32" FULL HD vs. 37" HD Ready

Keskustelu osiossa 'Muut televisiot, näyttölaitteet ja soittimet' , aloittajana hamalake, 26.06.2010.

  1. hamalake

    hamalake Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2009
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tietysti tyhmää kysellä näin jälkikäteen. Olin TV:tä ostamassa. Harkinnan jälkeen päädyin isompaan ruutuun ostaen Panasonicin 37":n, 100 Hz:n plasman, mallia en nyt muista. Hintaluokka 700 €, perus -TV siten. Vaihtoehtona olisi ollut Muistaakseni Samukan LCD 32" FULL HD TV, 100 € edullisempana. Päättelin mielessäni, että tuo 32" on jopa pieneen yksiööni heti alkuunsa liian pieni ruutu, vaikka siinä olisikin FULL HD -teknikka. Nyt kuukauden Panasonicia kasellen ruutu ei tunnu pieneltä. Ihan passeli koko pieneen asuntoon. Mutta - kuinkakohan paljon menetin kuvan tarkkuudessa, mikäli katsellaan tavallisia TV -ohjelmia, joskus DVD -elokuvia? Onko ero merkittävä vai marginaalinen. Omistan myös FULL HD -videokameran, jonka otoksia katselen TV:n kautta. Tässä viimeksi mainitussa kameran tarkkuus jää paljolti käyttämättä TV:ni takia. Hyvä kuva kuitenkin Panasonicissakin on videolla.
     
  2. strange2008

    strange2008 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.10.2008
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    et menetä mitään kuvan tarkkuudessa katsoessa tavallista TV:tä tai DVD-elokuvia
    ja et kertonut katselumatkaa , mutta jos katsot esim. yli 2 metrin matkalta niin noin pienestä ruudusta ei huomaa onko kyseessä FullHD vai HD-ready
     
  3. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Vaivaako dementia?
     
  4. hamalake

    hamalake Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2009
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katseluetäisyys menee yli kahden metrin. Ei paljoa, mutta kumminkin. Eli sitten kun ykkösasuntoon on hankkimassa vuoden parin päästä kunnon laitetta, kannattanee jo maksaa laadusta. Mihin lie 3D TV:t kehittyvät parissa vuodessa? Laseilla en aio TV:tä katsoa. Ruudun koko, ehkä 42 - 50 " FULL HD:nä. Hintaa hyvälle tulee, mutta olen huomannut, että nykyinen olohuoneen TV:hen kannatti yli 5 vuotta sitten panostaa. Kuva on vieläkin ihan vertailukelpoinen nykyisten laitteiden kanssa. Silloin jos olisi säästänyt, TV olisi vaihtunut jo monta kertaa. Äänikin ihan muuta kuin näissä ohuissa tauluissa. Tietysti hirvittävä möhkäle ja painava 100 Hz:n putki töllö. Joutaa siellä toistaiseksi olla, kun harvemmin kotona käyn.