Up in the air (2009) (Jason Reitman / George Clooney)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 23.09.2009.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Liikemies Ryan Bingham (George Clooney) rakastaa elämäänsä tien päällä, mutta joutuu taistelemaan työnsä puolesta yrityksen tiukentaessa matkabudjettiaan. Ryan määrätään viettämään enemmän aikaa kotona juuri kun hän on saavuttamaisillaan päämäärän, jonka eteen hän on tehnyt töitä vuosia: saada kokoon viisi miljoonaa lentoyhtiön kanta-asiakasmailia, ja juuri tavattuaan unelmiensa naisen joka on myös lentoyhtiön kanta-asiakas.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria

    Ensi-ilta Suomessa 29.01.2010 (USA:ssa 13.11.2009)
     
    Viimeksi muokattu: 31.12.2009
  2. John McClane

    John McClane Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.05.2007
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    Loistava elokuva. Elokuva ottaa kantaa yhteiskunnallisesti tärkeään asiaan, mutta ei tee sitä mitenkään osoitellen, vaan huomiot tulevat esille luonnollisesti. Kylmän korporaatiokulttuurin ja pehmeämpien arvojen rinnastaminen toimi mainiosti, mutta elokuva ei kuitenkaan sorru helppoihin ratkaisuihin. Reitmanin ote on koko ajan nautittavan viihteellinen. George Clooneyn ja Vera Farmigan välillä kipinöi välillä sen verran voimakkaasti, että huh huh.

    *****
     
  3. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    ^ Komppaan ihan sata lasissa.

    Ihan saatanan pätevä leffa. Muutamaa supersankaripoikkeusta lukuunottamatta Up in the Air on paras näkemäni Hollywood-uutuus sitten Lost in Translationin. Tietyllä tavalla nämä kaksi leffaa ovat myös jonkinasteisia sukulaissieluja. Molemmissa leffoissa on emotionaalisesti eksyneitä hahmoja, jotka ovat saapuneet elämässään eräänlaiseen tienhaaraan.

    Up in the Air puhutteli allekirjoittanutta oikein toden teolla. Asiaa riitti sekä taloudellisen taantuman sosioekonomisista vaikutuksista että myöskin kommunikaatioympäristöjen rakennemuutoksesta(kasvokkaisuudesta sähköisiin viestimiin). Naseva huumori ja ajankohtaiset teemat paiskasivat kättä todella onnistuneesti. Balanssi oli täydellinen.

    J.K. Simmons varasti totaalisesti ainoan kohtauksensa. Clooney vetää jälleen sen saman hurmaavan rentturoolin, mutta tällä kertaa mies tuntuu olevan ihan aidosti läsnä. Suloinen taskuvenus Anna Kendrick muuntautuu uskottavasti virkaintoisesta uraohjuksesta haavoittuvaksi tytönhempukaksi.

    Ohjaaja Jason Reitman ansaitsisi mitalin.

    5/5
     
  4. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Mukava pätkä, jonka katsoi mielellään. Voisin näyttää muutamallekin tutulleni jos olisi mitään toivoa siitä, että he oppisivat mitään vaikka se väännettäisiin rautalangasta. Tosin monille toisille elokuvan sanoma on varmaan aika itsestäänselvä, eli ei tästä kaikille opittavaa tai pohdittavaa riitä.

    Kaikki roolit täytetty pätevillä ihmisillä.

    3.5/5
     
  5. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Hyvä elokuva. Alkuvaiheen dynaamisesta bisneselosta siirryttiin kuin napista painamalla lämminhenkisempään kerrontaan ja muutaman hetken surullisuus jopa yllätti. Näyttelijät olivat tosiaankin hyvässä vedossa, varsinkin Anna Kendrick oli kiva ilmestys. Elokuvassa esiintyneet tosielämän irtisanotut ankkuroivat tarinan vahvasti reaalimaailmaan.

    :):):):)
     
  6. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Kuten edellä on jo moneen kertaan todettu, laatuelokuva tämä on. Genrestä en ole ihan varma, ja komediaa on liikaa draamaksi ja draamaa komediaksi... vaan mitäpä väliä sillä on kun kerran toimii. En keksi tästä oikeastaan mitään valittamista. Analysoidahan tätä voisi vaikka kuinka mutta parasta lienee että jokainen käy vaan itse katsomassa ja muodostaa oman mielipiteensä.

    Olisikohan tämä nyt ihan jopa 5/5? Riippuu varmasti siitä pitääkö noista näyttelijöistä... jos ei pidä niin 4/5?

    Sivuhuomiona muuten nykyisen taantuman vaikutuksista: ainakin siinä firmassa missä minä olen töissä se on lisännyt työtä ja uutta porukkaakin on palkattu, ketään ei ole potkittu pois jos ei ole pahasti möhlinyt.:eek:
     
  7. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Mainio leffa kertakaikkiaan!
    Jäi vaivaamaan että kuka se lentokapteeni oli? Tutun näköinen näyttelijä, mutta ei saa nimeä päähän.
     
  8. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Sam Elliothan se. Näytteli myös Reitmanin Thank You For Smokingissa Marlboro-miestä.

    Ja elokuva kyllä oli todella hyvä. Tuo Reitmanin tyyli toimii itselle oikein hyvin, ja Clooneyn ja Farmigan välillä ollut kemia oli käsinkosketeltavaa. Anna Kendricks nyt oli muuten vaan nätti, ja hoiti toki roolinsakin vallan mainiosti.
     
