Pitkäkantoisia näppis&hiiri yhdistelmiä?

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana -Force-, 27.11.2005.

  1. KMS

    KMS Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.07.2002
    Viestejä:
    1 261
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa mieltä, optimi olisi juurikin näppishiiri-yhdistelmä. Tuo mainitsemani clas ohlssonin track ball -versio olisi itse asiassa aika optimaalinen käytettävyydeltään, mikäli vain kantomatka olisi edes siedettävällä tasolla. Mutta kun ei ole...
     
  2. KMS

    KMS Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.07.2002
    Viestejä:
    1 261
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ovatko nuo kyseiset hiiri ja näppis RF:llä vai BT:lla toimivia? Ja toimivatko todellakin moitteetta mainitsemaltasi etäisyydeltä? Minulla pitäisi olla kantamaa noin 4m, siten että kirjoittaminen ja hiiri toimivat ilman pätkimistä ja lyöntien väliin jättämistä, ja siten, että USB-palikat ovat kiinni koneen takana (käytännössä tv-tason sisällä).
     
  3. Payback

    Payback Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2003
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Molemmat ovat RF. Sinihammas löytyy koneesta, mutta hiirtä/näppistä ei ole, joten vertaamaan en pysty.

    Kone on tuossa pöydällä. Testasin aiemmin vain VLC-playerin ohjaamista tuolta kauempaa. Silloi tuntui toimivan ihan ok.
    Nyt koitin myös kirjoittaa pitempää tekstiä kauempaa, siis tuolta 7 metristä/6m+oven takaa, niin kyllä kirjaimia tippui aika paljon välistä. Eli mikään ihmevehje ei ole tämäkään.

    Testasin kirjoittamista tuolta noin 4-5 metristä. Kirjaimia ei tippunutt välistä, joten siltä etäisyydeltä pitäisi sujua loistavasti tuo kirjoittaminen. Hiirtä on hieman vaikea testata miltä etäisyydeltä toimii luotettavasti, mutta kyllä hiirenosoitin liikkui sulavan näköisesti tuolta 4-5 metristä.

    Lyhyt usb-jatkojohto ja sen avulla vastaanotin paremmin esille saattaisi olla yksi vaihtoehto jos ei toimi kunnolla tuolta tv-tason sisältä.

    Näppis toimii todella hyvin ja soveltuu myös pitkän tekstin kirjoittamiseen. Ehkä sata sivua tullut kirjoitettua tällä kuukauden aikana. Tuntuma on hyvä ja kaikki kymmenen sormea osuvat loistavasti kohdalleen.
     
  4. KMS

    KMS Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.07.2002
    Viestejä:
    1 261
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitti testailuista, vaikuttaa ihan hyvältä. Täytyy vielä hetki tsekkailla markkinoita, josko löytyisi joku toimiva yhdistelmä. Nuo mainitsemasi vaikuttavat kyllä ihan kelpo korvikkeilta, mikä erillisvermeisiin olen tsekkailun tuloksettomuuden vuoksi pakotettu.
     
  5. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    :D

    Valmistajan oma suljettu lähetin/vastaanotin -systeemi vaiko avointa bluehammas-standardia käyttävä kuulostaisi teknisesti hieman viisaammalta ilmaukselta.

    Kaikki tällaiset tosilyhyitten etäisyyksien pienoisradiolaitteet jojoilevat 2,4 GHz:n ympäristössä. Bluetooth on RF-tekniikkaa sanan varsinaisessa merkityksessä.
     
    Viimeksi muokattu: 09.06.2010
  6. KMS

    KMS Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.07.2002
    Viestejä:
    1 261
    Saadut tykkäykset:
    0

    Kiitos erinomaisesta pilkunnysväämisestä, juuri tuollaisia kommentteja kaivataan.
     
  7. KMS

    KMS Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.07.2002
    Viestejä:
    1 261
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toimiiko monella tuo IUone todellakin tuollaisilta etäisyyksiltä? Hain sellaisen muutama viikko sitten verkkokaupasta (musta versio, vanhemmat taisivat olle harmaita) ja kantavuutta oli kunnolla maksimissaan 2 m (usb-tikku koneen takana), siitä eteenpäin kirjoittamisesta ei tullut enää mitään ja hiirikin toimi miten sattuu. Liekö ollut sitten viallinen versio ja pitäisi hakea uusi?
     
