LFE ei ohjaudu subiin

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana Antzy, 30.06.2010.

  1. Antzy

    Antzy Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2004
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on Procasterin AV-3447 -vahvistin ja päivitin Genelecin 5.0-settini juuri 5.1'ksi, mutta en saa subia (7050B) toimimaan oikein. Subbari on kytketty SW-lähtöön - kun kuuntelen stereomatskua "virtuaalisurroundina", vahvistimen näyttöön tulee SW-tunnus ja ääni tulee pihalle, mutta kun kuuntelen oikeaa surround ääniraitaa, SW-tunnus muuttuu LFE'ksi, eikä subbari pihahdakaan. Sen sijaan keskikaiuttimesta tulee myös bassoja, eli LFE kanava menee ilmeisesti keskikanavaan. Toimisiko homma niin että kierrätän ainoastaan keskikanavan subbarin läpi, josta se osaisi poimia alapään?
     
  2. Neon valo

    Neon valo Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2007
    Viestejä:
    289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletko tarkistanut piuhat?

    Minun Denon AVR 1906:ssa on subille ja centerille ainoastaan 1x rca joka kaiketi pitää haaroittaa kahdeksi ennen sub vahvaria. Tai ainakin näin olen ymmärtänyt.

    tässä kuva vahvarini takaa, tai ei mun mutta samallaisen vahvarin

    [​IMG]

    Toivottavasti tuosta oli edes jotain apua, en itsekkään tiedä paljoa näistä :D mutta jotain.
     
  3. Jyrki

    Jyrki Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.01.2001
    Viestejä:
    1 472
    Saadut tykkäykset:
    22
    Kyseessä saattaa olla väärä asetus vahvistimessa. Valikoista täytyy varmistaa, että LFE on päällä ja että se ohjataan subbarille. Toinen mahdollisuus on, että johdotuksessa on jotain väärin.

    Koska sinulla on all-genelec -setti, niin kannattaisi harkita myös bassonohjauksen siirtämistä subbarin huoleksi. Kaikki kanavat siis kiinni subbariin ja sieltä johdotus pääkaiuttimille. Ei siis pelkästään keskikaiutin.

    http://www.genelec.fi/ht/documents/qsg/QS7050b.pdf
     
  4. Antzy

    Antzy Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2004
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt huomasin, että ongelma esiintyy vain DTS-äänillä - perus surroundissa subi toimii... Toisilla piuhoilla testattu ja kaikki valikot käyty läpi Procasterista... Kai se pitää lähtee hakee toiset kuus piuhaa ja kierrättää kaikki subbarin kautta...
     
  5. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tarkoittaako "perus surround" Dolby Digitalia, jolloin kaikki siis toimii kuten pitääkin? Vahvistimessasi ei kenties ole vastaavaa säätöä kuin omassa Onkyossani (Audio Adjust > LFE Level > DTS), jossa siis saa LFE:n haluttaessa jopa kokonaankin vaimennettua erikseen Dolby Digital:lle ja DTS:lle. Tai jos tuollainenkin asetus löytyy, niin sitten se taso on varmastikin samassa asennossa DTS:lle, kuin DD:lle?

    Jos taas edes DD:lläkään ei kuulu LFE-kanavasta mitään, on joku asetus tod.näk. keturallaan, olettaen että vahvistin on ehjä ja bugiton. Eli vahvistimen menuista on varmasti valittuna subbari käyttöön ja kaikki muut kaiuttimet pieniksi (SMALL)? Mahdollisesti jakotaajuuskin on tällöin valittavissa.
    Monissa AV-vahvistimissa saa ohjattua LFE-kanavan eli leffojen bassoefektit joko vain subbarille (yleisin ja suositeltavin tapa), vain pääkanaville tai molemmille. Eli tällöin pitäisi valita esim. näin: MAIN/SWFR/BOTH, jotta LFE ohjautuisi aina vain ja ainoastaan subbarille. Valinta 'MAIN' taas ei ohjaisi LFE-kanavaa lainkaan subbarille, vaan pelkästään etu- eli pääkaiuttimille.

    Em. kaksi säätöä koskevat tietenkin vain LFE-kanavaa (.1), kaikkien muiden kanavien bassojen ohjaus riippuu täysin käyttäjän valitsemasta - tai vaihtoehtoisesti kiinteästä - jakotaajuudesta ja mahd. muista kaiutinasetuksista. Jotka sinulla ilmeisesti jo ovatkin kunnossa, koska vain LFE-kanavan kanssa on ongelmia.
     
  6. Antzy

    Antzy Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2004
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vinkeistä Groke, testaan noita!