Panasonic 13G plasmat (2010)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana P.Kosunen, 12.01.2010.

  1. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
  2. jarpster

    jarpster Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2008
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    1
    Viimeksi muokattu: 22.07.2010
  3. Energ

    Energ Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2010
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen miettinyt tätä 50V20-mallia, joka olisi samalla ensimmäinen plasmani. Muutama kysymys tämän tv:n (ja miksei VT-mallin) omistajille.

    - Voiko tätä plasmaa katsoa hyvin normaalissa päivänvalossa vai näyttääkö musta aina harmaalta ennen kuin vetää verhot eteen? Hyvästä mustan tasosta ei mielestäni ole hyötyä, jos ei päivällä sitä näe. Tv on tulossa kuitenkin olohuoneeseen eikä pimiöön. Jos musta ei ole harmaata niin onko valkoinen? Eli häiritseekö vähäinen valoteho mielestänne katselunautintoa?
    - Häiritseekö image retention esimerkiksi 4:3 materiaalin katsomisen jälkeen?
    - Saako 4:3 materiaalin sivupalkit myös mustiksi asetuksista?
    - Onko kadenssi-ongelmista jotain käytännön katseluhaittaa?

    Vielä hieman askarruttaa plasman kuvan pehmeys. Vähän kahden vaiheilla, että tykkäänkö esim. Samsungin LCD-mallien "hyvästä" kuvan prosessoinnista vai onko SD-kuvan virheet hyvä vain pehmentää plasman tekniikalla. Ajatuksia tästä?
     
    Viimeksi muokattu: 21.07.2010
  4. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin minulla meni linkki väärään uutiseen, mutta nämä uudet mallit näyttäisivät pitkälti kiintolevyllä ja BD-asemalla varustetuilta "VT20"-televisioilta.

    Lehdistötiedote:
    http://translate.googleusercontent....&twu=1&usg=ALkJrhigsmyiDiBrdmZBNbbLxUmbBcBuNw

    Energ:
    Ainakin liikkeessä päivänvalossa V20 musta ei harmaantunut kuten G20 mallissa, mutta todella valoisaan huoneeseen jossa ikkunat television etupuolella LCD varmasti parempi valinta. Valoteho ei liikkeessä katseltaessa jäänyt liian pieneksi.
     
    Viimeksi muokattu: 22.07.2010
  5. jarpster

    jarpster Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2008
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    1
    Energ:
    Mulla on 50V20, hyvin on toiminut päivänvalossa ja musta on mustaa. Itselleni tämä on myös eka plasma, aiempi telkku oli CRT. Valkoisen taso on mun käyttöön riittävä (ikkunat on television etupuolella, kaihtimia/verhoja kannattaa tietysti suorassa auringonpaisteessa hiukan sulkea). SD-TV-materiaalilla kuva on aika lähellä CRT:n kuvaa, joka miellyttää mun silmää.

    Ekan 200h aikana kannattaa käyttää miedompia asetuksia kontrastille ja kirkkaudelle, niinkuin muissakin plasmoissa. Myös 4:3 materiaalilla kannattanee tänä aikana käyttää harmaata väriä sivupalkeille. Mustan voi vaihtaa sitten myöhemmin. IR:a en ole sohvalta katsoen huomannut.

    Kadenssiongelmaa en ole havainnut. Ainoastaan mustan tason/kirkkauden pumppaamisen eli floating blacksit olen Blu-Ray elokuvissa nähnyt, pimeässä huoneessa katsottaessa. FB näkyy häiritsevimmin 2.35:1 materiaalilla mustien palkkien kohdalla jopa THX-tilassa. Tätä ei liikkeen valaistuksessa näe. Mielestäni tällaista pumppaamista ei kuitenkaan tulisi tapahtua plasmatelevisiossa jota mainostetaan juurikin elokuvakäyttöön sopivaksi:

    "VIERA toistaa mustan sävyt hienosti, sillä kontrastisuhde on 5 000 000:1...THX näyttää elokuvat tarkalleen niiden tekijöiden tarkoittamalla tavalla...Esimerkiksi kirkkauden ja värien on näyttävä tarkalleen samalla tavalla kuvaruudun kaikissa osissa, ja mustan sävyjen on täytettävä tietyt vaatimukset. VIERA täyttää tiukat THX Certified Display -vaatimukset. "
     
  6. Energ

    Energ Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2010
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jarpster : Käytät varmaankin uusinta Firmwarea?
     
  7. jarpster

    jarpster Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2008
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyllä vain, 2.408.
     
  8. Kleberson

    Kleberson Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2005
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heitin TX-P50V20:n seinälle ja unohdin ottaa töllön takaa sarjanumeron ylös tuota kortinlukijalinkitystä varten. Näkeekö serialin jostain telkkarin valikoista? Mun mielestä sitä ei ollut pahvilaatikon kyljessä enkä ainakaan löytänyt valikkoa josta tuon tiedon olisi saanut talteen. Mahtaisko löytyä jotain näppäinyhdistelmää jolla tuon tiedon saisi ruuudulle?
     
