Samsung 46C75x

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Big Mike, 14.06.2010.

  1. Big Mike

    Big Mike Guest Guest

    Liittynyt:
    05.06.2010
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näyttäisi siltä että kyseisiä malleja on viimeinkin saatavilla myös suomessa. Kyseessähän on siis Samsungin 3d ominaisuudella varustettu ccfl lcd malli jota myydään euroopassa käsittääkseni 40" ja 46" koossa. Jokohan jokunen näidenkin foorumeiden lukijoista olisi onnistunut kyseisen mallin itselleen hankkimaan?

    Itselläni kyseinen televisio on ollut jo hetken aikaa harkinnassa, mutta johtuen kuun lopussa tulevasta muutosta, joudun vielä sinnittelemään hetken ennen ostoa. Myös päätös on vielä hieman avoin sillä vaakalaudalla on edelleen kyseisen mallin lisäksi sonyn 46hx700. Mikäli joku on päässyt kyseisiä malleja vertailemaan keskenään, arvostaisin suuresti ulkopuolista näkökulmaa.

    C750 40" malli oli ainakin Rouholahden Verkkokaupassa esillä. Itse laitteesta ei juurikaan saanut irti, sillä näytöllä pyöri pelkkä näytönsäästäjä ja myyjää en yrityksistä huolimatta saanut eri materiaalia laittamaan.

    C755 malli on ainakin joissain Giganteissa esillä. Tänään olisi tarkoitus illasta mennä sitä pällistelemään. Kirjoittelen siis ensikokemuksia kunhan itse tuotteen pääsen viimein näkemään.

    Hinnoista sen verran että 46c755 on Gigantin verkkosivuilla hintaan 1548€, mutta liikeestä ostettaessa ovh. on 1699€. Saa nähdä sitten miten paljon tuosta saa tinkaistua.

    Arvosteluita en ole C755 mallista löytänyt, mutta jonkin verran juttua on muilla foorumeilla näkynyt.

    http://www.avforums.com/forums/3d-lcd-tvs/1221254-samsung-c750-lcd-tv.html

    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1244484
     
  2. Big Mike

    Big Mike Guest Guest

    Liittynyt:
    05.06.2010
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suhteellisen lupaavalta vaikutti kapistus ihan pikkututustumisen jälkeen.

    Myymäläasetuksillakin SD-kuvanlaatu oli hyvä. Näytöllä pyöri Japani-Camerun matsi ja esimerkiksi Sonyn Nx700:aan tai Sharpin UN820:een verrattuna kuva näytti paremmalta. Hyvyys on toki aina katsojan silmissä ja asetuksiin sen enempää perehtymättä kuvanlaatujen vertaaminen ei ole kovin tarkkaa.

    C755:n paneeli oli mallia SQ01 ainakin esillä olevassa mallissa. Käsitykseni mukaan kyseisessä mallissa voi kuitenkin olla tuurista riippuen SQ01, AA01 tai CN01 ainakin. Lähellä oli C675 esillä jonka paneeli oli AA01. Myös näiden välillä verrattuna pidin enemmän C755 kuvasta. Valovuotoja ei liikkeen valaistuksessa ollut toivoakaan yrittää havaita. Yritin parhaani mukaan tiirailla viikset ruudussa kiinni kun BD demossa tuli sopiva kuva, mutta mitään ei näkynyt. Eli niitä ei ollut tai sitten niitä on normaalivalaistuksessa.

    Kehykseltään C755 oli jokseenkin saman näköinen kuin esimerkiksi C675. Poikkeuksena tosin jalusta joka oli LED lcd mallien tapaan krominen nelijalka.

    Asetuksia en ehtinyt liikkeessä juuri testaamaan myyjän koko ajan häärätessä vieressä. Valikot tuntuivat kuitenkin toimivilta ja pidin niistä enemmän kuin esimerkiksi Sonyn television valikoista.

    Television mukana tuleva kaukosäädin oli Samsungin perusmalli eikä Esim. C8700 mukana tuleva metallinvärinen, tasapintainen kapula. Itse säädin tuntui suhteellisen tunnottomalta.

    Yritin testata 2D->3D toimivuutta BD demossa. Myyjän antamat lasit toimivat vain hetken aikaa ennen kuin niistä loppui virta, mutta siinä lyhyessä ajassa kun ne toimivat, olin havaitsevinani hetkittäin pientä crosstalkia. :hitme: En mene kuitenkaan takuuseen.

