LG:n 2010-plasmamallien hinnat

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Anssi_H, 09.03.2010.

  1. Anssi_H

    Anssi_H Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2009
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyseessä on kyllä pohjoismaiden malli (N-pääte), ja LG:n PDF:n mukaan kaikilla N-malleilla pitäisi olla Cable HD Ready -hyväksyntä. Näin ei kuitenkaan näytä olevan tämän mallin osalta, mutta uskoisin hyväksynnän tulevan myöhemmin.

    Asiaa kannattaa kysyä LG:ltä itseltään, ainakin itse sain sieltä nopeasti asiaan varmistuksen toisen mallin kohdalla (viime vuonna).
     
  2. fdone

    fdone Guest Guest

    Liittynyt:
    12.04.2010
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itelläkin nyt on telkkari(50PK250N) jokusen päivän ollut ja ei voi olla kuin tyytyväinen. Katseluetäisyys on noin 2metriä ja digikuvakin on katsottavaa. Pehmeähään tuo voi ehkä jonkun silmään olla mutta itse tykkään ainakin. Ei ollut kovin korkeita odotuksia tuolle digikuralle mutta yllätti kyllä positiivisesti. Koneelta 1080p pyörii moitteetta, eikä haamukuvia ole jäänyt vaikka on pitempäänkin(2-3h) tullut pidettyä työpöytää päällä ja sen jälkeen vaihtanut takasin digikuralle. Mutta jos taas ottaa hdmi johon irti ja jää tuo LG:n "ei signaalia" ruudulle niin silloin on havaittavissa pienet haamut. Mistähän sitten tuokin johtuu? :confused: Testasin heittämällä mustan ruudun työpöytä käytön jälkeen, eikä näkynyt minkäänlaista haamua. Annoin taas olla saman saman kuvan näytössä noin puolituntia, jonka jälkeen vaihoin digikanavalle, eikä tiiraamallakaan löytynyt minkäänlaista haamua. Eipä itseäni ainakaan haittaa vaikka joku haamu näkyisikin tyhjällä inputilla, kunhan ei haittaa tavallista katselua.

    Peilihän tuo telkkari on. Harkitsisin kyllä, jos tv tulisi oikein valoisaan tilaan. Onneksi itseäni tuo ei haittaa sillä saan huoneeni päivälläkin tarpeeksi pimeäksi. Mustan taso nyt ei niin hyvä ole, mutta mielestäni ihan riittävä tämän hintaluokan tv:ssä.

    Kaikinpuolin olen kyllä tyytyväinen, ja uskallan jopa suositellakin. Hinta/laatu -suhde erittäin hyvä. Itsellenihän tämän on myös ensimmäinen taulutelkkari, joten vaativampi silmä varmasti näkee enemmän virheitä telkkarissa.
     
    Viimeksi muokattu: 28.06.2010
  3. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Onko huomannut, että mustan taso vaihtelee käytettävän virkistystaajuuden mukaan? Esim. 50hz signaalilla kuva näytetään ilmeisesti 100 hertsin taajuudella, jolloin se ei välky. Ilmeisesti paneeli joudutaan kuitenkin alustamaan useammin, mikä tarkottaa loppupeleissä korkeampaa mustan tasoa. 60Hz signaalilla kuva välkkyy hitusen, mutta kontrasti on vastaavasti parempi. Varsinaista mittausdataa minulla ei ole, mutta otin IRE 0 signaalilla kuvat järkkärillä käyttäen samoja kuva-asetuksia:

    60hz
    [​IMG]

    50hz
    [​IMG]

    Televisio on malliltaan LG 60PK550N
     
  4. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuulostaa ihan järkevältä. Käy katsomassa tästä LG:n patentista 'FIG. 6'. 60Hz signaalia ajetaan mahdollisesti kahdeksalla alikentällä, mutta 50Hz signaalilla plasma näyttääkin 20ms aikana 12 pienempää alikenttää välkynnän estämiseksi. Jos asia on myös käytännössä näin, niin 60Hz signaalilla plasma joutuu kirjoittamaan sekunnin aikana 480 kertaa dataa, mutta 50Hz signaalilla kirjoitus operaatioita tapahtuu 600 ja tällä on luultavasti vaikutusta kontrastiin/alustuksiin.
     
  5. KevlaR

    KevlaR Guest Guest

    Liittynyt:
    17.05.2010
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä ollut muutaman päivän Gigantin 50PK250N (699,-), jossa mielestäni hinta ja laatu ok.

    Tietokonetta , pleikkaa tai muuta en ole päässyt testaamaan vielä tuolla.

    Katseluetäisyys n. 2,8 m ja ihan sopivan kokoiselta on tuntunut nyt alkushokin ja 28"kuvaputken jälkeen :p

    Ensimmäinen taulutelkku kyseessä siis ja mikään hifistelijä en ole, joten en mitään maatamullistavaa ole toisaalta odottanutkaan.