  9. cchki

    cchki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.11.2005
    Viestejä:
    193
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä saa edullisemmin P50V20 mallin? Saksassa 1675€, onko missään edullisempia?
     
  10. jarpster

    jarpster Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2008
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuskin tällä hetkellä, mutta jos maltat odottaa loppusyksyyn niin varmasti saat vielä edullisemmin, jopa kotimaasta. Tutusta, hyvän palvelun kivijalasta ostamalla myös (mahdolliset) takuuasiat hoituvat yleensä mutkattomammin. :thumbsup:

    Kleberson: Sarjanumero löytyy myös laatikosta, päätytarran toiseksi ylin viivakoodi.
     
    Viimeksi muokattu: 23.07.2010
  11. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mutta - ilmeisesti vain Giganttia lukuunottamatta - tulee yleensä täysin ylipääsemättömiä ongelmia, mikäli tv asiakkaan mielestä pöriseekin kotona häiritsevän kovaäänisesti, tai siinä on joku muu ns. "ominaisuus". Siksi itse vältän ainakin televisioiden ostamista perinteisistä kivijalkaliikkeistä, motto kun tuntuu yleensä olevan: "Asiakas on aina väärässä. Ja vaikka ei olisikaan, niin se dorka on jo maksanut. Mitäs osti. Turha enää itkeä." Näin siis kun kyseessä ei ole ilmiselvä vikatapaus (ei lainkaan kuvaa, kuva on kokonaan vihreä). Varsinkaan jonkunlaista provikkapalkkaa saavat eivät mielellään ota mitään takaisin.
    Mutta silti vain ihmiset vuodesta toiseen ostavat tuollaisista huonon palvelun (= ei palautusoikeutta) kaupoista telkkareita ja sitten itkevät netissä, kun jollain "ominaisuudella" varustettua laitetta ei voikaan palauttaa, eikä rahoja saada takaisin.

    Nykyisen töllön ostin netistä Saksasta, Sonylla on eurotakuu, joten siksi uskalsin. Eli jos tulee vikaa, niin lähin kotimaan Sonyja huoltava piste huoltaa, eikä mitään älyttömiä postituksia ruveta tekemään. Palautuskin joillain ehdoilla olisi kait alkuviikkoina onnistunut, onneksi ei tarvinnut kokeilla käytännössä. Pääsyy ostopaikkaan oli toki poikkeuksellisen huokea hinta, pienen hintaeron vuoksi en ulkomailta lähtisi ostamaan. Tuskin televisioita koskaan mihinkään ulkomaille korjattavaksi rahdataankaan, oli kyllä älytöntä touhua. Kieliongelmat toki ovat mahdollisia, jos ulkomailta tilaa.

    Edellisen töllöni ostin Gigantista (30pv palautusoikeus), koska pelkäsin plasman pörinää tai muita "ominaisuuksia". Onneksi oli kunnollinen yksilö, joten en tarvinnut moista oikeutta. Orpo olohan siinä olisi, jos olisikin ollut häiritsevän kova pörinä ja Mustan Pörssin, Teknisten tms. kivijalkaputiikin miehet sitten naama pokerilla väittäisivät häiritsevää asiaa "ominaisuudeksi" ja lopettaisivat neuvottelut siihen. Aniharvalla on halua ryhtyä vuosikausien oikeustaisteluun pelkän tv:n vuoksi. Ja kivijalakaputiikkien miehet ovat selvästikin tästä tietoisia.
     
    Viimeksi muokattu: 23.07.2010
  12. jarpster

    jarpster Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2008
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    1
    Groke: Pitänee editoida hiukan aiempaa viestiä, tarkoitin tietenkin tuttua, hyvän palvelun kivijalkaputiikkia. Jos sellaista ei ole tiedossa, kannattanee tilata vaikka sieltä Saksasta. Itse tiedän tällaisen kivijalkakaupan, jossa on hoidettu myös laiteongelmat kunnialla tähän asti.
     
  13. Kleberson

    Kleberson Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2005
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusien Pansujen omistajat voisivat laittaa tähän ketjuun infoa USB-kovoista joita ovat saaneet telkkareissa tunnistumaan/toimimaan. Ei viitsisi kovinkaan montaa testitilausta tehdä koska töllöt eivät kuulemma läheskään kaikkia uusimpiakaan kovoja tunnista.
     
  14. Jomppis

    Jomppis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.01.2005
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mahdatko tarkoittaa tällä sitä että mitkä kovot suostuu toimimaan tallennuslaitteena?

    Jos näin, niin voin vahvistaa tuon Panasonicin sivuiltakin löytyvän hyväksynnän Buffalon JustStore Desktop laitteesta.

    Olisko nuo uudet firmwaret jo sitten parantaneet tuota USB-kovojen tukea.

