Edulliset moottorisängyt

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana ZED, 05.11.2007.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No Lectushan on Hästensin entisten työntekijöiden merkki. Sitä on mainostettu "sänkyjen Rolls Roycena" ja muistan aikoinaan lukeneeni jonkin ruotsalaisen sänkytestin (mukana muun muassa Hästensin malli), jossa vain Lectus otti täydet pisteet jokaisessa kategoriassa. Se on toki halvempi merkkinä kuin Hästens mikä toisaalta oli näiden Hästensin ex-työntekijöiden tarkoituskin: ilmeisesti he halusivat lähestyä sängyntekoa enemmän hinta-/laatusuhteen kautta tehden silti korkealaatuisia sänkyjä.

    Tuossa Lectus Cloudissa on ihan johdollinen kaukosäätö. Olen testasin halvempia muunmerkkisiä moottorisänkyjä, ja kyllä se Lectuksen mukana tuleva parempi laatu on huomattava: kaukosäädin on paremmin suunniteltu ja moottori liikkuu paljon pehmeämmin.
     
  2. Viipperi

    Viipperi Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    1 199
    Saadut tykkäykset:
    1
    Aikamoista paskaa taitaa olla, kun kerran pelkät kunnolliset runkopatjat maksaa ton 1600e. :p Ja heti laittoi epäilyttään kun katsoin että noita motosänkyjä myy mm. Finlandia, eli paskaliike nr.2 heti suomisoffan jälkeen. :)
     
  3. jpop

    jpop Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2001
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen joskus ihmetellyt tuota Finlandiaa, mutta mulla ei oikein ole siitä minkäänlaisia muistikuvia, mielipiteitä tai laatuvaikutelmia. En muista siellä käyneeni (mutta takuuseen en mene). Te jotka siellä olette asioineet, minkäslaisesta puljusta on oikeastaan kyse? Nimestä huolimatta taitavat kuitenkin myydä lähinnä jossain muualla kuin Suomessa valmistettuja tuotteita? Vai?

    Raportoihan Elvis tuntemuksia ja kokemuksia uusista sängyistä, kun pääset alkuinnostuksesta ;)
     
  4. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Allekirjoittaneella on kokemusta 800 euron Bodyform-sängystä ja 1600 euron Hästens-sängystä (kummatkin 90-senttisiä tavallisia sänkyjä). Tuomio? Bodyformista olen aina tykännyt hitusen enemmän. Ehkä tämä kertoo sen, ettei hintaa kannata aina tuijottaa.

    Tosiaan tuon Lectus Cloudin "ilman tarjousta" hinta on siellä 1700-1800 euron hujakoilla. Ko. merkillä on kolme moottorisänkymallia, joista tuo Cloud on edullisin. Seuraavassa mallissa hinta olisi kolminkertaistunut ja parhaimmassa mallissa kerroin olisi noussut entisestään.

    Oikein hyvä kuva ainakin minulle ko. liikkeestä jäi. Siellä myydään sekä suomalaisia että muunmaalaisia huonekaluja. Oikein nättejä sohvia siellä oli ja asiakaspalvelu oli monin verroin parempaa kuin Suomi-Soffassa, jolla on kieltämättä surullisenkuuluisa maine tällä osastolla. Itse asiassa täällä Oulussa päin Finlandia oli palvelun suhteen ehkä paras huonekaluliike missä olen koskaan käynyt.

    Pienen demon perusteella nuo Lectukset ovat (ehkäpä Avia-petauspatjasta johtuen) tavallista pehmeämmältä tuntuvia, vaikka kyseessä olisi niin sanotusti "HARD" -malli. Ihan hyvä sellaisen päällä kuitenkin oli maata, ja kuten sanottu, niin moottorimekanismi ja kaukosäädin olivat paljon tasokkaammat kuin halvemmissa ja tuntemattomimmissa merkeissä. Hästensin moottorisänkyjä en ole testannut, mutta toisaalta turha sellaisia on edes testata - taitaa Hästensin halvin 80-90 sentin moottorisänky maksaa vähintään 4000 euroa. Jos Lectus on testeissä ajoittain päihittänytkin Hästensin, niin en sitten tiedä kuinka paljon järkeä on sijoittaa 4x summa -- varsinkin kun noita Lectuksia myydään usein tarjouksina kun taas Hästenseistä (design-tuotteita kun ovat) harvoin löytää tuntuvia tarjouksia.
     
