Lg 50" 50pk250n

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana napapiiri, 15.06.2010.

  1. napapiiri

    napapiiri Guest Guest

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkohan kenelläkään kokemuksia telvisiosta. Google ei pahemmin auttanut. Tämä uutta mallia varmaankin. Verkkiksessä oli suurempi lukuisia malleja. Mutta hintaa oli seuraavalla heti yli 1000e. Onko näissä sitten jotenkin jokin suuri ero ?! Meneekö tämmöinen ihan perus telvisiona. Gigantissa hintana vain 699e, että kait tuon on joku jo ostanut.
     
  2. mamipa

    mamipa Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    869
    Saadut tykkäykset:
    54
    https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?p=1343832#post1343832
     
  3. Odez

    Odez Guest Guest

    Liittynyt:
    25.11.2004
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä yksi erittäin tyytyväinen kyseisen töllön omistaja ilmoittautuu. Olen omistanut laitteen n. viikon ja katselutunteja on tullut SD-materiaalilla ehkä parisenkymmentä tuntia ja HD-kuvalla muutama tunti. Edellinen TV oli Sonyn 46V5500 ja tuntuisi että tässä on kuvassa parannusta lähes joka alueella, kuva on tavallaan anteeksiantavampi kuin LCD normi digi-tv lähetyksillä ja 720p -resoluution peleillä, mutta silti erittäin skarppi ja värikylläinen. Liiketoisto ei ainakaan huonompi ole kuin tuossa 50hz Sonyssä ja katselukulma on tietysti aivan omaa luokkaansa siinä missä Sonyn kuva alkoi "harmaantumaan" heti kun keskilinjalta poikkesi. Ainut virhe mitä kuvassa tullut tähän mennessä huomattua on lievähkö Line bleeding jonka huomaa kun ohjelman lopputekstit lähtevät pyörimään, mutta kun kyseisen ilmiön huomaa vain tuossa tilanteessa niin ei sekään enempiä harmaita hiuksia aiheuta. Värisäädöt oli kyllä ensimmäisessä käynnistyksessä jotain aivan kaameaa esiasetetulla APS-kuvasäädöllä, mutta senkin kun vaihtoi normal-tilaan niin jo alkoi näyttää paremmalta. Tällä hetkellä käytössä on alapuolella mainitut omat säädöt jotka tuntuisi olevan melko hyvät HD materiaalille leffoista peleihin, mutta toimivat myös digitv kuralla. Mielenkiintoista olisi kuulla millä asetuksilla muut laitetta käyttävät?

    Cinema-kuvatila, virransäästö poissa
    Kontr. 85
    Kirkk. 48
    Teräv. 52
    Väri. 56
    Värin lämpö. W12
     
  4. Zape

    Zape Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nämä tällä hetkellä lähinnä PS3 käyttöön, säätöjä haen vielä päivittäin. Huone mäntyseinäinen ja pimeähkö ja katseluetäisyys 1.8m - 3.5m.

    Virransäästö: pois
    Kuvatila: isf Edistynyt
    Kontrasti: 85
    Kirkkaus: 54
    Vaakaterävyys: 0 (PS3, TV:lle 48)
    Pystyterävyys: 0 (PS3, TV:lle 48)
    Väri: 48
    Värisävy: G4

    Dynaaminen kontrasti: pois
    Kohinanvaimennus: pois
    Gamma: normaali
    Mustan taso: matala
    Värialue: leveä
    Reunan terävöitys: pois

    TV:n suosikkilistan järjettömyyden (kanavia ei kaiketi voi laittaa haluamaansa järjestykseen?) ja ainakin näin vasta reilun 100h käytön jälkeen edelleen liian herkästi tulevien haamukuvien lisäksi telkkarissa ei mitään moitittavaa. Hintaan 699e ehkä paras elektroniikka lelu minkä koskaan olen hankkinut ja hankkinen vielä toisen mikäli vastaava tarjous tulee vastaan.
     
    Viimeksi muokattu: 07.07.2010
  5. FearF

    FearF Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2010
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse huomasin, että jos valitsen olikohan se käyttöalueeksi "--" tai "Englanti", niin silloin kanavien järjestystä voi muuttaa, mutta EI jos valitsee Suomen.

