Toimiiko Maxivision?

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana EkiA, 10.02.2009.

  1. Koskis

    Koskis Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse kans olen tähän Maxivisioniin kääntymässä... Kysymys onkin, millä liittymällä olette 8mb kuvanlaadulla katsoneet ilman nykinöitä? Itsellä on 12/1 laajakaista ja maxivisionin testni perusteella päästään aika lähelle 10mb nopeutta... Riittääkö tämä?

    Toinen kysymys on se, että voiko samaanaikaan surffailla toisella koneella huoletta, vai vaikuttaako se kuvanlaatuun tai muuten maxivisionin toimintaan?
     
  2. Jiku

    Jiku Guest Guest

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    108
    Saadut tykkäykset:
    0
    No itsellä on 24/1 liittymä (todellinen ~15) ja olen modeemin QoS-säännöillä priorisoinut maxivisionin boksin tärkeimmäksi. Koska silloin tuli nykimisiä kun parilla koneella latailtiin ja surffailtiin ja sitten katseltiin vielä 8mbit/s kanavia.

    Tuo QoS melkeinpä kaikista nykyaikaisista adsl-purkeista löytyy.
    Ja sitten löytyy toki ihan softapohjaisia ratkaisuja tietokoneeseen rajoittaa kaistankäyttöä, esim Linuxin wondershaper.

    http://fi.wikipedia.org/wiki/QoS

    Itse ratkaisin tuon priorisoinnin porttipohjaiseksi, niin pääsi helpoimmalla.
    Maxivision on portissa 4 ja sen liikenne on etuoikeutettua.
     
  3. tomppa95

    tomppa95 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luin eilen Mikrobitin testin Maxivision palvelusta. Silmään osui yksi kohta: "Mikä tahansa vähintään kaksimegainen yhteys riittää. Valitettavasti seurauksena on se, että kaikki lähetykset pakataan uudestaan MPEG4-muotoon ja kuva, ääni sekä tekstitys on saatava käytännössä mahtumaan 1,3 megabitin bittivirtaan. Uudelleenpakkaus näkyy kuvanlaadussa. Ajoittain kuva takeltelee ja pikselöityy epäselväksi. Ongelmasta pääsee eroon valitsemalla yhteysnopeudeksi 8 megabittiä, mutta toistaiseksi se ei toimi läheskään kaikilla kanavilla." Mitä tarkoittaa tuo viimeinen lause ja onko todella niin, että kuva ajoittain takeltelee ja pikselöityy, sillä niin ei haluaisi käyvän? "Asennusta hankaloittaa huono toimivuus NAT:n ja palomuurin kanssa. Yhteyden on käytännössä oltava siltaava" Meille tulee valokuitu, jonka nopeus on aina vähintään 10 megaa, mutta jopa 100 megaa, joten tuolla palvelun pitäisi pelata hyvin?....
     
  4. Jiku

    Jiku Guest Guest

    Liittynyt:
    10.08.2004
    Viestejä:
    108
    Saadut tykkäykset:
    0
    eipä kuva takeltele tai pikselöidy. noin kyllä kävi silloin kun modeemina oli vielä telehell ja sille ei ollut muistanut tehdä jokapäiväistä ivo-boottia. mutta nykyisen a-linkin kanssa ei ongelmia. ja tosiaan, tallenteet ei oletuksena toimi NATin takaa.
    mutta kun laittaa modeemin asetuksista boksille kiinteän ip:n ja sille DMZ:n päälle niin kaikki toimii.
    tuohon sain ihan kädestä pitäen ohjeet maxivision aspasta, kiitos siitä heille.
    varsinaisesti kai mun modeemin asetusten kanssa neuvominen ei heidän tehtäviään olisi ollut, mutta auttoivat kuitenkin :) tuossa firmassa on muutenkin hyvä asiakaspalvelu jonne ei tarvitse edes jonottaa.

    edit: tuossa palvelussa on muuten 14 vrk täysi palautusoikeus. eli kannattaa ottaa kokeiluun, kyllä kahdessa viikossa huomaa onko ongelmia.
     