    Viimeksi muokattu: 11.07.2010
  5. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Sängyt tulivat ja olivat mainiot. Kaikki sujui Finlandian suhteen loistavasti ja asiakaspalvelu oli loppuun saakka ensiluokkaista. :thumbsup:
     
  6. Hek@

    Hek@ Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2010
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve,

    Millasen diilin sä oikein oot tehny ku mä sain tänään rutistettua 2190€ tarjouksen samoista sängyistä? Jos tinkimällä saa tosta viel melkeen 600 pois ni sitte pitää alottaa uudestaan neuvottelut myyjän kanssa :thumbsup:

    Mistä päin sä ne ostit?

    HEka
     
  7. Hek@

    Hek@ Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2010
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lisättäkööt vielä, että meille myyjä sanoi moottorissa olevan kahden vuoden takuu, ei viiden..:confused:
     
  8. Snpp

    Snpp Ehkä se on pora. Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.03.2001
    Viestejä:
    965
    Saadut tykkäykset:
    3
    Finnlandia on samaa firmaa kuin Maskun Kalustetalo. Ostokokemuksia ei ole, mutta lehtimainonta on hyvin näkyvää, kuten pääbrändilläkin.
     
  9. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Oulun suunnalta. Kyseiset sängyt olivat tarjouksessa ja vieläpä tietynlainen erikoiserä, joten siitä johtui tuo saatu "supertarjous". Jos ei tuota erikoiserää olisi ollut, niin varmaan hinta olisi ollut samoissa lukemissa kuin tuo sinun saamasi hinta. Kyse olikin siis lähinnä "oikeassa paikassa oikeaan aikaan" tyyppisestä onnenpotkusta.
     
  10. Hek@

    Hek@ Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2010
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ootko tykännyt nukkua sängyssä. Onko moittimisen sanaa vai ajaako asiansa.
    Oltiin tänään vaimon kanssa 5 tuntia kiertelemässä paikkoja ja toi Lectus on nyt aika vahvoilla. Pelkään vaan, et ku on halvimmasta päästä ni ei olis kovin laadukas.

    Toisena vaihtoehtona on toi Svane IntelliGel sänky. Maksais sen 2500 ilman moottoria... Kauhee pähkäily ku ei viitsis ostaa huonoa sänkyä useammalla tuhannella ku siinä pitäis nukkua useampi vuosi...

    Mut tosiaan, ootko ite ollu tyytyväinen näin muutaman nukutun yön jälkeen?
    ( pakko kalastella positiivisia kokemuksia vahvistamaan omaa ostopäätöstä ) :D
     
  11. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Moitteen sanaa en kyllä löydä. Ymmärrän yskän hinnan suhteen sillä itsekin olin huolissani siitä onko sänky riittävän hyvä kyseen ollessa hinnat alkaen -mallista -- tässä kuitenkin oltiin hommaamassa tietyllä tavalla "ikuista" sänkyä eikä mitään "ostetaan uusi sänky sitten viiden vuoden päästä" välimallia. Toisaalta niinhän se menee, että sänkyostoksilla karkaa helposti suhteellisuudentaju, jos lähtee näitä tunnettuja ja testejä voittaneita merkkejä katselemaan. Esimerkiksi 90cm:n Lectus Cloudin alkuperäinen hinta on n. 1800 euroa. Sehän on jo melkoinen summa sängystä -- monta kertaa enemmän kuin mitä voisin otaksua pekka perusjampan käyttävän sänkyyn. Tietenkin kun lähtee sitten sitä vertaamaan Hästensin hinnat alkaen -malliin, joka taitaa liikkua siellä 4000-5000 eurossa, niin sitä helposti alkaa miettimään onko Lectus täysi susi. Ei siinä niin ajattele esimerkiksi sitä, että Hästensissä maksaa design ja brändi ja että Lectuksia valmistaa nimenomaan Hästensillä töissä ollut porukka. Minulle Lectus tuli tutuksi ensimmäistä kertaa siitä, kun luin jonkun ruotsalaisen testin, jossa Lectus oli päihittänyt Hästensit yms. ollen ainoa sänky, joka sai kaikissa testikategorioissa ylimmän arvosanan.

    Monille ihmisille kelpaa parin sadan euron sänky ja olenpa minäkin nukkunut satoja öitä alle 200 euron 120cm:n levyisellä runkopatjalla. Kyllähän hyvä sänky on aina sitten hyvä sänky, mutta sekin kannattaa muistaa, että jossain vaiheessa rahalleen ei saa enää vastinetta. Finlandiastakin löytyy niitä sänkyjä (oliko peräti tuo Svane), joita muun muassa Ruotsin kuninkaalliset käyttävät. Tietenkin tässä sitten herää se kysymys, että ollaanko sitä ostamassa Svanea vain nyt sitten sen takia, että Ruotsin hovi sitä käyttää. Itsekin on tullut todettua esimerkiksi puolet halvempi Bodyform paremmaksi kuin samantyyppinen Hästens, joten ei se hinta tosiaankaan aina ole paremman laadun tae.

