Mikä 46" televisio PS3 / leffojen katseluun ?

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana joooo, 28.05.2010.

  1. joooo

    joooo Guest Guest

    Liittynyt:
    28.12.2006
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisin hankkimassa televisiota lähinnä PS3 (NHL jne.) pelien pelailuun ja elokuvien katseluun hinta haarukka pyörisi siinä 1000-1500e välissä.
    LED vai LCD? Ja onko teillä omien käyttökokemusten / kavereiden kautta mitään tiettyä mallia suositella ?
     
  2. Jutioy

    Jutioy Guest Guest

    Liittynyt:
    11.05.2010
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni sama ongelma, eli pähkäilen mikä teevee olisi sopivin PS3 kanssa...tarkoitus myös katsoa leffoja ja normi teevee kuraa. Koko voisi olla 46 tai siitä ylöspäin. Hinta haarukka 2000e asti. Jos joku vaan voisi neuvoa niin kiva! :)
     
  3. Larkko

    Larkko Guest Guest

    Liittynyt:
    31.07.2007
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itellä olisi kans mielessä päivittää Sonyn 32D3000:nen suurempaan ja kuten edelliselläkin kerralla, sopivan töllön valinta pukkaa aiheuttamaan harmaita hiuksia, kun laitteiden kehitystä ei ole tullut juurikaan seurattua tarkemmin useampaan vuoteen. Varsinkin mallien kirjo on niin laaja, että niihin perehtyminen on jo oma savottansa.

    Itellä yksi tärkeä kriteeri on SD-kuvan laatu, koska telkkaria tulee kuitenkin enimmäkseen käytettyä juuri sen katseluun. D3000:sen SD-kuva on mielestäni hyvä ja toiveissa olisi saada vähintään samanlaista tilalle. Tietysti kuvaan vaikuttaa erityisesti lähdemateriaalin heikko laatu, katseluetäisyys ja paneelin suuri koko vielä heikentää sitä entisestään, mutta olisiko nykyisien televisioiden skaalaimet ja muut kuvan parannuspiirit kehittyneet niin paljon muutamassa vuodessa, että SD-kuvan laatukin olisi suuremmallakin paneelilla siedettävällä tasolla.

    Muita itselle tärkeitä kriteereitä ovat kontrasti (D3000:ssa musta on aika harmaata), luonnollinen väritoisto, taustavalon tasaisuus, mahdollisimman pieni input lag (telkkari tulee myös pelikäyttöön) ja se, että lähdemateriaali toistuu telkkarista aina juuri niin kuin se sille tulee. Tarkoitan tällä kuvasuhdeautomatiikan toimintaa. 4:3 -kuvan tulee näkyä ilman jatkuvaa säätämistä juuri oikean kokoisena, ei levitettynä. Tässä vaiheessa joku varmasti kertoo, että plasma on minulle juuri oikea tekniikka, mutta koska TV on päällä useita tunteja päivässä, vaikkei sitä välttämättä kukaan katsoisikaan, on virrankulutuksellakin merkitystä hankintapäätöstä tehtäessä. Lisäksi pintamateriaali pitäisi olla sellainen, joka ei heijastele kovin pahasti. Telkkaria pitäisi pystyä välillä katsomaan myös valaistussa tilassa :)

    3D-ominaisuuden tarpeellisuudesta en osaa oikein sanoa juuta enkä jaata. Olisihan se hieno olemassa, mutta kun en ole yhtään 3D-leffaa nähnyt, en osaa sitä hirveästi kaivatakkaan. Lisäksi suuremmalla porukalla leffaa katsoessa pitäisi sadan euron laseja olla pussillinen jemmassa, joka ei mielestäni ole ainakaan omalla kohdalla kovin järkevää.

    Taustavalotekniikat aiheuttavat täällä foorumilla vilkasta keskustelua. Toiset puolustavat LED-tekniikkaa ja jotkut pitävät loisteputkea vielä LEDiä parempana. Lisäksi valmistajat tuntuvat sekoittavan kuluttajan päätä erilaisilla ja nimisillä LED-tekniikoillaan. On Edge LEDiä, LD LEDiä, näiden sekotuksia jne. Edge LEDiä en keskustelujen perusteella edes harkitse ja oikeita LD LEDejä ei ilmeisesti vielä ole kauheasti tarjolla. Sitä en osaa sanoa, joko loisteputki tekniikalla toteutetut telkkarit pystyvät kilpailemaan mustan tasossa tasaväkisesti plasman kanssa ja onko LEDllä ja loisteputkella toteutettujen telkkareiden mustan tasossa ja kuvan laadussa juurikaan eroa? Pitäisi varmaan kierrellä kauppoja ja säädellä rauhassa asetuksia asian selvittämiseksii. Ehkä jollakin foorumilaisella on parempaa tietämystä asiasta?

