Talon pohjan suunnittelua.....ikuisuusprojekti

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana marduk, 31.05.2009.

  1. Jocce70

    Jocce70 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2004
    Viestejä:
    105
    Saadut tykkäykset:
    1
    Voinko kysäistä mikä siinä mahtaa olla vikana?
     
  2. Heikki

    Heikki Guest Guest

    Liittynyt:
    28.02.2000
    Viestejä:
    588
    Saadut tykkäykset:
    1
    Wellholla on varmasti oma mielipiteensä, mutta omasta mielestä kuvan parvekkeella ei ole muuta käyttöä kuin vuodevaatteiden ym. tuuletukseen. Varsinaiseen istuskeluun (nautiskeluun) siitä ei juuri ole kun se näyttää olevan varsin pimeä ja kattokin laskee sopivasti juuri silmien eteen. Siinä on vain joku suunnittelija keksinyt, että tehdäänpäs taloon pikku parveke sisäänkäynnin päälle niin se kuulostaa mainoksissa hienolta.
     
    Viimeksi muokattu: 27.07.2010
  3. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Äläs nyt, se on "ammattitaitoisen arkkitehdin" tarkkaan harkitsema kokonaisuuden täydentävä käytännöllinen ja kustannusedullinen yksityiskohta. :thumbsup:

    "anna arkkitehdin suunnitella, saat paremman ja toimivamman" - kuten täälläkin on monasti kehoitettu :sleep:

    [​IMG]

    Sitten kun tuupataan vielä osaava sisustusarkkitehti speksaamaan mm. kylppäri niin jo on nättiä jälkeä. Ei muuta kuin kallis tontti asuntomessualueelta ja asumaan!


    [​IMG]

    [​IMG]

    Seuraavaksi joku kysyy että "mikä vika parvekkeen lisäksi kylppärissä?"
     
    Viimeksi muokattu: 27.07.2010
  4. Ted

    Ted Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.07.2005
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kylppärin seinässä oli ehkä vähän turhan alhainen resoluutio, mutta lintuja olin siitä tunnistavinani.
     
  5. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    :p Joo, voisi ollakin lintuja... saiskohan tuota HD:nä?
     
  6. Bee Flekkursson

    Bee Flekkursson Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.02.2006
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Seuraavasta saa ottaa vapaasti herneet nenään, vaikka varsineen ja maapohjineen aina peruskallioon asti. Tää o yleinen kannanotto, ei kohdistu em. lainauksen kirjoittajaan millään tavoin. Siin vaa tul semmost asjaa, et vähä naputan näppäimistöä, jos vaikka jollain kolahtas.

    Tavan kansalaiset kun kattelee taloja, ni ne kattelee talotehtaiden esitteitä. Talotehtaiden taloista karkeasti noin ottaen 98 % on jonkun muun kun arkkitehdin suunnittelemia (tästä on jopa ollut töllössä nytten asuntomessujen aikaan hieman juttua). Ja joka mieshän suunnittelee talon itse. Sillä ei se ole mies eikä mikään joka ei taloa saa suunniteltua... Eihän tavan kansalaisen kannata käyttää elämänsä suurimpaan investointiin ammattilaista, eihän? Kuhan vaa joku piirtää sen oman rakkaan paperin puhtaaks siten et se vastaa lainsäädännön vaatimuksia.

    Pakettitalot on tieten suunniteltu talotehtaan kannalta mahdollisimman tuottaviksi. Tuo Jukka-talon malli, jota tässä on "reposteltu" on http://www.jukkatalo.fi/index.php?tocID=11&mID=117. Yläkerran parveke on esim. petivaatteiden tuuletusparveke, pentujen parveke, röökipaikka, .... Talo itse on tod. näk. joku tehtaan suunnittelijan tuotos. Talohan on sinällään erikoinen, se ei ole yksi eikä kaksikerroksinen, vaan jotain sekamuotoa (meteli raikaa ympäri taloa kun olohuone on keskellä taloa, yhteys auki yläkertaan portaikon ja yläkerran oleskelutilan kautta, portaalta puuttuu lepotasanne, ...).

    Nii, se arkkitehti suunnittelee hyvän ja kustannustehokkaan talon. Sisustusarkkitehti suunnittelee mieleisen sisustuksen.
    Ja meillä kaikilla on samat toiveet, sama maku, puhumme samaa kieltä, ...

    Se arkkitehti tekee työtään maksua vastaan, on tilaajan luottohenkilö, varmistaa et joka eurolle löytyy kate. Tämä on yleistys, ja ei koske ketkuja arkkitehteja. Esim. luotettavia arkkitehtejä löytyy SAFAn sivuilta http://www.safa.fi/ sieltä oikeasta alakulmasta arkkitehtihaku ja eiku selailemaan arkkitehtuuritoimistojen sivuilta löytyviä suunnitelmia.

    tv. tavan kansalainen joka o käyttäny arkkitehtien, myös sisustus, palveluja (ja ei ne maksa mansikoita, eikä mustikoita). Hyvä talo, parempi mieli.
     