    Kanavien "piilottaminen" taas onnistuu listasta, kun painaa muistaakseni kaukosäätimestä sinistä näppäintä kanavan kohdalla (näin itse piilotin maksukanavat, koska ne ovat vaan turhaan siellä. Samoin radiokanavat skippaa yli, jos selaan vaikkapa Jimiltä suoraan ykköselle). Eli, en nyt tältä istumalta muista pitikö kieli vai alue valita englanniksi, niin sinne ilmestyy sinisen namiskan lisäksi mahdollisuus käyttää vihreätä, jolla voi siirrellä kanavia haluamaansa järjestykseen.

    Itsellä lähinnä alkanut vituttaa tuo, kun EPG:ssä ohjelmatiedot ruotsiksi ja murto-osa suomeksi. Tämän takia kokeillut noita eri kieli- ja aluevaihtoehtoja, eli Suomi/Englanti/--, jolloin huomasin tuon kanavajärjestyshomman. Oiskohan tuohon mitään firmware-päivitystä olemassa... vois melkein soittaa LG:lle joku päivä. Mitään haamukuvia en itse onneksi ole havainnut :)
     
  6. Zape

    Zape Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos, pitääpä testata.
    Itse en ole nähnyt ainuttakaan plasmaa jossa haamukuvia voisi olla huomaamatta ensimmäisten n. 200h käyttötunnin aikana. Haamukuvalla tarkoitan esimerkiksi sitä, että mikäli mustalla ruudulla on valkoista staattista kuvaa vaikka vain 10s (PS3 käyttöliittymä) siitä jää "painauma" kun ruutu muuttuu täysin mustaksi.

    Avatarilla ja Liisa Ihmemaalla ajellut tätä sisään (molemmissa full frame kuvasuhde eli ei mustia palkkeja) ja Liisa Ihmemaan kohdalla riitti pausettaa kuva pariksi sekunniksi alkutekstien aikana ja teksti jäi haahuilemaan ruutuun ainakin 10s ajaksi (valkoinen teksti, musta tausta). Sen sijaan pelasin PS3:lla kolmisen tuntia putkeen peliä jossa HUD oli koko ajan esillä eikä HUD:sta jäänyt jälkeäkään. Omituista.
     
  7. KevlaR

    KevlaR Guest Guest

    Liittynyt:
    17.05.2010
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen Mtv3 chatis jäi haamukuva palamaan joksikin aikaa, joku tunnin verran pyöri ohjelma.

    Siinähän menee liikkuvaa tekstiä, joten ne kohdat oli ok.
    Mutta alalaidas oli jotain kuvia eri tyypeistä, ja mustan kehyksen sisällä niin jäi haamukuva.
    Sekä musta reuna, joka rajasi juontajan.
     
  8. Zape

    Zape Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämän aamuinen PS3:lla pelaaminen (n. 2h) päättyi siten, että joka nurkkaan jäi HUD:sta haamukuva. Tämä ei tietenkään tullut yllätyksenä, mutta se että ne eivät ole lähteneet edes kuuden tunnin "pesemisellä" (ISM White wash ja colour wash sekä Avatar kertaalleen) pois on melkoinen yllätys. Kontrastin tiputin nyt alle 50 ja jätän pelaamisen väliin hetkeksi.

    Kävin paikallisessa liikkeessä katsomassa 60" isoveljeä (PK550 tai vastaava) ja pahaltahan se näytti kun päivän olivat jotain chattia siinä pyörittäneet :p
     
  9. Zape

    Zape Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Avatar pyöri yön yli ja jäljet ruudussa edelleen selvästi näkyvillä :S Pelissä oli siis vaalea HUD ja se jäi nyt kummittelemaan. Ehkä nuo lähtevät käytössä, ehkä eivät, mutta kannattaa siis olla varovainen staattisen kuvan kanssa.
     
  10. terssi

    terssi Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    378
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeile pitää colour washia kauemmin päällä. esim. 12-24h.
     
  11. FearF

    FearF Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2010
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse asiassa tuosta olin LG:n yhteydessä tuon epg-homman lisäksi ja tälläisen vastauksen sain:

    "Kun olet valinnut maaksi Suomen ja aloitat automaattisen kanavahaun, voit valita "Automaattisen numeroinnin". Tuolloin kanavat menevät automaattisesti vakiopaikoile eikä järjestystä voi muuttaa. Kun teet kanavahaun ilman "Automaattista numerointia", voit haun jälkeen vaihtaa kanavien paikkaa."

