Kiinnostavia pikku-uutisia

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Samppa, 01.07.2005.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tuota en tiennytkään. No silloin isännöitsijän touhua jo ymmärtääkin. Näköjään poikkeuksellisen tyhjästä vedetty uutinen tuo sitten oli -- harvoin noin BS:ää nuo ovat mikäli kaikki mitä sanoit pitää paikkaansa.
     
  2. Harry

    Harry Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.09.2004
    Viestejä:
    1 903
    Saadut tykkäykset:
    7
    Miettikääs paljonko menee vuodessa rahaa näihin maksuttomiin oikeudenkäynteihin kun tollanen random-mannekin saa Lampelan asianajajakseen valtion kustannuksella?
     
  3. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    "Elinkautisen" kestoksi surutta 30 vuotta. Mahdollisuus ehdonalaisen pois.
     
  4. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    "Varttihulluksihan" se varmasti todetaan, saa alentuneen syyntakeisuuden vuoksi tapoista 5 v vankilaa, jonka jälkeen pääsee ampumaan seuraavan ihmisen.
    Minä en ole ikinä ymmärtänyt, miksi jokin "impulssikontrollin häiriö", "poikkeava humalareaktio" tai "personaallisuuspatologia" ovat tuomioita alentavia asioita. Minusta näissä tapauksissa nimenomaan pitää pistää telkien taakse, ja heittää avain järveen. Jos ei pysty hillitsemään itseään, niin sitten ei pysty, ja pysyköön poissa yhteiskunnasta.
     
  5. Sergei

    Sergei Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2001
    Viestejä:
    431
    Saadut tykkäykset:
    2
    "Elinkautinen" kestää Suomessa niin kauan kunnes presidentti armahtaa. Laista pitäisi poistaa koko mahdollisuus armahdukseen niin ei tarvitsisi lukea tämänkaltaisia uutisia.
     
  6. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Et sitten aikaisemmin kehdannut mainita asiasta ja vaikka laittaa jotain lähdettä tai linkkiä missä näin on todettu? Helpompihan se oli alkaa rähjäämään ja valittamaan Elvikselle, joka ei ilmiselvästikään tiennyt asiasta, kuten ei moni muukaan. Omakin tietouteni asian suhteen rajoittuu siihen mitä iltapäivälehdet ovat kirjoittaneet.

    Moninkertainen murhamies Valjakkala törttöili ehdonalaisessa ollessaan oikein urakalla tässä vähän aikaa sitten. Autovarkauksia, huumeita, autolla ajoa huumeissa jne. Ehdonalaista tuomiota ei pantu täytäntöön, vaan annettiin uusi lyhyempi tuomio, josta määrättiin istuttavaksi 2/3 :hitme:
    Onko rikosseuraamusjärjestelmässä jokin vialla, kun moninkertainen murhamies on ylipäätäänkin vapaalla jalalla? Viimeistään tämän yleisen säännöistä ja laeista piittaamattomuuden, joka on todettu useaan kertaan, pitäisi riittää todistamaan että henkilö on peruuttamattomasti yhteiskuntakelvoton, ja pitäisi sulkea laitoshoitoon loppu elämäkseen. Suomalaisessa 'oikeus'laitoksessa paatunut ja parantumaton rikollinen saa aina uuden mahdollisuuden, vaikka jokainen tuomari varmasti tietää että sama herra palaa leivättömän pöydän ääreen viikkojen sisällä.
    Se uhrinsa pään irti sahannut murhamieskin oli jo aiemmin tappanut kaksi ihmistä, joista toisesta pääsi kuin koira veräjästä näytön puutteen vuoksi ja toisesta istui pari vuotta.
     
  7. Goofy75

    Goofy75 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2005
    Viestejä:
    1 359
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainahan tohon on helppo vedota ja puolustautua, otin liikaa viinaa, en muista mitään, se on siis lieventävä asian haara, onneksi en siis ollut selvinpäin:grr:

    Porvoon pikkulinnut tietävät kertoa että yhden nimeltämainitsemattoman uhrin isä, kuuluu yhteen nimeltämainitsemattomaan mopokerhoon ja istuu tällä hetkellä taposta vankilassa.

    Toivottavasti joutuvat samaan paikkaan.
     
  8. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Ei pidä paikkaansa. Presidentin armahdusoikeuden ohella Helsingin Hovioikeus päättää 12 vuotta elinkautista istuneiden vapauttamiset.
     