  7. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Hyvää asiaa! Tässäkin topicissa monella on se mielikuva että kun palkkaa arkkitehdin, se tekee autuaaksi ja vain tällöin on mahdollista saada paras ratkaisu. Takuuvarmasti on totta että talotehtaiden talot ovat nimenomaan kustannustehokkaita (varsinkin talotehtaille) ja itse asiassa useimmille perheille toimivia.

    Me lähdimme suunnittelemaan muutama lähtökohta huomioiden:

    1. Saunatiloihin EI mennä kodinhoitohuoneen kautta. Monelle täällä tuntui ylitsepääsemättömältä jo pelkkä ajatus siitä että VIERAAT viedään OMAAN saunaan ja heille tarvitaan pukeutumistila. No, meitä on onneksi moneksi. Itse en tiedä mitä vieraiden kanssa tekisin, mikäli en veisi heitä saunaani. Saunominen kuuluu kyläilyyn.
    2. Autosta pääsee sisälle kastumatta, myös vesisateessa. Lyhyt matka keittiöön.
    3. Makuuhuoneet eivät ole niitä vakiohuoneita, paljon pieniä huoneita 9m2 neliöillä. Mieluummin vähemmän turhia huoneita ja isompikokoisia.
    4. Pari kylppäriä kun on 4 suihkussa kävijääkin aamuisin.
    5. Suihkutilassa paskio, sitä käytetään joka kerta.
    6. ISO puolilämmin, lasitettu terassi, jollain tavoin yhtenevä taloon, eli ei vain "laituri" keskellä pihaa/taloa.
    7. Talo on suunniteltava tontin ehdoilla, rajoitteita antaa mm. se että talo pitää olla leveyssuunnassa erittäin kapea (johtuen autokatoksesta) ja yksikerroksinen.

    Ja monta muutakin ehtoa, jotka on täälläkin aikoinaan lueteltu. Tuohon ei valmistalot pysty ja arkkitehtiä nyt ei vain jostain syystä tullut palkattua, muutaman satasen siinäkin säästää. Toivotaan että olen/olemme onnistuneet suunnittelussa. 18 kuukautta tuota suunniteltiin, lopputulos nähdään puolen vuoden päästä.
     
    Viimeksi muokattu: 28.07.2010
  8. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 498
    Saadut tykkäykset:
    41
    Miksi portaikossa pitäisi olla lepotasanne :confused:

    Jos ei jaksa ruhoaan (tai tavaroita muuton yhdeydessä) raahattua yläkertaan ilman levähdystaukoa, niin ehkä 2-kerroksien taloa ei kannata ostaa :D

    Sama pysyä yhdessä kerroksessa jos pelkään "kaarteessa" olevia kapeampia askelmia ;)
     
  9. Bee Flekkursson

    Bee Flekkursson Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.02.2006
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, lepotasot on turhia. Met ollaan kaikki ja aina 15-24 -vuotiata. Met ei olla koskaan lapsia pieniä, met ei olla koskaan vanhoja ket tarviaa lepoa, met ei olla...

    Pienokainen juoksee, kompastuu -> välitasanne ottaapi vastaan ja vauhit pois. Kroppa nuori ja joustava ei vahingoiti ku ei joudu pyörimään alas asti.

    Vanhus puolivälissä penkillä huokaa ja matkaa jatkaa.

    Känninen kakskymppinen/kolmekymppinen/nelilymppinen/... kompastuu alastullessaan. Taas ottaa välitaso "hellästi" vastaan.

    Suora nousu, suora lasku - taso, käännös - suora nousu, suora lasku. Helpompi tehdä ei vai onko? Mut ku neliöitä pitää säästää ku makkarii laitettii just 25 ja rakennusoikeus ei riitä.

    Välitasolla kiire hetkeksi pysähtyy, katselukulma muuttuu, maailma avartuu...

    Sori sarkasmista ja ironiasta.
     
  10. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Metalliset kierreportaat vaan. Mahdollisimman jyrkät, säästää kustannuksia ja tilaa!

    Tänään tuli perustuspaketti tontille :)

    http://landetalo.blogspot.com/

    Perjantaina alkaa sitten hommat.
     
  11. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 498
    Saadut tykkäykset:
    41
    Ei mitään, mut jos tommosia pelkää niin pysyy siellä yhdessä kerroksessa tai tekee sen lepotason ;)

    Mut, lasketaanko tuo lepotaso neliöihin, kuten kirjoitit :confused:

    nimim. lepotasottomasta 2-kerroksisesta yhteen kerrokseen muuttanut :naminami:
     
  12. Bee Flekkursson

    Bee Flekkursson Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.02.2006
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Veikkaisin että se lasketaan neliöihin, ainakin jollain tapaa. Paikalliselta rakennusvalvontaviranomaiselta tuokin asia selvinnee.

