Induktiolaturi pimentää TV:n virittimen

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana J Sarnikorpi, 21.07.2010.

  1. J Sarnikorpi

    J Sarnikorpi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.08.2002
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostinpa tänään paikallisesta Prismasta induktiolaturin Wiin ohjaimille (tällainen tuote: http://www.discshop.fi/shop/ds_produkt.php?lang=&id=72823&lang=fi&subsite=games&&ref=).

    Hämmästys oli melkoinen, kun huomasin, että latauksen ollessa käynnissä TV:n (Sony 40V5500) kuva pimenee; ruudulle tulee ilmoitus "ei signaalia". Televisio toimii muutoin ja esimerkiksi Topfieldin 5100HDMI pelaa ilman ongelmia.

    TV:n virittimen kuva alkaa palailemaan, jos laturin vie noin 1,5 - 2 metrin päähän. Pitemmälle ei johdot antaneet myöten (laturi liitetään Wiin virtalähteeseen, joten sen pitää sijaita melko lähellä pelikonsolia...).

    Onko kellään kokemuksia vastaavista induktiolatureista ja televisioista? Sotkeeko vastaavat tuotteet muiden televisioiden toimintaa? Topfield on alle metrin päässä, joten ilmeisesti siinä on viritin paremmin suojattu, kuin Sonyn televisiossa tms.
     
  2. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Ei ole kokemusta tuollaisista, mutta vaikuttaa siltä että laturi lähettää käynnissä ollessaan paljon sähköisiä häiriöitä ympäristöönsä, mahdollisesti juuri tv:n käyttämillä taajuuksilla tai sitten kaikilla taajuuksilla... Digiboksissa on kai peltiset kuoret jotka suojaavat jonkun verran, mutta tv lienee muovia joka ei suojaa mitään.... Laturi saattaa olla viallinen, tai jos ei ole niin sittenkin perusteet sen palauttamiselle ja rahojen takaisin saamiselle ovat mielestäni olemassa. Ei tuollaisia häiriölähteitä tarvitse sietää.
     
  3. J Sarnikorpi

    J Sarnikorpi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.08.2002
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep. kävin eilen palauttamassa laturin Prismaan. Ottivat vastaan ilman vastaväitteitä.

    Induktiohan nimenomaan perustuu sähkömagneettiseen kenttään (tjsp.), joten käsittääkseni se ei sinänsä ollut viallinen. Pystyyköhän tuollaista kenttää mitenkään edes rajaamaan, ilman että rakentaa ympärille faradayn-häkin...

    Mitähän esimerkiksi tietokone tykkäisi, jos pöydällä olisi kännykälle tarkoitettu induktiolaturi? Induktiolaturi olisi mielestäni käytettävyydeltään aivan ylivoimainen, mutta ikävät sivuvaikutukset muille laitteilla voivat tulla yllätyksenä :)