    Pitää kokeilla tuota kunhan tässä ehtii. Tuota epg-hommaa vielä selvitellään kunhan ilmoittelen tietoja heille päin.


    No joo, tuollaisia haamukuvia olen nähnyt. Luulin että tuota ilmiötä kutsuttaisiin ns. kiinnipalamiseksi mutta en tiedä sitten. Kuitenkin, pari tuntia jos katsellut vaikkapa erästä 4:3 tv-sarjaa jossa kanavalogo kirkkaan valkoisena, niin silloin saattaa jäädä joksikin aikaa haamuilemaan se logo. Yleensä muutaman minuutin color wash ja muun materiaalin katseleminen välillä on häivyttänyt tuon, käyttötunneista ei tarkkaa tietoa mutta lähemmäs 200 uskoisin. Mitään mustia sairaan isoja palikoita ruutuun ei kuitenkaan ole jäänyt kuvan oikealle ja vasemmalle puolen, vaikka tuosta materiaalista voisi luulla. Semmoisen olen pistänyt merkille, että en tiedä johtuuko siitä että ns. "break in" kuvia ei tullut ajettua alussa tarpeeksi pitkään vai mitä, mutta tietyillä tasaisilla väreillä nyt, esim juuri noilla break-in kuvilla jotka ovat tasaisia värejä vain, on huomattavissa epätasaisuuksia värissä, esim. tumman harmaalla. Outoa, mutta normaalin käyttämisen kannalta tuolla ei ole mitään merkitystä.
     
    Viimeksi muokattu: 16.07.2010
  12. FearF

    FearF Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2010
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitanpa tännekin, jos jollakin vastaavaa ongelmaa. Eli käytin aiemmin valikkokielenä englantia ja sen kun vaihdoin suomeksi niin nyt epg:n tiedot ovat kokonaan suomeksi (aiemman suomi/ruotsi sekamelskan sijaan). Tämmöinen alustava havainto...
     
  13. Zape

    Zape Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sen verran tilannetta päivitän kun ko. TV on jälleen Gigantissa edullisesti kaupan, että pyöritin yli 80h "break-in DVD:tä" (vaihtaa 30s välein kuvaa valkoisen, sinisen, vihreän ja punaisen viiden eri sävyn välillä) putkeen eikä ruutuun kummittelemaan jääneet kuvat lähteneet.

    Ongelmana siis se, että illalla pelailin erästä peliä noin 2h, sammutin television yöksi ja aamulla jatkoin saman pelin pelaamista noin 2h ja ruutuun paloi kiinni pelissä oleva HUD jokaiseen nurkkaan. Kuva ei "nollaudu" plasman ollessa sammutettuna joten periaatteessa pelasin 4h peliä putkeen ja tämä riitti kuvan kiinnipalamiseen.

    Onneksi nuo havaitsee vain tietyissä tilanteissa eivätkä vaikuta niin paljon katselukokemukseen, että jaksaisin pistää TV:n pakettiin ja roudata takaisin Giganttiin. Mikäli kyseessä olisi ainoa TV:ni (tämä siis makkarissa) niin todennäköisesti en tätä pitäisi.

    Löytypä molemmista toisistakin plasmoista kiinnipalaneita kuvia (LG 50PC55 ja Panasonic 42PZ85) kun tarkemmin katselin, mutta huomattavasti lievempiä. Taisi olla viimeinen plasma joka tähän talouteen tuli vaikka tuossa yllä uhkasin ostaa toisen PK250N:n mikäli vastaava 699e tarjous ilmaantuisi :p

    Tuo 50PC55 on pääsääntöisesti puhtaasti TV:n katselussa ja siinä ongelmana on epämääräinen möykky oikeassa yläkulmassa eli kaiketi useiden TV-kanavien logot siihen kyrvähtänyt päällekkäin. PZ85 puolestaan on pääsääntöisesti PC/konsoli käytössä ja siitä löytyy viitteitä sellaisistakin peleistä, joita en ole ainakaan vuoteen pelannut eli pysyviä jälkiä kaiketi nekin.

