Harry Potter ja kuoleman varjelukset - osa 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows, Part 1) (2010)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 06.07.2010.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Odotettu seitsemäs ja viimeinen seikkailu "Harry Potter" -elokuvien sarjassa, Harry Potter ja kuoleman varjelukset, nähdään valkokankailla kahdessa osassa. Niistä ensimmäinen saa ensi-iltansa syksyllä 2010.

    Sarjan päätöselokuvan ensimmäisessä osassa Harry, Ron ja Hermione lähtevät suorittamaan lähes mahdottomalta tuntuvaa tehtävää: heidän on löydettävä ja tuhottava hirnyrkit, avaimet Voldemortin kuolemattomuuteen. Ilman velhokoulun opettajien apua kolmikko joutuu tukeutumaan toisiinsa enemmän kuin koskaan ennen.
    Velhomaailmasta on tullut vaarallinen paikka kaikille Voldemortin vihollisille. Hänen kätyrinsä kuolonsyöjät ovat vallanneet taikaministeriön ja jopa Tylypahkan velhokoulun. Heidän tärkein tehtävänsä on kuitenkin jäljittää Harry Potter, jonka Voldemort haluaa saada kynsiinsä... elävänä.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa 17.11.2010
     
    Viimeksi muokattu: 01.11.2010
  2. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    "Complete the journey in 3D"
    :sick:
    Veikkaan, että tätä ei ole tehty alun perin 3D:ksi vaan jälkikäteen viritellen kuten Titaanien Taistelu. Mahtaako 3D edes olla kesällä 2011 enää yhtään ihq
     
  3. smöög

    smöög Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.06.2009
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmh 2 osaa? Toki jokainen leffa on jättänyt tarinan omalla tavallaan kesken, mutta mihin tämä ensimmäinen osa päättyy? Kesken toiminnan tulee musta ruutu ja "to be continued" ja kuinka pitkään viimeistä osaa saa odottaa?

    Johan kirjakin on pirun paksu, joten yhtenä pötkönä leffa kaiketi olisi joko _piiitkä_ tai vajaa, juosten kustu. Itse en enää taida leffan kohderyhmään kuulua, mutta kirjat lukeneena odotan tietysti miltä tämä tulee näyttämään.

    Hermione:eek::p
     
  4. samuel1

    samuel1 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2010
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näytti traileri tosi hyvältä taitaa olla paras potteri leffa tulos
     
  5. Inehmo|

    Inehmo| Guest Guest

    Liittynyt:
    10.04.2008
    Viestejä:
    127
    Saadut tykkäykset:
    0
    Emma Watson:naminami:

    Ihan hyvältä näytti toi trailerikin. Toivottavasti tuota ei tartte 3D:nä katella :hitme:
     
  6. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Trailerissa kerrottiin koska tulee teattereihin:
    PART I - marraskuu 2010
    PART II - heinäkuu 2011
    Ralph Fiennes näyttää saavan enemmän ruutuaikaa kuin edellisissä jaksoissa yhteensä :)
     
  7. Kylooni

    Kylooni Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2006
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kunhan tuosta tulee tosiaan se 2D versiokin. Tätä nykyistä 3D sontaa ei vaan jaksa. Kirjanahan tuo oli tylsä, ylivenytetty ja yritetty vetää "liian eeppiseksi". Toivon todellakin, että elokuva(t) olisi tiiviimpi kokonaisuus, missä ei ole sellaista turhaa diibadaabaa niin paljon. Traileri nyt oli ainakin hyvä.

    Kunhan ei tosiaan 3D :sick:
     
  8. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    Onneksi saadaan tämäkin saaga hissukseen pakettiin. Olen puoliväkisin yrittänyt katsoa muutaman HP-leffan ja mielestäni ne ovat kaikki ihan samanlaisia. Pääosanäyttelijöiden ulkonäkö on vuosien varrella luonnollisestikin muuttunut aikuisempaan suuntaan, mutta muuten näitä fantasiajöötejä ei meinaa erottaa toisistaan.
     
  9. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä nuo leffat tosiaan ole kovinkaan hyvin toimineet. Onneksi kirjat ovat ja pysyvät!
     
  10. N^Miksu

    N^Miksu Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2003
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elokuvaa tehdessä on tekijöiltä unohtunut lähdekritiikki: Kirja sisältää materiaalia maksimissaan 3h:n elokuvaan, mutta suuressa viisaudessa sille on päätetty antaa ruutuaikaa 5h. Ensimmäinen elokuva pyörähtääkin leppoisissa merkeissä teltassa istuskellessa.

    Elokuvalle on käynyt siinä mielessä hassusti, että siitä puuttuu draaman kaari. Kirjan tapahtumia ei ole sekoitettu uuteen järjestykseen, joten vauhdikkaan alun jälkeen koko homma lässähtää. Kirjan puolivälissä ei tapahdu mitään erikoisempaa ja sama pätee myös elokuvaan.