    Viimeksi muokattu: 06.08.2010
  5. makekake

    makekake Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2006
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko Maxivisionilla mahdollisuus katsoa tallenteita tietokoneella?
     
  6. Aksa

    Aksa Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2009
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ainakaan toistaiseksi ole mahdollista, mutta tallenteiden ajastus sekä poisto on mahdollista tehdä tietokoneen kautta.

    Olen muuten samaa mieltä Jikun kanssa tuosta kuvan takeltelusta. Itsekin vaihdoin pois tuon vanhan Telewellin modeemin ja nyt Zyxel-modeemi/Buffalo-reititin systeemillä homma toimii virheettömästi.

    MB:n testissä oli muuten virheellisesti mainittu myös tuosta automaattitallennuksen puuttumisesta. MyMaxivision-sivun kautta pystyy luomaan 8 kpl ajastussääntöjä, jotka hoitaa tallenuksen automaattisesti. Sääntöjen määrä voisi olla kylläkin enemmän kuin tuo 8 kpl (mistä lie tullutkin tuomoinen rajoitus).
     
    Viimeksi muokattu: 10.08.2010
  7. janilxx

    janilxx Guest Guest

    Juuri eilen katsoin meidän Topfieldin automaattiajastusten määrän ja listalla oli yli 90 kohtaa (yleensä 1 kohta = 1 ajastettava ohjelma, mutta poikkeuksiakin on).

    Kahdeksalla ei vielä pitkälle pötkittäisi :(

    ---
    http://www.digilelut.fi/
     
  8. Muffe

    Muffe Guest Guest

    Liittynyt:
    07.08.2003
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juurikin tuo netin kautta ajastaminen on hyvä ominaisuus, "tavalliselle" boksille menee kaikki vakiokattomiset, Maxille lisäilen tallennettavia kun jostain jotain kiinnostavaa tulee. Monesti juurikin telkan äärellä ja läppäri sylissä. Tai kuten nyt, telkan ollessa kiinni.

    - Tuli käytyä landella Maxi mukana muutama viikko sitten, näppärää katella Ranskan ympäriajoa ja tallenteita sadepäivän ratoksi. Muuten k.o paikassa näkyy 1-4 kanavaa riippuen säästä sun muusta. Ja Topfieldiin en sieltä olisi juuri ajastuksia tehnyt...Enkä myös tallentanut viime sunnuntain sähkökatkon aikana mitään, eli lisänä ja back up tallentimena oikein hyvä ratkaisu, varsinkin kun voi tehdä kk mittaisia tilauksia. Topfieldin korvaajaksi on kyllä vielä pitkä matka.

    - Ja mikäli oikein käsitin aspan jutut niin tallenteet säilyvät about vuoden vaikka et tilaisi edes peruspalvelua muutamaan kuukauteen.
     
  9. tomppa95

    tomppa95 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään sain boksi toimintaan ja näin lyhyen testauksen jälkeen tuntuu oikein mukavalta! Hieman kyllä ihmetyttää miksi tallennettavaa ohjelmaa ei voi alkaa katsomaan ennen kuin itse tallennus=ohjelma on loppunut.
     
  10. Aksa

    Aksa Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2009
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taas askel parempaan suuntaan :)

    Kertokaas arvoisat ystävät omista kokemuksistanne kunhan päivitykset tulevat. Ainakin alkaneen ohjelman tallennuksen parannukset kuulostavat mielenkiintoisilta.

    http://www.maxivision.fi/maksutv/ohjelmistopaivitys

    OHJELMISTOPÄIVITYS PARANTAA MAXIVISION-PALVELUA

    Keväällä lupaamamme Maxivision ohjelmistopäivityksen toisen osan lopputestaukset on suoritettu, ja kovasti odotettu ohjelmistopäivitys saadaan vihdoin asiakkaille maanantaina 23.8.2010. Päivitys suoritetaan klo 11.15-17.00, jolloin palvelussa voi esiintyä katkoksia seuraavasti:

    •My.maxivision –sivusto ei ole toiminnassa, joten palveluja ei voi tilata tai hallinnoida päivityksen aikana.
    •Tallenteet eivät tallennu päivityksen aikana.


