan keskustelua siitä, että voisiko apina kehittyä ihmisen tasolle ja kuinka planeettamme eri ihmiskunnat tekevät niin paljon pahaa toisilleen(esimerkkinä vaikkapa natsien juutalaisvainot).

    Tässä uudessa elokuvassa Tim Burton haluaa kuvata ihmisille realistisemman näkökulman. Apinat eivät ole enää lempeitä eikä pelokkaita, vaan sotilaita joiden ylin päämäärä on vihollisen tuhoaminen ja oman lajinsa levittäminen ilman suurempaa päämäärää. Ajatuksia heillä tietenkin on. Ovathan he yhtä kehittynyt laji kuin ihminen. Katsoja kokee tilanteen samalla tavalla, kuin pieni lapsiapina lääkelaboratorion koelabrassa. Ihminen tajuaa oman pimeän puolensa katsoessaan toisen lajin tekevän samat virheet.

    Sitä paitsi jos ajattelee visuaalisen neron edellisiä elokuva (Sleepy Hollow, Saksikäsi Edward, Batman, Nightmare before christmas etc..) voipi sanoa että uskoisin että elokuva on ainakin visuaalisesti loistava ja tarinankerronnaltaan vähintäänkin hyvä.

    Elokuvan voi muuten nähdä viikko ennen virallista ensi-iltaa Savonlinnan elokuvafestivaaleilla lauantaina 7.8!!!
     
  5. Slash80

    Slash80 No Life! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.04.2001
    Viestejä:
    2 841
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mä oon aina pitänyt Tim Burtonin leffoista ja uskon että Apinoiden planeetta on kans hyvä. Saihan Burton Batman leffatkin uuteen nousuun mutta lopetti senkin ajoissa. Burtonin tyyli on jotenkin erikoinen esim. Batman ja saksikäsi joihin on hyvin sekoitettu nykyaika, 50-luku ja gootti tyyliä
     
  6. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Saapa nähdä millainen tuosta tulee. Elokuvalla oli aivan hirveä kiire valmistua, joitain kohtauksiakin kuvattiin vielä paria viikkoa ennen ensi-iltaa uudelleen ja Danny Elfmaniakin pyydettiin vetämään teemat vielä uusiksi tunnelman nostattamiseksi. Ainakin jälkituotantovaiheessa vedetty pitkiä päiviä...
     
  7. Agrado

    Agrado Guest Guest

    Liittynyt:
    21.07.2001
    Viestejä:
    577
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kävinpä katsastamassa Burtonin planeetan ja täytyy sanoa että yllätyin positiivisesti. Mies on onnistunut sekoittamaan sopivassa määrin uutta ja vanhaa, Tällä tarkoitan, että leffan ilme ei ole liian hi-tech, vaan enemmän mukana on vanhan kunnon seikkailuleffan meininkiä. Burton on viisasti lähtenyt 60-luvun versiota toiminnallisemmalle linjalle, ymmärtäen että sofistikoitunut juonen kehittely ja alkuperäisleffan (sinänsä mielenkiintoiset) pohdiskelut tuntuisivat uusintaversiossa vain jahkailulta. Ohjaajalle tyypilliseen tapaan aukkoja ja epäloogisuuksia piisaa, mutta kokonaisuus toimii. Tunnelma on jälleen ehtaa satusetä Timiä.

    Apinat ovat todella hyvin tehtyjä ja ilmeikkäitä, erityisesti Tim Rothin esittämä kenraali on vakuuttava ilmestys. Myös Helena Bonham-Carter on hyvä "kettutyttönä". Mark Wahlberg on OK, mutta muuten ihmiset ovat aika mitättömiä ja sitä paitsi villi-ihmisiksi vähän turhan hyvin meikattuja ja laitettuja (Kris Kristoffersonilla on aivan järkyttävä permanentti).

    Eli: ei ehkä parasta Burtonia, mutta pesee silti kesän muut blockbusterehdokkaat (Pearl H, Tomb R, Jurassic P) 6-0.
     