    Summa summarum... Ainakin itse suosittelen todella lämpimästi tuota Lectuksen Cloudia -- hyvästä hinnasta huolimatta se olisi jäänyt ostamatta, jos esimerkiksi se olisi tuntunut huonommalta kuin 2-4x kalliimmat mallit. En varmaan kovin väärässä ole, jos väitän sen olevan ainakin tuolla saadulla diilillä parhaan hinta-/laatusuhteen omaava paremman tason moottorisänky. Lectuksen seuraava malli, Moon, tuntui pehmeämmältä kuin Cloud (täällä tykätään vähän kovemmista malleista jo painonkin takia) ja paras malli, Star, oli pehmeyden lisäksi jo liian korkea.
     
    Viimeksi muokattu: 27.07.2010
  12. Hellcat79

    Hellcat79 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieman erilaista ajatusta sänkyjen suhteen täältä suunnalta.

    Meille ostettiin tuossa reilu vuosi sitten Tempurin patjat ja petari. Mitään moottoreita ei näissä ole, mutta hieman erilainen nukkumistunnelma kun noissa jousitetuissa kilpakumppaneissa. Itse olen tykännyt kovasti vaikka ennen kokemuksia oli vain tempur materiaalisesta tyynystä (joka yhä käytössä). Mitään selkä / nista tms. vaivoja ei ole ollut tuon hankinnan jälkeen. Joku varmasti kritisoi hintaa ja sitä, että tässä rahastetaan turhasta. Kannattaa kuitenkin kokeilla jos sänkyä on ostamassa.
     
  13. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tempur on tietenkin eräänlainen poikkeus sillä onhan merkin sängyt toteutettu "hieman" eri tavalla kuin esimerkiksi nämä sängyt mistä täällä ollaan puhuttu. Kyllähän Tempur paljon kehuja on saanut, joten varmasti kokemisen arvoisista sängyistä on kyse. Itsekin käytän Tempurmaisia tyynyjä (Jyskin WellPur Comfort), joihin en ennen kummemmin halunnut luottaa mutta joiden nimeen nykyään vannon -- once you go WellPur you never go back.

    Onhan tässä tietenkin se "mutta", että jos normaalit sängyt eivät sinänsä aiheuta esimerkiksi selkäkipuja, niin silloin Tempurin hinta muuttuu kyseenalaiseksi. Moni ehkä siinä tilanteessa mielummin sijoittaa vaikkapa moottorilla varustettuun Lectukseen saaden monipuolisemman sängyn.
     
  14. Hek@

    Hek@ Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2010
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käytiin tänään sitten vielä katsomassa hestenssit ja jenssenit läpi. Moottorilla ja kunnon patjoilla hinta oli siellä 6000 paremmalla puolella. Päädyttiin lopulta tohon Svanen intelligel sänkyyn. Ei oo moottoreita, mut pitäis ainakin olla hyvä nukkua. Perustelin sen itselleni näin, että 2000 euroon ei voi saada hyvää sänkyä joka on moottoroitu. Se moottori maksaa siinä kumminkin sen 30-40% ni ei siinä enää paljoa lasketa patjalle arvoa. Nyt meni se 2400 pelkkiin patjoihin ja olihan niissä hyvä loikoilla.

    Toivottavasti palvelevat tunnollisesti kun kotiin saapuvat...

    -Heka
     
  15. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Eiköhän nuo hyvin palvele teikäläisen huushollissa. Sitä en nyt tietystikään allekirjoita, että 2000 euroon ei voi saada hyvää moottoroitua sänkyä. Toisaalta jos tuo Svanen hinta ei edusta kummempaa lohkaretta taloudesta, niin eihän se huonokaan sijoitus ole. Kalliin hinnan tuoma mielihyvä on tuttua näin foorumin huomioon ottaen aina ns. 'snake oil' alkaen.

    Tietenkin toivon, että testasit Lectuksen kunnolla ja vertasit sitä Svaneen todeten jälkimmäisen selkeästi laadukkaammaksi. Niin kuin yritin aiemmassa perustella, niin merkkisänkyjä ostellessa kadottaa nopeasti suhteellisuudentajunsa. Itse tosiaan olen testannut Bodyformit, Hästensit ja kalliimmat Lectukset, ja en millään tavalla koe Lectus Cloudin häviävän niille.
     
