Musiikki- ja elokuvasetti minihifin korvaajiksi

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana MikkoLe, 08.07.2010.

  1. MikkoLe

    MikkoLe Guest Guest

    Liittynyt:
    08.07.2010
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensimmäistä kertaa foorumilla, joten morjensta vaan kaikille!:)

    Eli onkelmahan olis seuraavanlainen:
    Hakusessa siis musiikki/elokuvaelämyksien toteuttaja, alias kotiteatteri. Mulla on noin kymmenen vuotta vanha philipsin minihifi "öky xz best sound örg ärg" setti, ja se on alkanut kovien kokemusten -kuten teiniajan nupit kaakossa paukutuksen- jälkeen särisemään (siis kaiuttimet) ja muutenkin tekis mieli uusia poppikoneita. Katselen suht paljon elokuvia, joten kotiteatterina setin tulisi myös toimia.

    Olen tähän asti soitellut musiikit ja katsellut leffat läppärin kautta, ja niin oli tarkoitus tehdä jatkossakin. Musiikki kulkee tällä hetkellä 3,5mm kuulokeliittimestä kahteen rca:han, joista edelleen edellä mainittuun philipsiin. Kuva taas s-videosta scartin kautta telkkuriin.

    Eli kummoinenkaan setti ei siis tarvitse olla, jotta meikäläisen mölykoneiston hakkaa! :D

    Sitten tärkeimpiä specsejä, mitä haluaisin setiltä:

    Ensin äänestä..
    Mulla on läppärissä yksi hdmi ulostulo ja tuo 3,5mm kuulokeliitin. Eli minkälaista liitintä suosittelisitte vahvariin äänen suhteen? Onko hdmi:ssä perus mp3:sia soitellessa "muka" eroa tuohon kuulokeliittimeen verrattuna? Onhan mp3 kuitenkin aikaslailla pakattua.

    Sitten siihen kuvaan..
    Kuva olisi tarkoitus hakea läppäriin kaapelidigiboksilla ja siirtää siitä sitten isompaa telkkuriin. Uutta telkkuria (mahdollisesti hd) olen tässä myös havitellut vanhan 32tuumaisen kuvaputkijärkäleen korvaajaksi. Kannattaako tässä tilanteessa edes viedä kuvaa vahvistimen kautta, vai riittääkö esim dvi siirtämään sen suoraan läppäristä telkkariin (siis hd:nä)? Näin ei tarvitsisi siirtää muuta kuin ääni läppäristä vahvariin, joten vahvarin vaatimustaso laskisi (ja hinta samalla).

    Toisaalta, kun mulla tässä läppärissä on tuo hdmi, niin eikös sen kautta kannattais siirtää sekä ääni että kuva, ja vasta vahvarista jakaa ne erikseen? Onkos muuten läppärien hdmi:t aina kykeneväisiä kuskaamaan sekä kuvaa että ääntä??

    Sen verran vielä taustatietoja, että muita laitteita tuskin tulen vahvariin liittäämään, kuin telkun ja läppärin; budjetti maks 500 eeroa; havittelen 5.1 järjestelmää, mutta olen kykeneväinen sopeutumaan pienempäänkin, jos se vaan on päivitettävissä joskus 5.1:ksi. Mielellään ottaisin siis parhaan mahdollisen äänen laadun ja bassojytkeet mitä tuohon rahaan saa, kuin mitään seitsemällätoista kaiuttimella varustettua "cittarielokuvajärjestelmää".

    Anyway..
    Olen tsekkaillut kaikenmaailman valmis settejä, ja ainakin kymmenen jo melkein ostanutkin, mutta lopulta ajattelin kysyä viisaammiltani, jotta mitä ootte mieltä. Joten auttakaahan uutta miestä mäessä!

    Kiitos jo näin ens alkuun!:thumbsup:

    Terveisin,
    Mikko Tampereelta nääs!
     
  2. prodigy

    prodigy Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2007
    Viestejä:
    743
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve mieheen!

    Tästä tuli kylmiä väreitä, ei muuta siihen liityen:D

    Ensinnäkin, ääni tulee läppärin omalta äänikortilta, joten oletusarvoisesti se on melkoista kuraa. Lisäksi tuo kuulokeliitäntä on juurikin kuulokeliitäntä, joten se huonontaa asiaa. Yleensäkin nuo läppärin analogiset liitännät ovat melkoisia häiriölähteitä ja surkeita äänenlaadultaan. Ehkäpä hommaisit jonkun halvan ulkoisen äänikortin(esim. 50-100e), jolla saat todella suuren parannuksen ääneen vaikka pelkkiä ämpäreitä kuuntelisitkin(ellei puhuta sitten jostain 128kbit/s -laadusta)? Tuosta hdmi:stä en tiedä tuleeko sieltä äänet, otapa google kauniiseen käteen ja etsi läppärisi speksit.