    Sen verran voin kertoa kokemuksia tallentamisesta USB-kovolle että, et voi tallentaa yhtä kanavaa ja katsoa toista. Jos katsot samaa kanavaa kuin mitä tallennat, et näe tekstitystä. Tallennuksessa ne tietenkin näkyvät.
    Ohjelmaoppaan kautta tallentaminen on helppoa. Mutta pitää muistaa aina vaihtaa tallennuskohde "ulkoisesta tallennuksesta" --> "USB-kiintolevylle". Valinta ei jää muistiin eikä televisio reagoi eri valintaan eri tavalla.
    Tallennukset löytyvät samalla tavalla kuin katsoisit jotain usb-tikulta tai sd-kortilta. Tosin massamuisti valinnan jälkeen ruutu muuttuu sellaiseksi ohjelmakirjaston tapaiseksi, mitä muissa tallentavissa digilaitteissa olen nähnyt.

    Taitaa itsellä siirtyä Buffalo verkkokiintolevyksi...
     
  15. krp

    krp Guest Guest

    Liittynyt:
    22.07.2005
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tv:nä panasonic TXP50VT20E
    Tallennusta tullut testattua seuraavanlaisella kokoonpanolla.
    Deltacon ulkoinen kiintolevykotelo johon laitettu wd:n 500Gt kiintolevy.
    Tv tunnisti laitteen mukisematta.
    Lacien 80Gt usb levy ei toiminut (ottaa virran suoraan usb liittimestä).Tämä laite kyllä tunnistui, mutta taisi tulla ilmoitus, että laitetta ei tueta
     
  16. Jozer

    Jozer Guest Guest

    Liittynyt:
    27.07.2010
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli tossa hommattua TXP50V20E. Meinasin et olis lacie rikiki:n 500gb:n hommannu tolle tallennukseen, mutta miten mahtaa sopia kun se on 2,5" joka ottaa virran usb:stä. Olis vain nätti, pieni ja siro tohon telkun viereen.

    Heittäkääs muut kokemuksia lisää et mikä usb kovo kannattaa hommata, ja toimiiko 2,5":n kovot usbvirralla ollenkaan pansuissa??:) Tässä linkki tosta rikiki:stä jollei oo tuttu laite: http://www.jimmspc-store.fi/tuote/301909
    Niin ja joku kyseli et mistä sais pansui nopealla toimituksella. Kannattaa vilkuilla jimmsiin. :)
     
    Viimeksi muokattu: 27.07.2010
  17. PO8

    PO8 Guest Guest

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itellä 46G20 ja silicon powerin iskunkestävä 320gb 2,5" toimii hyvin.
    Tossa muutama sivu aiemmin kommentoin muitakin käyttämiäni usb-laitteita...
     
  18. SkiiggeBöy

    SkiiggeBöy Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jesh, huomenna vihdoin saapuu kotiin TXP65VT20E :)

    Onko tietoa toimivatko Canal Digitalin HD-satelliittikanavat VT:n omalla virittimellä sen CD:n hyväksymän parittavan CI -modulin kanssa?
     
  19. kloever

    kloever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    305
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen tuli asennettua uutukainen 65VT20E seinälle ja tässä vähän kokemuksia:

    - Helkutin iso laatikko kantaa kahdestaan, suositus 4 henkilöä. Bruttopaino 69kg laatikolla.
    - Itse televisio on tyylikäs, ehkä tyylikkäin Pansu tähän asti.
    - Kuva on erinomainen, heitin heti THX-asetukset päälle ja kyllä mustan taso vanhaan Samsung 55B7070 Edge LED-tölsyyn oli huomattava.
    - Input lag lähes olematon - tässäkin huomasi huikean eron vanhaan Samppaan
    - Kuva välkkyy hieman - voipi olla asetuksistakin kiinni, mutta en ehtinyt eilen siihen hirveästi perehtyä
    - Surinaa on lievästi varsinkin valkoisella materiaalilla. Eipä sitä tosin hevin kuule kolmen metrin päähän
    - Kaukosäädintä pitää suunnata lähes aina töllöä kohti jotta ottaa komennot vastaan..hanurista.
    - Mukana tuli 2 x 3D-lasit ja 1 x WLAN-mokkula, WLANin asennus oli todella helppoa ja heti toimi Youtubet ja muut kikkulat.
    - Seinäasennuksessa liittimet ovat hyvin sijoitettu heti vasempaan reunaan, pystyy seinän ja töllön välistä näkemään liittimet hyvin.

    Otan kuvia jahka saan asetukset kuntoon ja ehdin tutustua töllöön paremmin.

    Samalla tuli myös hankittua Panasonic 3D Blu-Ray-soitin, jonka mukana tuli 3D demolevy. Todennäköisesti sama levy mitä kivijalkakaupoissa demotaan.
     
  20. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Mistäs ostit ja mitä maksoi, jos sopii kysyä?