Pientä laadukasta subia

Keskustelu osiossa 'Tee Se Itse / DIY' , aloittajana Teukka76, 14.12.2009.

  1. j_a_k

    j_a_k Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.08.2007
    Viestejä:
    2 266
    Saadut tykkäykset:
    7
    Eipä g:lläkään nyt Suomituotantoa kaikki vahvistimet ole. Toisaalta, onko "Made in Finland" positiivista vai negatiivista? Itse koen negatiiviseksi elektroniikan kohdalla, sen verran kokemusta kotimaisista elektroniikan kokoonpanopuljuista. Niiden ulkoimaisilta tehtailta tulee huomattavasti parempaa laatua :)

    Eikä tuo kaukoitävalmistus itsessään huonoa laatua tarkoita, monesti tilanne on valitettavasti toisinpäin, Suomessa osataan myös hyvin paskalaadun kokoonpano, viimeksi tänään töissä havaittu homma...

    SVS:n vastetta taisi vääntää mutkalle se alapään vasteen korjailun toteutus piikittävällä ylipäästösuotimella. Ei se nyt mitenkään muuten kai paha ollut, alapään korjaus sai vasteen laskemaan loivasti kohti korkeampia.
     
  2. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    Mitä tarkoitat tällä? Nopeasti lukemalla voisi luulla, että väität Genelecin vahvistimia suunniteltavan ja valmistettavan jossain muualla kuin Suomessa (Iisalmessa), joka ei pidä paikkaansa. Toki tiettyjä komponentteja ostetaan myös Suomen ulkopuolelta, mutta se nyt lienee itsestäänselvyys.

    Ainakin kansantalouden kannalta hyvinkin positiivista. Ehkäpä "huomenna" sinunkaan ei tarvitse enää voivotella paskalaatuista kokoonpanoa, kun tuotanto on siirretty Kiinaan. :thumbsup:
     
    Viimeksi muokattu: 28.05.2010
  3. LasseS

    LasseS Guest Guest

    Liittynyt:
    23.07.2005
    Viestejä:
    858
    Saadut tykkäykset:
    0
    Karkeasti tuotteet voidaan hankkia ulkomailta 1) komponentteina 2) valmiina piirilevyinä 3) valmiina tuotteena. Eroa kohtien välillä ei toki ole muuta kuin kasauksen asteessa. Sillä missä tuote kasataan, ei ole yhtään mitään merkitystä, käytetyt komponentit ovat joka tapauksessa mistä ovatkaan.

    Kuluttajana toivon alhaisia hintoja, joten tuotteen suunnittelun ja rakennuksen jokainen vaihe kannattaa tehdä siellä missä se on halvimpaa. Ei niitä banaaneitakaan kannata Suomessa viljellä - varsinkaan suomalaisen banaaninpoimijan liksoilla.

    Toki jos Made in Finland -tarran saa siirtämällä esim. piirilevyn lätkimisen koteloiden sisälle suoritettavaksi Suomeen, niin kannattaa se ehkä strategisesti tehdä (kuluttajien suomilasit) vaikka kasauskustannukset kasvaisivat prosenttiosuudella X. Molemmat tavat ovat osakeyhtiölle (=amoraalinen toimija) täysin luonnollisia tapoja toimia, ja markkinoilla toiminen ja kilpaileminen muiden yritysten kanssa asettaa liiketoiminnalle tiettyjä realiteetteja, jotka jokaisessa studiomonitorireita valmistavassa yrityksessä lienee ymmärretty. Genelec voi toki tehdä piirilevynsä Suomessa, sillä tuollainen automatisoitu työ ei paljon maksa tehtiin se missä hyvänsä. Tai voi se olla tekemättäkin. Ilman parempaa tietoa kuluttaja joutuu luottamaan järkeensä. Mitäpä tuolla tiedollakaan muuta tekee toisaalta kuin näissä Kiina-ilmiöllä jeesustelevissa threadeissa :D Laatua siitä ei voi päätellä tuon taivaallista, kasattiin tuote 0% tai 100% Kiinassa.
     
    Viimeksi muokattu: 28.05.2010
  4. husse

    husse Guest Guest

    Liittynyt:
    28.08.2004
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    1
    Suomalaisesta laadusta:
    Ostin Joensuussa toimivasta Seires firmasta omakotitalooni kaikki termostaatit 7kpl(joo sähkölämmitys),
    Seiresin edustajat kehuivat rakennusmessuilla kuinka seires valmistaa sydämmentahdistuslaitteita jonka piti olla laadun tae.
    Kaikki termarit poksahtivat n.5 vuoden sisällä,toivottavasti mulle ei ikinä tule sydänongelmia jos laatu on tuollaista.:mad:
    http://www.fonecta.fi/tuotteet-ja-palvelut/Joensuu/413147/Seires+Finland+Oy/
     
    Viimeksi muokattu: 28.05.2010
  5. apemon

    apemon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2008
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitkään on mennyt, kun ei ole ollut oikein aikaa. Seuraavaksi pääsee sitten hiomaan :-((( Melkein kuin kuvissa, eiks je.

    [​IMG]
     
  6. Teukka76

    Teukka76 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    2
    Hitaasti mutta varmasti etenee rojekti...sen verran kiirettä on töissä ollut.

    Kotelo sentään jo tasoiteultu ja vedetty pohjamaaliin:
    [​IMG]

    Sisään tulee jäykisteeksi lattiatasoitetta kun sitä löytyy työnpuolesta nurkista...rakenne 19mm MDF + ~7mm sementtipohjainen lattiatasoite.

    EDIT: valut valettu ja kokonaisseinämäpaksuudeksi tuli noin 19+8mm sivu/katto ja 30+8mm pohja. Kotelon paino varmaan noin kolminkertaistui, lattiatasoitetta upposi kuivatavarana noin 15kg+vesimäärä ~4l

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 16.07.2010
  7. Teukka76

    Teukka76 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    2
    Maalauksessa testaan hieman erikoisempaa pintaa: peittävä taika hopeamaali valkoisen pohjan päälle ja sitten vielä kevyt hionta+lakka.

    hopeamaalia 3 kerrosta:
    [​IMG]
     
  8. RedStar

    RedStar Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    820
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jännä nähä miten toi tasoite alkaa murenemaan kun subille annetaan ensimmäiset sinit toistettavaksi :)
     
  9. Teukka76

    Teukka76 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    2
    No jos joskus olet kunnollisia sementtisidosaineisia lattiatasoitteita käyttänyt niin olisi tiedossa että ei paljon murene, rälläkän tarvitsee jos pohjustus on tehty kunnolla. On nuo lattiatasoitteet hieman eri ainetta kuin esim seinätasoitteet. Kotelon pinta on käsitelty primerilla ennen valua. Myös valun kuivuttua on pinta hiottu karkealla paperilla ja käsitelty primerilla jottei siihen jää irtonaista tavaraa.

    Tuon tasoitteen murtolujuus on esitteen mukaan > 30 MPa.
     
    Viimeksi muokattu: 20.07.2010
  10. Rottapasi

    Rottapasi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.07.2006
    Viestejä:
    662
    Saadut tykkäykset:
    4
    Mitäs subwooferillesi kuuluu Teukka76? Tuliko valmista ennen taloprojektia?