    Dvi riittää hyvin hd-kuvalle. Toisaalta optimaalinen tilanne olisi se(jos kerran on pakko käyttää läppäriä etkä halua ulkoista äänikorttia), että läppäriltä äänet sekä kuva hdmi:llä vahvistimeen, joka nappaa äänet itselleen, ja sieltä piuha telkkarille, kuten tuossa seuraavassa mainitsetkin:

    Tämä sinun tosiaan täytyy tarkistaa itse.

    Kuten aina, tällä budjetilla suosittelen vahvistinta(200e) ja kahta kaiutinta(300e) jos et ulkoista äänikorttia halua. Tuosta ei kyllä oikein kannata enää tinkiä, joten se äänikortti olisi tuohon päälle hiukan lisää. Toisaalta jos hdmi:stä et saa kuin kuvan, niin tuo äänikortti on pakko-ostos, koska sinun on välittömästi luovuttava läppärin kuulokeliitännän käytöstä:D

    Oikea asenne. Parempi ostaa hyvää sen verran kuin budjettiin mahtuu kuin kasa pasketta. Myöhemmin ehtii varmasti päivittämään, ja jo alusta asti laadullisesti järkeviä hankintoja tekemällä et tule pettymään. Sekä lisäksi voit naureskella lisäksi partaasi, kun kaverisi esittelee sinulle juuri ostamaansa philipsin muovipurkki/röpellyspassosarjaa josta "lähtee ainaaski tuhat vattia":thumbsup:
     
    Viimeksi muokattu: 14.07.2010
  3. Hulkki

    Hulkki Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2007
    Viestejä:
    233
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos läppärisi puskee HDMI:stä ääntä myös ulos en kyllä näe mitään syytä ulkoisen äänikortin ostamiselle.

    1. Se on vain yksi ylimääräinen kapistus välissä (jos läppäriä liikutellaan)
    2. HDMI:stä saat äänet digitaalisesti suoraan vahvariin (ts. ei häiriöitä, 5.1 jne pelaa, DAC muunnos jää vahvarille)
    3. Jos myöhemmin vaihdat kuva/äänilähdettä vältyt "turhalta ostolta"
     
  4. prodigy

    prodigy Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2007
    Viestejä:
    743
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kunpa asia olisikin näin yksinkertainen. Valitettavasti integroidut äänipiirit(varsinkin läppäreissä) ovat senlaatuista kuraa, että niitä ei kehtaa suositella.

    1.Vaiva läppäriä liikuteltaessa on täysin sama niin ulkoisen kuin sisäisenkin äänikortin tapauksessa. Mikä aiheuttaa enemmän vaivaa ulkoisen tapauksessa?

    2.Suurella todennäköisyydellä ääniä ei tule tuosta liitännästä, mutta varmaksi en mene sanomaan. Lisäksi 5.1-toimivuudesta ei ole mitään varmuutta. + että ulkoinen äänikortti hoitaa dac-muunnoksen todella paljon laadukkaammin kuin vahvari, vaikkakin ero on melko pieni.

    3. Jos ostaa ulkoisen äänikortin, ei tarvitse myöhemmin alkaa vaihtamaan sourcea, joten välttyy tulevaisuudessa turhalta uuden ääni/kuvalähteen ostolta.
     
    Viimeksi muokattu: 15.07.2010
  5. MacZon

    MacZon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    843
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kahden halpis (~700e) hp:n läppärin HDMI liitintä testanneena molemmista liikkui ääni ja kuva suoraan töllöön. Itse en 500e:n budejetilla ostaisi ulkoista äänikorttia kun se melkein 1/5:n budjetista. 1000e:ssä tuo alkaisi olla jo perusteltua.
     
  6. prodigy

    prodigy Guest Guest

    Liittynyt:
    17.02.2007
    Viestejä:
    743
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ahaa, kehitystä on siis tapahtunut:thumbsup: lähdin siitä liikkeelle, että olen itse tottunut säätämään jonkin verran ennen kuin koneelta on saatu 5.1 jne. toimimaan täydellisesti. Ja niin, en minäkään sitä äänikorttia tuohon budjettiin suositellut vaan sanoin, että se tulisi siihen 500 euron päälle...