    Liitäntöjähän tässä on hieman vähemmän, muut netti-, 3d härpäkkepuutteet
    , joita tähän en edes kaivannut, joten loppujen lopuksi ihan tyytyväinen olen:)

    Digikura näyttää ihan siedettävältä.
    Bluray,dvd en ole ehtinyt lomakiireiltä vielä testaa..


    Seinälle pitäisi vielä virittää, kun muksut pyörii jaloissa ja sydän kurkussa saa pelätä , että koko roska kaatuu:O

    Meiliin tuli oston jälkeen tarjouskoodi, jolla sai seinäteineen puoleen hintaan, eli 29,- , ei paha hinta sekään

    Toivottavasti vaan sopii telkku seinätelineeseen, jossa on vesa max 400 kiinnitys?

    Edit2: Säädin kuvaa, terävyys, kontrasti, väri, jne... nyt kuva parani huomattavasti
     
    Viimeksi muokattu: 30.06.2010
  6. Zape

    Zape Guest Guest

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilmeisesti tästä telineestä kyse? Ota mitta käteen ja tarkasta onko telkkarin takana reiät 40cm vai 60cm päässä toisistaan vaakatasossa, omassa 50" LG:ssä (PC55 vai mikä lie) on muistaakseni 40cm x 60cm jako eli tähän tuo ei sopisi. Itse en tarjousta sähköpostitse saanut ja kävin hakemassa motonetistä seinätelineen hintaan 55e ja tähän telineeseen menee 60cm jaolla oleva telkku. PK250N on kuitenkin sen verran sirompi, että se saattaa olla 40cm x 40cm jaolla, ei jaksa guugletalla enkä vielä voi itse mitata.

    Kauan tahtoo kestää tuo toimitus matkahuollolta, maanantai aamuna Gigantti laittoi paketin liikkeelle, tiistai aamuna matkahuolto ilmoitti ottaneensa paketin vastaan ja eilen illalla paketti lähti liikkeelle. Kaiketi pitää huomiseen odotella että pääsee leikkimään :OI

    Mustassa Pörssissä kävin pikaisesti katsomassa ko. telkkua, varsin tyylikäs sirojen kehyksien ansiosta. Taloudesta löytyy kaksi plasmaa (Panasonic 42" PZ85 ja LG 50" PC55 (?) ) sekä Philipsin 37" LCD (joku ambilight, mallia en muista) ja voin pienehköä vertailua kirjoitella kun tuo saapuu testiin.

    Sanooko PK250N:n manuaali mitään siitä kuinka kaukana seinästä laitteen tulee olla? Panasonic muistaakseni "vaati" 8cm etäisyyttä ja hommasin sille Vogelsin telineen (300e :S).
     
  7. tobe

    tobe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.04.2005
    Viestejä:
    95
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä posti sopisi kuin juuri minun kirjoittamaksi, 28" putkitöllön jälkeen ihan mukava parannus. Peilaavuus häiritsee jos huoneeseen paistaa suoraan auringonvalo, ja mielestäni mustan taso vois olla ehkä vähän parempi. Mutta silti mielestäni ehdottomasti hyvä hinta/laatu suhde.
     
  8. KevlaR

    KevlaR Guest Guest

    Liittynyt:
    17.05.2010
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässähän on kääntyvä jalusta mikä on tietysti plussaa, mutta mittasin nuo reiät, ja ne on 40cm pysty ja vaaka, joten eiköhän tuo seinäteline siihen sovi, telineen toimitukset alkavat harmittavasti vasta 19. päivä.

    Juu telkun kehykset ovat ohuet, joka on todella hieno juttu, mutta ruudun peilaavuus on näin aurinkoisella säällä aika persiistä.
    Jotain sälekaihdinta, rullaverhoa joutuu varmaan hommaa olkkariin verhojen lisäksi.

    Television syvyyskään ei ole paha ilman jalustaa, olikohan joku 5,5cm =)
     
    Viimeksi muokattu: 02.07.2010
  9. Calabasas

    Calabasas Guest Guest

    Liittynyt:
    09.04.2010
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse tilasin myös tuon seinätelineen (Matsui MATB-TL1) kun tarjous tuli sähköpostiin. Sopii kyllä tuohon 50pk250-malliin. Seinätelineen paketissa lukee kylläkin, että teline olisi 22-42 tuumaisille televisioille tarkoitettu, vaikka Gigantin sivuilla sanotaan, että menee max. 50 tuumaisiin. Vaan eipähän sillä väliä ole kun nuo vesa-mitat ja painorajoitukset ovat silti oikeat. Ihmetytti silti vähän.