    Sen olen kuitenkin huomannut, että hyvää ja halpaa ei saa samassa paketissa. Tietysti se, että mikä on halpa, riippuu ostajan kukkaron paksuudesta. Toisaalta itellä ei ole kauheaa mielenkiintoa sijoittaa telkkariin hirveästi yli 2 kiloeuroa, koska muutaman vuoden kuluttua voi iskeä uusi päivitysvimma.
     
  4. BMF1234

    BMF1234 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.05.2010
    Viestejä:
    245
    Saadut tykkäykset:
    49
    Suosittelen sinullekin miettimään ensin tarkasti budjetti kohilleen, koska 200euron hintaeroilla on jo paljon eri tölllöjä. Itse näin ensimmäisen 3D- leffa demon gigantissa jossa oli uusi 3d 7 sarja. Ihan kivallehan se piirretty animatioleffa näytti. Jos olet vain valmis pitämään niitä urpo laseja päässäsi ja ostamaan 10 kaverille jotka haluavat kans katsoa samaan aikaan töllöäsi samanlaiset lasit niin siitä vuan.

    Jos oikeasti kuitenkin tällä hetkellä miettii järkevää ostopäätöstä niin suosittelen jättämään sen 3d:n vielä pois, niinkuin sanoit että parin vuoden päästä tulee uusi ostovimma ( ja se on aivan varmaa että tulee, ainakin omalla kohdalla). Ostaa sitten myöhemmin uusilla tekniikoilla valmistettuja 3d töllöjä joissa laseja esim ei tarvittaisi. 2000 eurolla saa lähes minkä telkun haluaa jos ei vaa osta mitää jättiTV:tä 46" vehkeen saa minkä vaaan haluaaa, ellei mene 3D tekniikan töllöihin.

    Omia suosituksia 46"-52" töllöissä on tällä hetkellä esim sony kdl-52ex700 edge led töllö (halvimmillaan 1699€+pk), sony kdl-55ex500 LCD (1699€+ pk), tai samsung ue46c6005 (1499€+pk). Nämä ovat siis uusimpia sony 2D töllöjä , joissa kuvanlaatu ja tekniikka on hyvää luokkaa ja hinta jää suh mukavaan tasoon. Itse vahvasti harkinnut tuota ex700 mallia, koska saanut hyviä arvosanoja mm. täältä http://www.televisioninfo.com/content/Sony-Bravia-KDL-52EX700-LED-LCD-HDTV-Review-1661.htm :)

    Koska nämä kyseiset mallit ovat uusia niin itsehän ainaki harrastan kesällä (muutakin kuin töllön katsomista) norsupooloa, poniratsastusta ja kallioporaamista, joten jätän ostoni syksymmälle jolloin mahdollisesti myös uusien töllöjen hinnat tippuvat pikkasen ja käyn noutamassa sitten omani. :cool:

    Kannattaa kuitenkin katsoa GOOGLETTAMALLA arvosteluja ammattisivustoilta kuten televisioninfo ja hdtv reviews sivuilta, jossa saa vähän suuntaa töllöjen kuvanlaadusta ja ominaisuuksista ettei tarvitse sitä possua pussissa hakea kotiin ja itkeä jälkeen päin ku töllössä näkyy teletappeja gladiaattorin sijaan. :thumbsup:

    Ja muistaa myös että tällä foorumilla kaikki arvostelijat/kirjottelijat eivät ole välttämättä ammattilaisia...eli jos joku sanoo että osta tuo tai tuo niinkuin minäkin ehdottelin niin katso silti oikeita arvosteluja, jos vaan lontoota osaat niin varmasti löytyy jostain arvosteluja ja jos kaikista ei löydy niin odottaa että tulee arvostelu tai antaa töllön pysyä siellä liikkeen hyllyllä.:)

    Nämä lcd- töllöt mukaan lukien leditöllöt eivät ole kehittyneet "hirveästi" parin vuoden sisällä kuvanlaadullisesti, joten myös vanhempia malleja kannattaa katsella ja vertailla. nykyäänhän uusimmissa malleissa on vaan nuo usb tiedostojen laajemmat tuet ja jotain erittäin pientä ja turhaa uudistusta.