  9. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli kyllä mahtava:) Toistoksi menee mutta harvoin on kohdannut kahden näyttelijän kemiat tuohon malliin, todella hieno suoritus molemmilta.
    6. elokuva paras Elokuva Oscar-ehdokkaista mitä olen nähnyt ja viides joka on selkeästi parempi kuin Avatar, ei voi edes verrata. Mielelläni soisin tälle sen suurimman mutta toki vaikka Hurt Locker mielummin kuin Pocahontas smurffit.

    5/5 ei tarvinnut edes miettiä:naminami:
     
  10. Mule

    Mule Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2005
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käväisinpä tämän jo ihan ensi-iltaviikolla katsomassa lähinnä koska Vera Farmiga oli jo aiemmin suosikkeja. Hieno elokuvahan tämä on, vaikkakin ehkä hieman surumielinen. Sanomaksi voisi epäillä vaikkapa, että elämässä voit valita(joutua valitsemaan) monenlaisia ratkaisuja ja olla jopa onnellinen(tyytyväinen) nykytilanteessasi. Kuitenkin taitaa aina jäädä jotain puuttumaan?

    Tähtiä 4, toivottavasti tämä Oscareita kerää. Miinuksena se, ettei ehkä innostaisi katsoa leffaa enää uudelleen vaikka kyllähän tämä esim Hurt Lockeria parempi leffa on. Ja miinuksena myös, että:
    Vera käytti body doublea.
     
    Viimeksi muokattu: 09.02.2010
  11. John McClane

    John McClane Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.05.2007
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    Up in the Airin puolesta liputan minäkin, mutta periaatteessa mikä tahansa elokuva kelpaa voittajaksi, kunhan se vaan ei ole Avatar.
     
  12. jleinonen

    jleinonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.08.2001
    Viestejä:
    627
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyllähän tämä ihan mukiinmenevä tarina oli, mutta ei mitään ihmeellistä ja maatamullistavaa eli uusintakatselulle ei ole tarpeeksi vetoa. 2,5/5
     
  13. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Diskokohtauksessa ääni- ja kuvamaailma oli jotenkin todella onnistunut. Läsnäolon tuntu oli todella vahva. Ihan kuin olisi itse ollut klubilla.
     
  14. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Näppärä, älykäs, hauska. Dialogi oli nasevaa ja monesti sai hykerrellä naurusta. Näyttelijöiden kemiat pelasivat todella hyvin yhteen, ja varsinkin Clooneyn ja Farmigan välillä oli hyvä seksuaalinen jännite (vaikka sitten vain näytelty.) Mahtava leffa.
     
  15. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olipa hyvin sanottu. Katsoin itse tämän vasta vastikään, ja ei voi kuin myötäillä - erittäin monitasoinen, hyvä nykyelokuva. Lostari on myös yksi suosikkejani - tuleeko kellekään muita ehdotuksia vastaavista?

    Ehdottomasti hykerryttävin kohtaus oli, kun Anna Kendrickin hahmo puhkeaa hervottomaan pikkutytön itkuun hotellin aulassa :) Voin olla väärässä, mutta väittäisin, että silläkin kuvattiin sitä, että Natalien nuori hahmo oli kaikesta yli-professional -kulissistaan huolimatta vielä aika naiivi, ja, no, nuori.

    Ja tämä on myös yksi niitä harvoja elokuvia, mihin a) Clooneyn charmikettu-hahmo todella istuu, ja b) sitä kyseistä hahmoa/näyttelijää jaksaa jopa seurata.

    Pidin Jason Reitmania isänsä nimellä ratsastavana pellenä, mutta perun sanani! Pidin myös todella paljon leffan visuualisesta ilmeestä, jo alkuteksteistä alkaen.
     
  16. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Tämä oli hyvä leffa. Menee varmasti ostoslistalle. Clooneystä on muutenki muodostunu ihan "lemppareista".

    ****/*****
     
  17. J4rm0

    J4rm0 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.07.2009
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen illalla tuli katottua, voi kyllä suositella muillekkin :thumbsup:
     
  18. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Hyvä leffa tosiaan. Pääparilla oli kemiat kohdillaan ja Anna Kendrickin hahmon edesottamuksia oli myös mukava seurata. Hykerryttävä tosiaan se itkukohtauskin.

    Hyvä tarina ja visuaalisestikin oli yritystä, niin eipä tässä pahemmin valittamista.

    ****
     
  19. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Eipä kyllä herätellyt juuri mitään tuntemuksia tämä. Hahmoista piti kaiketi välittää tai jotain, mutta eipä kyllä syntynyt oikein minkäänlaista myötäelämiseltä vaikuttavaa. Kendrickillä tosin oli kyllä ihan hyvääkin yritystä roolissaan, mutta siinäkö ne tämän elokuvan positiivisimmat häivähdykset sitten. No olihan tässä kyllä se melko hyvällä silmällä valittu vaihtopyllynen, joten siitä nyt lisäksi tuollainen puolikas pallukka.

    :):)½
     
  20. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Jostain syystä tämä leffa on lojunut hyllyssä iäisyyden, joten pitihän se vihdoinkin poistaa muoveista. Odotukset olivat aika korkealla, ja valitettavasti ei tämä nyt ihan Junon tasoa ollut. Ei se haittaa, kyseessä on kuitenkin hyvä ja sujuvasti etenevä leffa. Rooleihin oli valittu sopivat henkilöt, aihe oli ihan mielenkiintoinen ja... no joo. Ei elämää suurempi leffa, mutta ihan mielellään tämän katsoi. 3/5