    Hyvin on televisio seinällä pysynyt ja on varsin komean näköinen juuri seinälle asetettuna.:)

    Niin kuin edellisissä viesteissä tulee ilmi niin joku pimennysverho tai vastaava olisi hyvä olla jos aurinko paistaa suoraan huoneeseen. Sen verran heijastuksia kyllä ilmenee. Normi digikuva nyt on mitä on, mutta menettelee. Bluray-leffat näyttää kyllä todella hyvältä kuten ps3-pelitkin. Hirveästi ei itsellä tosin vertailupohjaa ole, mutta ainakin hinta/laatu-suhde on ok. Kelpaa kyllä hyvin tälläiselle tavalliselle tallaajalle.:)
     
    Viimeksi muokattu: 02.07.2010
  10. icedevil

    icedevil Guest Guest

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    ostin pariviikkoa sit tommoisen plasma töllön"LG PK760N -plasma-tv 60" eka plasma.

    värit itsestään vaihtuu tummemmaksi(ehkä välillä semmoiseksi kellertäväksi) ja takaisin normaaliksi?
    vaikka olen valinnut kuvatilan normaali ja virransäästö jne tilat kans pitäis olla off.
    siis tämä tapahtuu telvisio ohjelmia katsoessa(kaapeli) en ole huomannu samaa dvd:ssä...


    onko telkkarissa joku vika vai mistä johtunee
     
  11. napapiiri

    napapiiri Guest Guest

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkohan tuo seinäteline tarjous jokaiselle erikseen, vain yleinen. Itse ostin telvision, mutta ei tarjousta tullut telineestä :(
     
  12. L7R

    L7R Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.09.2005
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
    Gigantin verkkokaupassa 50" PK950N (N eli suomimalli) 1299e. Tietääkö kukaan painoa pakkauksen kera? Jos alle 35kg niin kotiinkuljetuksen saisi viidellä eurolla.
     
  13. kaahonen

    kaahonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.07.2006
    Viestejä:
    232
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noin 40kg PK950N LGE.fi sivuston mukaan.
     
  14. t93051

    t93051 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.10.2003
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi!

    Eipä ole enää tarjouksessa G:ssä, ei (795€), mutta mites on, löytyykö ko. tölsystä VGA/D-SUB sisäänmenoa lain? Netti antaa hieman ristitiitaista tietoa...

    Ei muuten, mutta tarttis saada läppärin kuva myös näkymään ja vanhuksesta löytyy ainoastaa VGA ulostus.

    Kiitokset jos joku viittisi vilaista,

    -Marko-
     
  15. Kimsor

    Kimsor Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.10.2006
    Viestejä:
    509
    Saadut tykkäykset:
    129
  16. HÄRSKI.

    HÄRSKI. Guest Guest

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    .
    Tämän päivän Hesarissa Gigantin mainos tarjoaa

    LG 60PK250N 1499 euroa.
     
  17. FearF

    FearF Guest Guest

    Liittynyt:
    11.06.2010
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0


    Eli ei löydy, sorry aiempi väärä tieto... liekö ajatellut jostain syystä tuota sarjaporttia :hitme:
     
    Viimeksi muokattu: 11.08.2010
  18. peergunt

    peergunt Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.02.2007
    Viestejä:
    688
    Saadut tykkäykset:
    12
    Omasta 50PK250N telkusta ei kyllä VGA liitäntää löydy (eikä sitä ole listattuna manuaalissakaan, sivu A-4).
    Eli takaa löytyy siis:

    (1) Virtajohdon liitäntä
    (2) Euro Scart -liitäntä (AV1/AV2)
    (3) HDMI/DVI IN tulo
    (4) DVI Audion Input- liitäntä
    (5) OPTINEN DIGITAALINEN ÄÄNEN ULOSTULO
    (6) RS-232C -LIITÄNTÄ (OHJAUS&HUOLTO)
    (7) Komponenttitulo
    (8) Antenniliitäntä
    (9) LIITÄNTÄ VAIN HUOLTOA VARTEN
    (10) PCMCIA (Personal Computer Memory Card International Association) -korttipaikka.

    Edit: Manuskan mukaan VGA(RGB) liitin löytyisi ainakin PK3**, PK5** ja PK7** malleista, mutta ei PK2**:sta.

    Mikäli läppärissä on vain VGA lähtö, niin onnistuisko kuvan siirto komponenttikaapelilla (esim. tällainen)?
     
    Viimeksi muokattu: 22.07.2010
  19. Dieselisti

    Dieselisti Guest Guest

    Liittynyt:
    30.11.2005
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikä gigantti on kyseessä? Olen just shoppailemassa kyseistä televisioa ja Oulun gigantissa & nettikaupassa ihan eri hinta.
     
  20. Trent

    Trent Guest Guest

    Liittynyt:
    29.12.2005
    Viestejä:
    269
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä ei pidä paikkaansa. Tarjouksen yhteydessä on erikseen sanottu:

    "Kaikkiin nettitilauksiin, joissa tuotteen paino jää alle 35kg, kotiinkuljetus -50% alennuksella vain 5€ (norm 9,90€). Ei koske suuria tuotteita, esimerkiksi yli 40" taulutelevisiota, kaasugrillejä tai jääkaappeja."

    Tosin tuota ei ole mainittu esim. "viikkotarjoukset" -sivulla... :grr: No, jos sen kotiin asti saa 15 eurolla, niin ei se kovin paha ole sekään.

    Sori OT. :)