    Pistää miettimään, että miten pitkään staattisen kuvan pitää olla pois ruudusta jotta siitä ei olisi haittaa? Kyllähän kuva vaihtuu esim. jos pelatessa sammuttaa PS3:n, laittaa PS3:n uudestaan päälle ja käynnistää pelin uudestaan. Sama TV-logojen kanssa - mainoskanavilla logot ei taida pyöriä mainosten aikana?

    Mitään vanhoja koneitahan nämä ei ole, PC55 taitaa olla 2007, PZ85 2008 ja PK250N 2010 malleja ja jokainen maltillisesti "sisäänajettu" reilu 200h.
     
  14. kaahonen

    kaahonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.07.2006
    Viestejä:
    232
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minkälaisia kuva-asetuksia käytät? Kuullostaa erikoiselle ainakin tuon panan osalta että kuva palaa kiinni niin että voit tunnistaa vuoden vanhoja kuvia. Itse en ole onnistunut polttamaan mitään kuvaa panan vastaavaan töllöön vaikka ylehd(valkoista tekstiä mustalla puhjalla) tekstillä olen muutaman yön yrittänyt. Hetken näkyy teksti haamuna mutta kun hetken katsoo vaikka normikanavaa niin haamukuva häviää.
     
  15. Zape

    Zape Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ulkomuistista kontrasti on noin 80% (Panasonichan ei näytä numeroita vaan palkkeja enkä nyt ole TV:n lähettyvillä tarkistaakseni tarkemmin) ja väri noin 45% jotka lienevät ne oleellisimmat asetukset. Panasonicin kohdalla kuvat näkee ainoastaan kahdella valkoisen sävyllä jotka "break-in DVD:stä" löytyy, muuten niitä en huomaa lainkaan. Hetki piti pähkäillä mitä kuvia ruudussa näkyy kunnes tajusin niiden olevan Guitar Heroista joita naputin eräs viikonloppu yhteensä noin 30h. Tuossakin pelissä nuo mittarit häviää aina biisin jälkeen joten harvemmin ne yli 5min on ollut yhtäjaksoisesti ruudussa.

    Panasonicin kohdalla on pitänyt siis todella tarkasti tiirailla ruutua huomatakseen kiinnipalamista, molempien LG:n kanssa huomaa helpommin.

    Varsin maltillisesti olen aina plasmalla pelannut vaikka "ei plasmoihin enää kuva kiinni pala" -propagandaa olen osittain uskonut - pidempien pelisessioiden (esim. mmorpg:t) kanssa olen vaihtanut vahvistimesta HDMI Outin kakkoseen ja pelannut suosiolla 24" tietokoneen näytöllä.

    Kaveri kävi kylässä ja esittelin tämän uusimman LG:n kiinnipalaneita kohtia ja kaveri säikähti kun ei ollut tietoinen moisesta mahdollisuudesta - oli nimittäin pelannut viimeiset 2kk kämppiksen PZ80:llä ja kun käytiin tarkistamassa oliko siihen jäänyt mitään jälkiä niin ei tarvinnut arvata mitä peliä oli tullut pääosin pelattua :p

    Ilmeisesti kiinnipalamisen riski pienenee huomattavasti mikäli kontrastin puottaa 60% tai alle, mutta itse en noin pienellä kontrastilla saa käytössä oleviin tiloihin siedettävää kuvaa.
     
  16. peergunt

    peergunt Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.02.2007
    Viestejä:
    688
    Saadut tykkäykset:
    12
    Kuinka noita ISM-toimintoja (Orbiter, Colour Wash, White Wash) tulisi oikein käyttää? Ohjekirja kuvailee kyseisiä ominaisuuksia varsin suppeasti. Onko jotain tiettyjä tilanteita joihin kukin toiminto on tarkoitettu? Entäpä kuinka kauan kutakin toimintoa tulisi pitää päällä kerrallaan, jotta haluttu lopputulos saavutetaan (tai vastaavasti estetään näytön vahingoittuminen)? Voiko esim. White Washin pitkään käyttäminen aiheuttaa vahinkoa?

     
    Viimeksi muokattu: 29.12.2010