Knight and Day (2010) (James Mangold / Tom Cruise, Cameron Diaz)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 05.01.2010.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Yksinäisen Junen (Cameron Diaz) elämä muuttuu kertaheitolla kun hän tutustuu vahingossa Milneriin (Tom Cruise), supervakoojaan, jonka mukana hän päättyy räjähtävän vauhdikkaalle matkalle ympäri maailman.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa 16.7.2010 (USA:ssa 02.07.2010)
     
    Viimeksi muokattu: 05.01.2010
  2. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    True Lies 2010? Hauskalta näyttää! Ja Cameron... :love:
     
  3. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Kylläpä tämä leffa herättää vähän kiinnostusta, vaikka ensi-ilta on jo ensi viikolla! IMDB ja tomaatit antavat odottaa, että kelpo kesäaction luvassa. Odotan.
     
  4. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Traileri oli ihan hauska ja odotan/toivon, että Tom Cruise pääsee revittelemään melko vapaasti.
     
  5. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Ehkä pitäisi vielä odottaa vähän ennen arvostelun kirjoittamista, mutta kuitenkin kun nyt tässä olen...

    Tulin siis juuri katsomasta Ritaria ja Päivää ja mietteet ovat vielä vähän sekavia. Viihdyttävä tapa kuluttaa pari tuntia elämästään, sen nyt voi ainakin sanoa. Parodia on selvästi homman nimi, kaikenlaisia agentti- ja toimintaleffojen ja romanttisen komedian kliseitä hyödynnetään selkeän tietoisesti, juonessa olevia aukkoja myöten. Epäuskottavuus hieman vaivaa mutta ainakin toimintaa riittää alusta loppuun. Valitettavasti monet tehosteetkin näyttävät hieman liikaa tehosteilta mikä syö osaltaan uskottavuutta. Mutta kuten sanottu, parodiasta on kyse joten uskottavuus ei ole pääasia.
     
  6. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Haisee Mr. & Mrs. Smithille aika lailla :confused:
     
  7. Tii

    Tii Guest Guest

    Liittynyt:
    13.11.2008
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin katsomassa ja enimmäkseen tykkäsin. Yleensä olen hyvä eläytyjä ja pienet epämääräisyydet eivät haittaa, mutta välissä oli kyllä sellaista hieman huonommin rakennettua kohtaa, missä alkoi tuntumaan, että jotain (muuta) saisi tapahtua. Juoni nyt oli juuri sitä, mitä tämmöiseltä elokuvalta voi odottaakin, ja suurimman osan ajasta liimasi silti penkkiin. Itse en ole mikään Tomppafani, mutta kyllä herran charmi pääsee tässä esille ja juttu toimii ihan hyvin Cameron Diazin kanssa. Toimintaa on sopivasti ja se on toteutettu riittävän hyvin. Kohtalaisen erinomainen esitys, kun haetaan ei niin vakavasti viihdyttävää kesäelokuvaa. Silti elokuvan jälkeen vaivasi, että jotain jäi puuttumaan, sillä aineksia olisi mielestäni ollut vielä parempaankin esitykseen.

    3/5
     
  8. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Vaikka tiettyjä yhtäläisyyksiä onkin niin jo peruslähtökohta on erilainen - Mr & Mrs Smithissä kyse on avioparista ja tässä kyse on sattumalta toisensa tapaavasta parista joista toinen on aika lailla pihalla tapahtumista...

    Lisäksi arvioisin ainakin itse Jolien puoleensavetävämmäksi kuin Diazin ja Pittin paremmaksi näyttelijäksi kuin Cruisen. Asiasta saa toki olla eri mieltäkin, makuasiahan tuo pitkälti on.

    Mutta pitkän harkinnan jälkeen Knight & Daylle arvosanaksi edellisen arvostelijan tapaan noin 3/5.
     
  9. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mulle tästä tuli mieleen paitsi toi ö-toiminta-leffa niin Mission Impossible:n sankari, joka nyt sitten on vapaalla tai jotain...