  16. Hek@

    Hek@ Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2010
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika vaikeaa on sänkyjen vertailu kaupassa kun vaihtoehtoja on kymmeniä ja ostopäätös tehdään muutaman minuutin makaamisen perusteella. Tiedä sitten kumpi on parempi lectus vai svane pidemmässä juoksussa. Voisin kuvitella, että molemmilla saa yönsä hyvin nukuttua. Meille ainakin parannus entiseen tulee olemaan melkoinen, koska vanha sänky on 10 -vuotta vanha jenkkisänky, jonka nimeä en edes muista.

    Hyviä unia lectuksen kanssa. Meidän pitäis saada sänky loppuviikosta ni katsotaan sitten miten uni meille maistaa. Toivottavasti hyvin!
     
  17. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tarkoitus ei tosiaan ollut moittia valintaa; korkeintaan hieman kysyä valintakriteereistäsi. Kyllähän tuo Svane epäilemättä hyvä sänky on. Pointti oli lähinnä se, että ainakin testatessa (sekä testejä lukiessa) huomaa usein äkkiä sen, että laatu ei kulje hinnan kanssa käsi kädessä tietyn pisteen jälkeen. Senkin takia olen hehkuttanut tuota Lectusta, kun se mielestäni on samaa tasoa paljon kalliimpien sänkyjen kanssa.

    Eihän kaikkien tarvi miettiä hintaa (kuinka paljon säästää, jos ottaa samanveroisen mutta kolme kertaa halvemman Lectuksen Hästensin sijaan) tietenkään, mutta ainahan sen voi ajatella niin päin, että sillä säästetyllä summalla voi ostaa jotain muuta. Toisaalta jos se "epäilyttävän alhainen hinta" vie unet (pun intended), niin silloin tietenkin on tietyllä tavalla järkevää varmistaa tyytyväisyys ottamalla "tarpeeksi kalliin" sängyn.
     
  18. Hek@

    Hek@ Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2010
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0

    No meillä toi Lectuksen ostaminen kaatui siihen, että "koemakasin" sen seuraavaksi hintavamman Moon mallin ja siinä oli mielestäni huomattavasti parempi olla kuin cloudissa. Kun mennin moonista cloudiin niin patja tuntui kovalle. Varmasti ihan hyvä patja, mutta olin juuri ollut paremmassa. Tossa cloudissahan on ainoastaan yksi kerros jousia, joka kyllä tuntuu näin 100 kiloa painavalla kaverilla.

    Mukavuudeltaan svane oli mielestäni jopa Moon malli parempi. Näin oli helppo päätyä svaneen koska hinta oli vain 2400€.

    En ymmärrä mitä puhut kalliimmasta patjasta ja sen tuomasta mielihyvästä. Kaksi 90 cm cloudia olis maksanu sen 2200 ja svane 2400 eli ei niissä juuri hintaeroa ole?


    Piukka faktahan on kumminkin se, että se missä ite nukkuu parhaiten on paras sänky, oli sitte 100 tai 10 000 hintanen.
     
  19. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Näinhän se tietenkin on. Mainitsin tuosta hinnasta lähinnä sen takia, kun tuossa aiemmin kommentoit, ettei 2000 eurolla voi saada hyvää moottorisänkyä.

    Eikös muuten painavalle kaverille pidäkin olla kovempi patja? Ainakin itse olen ymmärtänyt ns. viralliset sängynvalintakriteerit niin, että tiettyyn pisteeseen asti pitää valita sitä kovempi patja mitä painavampi kaveri on. Itsekin esimerkiksi olen yli 100 kiloinen kaveri. Tosin myyjän mukaan suomalaiset yleensä valitsevat hitusen liian kovan patjan...
     
  20. Hek@

    Hek@ Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2010
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkä ilmaisin itseäni väärin! Pakkohan 2000 euroon on saada hyvä sänky. Onhan se iso summa rahaa ja uskoisin, että harvalla edes on sen hintaista sänkyä. Tarkoitin, että jos panostan sänkyyn 2000€ niin toivon saavani parempilaatuisen sängyn jos maksan vain patjasta, enkä patjasta ja moottorista. Se, että pitääkö se mitenkään paikkansa on sitten eri juttu.

    Myyjät myy sitä parhaana mistä saa parhaat proviikat. Testejä on miljoona eri ja aina joku on jonkin testin voittaja. Lähdin sänkykaupoille ns. takki auki, mutta aika hankalaksi se meni. Saa esittää itselleen useamman kysymyksen ennen kuin tekee viimeisen päätöksen. Meidän nelihenkiseen talouteen tuo 2400 ei vielä tuo konkurssia, mutta on kumminkin jo sellainen summa, ettei sitä viitsisi kaivoon heittää.

    -H