    Ensivaikutelman perusteella taidan itse olla kallistumassa Samsungin suuntaan C755 ja Sonyn HX700 välillä. Hinnan ollessa suunnilleen sama ja kuvanlaadun ollessa mielestäni samsungissa parempi, koen että vaikka 3d toiminnossa onkin mahdollisia pieniä ongelmia, television perustoiminnot tekevät jo siitä ostamisen arvoisen. Kyseisen mallin 3D on saanut kuitenkin myös paljon positiivista palautetta.

    Räpsin myös muutamia kuvia liikkeessä, katsellaan jos jaksaisin uploadata ne koneelle myöhemmin tänään niin lisäilen ne sitten. Laatutakuuta ei ole!

    Tosiaan kaikki yllä kirjoitettu tulee amatöörin suusta. Foorumeitten lukemisen pohjalta yritin kiinnittää huomiota seikkoihin joista muut kirjoittajat ovat olleet kiinnostuneita.
     
  3. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toimii muuten Samsungin 2010 malleissa (ainakin C75x ja ylöspäin) NTFS formatoidut USB-tikut :) Tuo SQ01 paneeli näyttää paljon paremmalta kuin nuo "halpikset" - valitettavasti ainakin C6xx sarjasta löytyy kaikkia sekaisin :( Samsungin paneeli (SQ01 C7xx) ja prossu (C7xx ja ylöspäin) näyttäisi olevan jokseenkin parempi kuin Sonyn BE3 ja sekalainen valikoima Sonyn televisioiden paneeleita. Panasonicin plasmaan kun saisi Samsungin sisuskalut ohjaamaan "paneelia" ja mediatoimintoja :) Panasonicin skaalain häviää kyllä SD-kuvalla Samsungin 2010 skaalaimelle ja mediatueltaan 2010 Samsung vaikutti erittäin näpsäkältä. Kuten Big Mikekin sanoi - C75x SD-kuva selkeästi parempi kuin esim. Sony NX700 töllössä tai Panasonic D25 S-IPS LED ja jopa Panasonic G20 jäi jälkeen. Jos televisiolla ei aio pelata (input lag vielä hämärän peitossa - C65x mallissa heikko), niin Samsung C75x näyttäisi erittäin hyvältä valinnalta. Valovuodoista pitäisi kyllä saada lisää informaatiota sillä liikkeen valaistuksessa tilanteesta hankala sanoa oikein mitään.
     
    Viimeksi muokattu: 14.06.2010
  4. Big Mike

    Big Mike Guest Guest

    Liittynyt:
    05.06.2010
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuolla muillakin foorumeilla on tullut aika ristiriitaista infoa tuosta input lagista. Jotkut sanovat etteivät huomaisi erityisemmin lagia game modessa kun taas toiset sanovat sen olevan melkeinpä C6xx tasoa. Olipa jollain foorumeilla pari henkilöä jotka olivat television palauttaneet juuri kyseisestä syystä.

    Itse en tuohon osaa ottaa oikein kantaa kun en 8-bittisen nintendon jälkeen ole konsolia omistanut. :) PS3 tulee kyllä hommattua samaan aikaan telkkarin yhteydessä, joten tarvinnee tutustua aiheeseen vielä enemmän. Tuskin minusta kuitenkaan ammattipelaajaa tulee ja en myöskään pelaa ollenkaan FPS pelejä, joten aika näyttää miten mahdollinen imput lag minua häiritsee. Veikkaan että esimerkiksi usein vierastettu n. 40ms minua tuskin kovin paljoa vielä häiritsee. Tosin eikös C6xx malleissa ollut jopa 60ms luokkaa tuo?
     
  5. eXtreme

    eXtreme Guest Guest

    Liittynyt:
    18.12.2004
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli tilaamani 2kpl Sampan 46C755 tulivat vihdoin.

    Täytyy sanoa, että kuvanlaatu on todella hyvä, eikä valovuotoa ole laisinkaan.

    Kaikkein eniten ällistyttää koneen scaalaus SD- matskusta. Se on ällistytävän hyvä.

    Jos jotain nekatiivista hakee... niin sen nettiominaisuudet ja lähinnä FaceBook on kyllä todella huonosti koodattu, eli käyttömukavuus on perseestä = ei tule kyllä käytettyä... mudda taas mediasoitin mitä olen usb- tikulta testannut on ihan ok.