    Jolie vai Diaz, no ei kumpikaan, en ole ikinä pitänyt. Pitt vs. Cruise on jo olennaisempi mittelö mielenkiinnoltaan, mielestäni Cruise on monipuolisempi ja sopivampi myös actioniin.

    Knight and Day vs. Predators? Predatorsin saattaisin jopa käydä leffassa näkemässä.
     
  10. jizmo

    jizmo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    168
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paettiin hellettä karkuun Tennariin kun satuttiin just menemään ohi siitä ja tämä sattui menemään juuri dubatun Shrekin ohella. En ollut kuullut leffasta mitään joten en osannut odottaakaan mitään.

    Juoni on perus toiminta tyhmäilyä ja koko juttu on ikäänkuin tylsistyneen kotiäidin päiväunta; komea ja vaarallinen agentti vie seikkailuun ja välissä peuhataan rantahietikolla. One-linerit ei naurata, hahmoista ei saa kiinni ja Cruisen esittämä agentti on käytännössä haavoittumaton.

    Saattaa olla huonoin elokuva mitä olen nähnyt loppuun asti, mutta eihän tälläsiä kesäleffoja pitäis edes arvostella. Jos tykkäsit Fast & The Furiouksesta, tää saattaa upota myös.
     
  11. Pacificker

    Pacificker Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2010
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tätä leffaa oottanu teattereihi jo jonki aikaa. Pääsis ny viel näkeenki sen... Uskosin kyl että hyvä leffa on!:)
     
  12. The M

    The M Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2003
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa tämäkin käytyä katsomassa. Trailerin perusteella odotin kepeää kesätoimintaa hitusella romantiikkaa mutta eipä noista osa-alueista toiminut oikeastaan mikään. Pettymyshän tämä sitten lopulta oli.

    Arvosanaksi vaikka 2/5
     
  13. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Meni toisesta korvasta möykkäen sisään ja toisesta ulos, kuitenkin ihan viihdyttävästi. Voihan kesäkauden leffan huonomminkin valita. Ja on se Tomppa kova äijä...

    2,5/5

    Näkyi muistaakseni jollain Tour de Francen etapillakin tämä pariskunta....
     
    Viimeksi muokattu: 25.07.2010
  14. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    Trailerin perusteella suht rasittavaa paskaa. Toivottavasti itse elokuvassa ei kuulla tuota Musen umpikamalaa Uprising-renkutusta.
    Kyllä mä M:I-4:sta kuitenkin odotan semi-mielenkiinnolla.
     
  15. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Tää oli ihan loistava. :D Juoni oli vedetty sopivalla tavalla överiksi ja vauhti oli riittävän kova, ettei kerinnyt liikaa analysoimaan. Tokihan juonessa oli ammottavia aukkoja, mutta ei ne menoa haitanneet. 4/5 tähteä.
     
  16. samuel1

    samuel1 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2010
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli parempi kuin odotin, hauskaa kesäleffa viihdettä.
    3,5/5
     
  17. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Olin elänyt siinä käsityksessä, että Knight and Day on siirappinen romanttinen toimintakomedia -- vielä enemmän kuin Mr. and Mrs. Smith. Näin ollen ihmettelin syvästi miten meidän Plazan (homofoobiset) Sinkkuelämää-boikotoijat yksi toisensa jälkeen hypettävät tätä elokuvaa. Toki True Lies oli myös romanttinen toimintakomedia, tavallaan, mutta oli se ehkä pinnan alla silti Commandon kaltainen koominen mutta täysiverinen toimintaelokuva. Päätin kuitenkin kehujen takia käydä Knight and Dayn katsomassa -- minua ei sinänsä kiinnnosta rikkaiden kansikuvanäyttelijöiden sutinoiden katsominen elokuvassa, jonka tarkoitus on kiillottaa heidän imagoaan (ja hedonistisuuttaan). Elokuvan ensimmäisen puolen tunnin jälkeen huomasin itse joutuneeni mielikuvien uhriksi: Knight and Day oli hyvä ja viihdyttävä elokuva.