    Jos tekee sen kaks tasoo taloosa, nin suosittelen lepotasollista portaikkoa.

    Kierreportaikosta from kerrostalo on tarjolla karmee esmerkki. Pienokainen, noin 3 vee kompastu, tul portaa kierien alas, otta auki, verta aivan per......., vanhemmat hädissään, paikallinen terveyskeskus kii ku ovella käyty, missä sairaala, 30 kilsaa, hätä... , päätty kuitenniin onnellisesti, Ei tullu kallovammaa, aivoverenvuotoa, aivotärähdystä. Kasa tikkejä tul, ja o nykyää täyspäine perreelline aikune.

    Yt. Tavan kansalainen Bee
     
  13. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Lapselle tai aikuiselle voi sattua ikäviä haavereita ihan missä tilanteessa tahansa, vaikkapa nukkuessa. On myös mahdollista, että kun lapsi tai aikuinen kompastuu portaikossa ja tippuu alaspäin, niin tulee lepotasanteelle sellaisessa kulmassa, että niskat on poikki. Voi olla että ilman lepotasannetta olisi lähtenyt kierimään ja selvinnyt muutamalla katkenneella luulla.

    Suurin osa 25-60-vuotiaista jaksaa nousta yhden kerroksen ylös lepäämättä. Ja myös valtaosa sitä vanhemmista. Lepotasanteesta on lepäämismielessä hyötyä todella pienelle osalle väestöä, koska riittävän huonokuntoinen ei nouse yhtään rappusta, vaan tarvitsee hissin. Turvallisuusmielessä suorat portaat ovat todennäköisesti hiukan turvallisemmat lepotasanteella kuin ilman, mieluiten nimittäisinkin tasannetta turvatasanteeksi. Kuitenkin, turvallisuutta parantaisin ensin pehmustamalla portaat ja huolehtimalla siitä, etteivät askelmat ole liukkaat.
     
  14. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kyllähän tuohon aikaa meni ja aika paljon tuo pohjakin muuttui, mutta nyt alkaa pohja jo hahmottua käytännössäkin:

    [​IMG]

    Huomenna anturan valu.

    Blogi
     
    Viimeksi muokattu: 02.08.2010
  15. Grr

    Grr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.08.2003
    Viestejä:
    597
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nonni, tsemppiä projektiin!

    Hienoa kun jengi jaksaa pitää ja päivittää raksablogejaan, vaikka ihan saletisti v-tuttaa ja väsyttää kun raahautuu tontilta illalla-yöllä himaan. Rakennuspäiväkirjoista on hyvä imeä ideoita ja oppeja omiin virityksiin. Myös niitä noin-en-ainakaan-tee ideoita. :) Ja rakentamista harkitsevat näkee väläyksen siitä mitä kaikkea omakotitalon rakennuttaminen vaatiikaan.

    PS. Mikä noitten poikittaisten hakasten idea anturan raudoituksessa on?
     
  16. perahaan

    perahaan Guest Guest

    Liittynyt:
    15.09.2006
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitää niitä rautoja paikallaan. :rolleyes:
     
  17. Jolakki

    Jolakki Guest Guest

    Liittynyt:
    25.08.2007
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä homma meni sillai että emäntä pitää blogia
    http://lepakko1.vuodatus.net/blog/
    Vielä pitäis hiukan jaksaa puristaa että pääsis muuttamaan.....
     
  18. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kylppäreihin tarvittaisiin viime hetken ideoita. Isompi kylppäri saunan yhteydessä:

    [​IMG]

    Pienempi kylppäri makkareiden läheisyydessä:
    [​IMG]

    Seinäupotukset vievät ainakin jonkinverran tilaa suuremmassa kylppärissä. Upotuksilla haetaan tätä tyyliä:

    [​IMG]
     
  19. Teukka76

    Teukka76 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tuleekos nuo upotukset ulkoseinän puolelle?

    Jos näin ja seinät tulee muurattuna tuuletusraon kanssa on upotus helppo toteuttaa jättämällä muuraukseen upotuksen kokoinen aukko ja tekemällä siihen laatikko esim kaakelilujalevystä. Ei tarvitse alkaa tuollaisi tuplamuurauksia tekemään tai eripaksuisista harkoista. Tällöin upotuksen syvyydeksi tulee noin harkon paksuus+tuuletusrako eli jotain 88+25mm.
     
  20. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ulkoseinissähän nuo ovat joo. Pitää jutella muurarin kanssa tuosta.