    Päivityksen vastaanottaminen
    Digiboxeihin lähetetään ohjelmistopäivitys laajakaistan kautta. Päivitys ei vaadi toimenpiteitä, ainoastaan digiboxin avaamisen jälkeen OK-painikkeen painamista kun päivityksen saatavuudesta kertova viesti näkyy tv:n ruudussa. Päivityksen lataaminen digiboxiin kestää enintään noin 10 minuuttia laajakaistaliittymäsi nopeudesta riippuen. HUOMIO! Digiboxi ei enää toimi, ellet hyväksy softapäivitystä.

    Jotta Maxivision-palvelusi toimivat myös päivityksen jälkeen, toimi siis seuraavasti:
    Sulje digiboxi kaukosäätimellä, avaa se uudelleen ja hyväksy päivitys. Mikäli laitteesi oli suljettuna päivityksen aikana, avaa se kaukosäätimellä ja hyväksy päivitys.

    Mikäli päivityksen jälkeen digiboxisi ei toimi normaalisti, voit ottaa yhteyttä joka päivä 24h avoinna olevaan vikailmoituspalveluumme numerossa 09-3508 2670.


    OHJELMISTOPÄIVITYKSEN TUOMAT UUDISTUKSET MAXIVISION PALVELUUN

    TALLENTEIDEN LAATU JA KÄYTETTÄVYYS PARANEVAT
    Ohjelmistopäivityksen yhteydessä otetaan käyttöön ns. NAT-tuki, jonka jälkeen tallenteiden katselu onnistuu kaikenlaisten verkkolaitteiden (modeemit tms.) palomuurin läpi. Tällöin minkä tahansa laajakaistaoperaattorin verkkolaitteet soveltuvat Maxivision käyttöön ilman uusia asetuksia. Ohjelmistopäivitys vähentää myös tallenteiden katselussa esiintyneitä pikselöintiongelmia ja kuvan pätkimistä. Samalla tallenteiden tallentuminen ”VIRHE”-tilaan vähenee merkittävästi.

    Tallennuksessa olevan ohjelman katseleminen
    Päivityksen jälkeen tallenteen katselun pystyy aloittamaan vaikka ohjelman tallennus on vielä kesken. Ohjelmat ilmestyvät digiboxin tallennettujen ohjelmien luetteloon välittömästi ohjelman ja tallennuksen alettua. Tallenteen katselun sen alusta voi aloittaa klikkaamalla tallennettujen ohjelmien luettelosta ohjelman nimeä tai menemällä tallennettavalle kanavalle ja painamalla toisto-painiketta. Kelaustoiminnot toimivat normaalisti siihen saakka, että tavoitat ohjelman reaaliaikaisen esityskohdan. Tällöin tallenteen esittäminen pysähtyy, jolloin voit siirtyä ohjelman reaaliaikaiseen esitykseen painamalla stop-painiketta tai tv:n katselu -painiketta.

    Alkaneiden ohjelmien tallennus ja katselu
    Voit merkitä jo alkaneen ohjelman tallennettavaksi sekä My.maxivision –sivuston ohjelmaoppaasta tai tv-ohjelman katselun aikana.

    Toiminta My.maxivision -sivustolla
    Nyt voit merkitä tallennettavaksi myös ohjelmaoppaassa ylimpänä näkyvän, parhaillaan esitettävän ohjelman, joka on merkitty oranssilla taustavärillä. Ohjelma tallentuu aina alusta asti, riippumatta siitä millä hetkellä käynnistit tallennuksen.