  8. vision2020

    vision2020 Guest Guest

    Liittynyt:
    10.08.2007
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse en myöskään vakuuttunut kantomatkasta. Sohvalta parin metrin päästä (tikku koneen edessä) kirjaimia tippuu välistä, kun pitää näppistä sylissä. Jos nostaa etureunan ilmaan, niin toimii hieman paremmin, mutta ei käytännössä toimiva ratkaisu.

    J
     
  9. Henuri

    Henuri Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.06.2006
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    En muista olinko tätä täällä jo haukkunu mutta täältäå tulee taas. Onhan tää vehje aivan suolesta. Täällä samat pari metriä sohvalta niin kirjaimet tippuu välistä ja viive on älytön. Jos näppiksen laittaa tiettyyn asentoon eli pystyyn niin sitten toimii. Jos jalan nostaa sohvalle niin ei toimi, jos jalan laskee maahan niin taas toimii. Vastaanotin on vielä hilattu koneen takaa jatko-usbilla koneen viereen. Ei voi millään suositella vaikka halpa onkin.
     
  10. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Seuraavanlaisia tarpeita olisi seuraava sukupolven näppikselle ja hiirelle:

    Nykyinen näppis on Dinovo Edge. Näppis vaihtuu seuraavaan kun tekevät tästä version missä näppis voidaan pariuttaa useammalle koneelle samalla ja käytettävän koneen/laitteen voi vaihtaa nopeasti näppäimellä/switchillä. Esim. pariutettavina laitteina voi olla htpc + kannettava + sähkökirja + kännykkä. Tehkää tällainen, hopi hopi.

    Hiirenä puolestaan on Logitechin Trackman, itse asiassa minulla on noita kaksi.
    Ostaisin langattomana mutta ne versiot ovat sitten oikeakätisille tarkoitettuja. Kuinkahan suuri osa käyttäjistä on vasenkätisiä? ATK-alalla aika moni. Lisäksi tämä muotoilu on minulle hyvä koska joskus tulee töitä missä käytän toisella kädellä toista konetta ja toisella toista ja se onnistuu tällä mallilla. Tähänkin mielellään useamman laitteen paritus mutta ei niin tärkeä.

    Kiitos. Jään odottelemaan.
     
  11. Timbba

    Timbba Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2009
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko pelikäytössä kenelläkään esim. Mx5500 Revolutionia tai Dinovo Media Desktop Laseria ?
    Onko niistä mihinkään ?
     
  12. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Käytän Logitechin yhdistelmää diNovo Mac Edition ja Performance Mouse MX. Tämä diNovo (jota saa myös Win-versiona) on ollut ehdottomasti paras näppäimistöni ja minulle yksinkertaisesti täydellinen: kompaktin siro, tyylikäs ja täydellisen tuntuman omaava. Olen diNovoa Edgeä käyttänyt aika paljon esimerkiksi sen omistavien luona, enkä ymmärrä, miksi joku sen valitsisi muun kuin sitten ehkä sen takia, että siinä BT ja enemmän noita medianäppäimiä: sen koon takia (touchpad turha) se on kömpelömpi käyttää. Hintakin on melko huikea, jos ottaa huomioon, että omaa näppäimistöäni on saanut jopa 20 eurolla Anttilasta ja tätä Edge-mallia saa halvimmillaan 5-6x hintalapulla varustettuna.

    Performance Mouse MX on omaan käteeni erinomaisesti istuva ja pidän etenkin tästä uudesta peukalon alla olevasta "piilotetusta" näppäimestä. Hiiri on kuitenkin sen verran korkea, etten käyttäisi sitä erityistä tarkkuutta tai nopeutta vaativiin hommiin. Nämä Logitechin isommat hiiret ovatkin omiaan juuri yleisessä käytössä loistavan ergonomiansa ansiosta.
     
  13. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se BT on itse asiassa itselleni välttämätön. En kaipaa ylinäppäriä naapureita skannailemaan kirjoittelujani. BT sentään on kryptattu.