DVBT bitit ja signaali?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Baphomet, 16.06.2010.

  1. Baphomet

    Baphomet Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2008
    Viestejä:
    624
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kertokaahan mulle joku hyvä ohjelma jolla saan näkymään dvbt lähetyksen bittivirran, signaalin laadun ja voimakkuuden.

    Onko sellaista edes? Ilmaista?
     
  2. anaboksi

    anaboksi Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    398
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sen pitää olla joku virittimen mukana tullut ohjelma, joka osaa lukea tiedot suoraan kortilta. BDA-ajurien kautta tietoa ei saa.
     
  3. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    PC:n softista ja korteista en tiedä, koska tallennan/katselen itse aina vain erillisen tikipoksin kautta (Topfield TF5100PVR "Masterpiece" (DVB-T)). Tv:ssä ja poksissa on tietenkin jonkunlaisen karkean arvion antavat mittarit ainakin signaalin suhteelliselle voimakkuudelle ja laadulle. Kokonaisbittivirran voi tietenkin helposti laskea tallenteen koon ja keston perusteella. Lisäksi äänen bittivirta taitaa olla kohtalaisen vakio ja monikanavaista ääntä ei meillä DVB-T:n kautta ole lähetetty kuin aniharvoin.

    Seuraavasta ei sinulle ole mitään hyötyä, ellet satu yhteensopivaa tikipoksia omistamaan, mutta mainitsen kuitenkin varuiksi: löysin nimittäin vuosia sitten sellaisen ilmaisen TAP:n eli tikipoksin kiintolevylle sijoitettavan apuohjelman kuin Bitrate. Sillä saa selvitettyä tikipoksin kiintolevyllä sijaitsevien tallenteiden äänen ja kuvan bittivirrat. Tarkemmin en enää muista. Sellainenkin TAP näköjään on kuin muxstats, mutta sitä en ole kokeillut.
     
  4. luu5

    luu5 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.01.2010
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pikaisena otteena äänestä, kaikilta kanavilta ääni tulee 48kHz 224 kbps paitsi: 4sport ja suomitv 192 kbps, voice 256 kbps.