    Toiminta tv-ohjelmien katselun aikana
    Kanavasurffauksessa on vihdoinkin järkeä! Katsellessasi tv-ohjelmaa Maxivision-digiboxin kautta voit nyt tallentaa sen alusta saakka, millä hetkellä tahansa niin kauan kun ohjelma on kesken. Mikäli olet aloittanut mielenkiintoisen ohjelman katselun sen keskeltä, voit aloittaa sen tallennuksen painamalla tallennus-painiketta, jolloin digiboxi kysyy haluatko aloittaa ohjelman katselun alusta, vai haluatko jatkaa ohjelman katselua normaalisti. Mikäli valitset "katsele ohjelma alusta" -vaihtoehdon, digiboxi käynnistää kyseisen ohjelman tallennuksen ja aloittaa katselun ohjelman alusta. Kelaustoiminnot toimivat normaalisti siihen saakka, että tavoitat ohjelman reaaliaikaisen esityskohdan. Tällöin tallenteen esittäminen pysähtyy, jolloin voit siirtyä ohjelman reaaliaikaiseen esitykseen painamalla stop-painiketta tai tv:n katselu -painiketta.

    MUUTOKSIA OHJELMATIETOJEN NÄYTTÄMISEEN
    Digiboxi ei enää näytä menneen ohjelman ohjelmatietoja INFO-näkymässä, jos kanavalla on ohjelmatiedoissa tyhjä kohta esim. vanhan ohjelman loppumisen ja uuden ohjelman alkamisen välissä. Tällöin INFO -näkymässä lukee, että ohjelmatietoja ei ole saatavilla. Seuraavan ohjelman alkamistiedot näkyvät normaalisti INFO -näkymän alalaidassa.



    TEKSTI-TV:N SIVUMUISTI TAKAISIN KÄYTTÖÖN
    Teksti-tv:n käyttö on päivityksen jälkeen taas nopeaa ja kätevää sivumuistin aktivoinnin ansiosta.



    UUDISTUKSIA MY.MAXIVISION -SIVUSTOLLA
    MyMaxivisionissa on lisätty pikatallennuspainike jo alkaneiden ohjelmien perään. Alkaneiden ohjelmien tallennus onnistuu yhtä näppärästi kuin tulevien ohjelmien tallennusten ajastuskin.

    MyMaxivision sivuston ohjelmaoppaassa kerrotaan, mikäli kanavan tallennus on estetty ( Canal+ kanavat, MTV3-kanavapaketin kanavat ja SexTV.). Kun hiiren kohdistimen vie kanavan nimen kohdalle ilmestyy näkyville teksti, että kanavaa ei voi tallentaa.
     
    Viimeksi muokattu: 21.08.2010
  11. Aksa

    Aksa Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2009
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensimmäiset kokemukset ovat tosiaankin myönteisiä. :)

    Menossa olevan ohjelman nauhoitus onnistuu hienosti samoin kun sen katsominen alusta samalla kun itse ohjelma on vielä kesken. Samoin tallenteiden katseleminen NAT:n takaa onnistuu ongelmitta.

    Teksti-tv:n puskuri toimii hienosti ja sivun vaihto onnistuu ilman viivettä.
     
    Viimeksi muokattu: 23.08.2010
  12. Baytion 116

    Baytion 116 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.02.2010
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensin tuli Canal+ paketti tarjous,jossa 12kk sopimuksella maksat 10kk ja nyt saa kaikki Canalin ja MTV:n maksukanavat myös tallentaa!!!
    -Alkaneiden ohjelmien tallennus: Voit merkitä jo alkaneen ohjelman tallennukseen. Kun valitset ohjelman tallennettavaksi, digiboxi kysyy haluatko aloittaa ohjelman katselun alusta, vai haluatko jatkaa ohjelman katselua normaalisti.