  8. electricboy

    electricboy Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2000
    Viestejä:
    2 580
    Saadut tykkäykset:
    3
    Juuri ko. leffan nähneenä olen kyllä hieman pettynyt. Vaikuttaa vahvasti siltä, että studiopomot ovat saaneet "näppinsä peliin" (puhutaan kuitenkin sen verran suuren budjetin leffasta), koska leffa sisälti muutamia isojen Hollywood-leffojen tyypillisiä kliseitä (ja mm. studiopomot halusivat muuttaa Elfmanin musiikkia enemmän "sankarillisemmaksi" ihan loppumetreillä, mihin aiemmin viitattiinkin). Nimenomaan elokuvan rytmitys ja tarinan kuljetus ei mielestäni täysin toiminut, aukkoja tosiaan oli ja loppujen lopuksi leffasta jäi hieman ristiriitainen kuva. Käsikirjoitus oli varsin ohut mielestäni. Kun kuitenkin odotin Burtonilta jopa hieman erilaista elokuvaa (joten olen varmasti myös väärien odotusten uhri..). Näyttelijöistä Tim Roth oli erittäin hyvä ja ei elokuva mitenkään huono ollut. Helena Bonham-Carter taas oli minulle pettymys. Jotain jäi vain ehkä puuttumaan. Täytynee palata leffaan myöhemmin, nyt ei oikein parempaa analyysia irtoa..
    Mutta vielä sananen elokuvan LOPUSTA, josta nyt keskustellaan uutisryhmissä ym. erittäin vilkkaasti. Paras selitys minkä olen siitä löytänyt on, ettei loppua varsinaisesti voi täysin selittää, eli sen onkin tarkoitus sekoittaa ihmiset ja saada ne miettimään sitä itse. Koska en sitä viitsi tässä paljastaa, niin tässä ainakin yksi linkki loppuratkaisun spekulointiin:
    http://planetoapes.tripod.com/faq.html
    Samaisilta sivuilta löytyy enemmänkin infoa ym. leffasta.
     
  9. Masiina

    Masiina Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2001
    Viestejä:
    315
    Saadut tykkäykset:
    0
    oli aika kökkö leffa... loppu oli kyllä hieman "yllättävä"...
     
  10. Tonppa

    Tonppa Guest Guest

    Liittynyt:
    13.04.2000
    Viestejä:
    1 327
    Saadut tykkäykset:
    2
    Itse hieman petyin leffaan. Ongelmina on nimittäin että leffa ei näytä yhtään Burtonilta. Hän ei ilmiselvästi osaa frameta kuvaa scopeksi; hänhän on suosinut tavallista 1.85-formaattia ja negakin on yleensä ollut 1.37. Nyt leffa on siis kuvattu scopena ja aivan turhaan. Laajakuvaa ei hyödynnetä mitenkään!

    Mutta muihin. Apinat olivat todella hyvän näköisiä. Ihan uskottavaa meininkiä. Siinä tässä tulikin toinen pulma. Burtonin leffat ovat yleensä aina ihan sadun näköisiä. Lavasteet näyttävät lavasteilta ja efektit efekteiltä. Realismia ei ole haettu. Paitsi nyt ja se ei sovi Burtonin "maailmaan". Sääli.

    "Yllätysloppu" oli todella surkea. Pelkäsin alusta asti että leffa loppuu niin. Olipa joo todella yllätys... Kovasti ihmettelen vielä niitä jotka eivät ymmärtäneet sitä. Siis..


    SPOILERI - ÄLÄ LUE ETEENPÄIN JOS ET OLE NÄHNYT ELOKUVAA!!!




    Äijä singahtaa takaisin maan päälle ja kaikki ovat apinoita. Miten niin kävi? No jätkähän jätti hirveet teknologiavempaimet, joita sitten se yksi urpoapina (ihmiskauppias) tietenkin rävelsi kasaan, sehän innostuneena niitä tutkiskeli. Ukkeli heittäytyi proffaksi ja lopputulos nähtiin sitten Wahlbergin aikamatkailun jälkeen juuri ennen lopputekstejä...

    Miksi lopusta tehtiinkään noin helppo? Odotin ihan tosissani jotain ovelaa! :(
     
  11. Jaska76

    Jaska76 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2000
    Viestejä:
    2 426
    Saadut tykkäykset:
    6
    Siis leffahan oli aivan jotain muuta kuin odotin... Täyttä soopaa ja hyväuskoisten ihmisten rahastusta!!

    Voi SPOILATA! Voi SPOILATA! Voi SPOILATA! Voi SPOILATA! Voi SPOILATA!