  9. Goofy75

    Goofy75 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2005
    Viestejä:
    1 359
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elinkautisvanki voi vapautua kahta tietä
     
  10. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Älykkyys merkittävin syy kehityseroille -Tatu Vanhanen
    Yksi viisas mies Suomestakin vielä löytyy. Hyvä että uskaltaa tuoda tietonsa ja tutkimuksensa julkisuuteen, vaikka odotettavissa onkin rasistiksi julistaminen ja julkinen lynkkaystuomio. Älykkyys ja sen puute on juuri se tekijä joka määrää tietyn ihmisryhmän kohtalon. Esimerkiksi Amerikassa on alueita joilla asuu lähes pelkkiä afrikkalaistaustaisia henkilöitä ja työttömyysaste huitelee 80% huonommalla puolen. Vankiloissa olevista 85% on meksikolais- tai afrikkalaistaustaisia. Jos heitä olisi kiinnostanut pistää asiansa järjestykseen, niin siihen olisi ollut orjuuden lakkauttamisen jälkeen reilu vousisata aikaa. Näin ei ole kuitenkaan tapahtunut. Kirjoitustaidottomia on amerikassa suurempi osa afrikkalaistaustaisista kuin eurooppalaislähtöisestä 'alkuperäisväestöstä', vaikka saman julkisen koululaitoksen läpi olisivat käyneetkin. Nämä kaikki seikat todellakin puoltavat Vanhasen tutkimuksien tulosta, eli tiettyjen ryhmien heikompaa älykkyystasoa verrattuna toisiin ryhmiin.
     
  11. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onneksi ei tapahtunut Itä-Suomen hovin vaikutusalueella, olisi varmaan selvinnyt ehdonalaisella ja tiukalla nuhtelulla.
     
  12. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
  13. Sergei

    Sergei Guest Guest

    Liittynyt:
    14.09.2001
    Viestejä:
    431
    Saadut tykkäykset:
    2
    Enpä tiennyt, että tuollainen lakimuutos on tullut. Noh, ilmeisesti siihen suuntaan ollaan menossa, että kaikki kuona lasketaan kaduille juoksentelemaan.
     
  14. JPH

    JPH Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2003
    Viestejä:
    2 907
    Saadut tykkäykset:
    4
    Rotuerotteluhan jatkui vielä pitkään orjuuden lakkauttamisen jälkeen eli 1960-luvulle. Ja tuskinpa asenteet hetkessä muuttuivat.
     
  15. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kirjoituksestasi ei oikein käy selville yritätkö perustella että huono-osaiset ovat kohtalon ansainneet vai korostaa meidän parempiosaisten vastuuta heistä?
     
  16. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuo lienee varmasti yksi osatekijä, mutta tuskin enää nykyään kovinkaan merkittävä, siis yleisesti ottaen (muutama harva uusnatsi yms. toki löytyy, eli kaikenlaisia hörhöjä ja kylähulluja nykyäänkin on olemassa). Itse olen ymmärtänyt esim. nykyisen white flight -ilmiön johtuvan pääosin muista syistä, kuin varsinaisesta rasismista kaikkia ei-valkoisia asukkaita kohtaan. Eli silloin paetaan lähinnä väkivaltaa, rikollisuutta, fundamentalisteja jne. Sekä pelätään omien lasten koulunkäynnin tason heikentymistä ja oman kiinteistön arvon laskua. Toki tuollainen on silti selkeä merkki siitä, että kaikki ei yhteiskunnassa todellakaan ole aivan niin kuin pitäisi olla.

    Olikohan joitain kuukausia sitten, kun tv:stä tuli BBC(?):n dokkari, josta en kovin paljoa enää muista. Sen kuitenkin, että siinä valkoinen ja musta mies olivat täysin ilman huutamista ja rasismikiihkoilua siitä samaa mieltä, että USA:ssa mustien lasten saamat tulokset jossain paikallisessa ÄO-testissä (tai joku sentapainen koulujen tasotesti kuitenkin, en muista tarkemmin) ovat vuodesta toiseen hämmentävän paljon valkoisia huonompia. Vaikka testi oli kaikille testattaville aina sama. Ja siis virallinen, valtion hoitama.

    Onneksi tuo varsin suuri ero näytti tilastojen mukaan selkeästi vuosi vuodelta kaventuvan (tasoihin ei valitettavasti ole päästy, ainakaan ko. testissä), mikäli mustat lapset saivat samanlaista koulutusta ja kasvatusta, kuin valkoisetkin. Eli ko. heppujen mielestä vähintäänkin erittäin merkittävänä osasyynä olivat kulttuurilliset, kasvatukselliset yms. syyt kotona ja lähipiirissä. Lapset kun imevät tietoa ja vaikutteita ympäristöstään kuin pesusienet. Sekä ovat herkkiä vaurioitumaan, mikäli kokevat väkivaltaa tai jotain muuta traumaattista.
    Eli jos itsensä sivistämistä, opiskelua jne. ei pidetä tärkeänä, tarttuu sellainen asenne herkästi lapsiinkin. Etenkin jos on päässyt muodostumaan ns. mustien alue, jossa lapset näkevät valkoisia enemmän väkivaltaa, huumeita, aseita, tyhmien aikuisten tyhmiä tekoja, vääristyneitä asenteita jne. Lapset ja nuoret saattavat silloin pitää moista normaalina olotilana. Lisäksi tietyillä kemikaaleilla kun päänsä tarpeeksi usein sekoittaa, ei siitä enää aikuisiällä raketti-insinööriksi ponnisteta, vaikka siihen geneettiset edellytykset periaatteessa olisikin. Toisaalta, me kaikki olemme ihmisiä - ainakin jollain tapaa ja ainakin joissain asioissa - biologisten vanhempiemme geenien sallimissa rajoissa.