    Nyt ajattelinkin pistää jonkun terrasen kovalevyn siihen kiinni johon sitten uppaan teräväpiirtoleffoja lähinnä .MKV filuina.

    Kysymys kuuluu, että kannattaako laitta usb- väylänen kovalevy vai toimisiko verkkolevy hyvin? Verrkolevy olisi helppo päivittää tietokoneelta... mudda eipä toi usb levyn raahaaminenkaan mikään hirvee nakki ole.

    Tietääkö muuten kukaan, että onko tuon töllön verkkokortti 1000 vai 100 nopeudeltaan? Eli jos ostais 1000 verkkolevyn niin onko siitä mitään hyötyä, verrattuna 100 (1000- reititin kyllä jo löyttyy, eli se ei olisi pullonkaula)?
     
  6. VeHe

    VeHe Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2009
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä tuli n. viikko sitten putkitv:n tilalle 46C755. Ostokseen olen ollut todella tyytyväinen, valovuotoja ei ole näkynyt. SD-kuva on hyvää, lähtetyksestä riippuen ja leffat näyttävät todella hienoilta. Laitoin USB-kovon hetkeksi kiinni ja mediatoistin toimii näppärästi toistaen .MKV:tkin :) 3D-ominaisuutta en ole ehtinyt testata kunnolla, mutta 2D => 3D muunnos toimii kohtuullisesti. Tuntuu, että toimivuus on enemmän kiinni siitä, mitä katsoo. PS3 tuli ostettua samalla ja tarkoituksena ostaa 3d-pelipaketti, kunhan ehtii. Hyviä kuvasäätöjä odotellessa...
     
  7. Aruzo

    Aruzo Guest Guest

    Liittynyt:
    30.05.2010
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuleeko telkkarin mukana 3D-lasit?
    Samsungin omilta kotisivuilta löytyy hieman ristiriitaista tietoa:

    http://www.samsung.com/fi/consumer/...x.idx?pagetype=prd_detail&tab=spec&fullspec=F (Varusteet--> 3D-glasses: Kyllä)

    Kuitenkin Samsungin omilta sivuilta löytyvässä television käyttöohjeessa mainitaan, että laseja ei tule mukana.
    http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201005/20100524123442218/BN68-02808B-01L05_0518.pdf (sivulla 18, "Samsung 3D Active Glasses are sold
    separately")
     
  8. VeHe

    VeHe Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2009
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin Gigantista omani ja TV:n pakkauksessa ei ollut laseja, mutta kuuluvat tulla mukana.

    T: Edelleen hyvin tyytyväinen ostokseen
     
  9. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    72
    Onkos C750 sarjalla kuvan laadullista eroa C650 sarjaan vai onko ainoa ero 3D tuki?
     
  10. jtwx

    jtwx Guest Guest

    Liittynyt:
    30.06.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos tässä mallissa Skype ominaisuus? Samsungin nettisivujen mukaan ei, mutta sain Expertiltä tuote-esitteen, jonka mukaan tässä mallissa olisi Skype?:hitme:
     
  11. Beicon

    Beicon Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2004
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    En löytänyt Skypeä tarjonnasta. Tämän esitteen mukaan Skype olisi saatavilla 7000/8000 sarjan vehkeisiin http://www.samsung.com/us/samsungapps/Samsung_Apps.pdf

    Itelläni on 46C750, ensi vaikutelma on ollut ihan positiivinen. En ole kerennyt vielä kalibroimaan/mittailemaan.

    Mukana ei tullut 3D laseja, joten tuo ominaisuus on vielä kokeilematta.
     
  12. jtwx

    jtwx Guest Guest

    Liittynyt:
    30.06.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tosin ole Skypeä. Soittelin vielä tuossa Samsungin tukeen ja varmistin asian. Tuote-esitteessä on väärä tieto.

    Millainen on kuva normi kanavilla ja mikäs teillä on katseluetäisyys 46" telkkariin?
    Olen ostamassa Sampan 46C755 mallia, mutta mietin, että onko 46" liian suuri? Nykyinen on 40" Samsung Full hd (A557). Katseluetäisyys on n.2-4metriä.
    Entäs kuvanlaatu verrattuna esim. Sampan C6xxx sarjan Led-LCD telkkariin?
     
