Single Man, A (2009) (Colin Firth, Julianne Moore, Matthew Goode)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 17.11.2009.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    A Single Man sijoittuu vuoteen 1962 Kuuban ohjuskriisin ollessa pahimmillaan. Elokuva kertoo 52-vuotiaasta yliopiston professorista George Falconerista (Colin Firth), joka on etsimässä elämälleen tarkoitusta kun hänen pitkäaikainen elämänkumppinsa Jim (Matthew Goode) kuolee. George alkaa pohtia mennyttä elämäänsä eikä näe edessä olevaa tulevaisuuttaan vaan alkaa pohtia onko elämällä lainkaan merkitystä Jimin kuoltua.

    Georgea lohduttaa hänen lähin ystävänsä Charley (Julianne Moore), 48-vuotias kaunotar, joka myös pohtii omaa tulevaisuuttaan. Nuori opiskelija Kenny (Nicholas Hoult), joka löytäessään oman minuutensa alkaa jahdata Georgea, sillä hän näkee Georgessa oman sielunkumppaninsa.

    Elokuva on romanttinen tarina rakkaudesta, sen kadottamisesta ja elämän pienten tärkeiden hetkien merkityksestä.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 11.12.2009)
     
  2. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tunnettu ohja... muotisuunnittelija Tom Ford. :eek: Hieno traileri.
     
    Viimeksi muokattu: 18.11.2009
  3. Maraballo

    Maraballo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2007
    Viestejä:
    121
    Saadut tykkäykset:
    0
    Traileri on helvetin hienon näköinen. Firthiä ja Moorea on kehuttu kovasti kuten myös elokuvaa. Tätä odotellessa.
     
  4. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Niin, tämä Scarlettin ja Keiran kaveri on elokuvan ohjannut. No, tuskinpa toinen ammatti miestä pahentaa, silmää visuaalisuudelle luulisi ainakin löytyvän.
     
  5. Kubrick82

    Kubrick82 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    228
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeksi muokattu: 08.12.2009
  6. Kubrick82

    Kubrick82 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    228
    Saadut tykkäykset:
    0
  7. Kubrick82

    Kubrick82 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    228
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieno leffa, en olisi uskonut jonkun Guccin muotisuunnitelijan pystyvän näin syvälliseen ja herkkään tarinankerrontaan. Tyylikäs ja oikeasti liikuttava sekä visuaalisesti upea elokuva. Suosittelen, ****/***** :thumbsup:
     
  8. anarkian

    anarkian Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2008
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aivan helvetin hieno leffa! Olen todellakin positiivisesti yllättynyt.

    Elokuvan visuaalinen ilme oli aivan omaa luokkaansa. Väreillä leikittely toimi leffassa todella hyvin osana kokonaisuutta. Efektillä tuotiin heti esiin se, mihin George kiinnitti huomiota. Värimaailman vaihtuminen kertoi heti sen, että nyt on syytä kiinnittää huomiota johonkin, eikä elokuvassa siis tarvittu esim. sanoilla kertoa sitä, että nyt muistellaan mennyttä. Yksityiskohtiin oli kiinnitetty ällistyttävän paljon huomiota.

    Elokuvan tähti oli selkeästi Colin Firth, joka veti roolinsa tyylillä. Hän oli mukana elokuvan joka kohtauksessa ja sai tuotua Georgen sekavan tunne-elämän ruudulle. Crazy Heartin nähneenä tiedän, että Jeff Bridges veti loistavan roolisuorituksen, mutta Firth kyllä jättää hänet maaliviivalle tällä suorituksellaan. No, Oscarit eivät yleensäkään mene koskaan oikeaan osoitteeseen.

    Vasta tästä ketjusta luin, että Ford on muotisuunnittelija. Mutta tässä sen näkee, ettei ammatti miestä pahenna - tämän elokuvan kohdalla täysin päinvastoin.

    Elokuva ansaitsee ehdottomasti täydet viisi tähteä.
     
  9. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Hyvin näytelty, kauniisti kuvattu ja ylipäätänsä hieno elokuva. Soundtrackille iso plussa, tuli paikoitellen joistain teemoista mieleen Clint Mansellin The Fountainin soundtrack. Colin Firth tekee loistavan suorituksen masentuneena miehenä ja tuo mielestäni hyvin esille tunteen, kun elämänhalu on mennyt. Lopussa taso hieman putosi alkupuoliskosta, joka oli aivan mahtava. Pääsi kuitenkaan yllättämään täysin puskista, kun en ole leffasta keskustelua tai mainostusta hirveästi nähnyt.
     
  10. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Aivan helvetin hieno leffa. Mielestäni hidas kerronta sopi tähän alakuloiseen tarinaan, eikä millään voi uskoa että kyseessä on ohjaajan ensimmäinen elokuva. Niin uskomattoman valmista ja kaunista jälki on. Hahmot olivat uskottavia ja tarina erinomainen. Päähenkilöiden käyttäytyminen ja motiivit olivat selkeitä, eivät kuitenkaan alleviivattuja. Vaikka elokuva on kaikin puolin erinomainen, niin shown vie ihan täysin Colin Firth. Mielenkiinnolla odotan millaisen roolin Jeff Bridges Crazy Heartissa vetää, tai toisaalta miten helvetin hyvä Firth on Kuninkaan puheessa. Jos vuoden kuumin juttu on Transformersin uusin osa, niin ehkä tämä kannattaa jättää väliin. Muille voin suositella.