    Viimeinen oljenkorsi on myös television palauttaminen. eli jos se ei siinä kotisohvalla miellytä silmää niin varmista että sinulla on palautusoikeus tuotteelle.

    eipäs muuta tähän väliin...
     
  5. Jutioy

    Jutioy Guest Guest

    Liittynyt:
    11.05.2010
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisiko joku suositella jotain 46-55" teeveetä PS3 kaveriksi?Millaisia kokemuksia on?tarkoitus pelata esim. NHL tai COD tyyppisiä pelejä...Itsellä kauhea arpominen mikä olisi sopiva, ilmeisesti plasmaa ei suositella kovin peli käyttöön, vai?
     
  6. Kuulapaa

    Kuulapaa Guest

    Liittynyt:
    Viestejä:
    0
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä ne ovat. Ominaisuuksissa on paljon muutakin uutta ja parempaa kuin pelkät laajemmat tiedostotuet.
     
  7. JayeizH

    JayeizH Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2010
    Viestejä:
    78
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä en ole löytänyt syytä miksi plasma ei voisi olla pelikäyttöön. Itse olen harkinnut Panasonicin G20:stä pelaamiseenkin...
     
  8. Jyrki

    Jyrki Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.01.2001
    Viestejä:
    1 472
    Saadut tykkäykset:
    22
    Meillä on 47-tuumainen LG ja olen ollut siihen erittäin tyytyväinen. Hinta oli ostaessa 1300 euron luokkaa, enkä odottanut mitään referenssikuvanlaatua ja hinnan huomioiden. Kuvanlaatu oli positiivinen yllätys! Taustavalo hohtaa läpi jonkin verran, mutta laitoin telkkarin taakse taustavalon, joka paransi tilannetta huomattavasti. Tumma pää ei kuitenkaan mene tukkoon. Säädin kuvan TM:n nettisivuilta löytyvillä asetuksilla (jotka olivat jollekin pienemmälle LG:n mallille).

    Suurin positiivinen yllätys oli normaalin digi-tv kuvan katsottavuus. Katseluetäisyyttä meillä on n. 2.5 m.
     
  9. Petri V

    Petri V Guest Guest

    Liittynyt:
    14.07.2008
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselleni laitettiin tänään takuuvaihdokiksi (2008 ostetun 40" sampan jossa vika kaapelivirittimessä) tuommoinen LG:n 47" SL8000.
    Oli viimeisiä 8000 sarjalaisia kuulemma joita heiltä saa edes, koska 9000-malli korvaa edellisen, mutta taas tuossa uudessa ledimallissa on input lagia hieman enemmän.

    Taitaa olla input lagiltaan yksi parhaista pelitelevisioista. Valmistaja ilmoittaa vasteajaksi 2,2ms ja input lag vähän testaajasta riippuen 10-20ms. Eron pitäisi olla tuohon aiempaan samsungiin (40"LeA656/4ms paneeli?) huomattava.
    Väliähän piti hieman maksaa, koska 10% / vuosi Sampan hintaa oli laskettu vaihtoa laskiessa.

    http://www.dday.it/redazione/220/DDay-The-Best-Gaming-TV-Test.html#pagina-2
    "The Best Gaming TV Test"
    "LG 47SL8000 30 ms game mode 10 ms"

    http://www.avforums.com/reviews/LG-42SL8000-LCD-HDTV-Review.html
    "Pros
    Calibrated Greyscale is of Reference quality, with no unwanted colour impurities in the image
    Calibrated Colour is absolutely excellent
    SD video processing is great
    Excellent design
    Works brilliantly as a large computer monitor or for gaming, thanks to low input lag in "PC" mode and full (4:4:4) chroma resolution
    Cons
    Black level is slightly lacking, leaving dark scenes looking grey in dark environments
    Limited viewing angle causes picture to appear greyish from the sides
    On-board Digital TV tuner video has slightly processed appearance"

    http://flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1268298025
    "The scanning backlight and 200 Hz system is definitely contributing to faster response time on SL8000 and 42SL8000 is a candidate to the fastest LCD-TV I've ever reviewed"

    Odottavan aika on pitkä vaikka ei pitäisi montaa päivää mennä :p

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 01.06.2010
  10. Baytion 116