  13. BMF1234

    BMF1234 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.05.2010
    Viestejä:
    245
    Saadut tykkäykset:
    49
    Käväseppäs lähimmässä gigantissa kahtomassa 46" töllöjä samasta katseluetäisyydestä ku kotosalla niin tiedät. jos kahtoo paljon fullhd matskua niin kuvakoko voi olla vaikka 52 tuumaa 3 metriin, mutta jos katsot paljon normi sd- töllöö eli digiboximatskua niin parempi jättää se töllön koko max 46. nykyisissä malleissa kuvanlaatu sd:nä jo tosi hyvä joten 46" voisi olla juuri soppeli.

    Itse myös siirtymässä joku kaunis päivä 46"-52" kokoon, entinen 40". katseluetäisyys taitaa olla 3,5 metriä tällähetkellä. ainakin pc-näyttönä mitä isompi sitä parempi.
     
  14. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Piti kysyä että onko jengi saanut sovittua itselleen vielä toiset 3D-lasit kaupanpäälle mutta ette ole vissiin saaneet edes yksiä? Oletteko ottaneet edes puheeksi? En minä ainakaan laita rahojani näihin ennenkuin vähintään kahdet tulee mukana:cool:
     
  15. LateJ

    LateJ Guest Guest

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin kyseisen telkkarin toissa viikolla Gigantista. Mukana ei tullut 3D-laseja, vaikka moiset Gigantin verkkosivujenkin mukaan kuuluu pakettiin. Homma selvisi kuitenkin soitolla asiakaspalveluun, ja sain lasit seuraavana päivänä veloituksetta. Vähän outoa, kun paketin kyljessäkin lukee isolla "3D glasses included!", mutta paketista ei moisia sitten löydykään.

    Sinänsä niillä laseilla en kyllä juuri mitään tee, aika turha ominaisuus koko 3D. Samsungiin päädyin, koska se vaikutti muilta ominaisuuksiltaan varsin hyvältä, ja ihan tyytyväinen olen toistaiseksi ollutkin. Mutta kun ilmaiset lasit oli luvattu niin pitihän ne sitten saada. :)
     
    Viimeksi muokattu: 30.06.2010
  16. jtwx

    jtwx Guest Guest

    Liittynyt:
    30.06.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    46C755 ostettu tänään Tekniset liikkeestä ja olen todella tyytyväinen. 3D lasit oli paketissa mukana.

    Samsungilta on myös sellainen tarjous, että jos ostat Samsungin 3D Blu-Ray soittimen niin saat kahdet 3D lasit ja 3D leffan kaupan päälle....
     
  17. Aruzo

    Aruzo Guest Guest

    Liittynyt:
    30.05.2010
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tilailin itsekin tämän tuolta verkkokaupasta ja kyselin että onko laseja mukana. Ilmoittivat että ei tule mukana. Täytynee huomenna noudon yhteydessä sitten hieman kysäistä josko niitä siihen kylkiäiseksi saa, on se kumma jos muualta niitä saa muttei verkkokaupasta sitten saisikaan :mad:
    Ja varsinkin jos paketin kyljessä on jonkin sortin mainosta vielä että "3d-glasses inside"
     
  18. FixxaH

    FixxaH Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2005
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Gigantista ostin tänään kyseisen telkkarin ja paketin kyljessä tosiaan leima 3d glasses included. Tiesin jo ostovaiheessa ettei kaikissa ole ollut joten pyysin avaamaan paketin ja tarkastamaan ja eihän niitä siellä ollut mutta myymälästä sain sitten patterikäyttöiset lasit. Mitä muille on tullut ladattavaa versiota vaiko paristokäyttöisiä? Olisihan ne ladattavat mukavat!
     
  19. DDTHXDTS

    DDTHXDTS Guest Guest

    Liittynyt:
    19.02.2003
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kiinostaisi tietää onko tässä C755 malissa mattapintainen vai lasipintainen peili näyttö?
    Ja mitä 46 tuumainen syö virtaa löytyykö jostain infoa?
     
    Viimeksi muokattu: 01.07.2010
  20. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se on vähän siitä ja väliltä - ei missään nimessä matta, mutta ei myöskään mikään peili kuten esim. Sony NX700 tai monet LG:n mallit.

    Luultavasti maksimi virrankulutus on sama kuin ns. Saksa-mallissa eli 210W, todellinen kulutus varmaan tuosta reilut puolet.
     
    Viimeksi muokattu: 01.07.2010