    Eniten harmittaa hukattu mahdollisuus. Kirjasta olisi voinut ottaa vapauksia huomattavasti enemmän ja sekoittaa tapahtumia eri järjestykseen. Nyt elokuvassa seurataan tappavan hitaalla tahdilla sankarikolmikon istuskelua, eikä ympäröivästä maailmasta ole mitään käsitystä.

    2/5 tähteä siitä hyvästä, että elokuvan casting on erinomainen, vaikka meneekin pitkälti hukkaan.

    edit: Yhden tähden voisi tiputtaa siitä hyvästä, että elokuvalle on lätkäisty Suomessa K11-leima. Hassua, että "Näin kesytät lohikäärmeesi" ja uusin Harry Potter on arvioitu kuuluvan samaan ikäluokkaan. Potteri sisältää 9-vuotiaille mielenkiintoisia teemoja, itsemurhista lähtien. Mutta tämä nyt ei ole elokuvan tai sen tekijöiden vika.
     
    Viimeksi muokattu: 17.11.2010
  11. samuel1

    samuel1 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2010
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    edellinen kirjottaja höpöttelee iha omiaan:D
    loisto leffa tää oli, paras sarjasta
     
  12. samuel1

    samuel1 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2010
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ompas hiljasta tässä ketjussa vaikka teattereissa takoo miljoonia. Luulis et joku on käny tsiigaamassa.
     
  13. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Kappas tosiaankin, vähänpäs on Potter kerännyt kommentteja.

    Kyllähän tämä taas pottertyyliin viihdytti, mutta kokonaisuutena elokuva oli sarjan huonoin. Tapahtumat etenivät poukkoilevasti ja rytmitys oli muutenkin pielessä. Vuoron perään elokuvassa tuntui olevan sekä liikaa toimintaa että liikaa jumittelua, tasapainoa näiden välille ei päässyt syntymään. Aina kun tarina tuntui etenevän siirryttiin milloin minnekin telttailemaan. Elokuva tuntui myös ottavan itsensä aivan liian vakavasti (synkkiä teemoja on myös viety aiempaa pidemmälle, ei tätä enää voi kovin helposti nuoremmille lapsille suositella), vaikka sinne tänne ripoteltu huumori olikin toimivaa ja tarjosi elokuvan valopilkut. Aiempien osien sadunomaisuus oli myös pitkälti kadoksissa.

    Kaikesta kritiikistä huolimatta elokuvan parissa kuitenkin paikoin viihtyi ihan hyvinkin, johtukoot osin sitten vaikka aiempien elokuvien ansioista - tutuiksi tulleet hahmot ja maailma jaksoivat pitää kiinnostuksen yllä. Roolitus oli myös jälleen kerran onnistunut hyvin. Irtonaisista kohtauksista vielä mainittakoon mainiosti animaationa toteutettu kolmen veljeksen tarina.

    :):):)-
     
  14. paha_kuukkeli

    paha_kuukkeli Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2007
    Viestejä:
    401
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole elokuvaa vielä nähnyt, mutta N^Miksun ja Sampan kommentit sisällöstä ja rytmityksestä kuvaavat kyllä erittäin hyvin kyseistä kirjaa. En tiedä onko Rowling kirjoittanut päätösosan valmiiksi kaappiin jo uransa alkutaipaleella, mutta lopputulos oli ainakin selvästi heikompi kuin edelliset neljä osaa (heikompi nimen omaan teknisesti - vaikea kuvitella, että tuo olisi kirjoitettu kuuden edellisen jälkeen).
     
  15. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kuoleman Varjelukset Osa 1 ei ole yhtä tarinankerronnallinen kuin vaikkapa elokuvasarjan parhaimmistoon kuuluva Azkabanin Vanki. Toisaalta se on käsittääkseni ensimmäinen Potter-filmatisointi, joka etenee lähes käsi kädessä kirjan kanssa. Yleensähän fantasiakirjojen fanit valittavat siitä, kuinka niistä tehdyt elokuvat ottavat liikaa vapauksia ja jättävät osan kirjoissa tapahtuvasta pois. Kuoleman Varjelukset on osoittanut, ettei osa faneista näytä olevan tyytyväinen siihenkään, kun näin ei tehdä.

    Kuoleman Varjelukset on myös ensimmäinen Potter-filmatisointi, jossa pääosakolmikko tuntuu täysin uskottavalta. Toki heidän korkeampi ikänsä tuo uskottavuutta, mutta ehkä juuri tämä kirjan mukaan eteneminen saa katsojan uppoutumaan enemmän elokuvaan. Elokuva tuntuukin paikoitellen fantasiaelokuvan sijaan henkilödraamalta ja siihen lukeutuukin elementtejä, mitä aiemmissa Pottereissa ei olla nähty:
    elokuvassa puhutaan kusesta, näytetään Harry ja Hermione alastomana harrastamassa vertikaaliyhdyntää ja käsitellään paljon ihmisten välisiä ristiriitoja.