    Etenkin Tropic Thunderin jälkeen Tom Cruiselta on voinut odottaa minkälaisia, vähemmän imartelevia, rooleja tahansa. Tomppa loistikin psykopaatilta tuntuvana elämään vähän liiankin kepeästi suhtautuvana agenttina. Mies, joka on se vähemmän tunnettu "does all of his stunts" näyttelijä, onnistui jopa naurattamaan, ja tärkeä osa tätä oli se, ettei hän yrittänyt liikaa -- jos Tom Cruise alkaisi benstilleriksi (pun intended) tai jimcarreyksi, niin hän tuntuisi enemmän "omahyväiseltä itsestään liikoja luulevalta k#sipäältä" kuin komediallisia lahjoja omaavalta näyttelijältä. Tomppaakin enemmän epäilin Cameron Diazin kykyjä tällaisessa elokuvassa; onhan Diaz koko uransa ajan näytellyt samoilla "luonnonlapsi" maneereilla. Toisaalta jo The Holiday-elokuvassakin esiin tullut "kypsempi Cameron" on nykyään jotenkin vakuuttavampi -- ehkä sen takia, että iän myötä häneen on näyttänyt tulevan luonnetta lisää. Ei hän silti pysynyt ihan Tompan kyydissä -- niin näyttelijänä kuin roolihahmona. :D

    Knight and Daytä on haukuttu kliseiseksi ja sieluttomaksi, mutta minusta elokuvan ideassa nimenomaan siinä esiintyvän ilmapiirin suhteen oli paljonkin alkuperäistä. Tompan heittäytyminen (pun not intended) taas toi elokuvaan sitä sieluakin. Ainoastaan elokuvan (viimeinen) loppuratkaisu oli sellainen, jossa hätäisyyden ja heppoisuuden tuntu teki siitä jotenkin irrallisen. Mainittakoon myös, että Cruisen ja Diazin välillä muka-oleva kuumuus oli lähinnä huoneenlämpöistä -- missä on Rebecca De Mornay kun häntä tarvitaan.

    3.5/5 :naminami::naminami::naminami::thumbsup:
     
  18. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Näin toivoin, mutta aika heikkoa menoa sieltä paljastui. Ehdottomasti heikoin Tom Cruisen suoritus 2000-luvulla. Mm. War of the Worlds, Collateral, The Last Samurai, Minority Report... Kaikki huippuleffoja ja Tomppa oikein mainiossa vireessä... Helpot rahat taisi vain kääriä. Cameron Diazista en ole ikinä pitänyt, studio halunnut kaksi myyvää näyttelijää ja ne saivat.

    Oli jotenkin töksähtelevä ja CGI huonoa. Toiminta oli kulunutta ja leffa yritti olla hauska, siinä kuitenkaan onnistumatta. Tuolla tainnutusmenetelmellä pystyttiin "hienosti" skippaamaan toimintakohtia. Onhan se ihan ok-keino nopeuttaa kerrontaa, mutta kun se tehdään useita kertoja, siitä alkaa menemään maku. Varsinkin, kun tainnutus tehdään jossain saarella ja yllättäen ollaan muka junassa Alpeilla. Ei toimi. Perinteinen kesäleffa, mitä kukaan ei muista vuoden lopussa.
     
  19. kahvikuppi

    kahvikuppi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.09.2009
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Helppo ja viihtyisä leffa jonka kantava voima oli Cruise ja Diaz. Juoni on aika perinteistä huttua Hollywoodista jossa ei nyt suuremmin järkeä ole, mutta se ei kuitenkaan aiheuta suurempaa ongelmaa katsojassa. Kannattaa tsekata, mutta ehdottomasti ei pidä odottaa liikoja. Pidin leffasta vaikka en katso tätä uudestaan. :)
     
  20. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Toimiva actionviihdettä ilman sen syvempää sisältöä. Tiukkapipojen tuskin kannattaa katsoa. 3/5.