    - Tallennuksessa olevan ohjelman katseleminen: Tallenteen katselun pystyy aloittamaan ohjelman alusta vaikka tallennus on vielä kesken. Ohjelmat ilmestyvät digiboxin tallennettujen ohjelmien luetteloon välittömästi ohjelman ja tallennuksen alettua. Tallenteen katselun voi aloittaa klikkaamalla ohjelman nimeä.
    em.lainaus maxin sivulta.
    Hienoa Maxivision,jään odottelemaan uusia HD kanavia..
     
  13. Aksa

    Aksa Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2009
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä MTV3 kanavapaketin, Canal + sekä muiden maksukanavien tallennusmahdollisuus on varmaan Maxivisionilla ainoana Suomessa. Maikkari ja Canal+ ei ennen antanut tallennusmahdollisuutta, mutta eilisestä lähtien niidenkin tallennus on ollut mahdollista. :thumbsup:

    Tallennusominaisuuksista on näkymä tullutkin nyt yksi olennainen osa Maxivisionia.
     
  14. Muffe

    Muffe Guest Guest

    Liittynyt:
    07.08.2003
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jottei kehut loppuis niin huomasin että Eurosport HD:lla on dolby äänet...tais tulla uuden firmiksen mukana, ei vaan osunut vahvarin näytön valot aiemmin silmiin (eikä ääni korviin). Lupailee hyvää tulevaisuudessa....
     
  15. Aksa

    Aksa Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2009
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt sitten Canal+ kanavillakin on parempi kuvanlaatu 8 MB yhteydellä ja elokuvakanavillakin 5.1 Dolby-äänet. Pitipä laittaa tilaukseen nyt kun tuo tallennuskin toimii näillä kanavilla.
     
    Viimeksi muokattu: 15.09.2010
  16. Pali

    Pali Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.01.2005
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minkäs nopeuksisillä nettiyhteyksillä olette maxivisionia katelleet?

    Toimiikohan 10Mbit/s yhteydellä HD kanavat luotettavasti? Mites nettisurffailu samaan aikaan?
     
  17. Aksa

    Aksa Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2009
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on elisan 24/1, mutta käytännössä n. 13/1 ja 8 MB-kuvanlaadulla ei ole ollut ongelmia. Aikaisemmin Telewellin modeemilla pääsin juuri ja juuri tuohon 10 MB ja silloinkaan ei ollut ongelmia paremmalla kuvanlaadulla. Mielestäni tuo 10MB riittää kanssa hyvin kunhan ei ole mitään suurilla nopeuksilla tulevia latauksia muilla koneilla. Normaalilla nettisurffailulla en ole huomannut olevan vaikutusta kuvaan ja päin vastoin koneella pystyy surffailemaan normaalisti kuvan laadun ollessa 8 MB.
     
  18. Matso

    Matso Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2007
    Viestejä:
    88
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jees! Toihan tuli sopivasti, just päätin tilata MaxiVisionin, jo ennen kun tämän luin, mutta toihan kruunaa palvelun. Enää Film HD kanava mukaan ja olis täydellistä :D.


    Pysyykö noit HD kanaviakin tallentamaan?
     
  19. Aksa

    Aksa Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2009
    Viestejä:
    98
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tällä hetkellä on vain kaksi HD-kanavaa, Eurosport HD ja MyZen. Kanavia voi nauhoittaa, mutta tallenteiden kuvanlaatu on 2 MB tasoa. Esim. Eurosport HD:lta tallennettaessa todellisuudessa tallentuu normaalin Eurosportin kuva.
     
  20. bowtie81

    bowtie81 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.02.2005
    Viestejä:
    234
    Saadut tykkäykset:
    0
    saakohan ohjelmia millään otettua dvd:lle tai muualle? Eli talteen tuolta verkkotilasta. Tilasin tuon nyt kun saa tallennettua canal kanavia jonka saa aika edukkaasti vuodeksi.