    Pidin Kuoleman Varjeluksista, joskin minuakin toisinaan jokseenkin katkonainen rytmitys, hiljaiset hetket sekä samantoisto (
    esim. jatkuva teleporttaus
    ) välillä hieman mietityttivät.

    3.5/5 :naminami::naminami::naminami::thumbsup:
     
  16. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Tämähän oli selvää parannusta siihen edelliseen tylsyyden huipentumaan. Panokset alkaa olemaan jo sitä luokkaa, että päähenkilöiden kamerafilmaattisuudessa pitää jo olla sitä pelonsekaisuuden ja epävarmuuden tarjoamaa uskottavuuden tunnetta ja tarttumapintaa. Tyydyttävästi hoitivat leiviskäänsä nuorukaiset, jopa ne Radcliffen vanavedessä tallustelevat taikakamut. Telttaleireily paikasta toiseen ei nyt omaan silmään tuntunut laisinkaan turhalta, vaan sellaisia mukavanlaisia rauhoittumishetkiä tarjosivat varsin hienoilla maisemanäkymillä varustettuina. Mikäpäs sitä noissa maisemissa oli niitä loppusota-suunnitelmia mietiskellä.

    Tuotantoarvollisesti varsin komeaa katsottavaa (hienosti oli tosiaan toteutettu myös se kolmesta veljeksestä kertova animaatio-osuus), ja ne päähahmojen kohtalonkellojen viimeiset kumistelut kiinnostaa kyllä tämän laadukkaasti toteutetun ensimmäisen varjeluksen jälkeen mitä enimmiten.

    :):):)½
     
  17. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Leffa näytää hyvältä. Valitettavasti kestää sisältöönsä nähden aika pitkään. Kirjan olen lukenut, mutta en siitä muista oikeastaan mitään. Ja kun en pidä rinkularillejä ja piirrä otsaani tussilla salamaa, niin eipä kirjan ja elokuvan juonen vertailu oikein kiinnostakaan. Pitäisi kai katsoa se toinen osa, jotta homman saisi tämän sarjan osalta päätökseen. Kaikenkaikkiaan ihan kivahan tämä oli, 3/5.
     
  18. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tämä yllätti. En katsonut vapaaehtoisesti, mutta ehkä juuri siksi. Potter-niminen elokuva, jossa ei huiskittu luudilla, hassuiltu koulun käytävillä tai taidettu leikkiä ensirakastavaisiakaan. Varsin aikuisen sävyinen teos, suorastaan kauniine harmauksineen, noiduttuine metsämaastoineen ja muine maisemineen kuten vaikkapa lumisine hautausmaineen. Synkkää!

    Sitten ne miinukset. Pääosassa on edelleen raivostuttavan saamattoman oloinen nössö, jonka karisma koostuu nenällä roikkuvista laseista. Pääpahis on kliseisen ahnas pikkusaatana jolla on tyhmä nenä. Muut hahmot on mukana sivuilla ja seinillä, tai niistä ei muuten vain oikein välitä vaikka siellä yhtä sun toista wannabe-velhoa pyörikin (en ole tosin katsonut saagan aiempia teoksia). Juoni sai tosin puolestani ollakin harmaa koska eihän tätä nyt hurjan paneutuvasti voi ottaa. Jotain taikasauvaa kai metsästettiin ja nähtiin kivoja efektejä. Tunteellisena annan kuitenkin koko leffaa kantaneesta ehyestä tunnelmasta ekstraa, lapsukaisille tarjottiin jotain muuta kuin valokarkkia, olihan se hienoa katsella näitä 12-vuotiaana.

    ***½
     
  19. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tää oli muuten loistava jakso, unohtui mainita. Pidin kovasti ja nosti epäilemättä myös arvosanaa. :thumbsup:

    Ok, taidettiin sittenkin..
    Mitä hittoa? :eek: :D Tulipa missattua moinen kun en katsonut orjallisesti alusta loppuun. Ei ne kyllä kokonaan alasti ruudussa voineet olla, ollaanpas rehellisiä vaikka fantasiaa onkin.
     
  20. pasala

    pasala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2005
    Viestejä:
    392
    Saadut tykkäykset:
    5
    Heh, sen miekan löytymisen jälkeen hirnyrkkiä tuhotessa näkyy muutaman sekunnin pätkä kun halailevat, selkeästi ovat alasti vaikkei mitään varsinaisesti näy. Oli lievä pettymys kun ensin oli lehdissä huudeltu että nyt näkyy sitä paljasta pintaa ja Harryn ja Hermionen seksikohtaus! :D