    Baytion 116 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.02.2010
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samsung UE46C7705XXE 46"LED TV ja PS3.Pari päivää testailtu ja pelailtu.
    Tv on fyysisesti todella slimmi, lev.110cm kork.65cm syv.30mm kaiuttimet "piilossa"ja soundi on yllävän muhkea,tv on seinällä kuin taulu,itsellä kuitenkin jalalla,koska miinuksena paneelin pinta on varsinkin takavalossa heijastava ja jalalla sitä pääsee siirtelemään.Katselukulma on laaja, kuitenkin 3D laseilla paras katselupaikka on suoraan edessä.
    Säätö mahdollisuuksia kuvanmuokkaukseen on runsaasti,lopputulos tveen omalla(antenni) ja Maxivisionin boxilla 8++,varsinkin Eurosportin HD pääsee oikeuksiinsa.(ant.käytän MM2010 lähetyksissä led motion+)HD kuvalla vain kirkkauden säätöä.. Kake on taustavalaistu,erilainen,mutta siihen tottuu nopeasti,esim.Facebookin näpyttely käy kuin kännyllä.
    Playstation tarjoaa 3D pelipaketin 29€ hintaan ja sillä pääsee sisään 3D:n erilaiseen maailmaan--- vaikutus on hiipuva jo parissa päivässä...lasit hieman hankalat..Hinta Gigantissa oli 1869€ ja 50"tulollaan alle 2000€!!!
    3D elokuvia ei vielä ole,kaupassa promopätkät olivat hienoja.
    Pleikkarin kautta BL elokuvien kuvan tarkkuus on häkellyttävä,esim.piirettyjen hahmojen ihohuokosten "epäpuhtaudet" tulevat esiin...
    PSkolmonen on edelleen yksinäinen Ykkönen,nyt myös 3D kuvan saralla.
     
  11. mozo

    mozo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2008
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikö Gigantin hinta ole kuitenkin Samsungin UE46C7705XXE telkkarille 2099e ? Tuossa on kutienkin 230e erotus.
     
  12. Baytion 116

    Baytion 116 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.02.2010
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tampereen Kalevan Gigantissa oli normaali hintana 1869€ sis. lasitkin.
     
  13. Baytion 116

    Baytion 116 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.02.2010
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkistin paneelin version numeron: SQ01,eli Samsungin oma paneeli??
    Made in Slovakia lukee perässä,ota näistä selvää...
     
  14. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samsungilla on siellä paneelitehdas ja myös kokoonpano.
     
  15. Force

    Force Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    1
    Suosittelen katsastamaan EISA 2009-2010 -raadin valinnan, eli Philipsin 40PFL9704H tai 46PFL9704H -mallin. Nuo kyllä vaatii kunnon asetukset, mutta sen jälkeen kuva on silmiä hivelevän tarkka ja liiketoisto on todella elävän oloinen.
    HD-kuva on säädettynä tarkin mitä olen koskaan nähnyt mukaan lukien muiden valmistajien 2010-mallit.
    Näille Philipseille tuli juuri virallinen Joint Space -tuki ja se on jotain mitä tv-maailmassa ei ole vielä nähty. Voit ohjata tv:tä Ipodilla, PSP:llä, DS:llä, PC:llä, jne. Voit ajaa tv:ssä omia pieniä ohjelmia. Tähän on varmasti tulossa ilmaisia ohjelmia lähiaikoina. Ja kuka tahansa voi suunnitella omia ohjelmia tälle pohjalle.

    Jos kassa on suppea, niin LG:llä sen sijaan on verkkoon tallentava TV ja Samsungilla USB-muistille tallentava.

    Se on tietty vaikeaa katsoa kuvan laatua kun kaupoissa ne ovat monesti defaulteilla, tai muuten pielessä.

    Eräs edustaja sanoi että paneelit tehdään Koreassa ja kasataan runkoon muualla. Tiedä sitten miten asiat ovat oikeasti.
     
    Viimeksi muokattu: 18.06.2010
  16. Inehmo|

    Inehmo| Guest Guest

    Liittynyt:
    10.04.2008
    Viestejä:
    127
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika hanakasti saa kyllä tinkiä jos pitää 800€ saada hinnasta pois, että mahtuu tohon toisen kysyjän 2000€:n budjettiin puhumattakaan toisen kysyjän 1000€-1500€. Olisihan se kiva ostaa referenssi-kamaa mutta jos nyt kuitenkin katotaan sitä kysyjän hintahaarukkaa ennen ku ruvetaan peltoauton ostajalle suosittelemaan Ferraria.

    Hinnat katsottu pikaisesti hintaseurannasta 46":lle mallille, koska topic. Kauppoina näkyi olevan Gigantti ja Markantalo ja hintana ~2800€. Jos näitä nyt sit jostain saa tonnin halvemmalla, niin tämän postauksen voi unohtaa.

    BTW, ihan nätinnäkönen telkkari.