    Apina-legioonan taistelustakin sai trailerin perusteella sen vaikutelman että nähtäisiin jotain Gladiator / Braveheart tyylista massahyökkäystä. Ja ...kan marjat!!! Apinakylä oli kuin mistäkin lastensadusta napattu peikkojen puunjuurimajakyhäelmä...
    Epäkohdista jäi mieleen alkuperäisten isommalla aluksella tulleiden ihmisten tuho, siis eikös ollut niin että kaikki nämä ihmiset saivat surmansa? Kuinkas sitten oli kuitenkin suhteellisen suuri ihmismäärä saanut alkunsa, planeetallahan ei ollut lainkaan alkuperäistä kansoitusta?? Loppukohtaus ei kyllä valkene millään tähän mennessä kuulluilla selityksillä...
    Paras hahmo oli ylivoimaisesti orjakauppiasapina! :D

    Kaksi "uneliasta" hymiötä :eek: :eek:
     
  12. jansku76

    jansku76 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.05.2000
    Viestejä:
    2 300
    Saadut tykkäykset:
    1
    PLANET OF THE APES SPECIAL EDITION DVD

    In keeping with the film's sophisticated visual effects, the world-class PLANET OF THE APES Special Edition DVD is one of the most ambitious and technically-advanced DVDs ever produced, providing unprecedented interactivity for viewers. Presented in Anamorphic Widescreen (Aspect Ratio 2:35:1) with English 5.1 DTS, English 5.1 Dolby Digital and Spanish Dolby surround sound, both Special Edition discs contain a multitude of bonus features.

    Disc one includes:
    · An enhanced viewing mode that enables the consumer to choose when to go behind the scenes, search cast and crew biographies, or view the special effects
    · An audio track by composer Danny Elfman
    · Two Easter Eggs
    · DVD-ROM with screenplay/script/storyboard comparison
    · NUON-enhanced features such as Viddies and Cool Zooms
    · Animated menus

    Disc two contains:
    · The HBO "First Look" special
    · Five extended scenes
    · Multiple featurettes – "Simian Academy (Ape Movement)," "Face Like A Monkey" (A Day in the Make-Up Chair), "Costume Tests," "On Location in Lake Powell," "Chimp Symphony Op. 37" (Behind The Scenes On Scoring The Film), and "Swinging From The Trees" (Stunt Work)
    · Makeup, group and movement tests
    · A gallery of multi-angle features that lets the viewer climb into the director's chair for several key scenes
    · Theatrical trailers, a music video, and television spots
    · A concept art and design gallery
    · Additional DVD-ROM features of a novella and links to Web sites


    Tarkemmat tiedot:
    http://www.dvdfile.com/news/web_wire/press_release/titles/planetotheapes_2001.html
     

    Liitetyt tiedostot:

    • ape.jpg
      ape.jpg
      Tiedostokoko:
      46,2 KB
      Katsottu:
      137
  13. ToniK

    ToniK Guest Guest

    Liittynyt:
    22.02.2001
    Viestejä:
    485
    Saadut tykkäykset:
    0
    Parhain pätkä valtavirtaleffoista tänä kesänä (Tomb raider, Pearl harbor...)
     
  14. Andrei3000

    Andrei3000 Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2009
    Viestejä:
    398
    Saadut tykkäykset:
    2
    Elättelin hentoisia toiveita siitä, josko tämä olisi vuosien saatossa toiminut paremmin kuin vuonna 2001, mutta turha toivo oli se. Käsittämätöntä miten Burton on saanut aikaan näin hengettömän tuotteen. Elokuvan kuljetus on myös täysin käsittämätöntä, mitään salaperäistä ja oudon uuden planeetan atmosfääriä ei alussa rakenneta kuten tehtiin vuoden -68 alkuperäisversiossa, vaan geneerinen toiminta alkaa samoin tein. Dialogi on myös selittelevää ja osoittelevaa, täydellistä katsojan aliarvioimista.
    Samaten päähenkilö, astronautti Davidson (Mark Wahlberg) on ehkä elokuvahistorian suurin hölmö, sillä kuka muu olisi
    lähtenyt voitokkaan taistelun jälkeen pois isotissisen ja hedelmälliset lanteet omaavan naaraan (Estella Warren) luota kohti täysin epävarmaa määränpäätä. Nappi otsaan apinapahikselle ja kaihoisia katseita luova uusi kantaäiti kainaloon ja polkemaan kuin tulpatonta mopoa. :p
    Tuossa mielessä alkuperäisen elokuvan loppuratkaisu oli eeppisempi.
    Rupesi kivistämään sen verran päätä, että piti hakea Anttilasta vanhat Apinoiden planeetta-leffat sisältävä BD-boxi.