    Muistaako joku em. dokkaria, tai onko asiasta muuta virallista, tieteellistä tai muuten asiallisen oloista lähdettä? Ihmisissä ja ihmisryhmissä on eroja, sitä ei varmaankaan kukaan kiistä. Älykkyys on vain yksi inhimillinen ominaisuus muiden joukossa. Joten on varsin luonnollista, että siinäkin on eroja, aivan kuten silmien värissä, nenien muodossa, tautien vastustuskyvyssä ja ainakin tilastojen valossa jopa tiettyihin ammatteihinkin soveltumisessa (vrt. vaikkapa eri urheilulajien etnisyyksiä keskenään). Geneettiset ominaisuudet ovat tietyllä tavalla periytyviä, halusimmepa sitä tai ei. Siksi minunkin silmäni ovat sen väriset kuin ovat, veriryhmäni joku tietty jne.

    Älykkyyttä, viisautta jne. on toki hyvin monenlaista. Huippuälykäs voi samalla olla myös enemmän tai vähemmän autistinen tai jopa kykenemätön pukemaan itse. Joten minä(kään) en ihmisiä jonkun yhden ÄO-testin mukaan menisi jakamaan hyviin ja huonoihin, tai edes fiksuihin ja tyhmiin. Mensan jäsen saattaa pärjätä erittäinkin kehnosti joissain aivan toisenlaisissa älykkyystesteissä, kun ei siis olisikaan kyseessä kuviopäättelytesti. Huippuälykäs voi myös olla vaikkapa sosiopaattinen tms. todella ikävää, jolloin moista henkilöä tuskin kannattaa kenenkään ihannoida. Vaan eipä tyhmyydessä, logiikan puutteessa ja epärehellisyydessä yhtään sen enempää ihannoimista ole. Vaikka moinen tuntuukin nykypolitiikassa ikävän yleistä olevan.

    Varmuuden vuoksi: en ole rasisti, niskamakkara, äärinatsi tms. Arvostelen ihmisiä heidän käyttäytymisensä perusteella, vaikka he olisivat vaaleanvihreitä väriltään. Mutta kukkahattutädeistä poiketen: teen niin molempiin suuntiin.
    Eli en siis hyväksy meillä Suomessakin harrastettavaa tosiseikkojen salailua, siis silloin kun joissain ihmisryhmissä on omituisen suuri keskittymä raiskauksia, ryöstöjä tms. rikollisuutta tai muuten epäsosiaalista käytöstä. Sitä en tietenkään väitä, että aivan kaikki punatukkaiset ja vihreäsilmäiset ovat aina tismalleen samanlaisia. Mutta kyllä tilastojakin tulisi välillä ajatuksen kanssa käydä läpi, kun kerran tietyt tutut kuviot toistuvat aina vain vuodesta toiseen.
     
  17. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Kirjoittamattomina lakeina rotuerottelu jatkuu lievempänä yhä vaan, syvään etelään päin mennessä selvemmäksi muuttuen.

    Vanhasen puheissa mielenkiintoista on se, että ei ole mitään ongelmaa kun pidetään faktana sitä että afrikkalaisilla on geenien vuoksi parempi mahdollisuus menestyä pikajuoksussa tai pitkänmatkanjuoksussa. Jos taasen samaa periaatetta sovelletaan käänteisesti älykkyyteen... :)

    Just sayin'
     
  18. Jeukkuli

    Jeukkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    1 867
    Saadut tykkäykset:
    10
    Viimeksi muokattu: 07.07.2010
  19. haisku

    haisku Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2008
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Epäilenpä ettei mustien rikollisuus liity juurikaan älykkyyteen vaan nimenomaan kasvuympäristöön. Ja muutenkin älykkyyden tai sen puutteen yhdistäminen rikollisuuteen on vielä aika kiistanalainen asia. Siinä olisi tutkimuksen aihetta.

    Näissä tutkimuksissa tai niiden tulkitsijoissa on se ongelma, että ne leimaavat helposti suuren joukon ihmisiä. Keskimääräinen ÄO voi roduilla vaihdella, sen uskon, mutta ihmiset ovat silti yksilöitä. Valkoisten joukosta löytyy umpityhmiä ja mustien joukosta todella viisaita. ÄO-testi mittaa muutenkin vain tietynlaista älykkyyttä, josta en vielä lähtisi henkseleitä paukuttamaan tai selittämään sillä miksi syvällä Afrikassa ei pahemmin korkeakulttuureja syntynyt. Ympäristö, maantiede ja kulttuuri ovat paljon merkittävämpiä tekijöitä.

    Muuten samaa mieltä Groken kanssa.
     
  20. Zardoz

    Zardoz Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2004
    Viestejä:
    827
    Saadut tykkäykset:
    0