Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans (Werner Herzog, Nicholas Cage) (2009)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Streami, 18.09.2009.

  1. kahvikuppi

    kahvikuppi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.09.2009
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ollut kovin suuria odotuksia leffasta vaan elättelin, että tavallista huonompaa leffaa jopa. Kuitenkin elokuvahan oli ihan piristävän katsottava jossa oli ohjauksella saatu sopivaa tunnelmaa. Nicolas Cage suoriutu ihan hyvin roolistaan, mutta hiukan olisin kaivannut Gary Oldman tyylistä näyttelijää elokuvaan kun ajatellaan millaisen roolin teki esimerkiksi Leon leffassa. Muut näyttelijät hoiti roolinsa ihan hyvin eli sielläkin oli ihan tasaista näyttelyä. Juoni kulki varsin tasaisesti ja piti loppua kohden hyvin paremmin vain otteessa. Sikälihän tarinassa ei mitään suurempaa ihmeellisyyttä ollut vaan elokuvan paras anti olikin vain tämä Cagen näyttely sekopäisenä poliisina. Tarinassa ei toisaalta sorruttu mihinkään ylitse vuotaviin kliseisiin mihin voisi pahimmillaan mennä. Kyllä tämä elokuva kannattaa katsoa jos ei esimerkiksi Cage henkilönä aiheuta ihan ylitse pääsettämättömiä ongelmia. Positiivinen yllätys siis vaikka ei mikään älyttömän ikimuistettava elokuva olekaan.
     
  2. BR_Zenith

    BR_Zenith Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2010
    Viestejä:
    95
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan positiivinen yllätys oli tämä elokuva ja samoja fiiliksiä, mitä monessa muussakin edellä olevassa kommentissa. Kyllähän tätä voisi jopa suositella ja ostaakin jossain vaiheessa ALE-laarista omaan kokoelmiin. Yksi ehdottomasti alleviivausta vaativa pointti oli Cagen selkäkipujn näyttely; tuli leffaa katsoessa itsekin muutaman kerran vaivaantunut olo ja tuntui että selkään alkoi särkeä, ja mielestäni se oli erittäin uskottavasti hoidettu läpi leffan.

    Yksi kysymys leffan nähneille:
    Odottivatko kaikki muut leffan katsoneet tosiaan tuollaista "loppu hyvin kaikki hyvin" päätöstä? Kysyn siksi, koska kukaan ei ole sitä erityisesti kommentoinut, niin ilmeisesti se oli kaikkien mielestä looginen päätös? :) En ole ihan varma oliko tuo ratkaisu positiivinen vai negatiivinen yllätys, tai ehkä ohjaajan ironiaa sitten tms.
     
  3. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 765
    Saadut tykkäykset:
    14
    Oliko niillä...
    "dokumenttilinssillä" kuvatuilla liskoilla ja alligaattoreila joku tietty merkitys tässä leffassa? :D
     
  4. Jambo

    Jambo Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2004
    Viestejä:
    216
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä muuta kuin se että ne on olemassa ,Herzog on tyylinsä mukaan hakenut eri perspektiiviä ja luo näin enemmän "kosketeltavaa realististä fiilistä" mikä yleensä toimii ainakin meikäläiselle.
     
  5. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 765
    Saadut tykkäykset:
    14
    Itelle tuli jotenki sellanen psykedeelinen fiilis noista kohtauksista. Et olikohan ohjaaja itse samaistunu päähenkilön huumeriippuvuuteen..? :p Liskoja esim. kuvattiin hyvinkin kauan eri kuvakulmista kun en vaan loikoili pöydän päällä.
     
  6. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Eihän se ihan hyvin loppunut, koska Kakella oli riippuvuus vieläkin vahvasti päällä, kuten juuri ennen loppua käy ilmi. Muutenhan tuo näennäinen kaikki hyvin -osuus oli ihan vain piruilua, sillä kaikki hommathan nivoutuivat aivan älyttömällä tavalla Kaken kannalta parhain päin. Omasta mielestäni se oli pieni piikki Hollywood-lopetuksille.
     
  7. Sir Filmipätkä

    Sir Filmipätkä Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2004
    Viestejä:
    870
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olin elokuvaa katsoessani aivan varma että loppu oli Cagen huumeisia kuvitelmia, sillä kaikkihan meni aivan uskomattomalla tavalla päähenkilömme eduksi. Vaikkei asia näin ollutkaan oli loppu oikeastaan erittäin onnistunut. Paha ei saanutkaan palkkaansa, mutta jäi ilmeisesti edelleen rypemään sisäiseen kurjuuteensa (eli riippuvuus edelleen päällä) vaikka kaikki olikin näennäisesti hyvin.
     
  8. Hojis

    Hojis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2006
    Viestejä:
    403
    Saadut tykkäykset:
    9
    Ihan hyvä elokuva, jossa oli omat oudot hetkensä. Mutta ei tuo Cagen esittämä poliisi niin paha ollut. Odotin hieman rajumpaa otetta, mutta hyvä näinkin. 3/5
     
  9. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 591
    Saadut tykkäykset:
    216
    ***½/*****

    Ikäville tyypeillekin voi tapahtua tavallaan positiivisia asioita, siinä lienee tarinan opetus. Kaikki ei aina mene kuten "paha saa palkkansa" -hokema antaisi ymmärtää.

    Gage oli aika etevä sekaisessa ja osin törkeässä roolissaan. Eva Mendes oli myöskin aika pätevä häilyvän hahmonsa kanssa.

    Täytyy kuitenkin todeta että olisi aika hyvä olla törmäämättä tuon kaltaisessa elämäntilanteessa olevaan virkavallan edustajaan...

    Elokuvan kesto tuntui kyllä hiukan liian pitkältä, ehkä tuossa olisi ollut aavistuksen varaa tiivistää.
     
    Viimeksi muokattu: 02.04.2011
  10. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    ^ Tosiaan, sellaista kolmen ja puolen tähden kamaa minustakin. Ihan hyvä elokuva ja Cage & kumppanit tekivät pätevät roolit, mutta ei tästä hirveästi muisteltavaa jäänyt. Ferreran ja Keitelin elokuva painii unohtumattomuudessaan ihan eri sarjassa, jos nyt siltä kannalta lähtisi vertaamaan. Voisi joskus katsella uudestaan ja kokeilla, parantaako toisella yrityksellä.
     
  11. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 315
    Saadut tykkäykset:
    602
    Noh, ei nyt mikään ällistyttävä sentään, mutta viihdearvot kyllä kohdillaan. Cage hyvässä vedossa vaikkei tyyppi nyt niin paha ollutkaan. BE kaksikko Michael Shannon ja Shea Whigham toivat kivan pikkulisän pikkurooleillaan.

    ***½